Turna, Sazan ve Doğa Sporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında menopiko tarafından paylaşıldı.

1. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Geçtiğimiz günlerde, Hüseyin abi beni aramış; ortak ben sivricedeyim bak kim var yanımda deyip Ercan abimize vermişti telefonu. Orada kaldıkları süre içerisinde çok güzel avlara imza atmışlar. Buradan bir kez daha tebrik ediyorum ikisinide. Tabi ki balık avı tutkunu bir insana biz çok güzel balıklar yakalıyoruz burası harika derseniz telefonda, o içindeki yanan ateşe benzin dökmüş olursunuz. Bu ateşle ben telefonda, Hüseyin abiye İstanbula döndüklerinde balığa çıkma teklifinde bulundum, Ercan abi ve ,Hüseyin abiden sözümüzü aldık.

Ve nihayet o gün, Sabah 5:10 saat'im çaldı ve ayaktayım. 5 dakika kadar sonra Hüseyin abi aradı. İbrahim bizim Ercan uyanmıyor, onu uyandırmaya çalışıyorum dedi. Aradan yaklaşık 45 dakika sonra Hüseyin abiyle tekrar görüştüm ve Ercan abiyi anca uyandırmış. Anlaşılan Ercan abimize tatil pek yaramamış biraz uykucu olmuş oralarda. :) Saat 6:00 civarı beni alıyorlar ve avlağımıza doğru yola koyuluyoruz. Yaklaşık 40 dakika sonra, avlağımıza varıyoruz, daha doğrusu 2 avlağın arasında kalmış durumdayız, Hüseyin abinin avlağımı yoksa Ercan abinin avlağımı, malesef benim bir avlağım yok. :( Sonunda karara varılıyor ve Ercan abimizin avlağına doğru gidiyoruz. Yalnız Ercan abimiz burayı bilmesine rağmen bu avlağa ilk defa gelmiş, hemen telefona sarılıyor ve lojistik destek için Aytekin abimizi arıyor. Aytekin abiden lojistik desteğimizide aldıkdan sonra, artık gölün başında oltalarımızı suyla birleştiriyoruz. Kıyı boyunca yürümeye başlıyoruz at çek yaparak, sazlıkların yanından, dikenlerin içinden, önümüzde uçuşan serçe büyüklüğündeki çekirgelere aldırmadan, yürüyor ve at çek yapıyoruz. Ben tabi bu kadar doğa sporu yapacağımız hiç ummamışım ki şort giymişim altıma. İnanırmısınız bacaklarımdaki çizikler acıyor hala. :D Ercan abimiz önden, önden atarak gidiyor, yakaladığı bir tane limit altı turnayıda suya iade ediyor bu sırada. Çok güzel bir yer buldum buraya gelin diyor. Gidiyoruz gerçekdende harika bir yer, ben birazda görsel olarak bakıyorum olaya, Ercan abi tabi onun için çağarmadı bizi 2 kere asılmış ama iğneyi ağzına alamamış hergele turna. Ben biraz daha ilerliyorum Ercan abiyi beride bırakıp, Kepçe diye bir ses eyvah kepçe benim yanımda, koş ibrahim koş, tam kepçeyi getirmiş bulunuyorum Ercan abi sudan kesmiş bile balığı. 42 cm. lik güzel bir turna, onu alıkoyuyoruz. Hüseyin abinin yanına gidiyorum, turna sahtenin kuyruğu kopmuş yine, aynı olay yine başına geldi abi diyorum. Ercan abi 1 tane daha kaçırıyor. Artık gölün yarısını dolaşmış ve öğlen saati getirmiştik. Soframızı kurmak ve akşam suyuna başka bir merada devam etmek üzere arabanın yolunu tuttuk.

Arabaya geldiğimizde farklı bir merada tekrar turna avına gidecekken, planlar bir anda değişti (Doğaçlama olan herşeyi seviyorum) :) ve bir anda kendimizi sazan avına giderken bulduk. Yolumuz üzerinde, otostop çeken bir vatandaşıda arabamıza aldık. Arabamıza aldığımız arkadaş gittiğimiz gölün yakınındaki bir sınıf öğretmeniymiş. İşte ben tam bu noktadan sonrasını hatırlamıyorum. Çünkü hangi ara o okul öğretmenin bahçesine girip Ercan ve Hüseyin abi domates, biber toplamaya başladı anlamış değilim. Neyse zaten o biberler ve domatesler daha sonra menemene Hüseyin abinin elinden lezzet kattı.

Haliyle turna avı için evden çıktığımızdan sazanla ilgili pek bir şey yokdu yanımızda, hatta hiç bir şey yokdu diyebilriz.. Yolumuz üzerindeki bir bakkala uğrayıp mısır konservesi aldım. Elimizde mısır konservesi, spin oltalar ve 2 tane şamandıra vardı. Hüseyin abi tabi tam teçhizat, çıkardı hemen bagajdan oltaları. Biz Ercan abiyle oltaları hazırlarken, Hüseyin abide öğlen yemeğini hazırlıyordu. Oltalar artık sudaydı ve Hüseyin abi ileriden arabanın yanından yemek zilini çalmaya başladı. Oturduk ve afiyetle yemeye başladık yemeğimizi, çok hoşuma gitti bu sofra olayı, İlk defa yemek bitene kadar sofrada durdum. :D Tekrar oltaların başına geçtik Ercan ve Hüseyin abi şamandıralı takımlarını salladılar suya, bende kendime 3 iğneli bir dip oltası hazırladım. Aradan biraz zaman geçti yan tarafımıza birileri daha geldi. Daha sonra O gelenlerden 13- 14 yaşlarında bir çocuk balığı çıkarmıştı sudan, bende merakla gidip bir bakiyim komşunun balığına nasıl bir şey tutmuş dedim. 25 cm. bir aynalıydı yakalanan, bu ufak ama dedim, yok abi ufak deil bu büyük dedi. Sonradan Ercan abimiz olaya el attı, ben yanlarından arabaya doğru yürürken Ercan abi seslendi, gel bak bırakıyor kardeşimiz balığı dedi. Tabi bende çok sevinerek tebrik ettim ufaklığı birde ona bu güzel hareketi için promosyon olarak bir paket çekirdek verdik. :) Oltaların yanına döndüğümüzde Ercan abiye çocuğa ne söyleyipde ikna ettiğini sordum. Malesef Ercan abi çocuğu tehdit etmiş, çocuğa eğer sen o balığı bırakmazsan bunun cezası çok büyük 20 ila 30 arası hapis yatarsın, hatta mühebbet bile yatabilirsin demiş. Çocukda korkudan salmış balığı. :D:p :D Tabiki bu işin şakası Ercan abimiz güzelce anlatmış olayın özetini genç balık sever dostumuza, eğer gelecek yıllarda burada balık tutmak istiyorsan o daha belkide hiç yavru dökememiş balığı göle bırakıp onun milyonlarca yavru balık göle bırakmasını sağlamalısın. Cebindeki metreyle balığın nasıl ölçüldüğünü ve 30 cm.'lik limitide göstermiş.

Artık saat 5'e doğru gelirken, ben dip oltamı çekip, Ercan abinin eliyle yemlediği ve şamandıralı takımada bir kaç kez vuruş aldığı, kyıdan 7 - 8 metre önümüze attım. İşte beklenen vuruş, kalama aç kapat kepçe üff heyecan bastı ya kaçarsa, acaba büyükmü, ah bıraktı galiba, gibi balığı kıyıya alana kadar kafanımın içinde dönen aptal soru yağmurlarına rağmen balığı kıyıya aldık. Tam bir hayal kırıklığı, tabi benim için deil Ercan abi için. :D Ben gayet mutlu oldum uzun zamandır aynalı tutamamıştım. işte bir tane daha ve sonra bir tane daha, bunlar ilk tutulana göre daha küçük. İlk tutulan 27 - 28 cm civarı vardı.

Nihayet dönüş yoluna hazırlık, arabadayız, bu çılgın balık gününü bitirdik. Gerçekden uzun zamandır böyle keyif vermemişti hiç bir av, Organizatör ve Keşif amiri Ercan abimiz, Kaptan ve aşçı başı Hüseyin abimiz ve ben vasıfsız, av raporumuzu okuyan herkese teşşekürler, daha iyilerini oltanızda görmeniz dileğiyle.

(Bunu şahsen ben okumazdım, çok uzun.) :D

güne ait bırakma videoları

http://www.dailymotion.com/video/xe7i8b_turna-byrakma_sport

http://www.dailymotion.com/video/xe7hs7_bebek-ve-ozgur-aynaly-1_sport

http://www.dailymotion.com/video/xe7hyl_bebek-ve-ozgur-aynaly-2_sport

http://www.dailymotion.com/video/xe7i40_bebek-ve-ozgur-aynaly-3_sport

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 31 Temmuz 2010
  2. ImpheatuS

ImpheatuS Oğulcan YILMAZ

Favori Makine:
    Kasnak
    En İyi Avı:
    1 kilo 450 gram Mercan
    gercekten guzel bir turna saygilarimla...

3. LapinCash

LapinCash

Sazancıdan sazanlar.O doğa yeter insana. :)

4. avcı50

avcı50 Emre Ünlü

En İyi Avı:
    Sazan 14 KG
    tebrik ediyorum ben baştan sona kadar okudum... ama menemen beni bitirdi ne güzel duruyor o öyle ellerine sağlık

5. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

ibrahim abicim turnalar domatesler melemen süper elinize sağlık:D

6. 3182

3182

Doğayla başbaşa harika bir av vede rapor. Paylaşım için teşekkürler.

O menemenle başbaşa kalmak istiyorum :D

7. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
  8. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    olmamis,hic olmamis,bogurtlenler,taze dalindan domates biberler,birde turnalar,olmamis..(caaaaaat):D

9. dersim

dersim hüseyin

ibrahim,ercan ikinizede teşekkürler arkadaşlar ğüzel bir gündü ...

10. ..........

..........

ibrahim güzel bır gün olmus.. daim olsun..

11. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    çok hoş vakit geçirmişsiniz tebrik ederim..

12. kaynakçı

kaynakçı Muhammet EKREM

Favori Kamış:
    dip olt. makara. şamandıralı takım vb.
    En İyi Avı:
    2.25kg sazan 2.5kg yayın avım
    üstadım harika bir anlatım harika bir av emin olunki imrendim nice nice avlara tebrikler