Turna Palamut At Çek :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Sebastian tarafından paylaşıldı.

1. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    hüseyin abi bilgisayar patladi yani :/D sürücüsü ben sizlere gecen sene tuttuğum turnayıda koyabilirdim ozaman sanki mutlumu olucaktım sezonda çıkanlar bunlar antalyada deki , daha balık havyarını agustos sonu eylül gibi dökdü antalyada kıyı turna yavrusu kaynıyordu ilk defada ben gördüm turna yavrusu antalyada kıyılarda 27 yasına geldım her gün denizdeyim.

dalgıç arkadaslarım var otellerde belirli yerlerde balık varmı yokmu haber geliyor
    artık biraz daha zaman gecsin daha irilerini yakaliyacagim abi. gecen seneki rekor 62 cm

2. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    o isin gırgırıda erzurumlu abımız bizi sevemedi bir türlü ne hikmetse sanki tanışıyoruz ağabey :)

3. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    teşekkürler asil izmire selamlar askerken bir gezemedim adam gibi :)

4. Cihan

Cihan Yetkili Kişi

Merhaba,

Konuda geçen yazışmalara istinaden, rapor sahibi arkadaşımızın balıkları;

Yazılı orkinos; 36cm

Deniz turnası; 49-50cm

Olduğu görülüyor.

Tebliğ'e göre ise, avlanma boyları; Yazılı için günlük 45cm (2 adet), Turna için 60cm (1 adet) olması gerektiğidir.

Detaylar: http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php

Rapor sahibi arkadaşımızın, konu başlığında da belirttiği üzere yanılgıya düştüğünü görüyoruz. Ancak artık öğrendi.

Bunları belirtmekteki amacımız, hedefi doğrudan yavru balıklara yönelik olanları saptamak ve engel olmak. 1-2cm lik muafiyetlerin zaten tebliğ'ce de bir mahsuru yoktur. Kaldı ki bu rakamların üstüne çıkan ölçüleri bile abartılmadıkça ve defalarca tekrar edilmedikçe platform olarak anlayışla karşılayabiliyoruz. Bizler kanun uygulayıcısı olmadığımız gibi, her rapordaki balıkların santim santim ölçüsünü de takdir edersiniz ki yapamayız. Yayınlanan tüm raporlardan konu sahipleri sorumlu olduğundan, kendilerinin bu uygulamalara dikkat etmesi gerekiyor ki platform sorumluları olarak gelecek de bizlerde zor durumda kalmayalım. Hem de topluluğa yanlış örnek teşkil etmeyelim.

Geçtiğimiz hafta şöyle bir duyuru yayınlamıştık:

Yollanan av raporlarının, tebliğ'ce yürürlüğe giren yeni maddelere uygun olması.

Bunun dışında karşılıklı iletişimde hitapları, lütfen yaş gözeterek yapalım. Forum kurallarında da belirtildiği üzere, üyelerin tebliğ hatırlatması yaparak bilinçlendirmeye katkı sağlayabilecekleri unutulmamalıdır.

Aslında, herkesin; bu tür konularda duyarlı olduğunu ve avının heyecanıyla da olsa yapabileceği bir yanlışın, olması gerekenin önüne geçemeyeceğini ve bunu da savunmayacağı olgunluğa sahip olduğunu düşünüyoruz.

Yukarıdaki açıklamalar sadece bu konuya özel olmayıp, forumdaki tüm konular için dikkate alınması gerekmektedir.

Teşekkürler.

5. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    herkezin boyutları uyuyor maşallah bir bizimki uymadı neyse teşekkürler bunuda biliyorum zaten, deki benim rapor mimlendi önemli değil bundan sonra yayınlamayız olur biter. ha birde söyle bişi var kim tuttugu balığı okadar atıyor anlamadım gayet yenıcek sekilde büyümüşler kurallar var evet 26 sene önce nerdeymıs bu kurallar bitincemi balık cıkarmıslar ortaya. neyse ilginize tesekkürler.