Turna sezonu açılışımız.

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Cici kızım

Zaman,zaman seni üzdüğümü biliyorum.Lakin sana gönülden hiç kırılmadım.

Alper benim oğlum yerindedir.Geçen senede Emre buraya gelmişti.Bu fevkalade esnaf,kanaatkar ve insan,gibi insan genç adamlar,balıkcılık camiasında kimselerin birşey diyemeyecekleri tek insanlardır.

Güzel av günleri geçirdik.Videolarda çekildi,bunlarıda üyelerimize sunacağım.

Gözlerinden öperim.

Sevgimle kal

2. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Nuri

İnanki saldığım yada salınan her balıktan sonra huzur duyarım.Bir mera cennet gibide olsa,balığı az barındırması nezdimde değerini tam kabul edebilmeme mani olmaktadır.

Önümüzdeki hafta uzun deniz avına çıkıyorum.Her çıktığımda trofeler aldım,aldık.
    Bir aksilik olmaz ise önemli irilikte balık salma eylemine başlıyorum.

Sevgi ve saygımla kal.

Not:Video çekimlerini Alper ve Onur kardeşlerimden istedim,yolladıklarında size sunacağım.

3. Volkan0690

Volkan0690 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Flame 30
    Vedat amca tüm avlarınızı heyecanla okuyup takip ediyorum. Özellikle de tatlısu avlarınızı. Çok güzel meralarda çok keyifli avlar yapıyorsunuz. Bu güzel sezon açılışınızı da bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.

Videolarınızı, kasna avınızı ve suni yemler hakkında vereceğiniz bilgileride heyecanla bekliyorum. Hep böyle neşeli avlar geçirmeniz dileğimle.

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Volkan

Yorumlarına teşekkür ediyorum.
    Sanırım Pazartesi gibi tatlısu avını detayıyla ele alacak size detaylı ve resimli bir rapor sunacağım.

Sevgimle kal

5. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Vedat ağabey güzel anlatımın için teşekkürler.....

6. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    çok zevli ve güzel bir av günü olmuş.
    tebrik ederim,
    aytaç, alacağın olsun,beni bu avdan mahrum ettin'ya.

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol Sevgili Aydın Teşekkürler.

Benim hanımın memleketiidir Gönen.Orada bazı akrabaları var.Belki bir gün gelebiliriz oralara.
    ,Sevgimle kal

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Murat

Aytaçla birgün atlayıp gelin,başka bir yere daha götüreyim sizi.

Sevgiler

9. Vedat abi Merhaba,

Nisan 1'den beri 3 günümü ayırdığım turna avından ancak siftah yapabildim. Acemiliğimin yanında turnanın bu yıl bölgemizde henüz yeni yeni kıyılamaya başladığı kanaatindeyim. Zira şu ana kadar daha çok "küçük göletlerden" alınabilmekte. Bu noktada sizin de görüşlerinizi öğrenmek isterim.

Ayrıca atçek yaparken rutin bir hızda daimi bir hareketle mi, yoksa hafifçe tasmalar içeren kesik kesik aksiyonlarla mı çekmeliyiz? Bu konuda da yönlendirmeleriniz benim için önem arzediyor.

Saygılar...

10. açavuş

açavuş adem

selamlar arkadaşlar ankarada turna avı nerede bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler

11. emirhattab

emirhattab gökhan

Abi temennini yürekten yaptıgına bi kez daha kannaat getirdim sezonu güzel açtım umarım hepimiz için devamıda güzel olur.
    Saygılarımla

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Yavuz

İstanbuldan dün gece döndüm.Sorunu ancak cevaplayabiliyorum.

Turna balığı kışın sert geçip geçmemesyle orantılı olarak av vermeye Nisan başındada başlayabilir bu durum bazı seneler Mayısı dahi bulabilir.

Bölge farketsede durum aşağı yukarı her bölgede benzer seyir gösterir.

Bu sene av versede henüz azdır ve zaman içersinde çoğalacaktır.

Turna bilinen her aksiyona cevap veren bir balıktır.Aksiyon çeşidinden çok rengin etksisinin daha fazla olacağanı sanmaktayım.

Bu arada sular yüksek ve bulanıkca olduğundan turnanın sahte balıklardan ziyade muhtelif kaşıklara rağbet edeceğini söyleyebilirim.

Sevgiler

13. Verdiğiniz bilgilerle, üç kuruşluk tecrübelerim örtüşünce çok hoşuma gitti. Ramazan da, ben de aldığımız birer turnayı mavili kaşıkla kandırdık. Pahalı sahtelerimiz ve tavsiye ile aldığımız silikonlara denk gelmedi.

Evvelce bir rapora ait fotolarda iki turnanın ağzından değil çene altından ve solungaçtan yakalandığını farkedince; "çeeek, dur, hafifçe tasmala ve yeniden aynını yap" şeklinde bir aksiyon sonucu takipteki nazlı balığı alma şansını arttırabilir miyiz diye düşünmüştüm. Fakat bu doğru olsa bile yakala-bırak avcılığını tavsiye eden bir yaklaşıma ters düşeceğinin de farkındayım.

Son düzenleme: 30 Nisan 2012
  14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Yavuz

Bence haylidir forumlarda faal bulunan,üstelik araştırmacı ve iyi tahsilli birisinin en azından bilgisi asla 3 kuruşluk olamaz.

Bilginin tecrübesi olurmu bilmem ama olabilirde.

Sorduğun sorularda ben bunu sezinliyorum.

Bu mevsimde turna genelde takip eder,taa avcının önüne kadar gelir duralar ve bakar.

İşte bahsettiğin şekilde vereceğin aksiyonlar ise onu dahada tahrik edecek ve kimi zaman gözünün önünde nasıl tekrar hamledip yakalanabileceğinide sana gösterebilecektir.

Sevgimle kal

15. Sahtemizi 50 m ileri atıp 40 m. aheste aheste çektikten sonra son metrelere doğru ilişkenlerden çekinip hızlandırdığımızda balığın atlaması olayını çokça raporda okudum. Bazı tecrübeli avcıların bunu, saklanmaya çalışan av balıkların da bu şekilde hareket etmesine ve turnanın da bundan etkilenmesine bağladığını biliyorum.

Öte yandan çoğu kez de sahte suya düştüğü andan itibaren kısa süre içinde turnanın yapıştığı da söyleniyor. O halde sahteye ekstra aksiyon vermenin, sizin de dediğiniz gibi avantaj oluşturacağı kanaatine varıyorum.
    (Tecrübem olmayınca söylentileri eleyip bilgiye dönüştürmek de kaçınılmaz oluyor.)
    Yine burnunun dibinden geçen sahteye (belki gerçek ava) da teveccüh etmediği zamanlar olduğunu da sanıyor ve bilgi kabul ediyorum.

Ne görürse atladığı ve bol av verdiği zamanlarda skor yapmak değil, nazlı olduğu dönemlerde tecrübe kazanmak ve balığı tanımak daha önemli diye düşünüyorum.

Bu yüzden sizi bulmuşken konuyu irdeleyip detaylar konusunda teyidlerinizi almak istiyorum.

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Yavuz

İşte ifadesini tam manasıyla yukarıdaki mesajında bulmuştur forumların ana gayesi.
    İsterlerse kulağımdan tutup atsalarda,balıkcılık forumlarının ana gayesini bir tarafa bırakıp,üstelik bunu bir bahane kabul edip,rakı,içki,meze,ortamına çevirenlerle kavgam sürecektir.

Senden ricam bu tür muhabbetlere bulaşmaman.

Gelelim sorularına.

Keyfle,zevkle,istekle bin defa sorsan cevaplarım bunu bilesin.

Bana çatanların kalite ve bilgisini araştır tek kelime doğru bilgi alamazsın bu keyfcilerden.

Turna balığını konu açıp resimlerini gönderdiğim muhtelif maket balıklarla alabilmek kimi zaman çok keyfli ve randımanlı olabilir.

Ancak özellikle mevsim başlarındaki,derin,hafif bulanık ve soğuk su dönemlerinde turnayı tahrik edecek sair kadırıcılara itibar etmek verimi arttıracaktır.

Bunların başında dalıp dipten gelebilen işte seninde kullandığın Jig Headli Sassy'ler ağrlıkları içinde gizli silikon sahtelerle az sonra konusunu açacağım kaşıklar ve döner kaşıklar gelmektedir.

Ben bu sezonun Turna açısından gayet verimli geeceğine inanıyorum.

Terkos gölü inanılmaz bir meradır.Oradaki olumsuzlıkları bir kenara bırakarak avına bakarsan keyfli verimli avlar yapman kaçınılmazdır.
    Terkozun kimi yerleri özel mülk,kimi yerleri giirilmesi,avlanılması tamamen yasak bölgelerdir.

İşte bu bölgeler,üstelik kıyı şeridinin gezilmeye avlanılmaya müsait olmayan şekilde fundalıkla kaplı bulunması verimliliğinin ana sebepleridir.

Sevgiler

17. mesut007

mesut007 Mesut ALBAYRAK

Favori Kamış:
    procat, shimano
    Favori Makine:
    Albastar PASHA 50
    En İyi Avı:
    turna 7 kg
    Paylaşım için teşekkürler, dediğimiz gibi başarıyla suya bırakılan her balık bir fark yaratır. Saygılar.

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Haklısın sevgili Mesut.

19. mesut007

mesut007 Mesut ALBAYRAK

Favori Kamış:
    procat, shimano
    Favori Makine:
    Albastar PASHA 50
    En İyi Avı:
    turna 7 kg
    Gerçekten cennetgibi çok güzel bir yer, bu kadar güzel bir yerde balık avlamak bam başka bir zevktir.

20. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Böylesine güzel birkaç yerim daha var sevgili Mesut.Buralarla lgili av ve raporlarıma devam edeceğim.

Sevgiler