Merhaba arkadaşlar geçen hafta sonu arkadaşla gölete gittik, turna avı için arkadaşım kaşıkla 2 tane turna yakaladı. Ben ise saatlerce kaşık atmama rağmen elbette acemi bir balıkçı olduğumu dile getirmem lazım bu arada kaşık atma işinin acemi biri için oldukça zor olduğunu söyleyebilirim ya da benim için zor internette biraz araştırma yaptım turna gümüş , canlı balık ve uskumruya gelebiliyormuş bu arada canlı balıkta kullandım muhtemelen olta düzeneği ve yanlış yere oltayı bırakmamdan dolayı oltaya hiç balık vurmadı. sizce bir sonraki gidişimde uskumru götürsem turna yakalıyabilirmiyim ve ya önerebiliceğiniz başka yemler varmı?
Merhaba, ben tatlısu balıkçılığından anlamam, ama daha önce bir kaç defa Turna yemek nasip olmuştu. Tadını hatırladığım kadarıyla şunu söyleyebilirim, turna için uskumru ziyan etmem Tabi ki zevkler tartışılmaz. Ayrıca forumdan takip ettiğim kadarıyla Turna yakalamada canlı yemden ziyade rapala, silikon ve kaşık daha başarılı oluyor... Rastgele...
Sevgili Taylan sen yine yalancı yemlerini kullan.. araştır.. muhtelif değişik modeller kullanılıyor.. balık nasip işi varsa gelir..
turna balığı suda hareket eden her nesneye atlar yeterki onu görsün.. uskumruyu bilmem ama sezon başında nisanda arkadaşımla bütün istavrit takıp dip oltası atarak iki adet turna almıştık.. avlandığın merada sazlık bir alan varsa o sazlıkların en yakınlarında dene şansını sabah erken saatlerde şansın daha yüksek olur aklında bulunsun.. olta düzenekleri hakkında forumda araştır bulursun mutlaka.. şimdiden rastgele bol şans..
Turna su baskını gibi yuvasının dağılmasına yol açacak bir durum yoksa genelde kendi bölgesinde takılır sazlık ve nilüfer gibi uzun su bitkilerinin araları ya da dış kenarları, ya da su içinde bir ağaç görüyorsan burası garanti gibidir turna için. Yavru balık yakalabilirsen sırt yüzgecinden iğneye bağla maksat çabuk ölmesin ve sazlık vs. dibine bırak sığ su bile olsa turna işini bilir boş dönmezsin.