Turna sezonu açılışımız.

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. köstereç

köstereç Cengiz Yalçın

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    Shakspire
    En İyi Avı:
    5,5 kg aynalı sazan
    Vedat abi google erth dan arıyorum senin saklı yerleri bi bulayım yaşadık.

2. Vedat abi,
    Turna konusunda bu başlık altına yazdığım son mesajdan sonra belki 1000 atış daha yapmışımdır. Ve belki 20 km lik bir alan taramışımdır. Hatta çok tehlikeli, kimsenin cesaret edemeyeceği sarp yerlerde, bataklıklarda olta sallamışımdır. Çünkü tecrübe ve tecrübeye bağlı gerçek ve sağlaması yapılmış bilgi benim için çok kıymetli.

Sizi tenzih ederek söylüyorum; internetten bu balık ile ilgili edindiğim bilgileri ne yazık ki teyid edemiyorum. Denk gelince geliyor elbette ama, bilerek tutan çok az kişi var. Ama çokca emek veren bazı arkadaşların tarif edilemeyen önsezileri gelişiyor ve bizlere karşı avantajlı oluyorlar. Daha doğru yerlere düşürüyorlar sahtelerini.

Turna, gördüğü herşeye atlayan meraklı bir balık olarak anlatılıyor.
    Bence;
    -Turna çok hareketsiz, fazla enerji harcamadan beslenmeyi tercih eden bir balık.
    -Turna genellikle kahvaltısını yapar, akşam yemeğine kadar keyfine bakar.
    -Turnanın beslenme sorunu çekmediği zaman ve yerlerde ancak şöyle avlanır; henüz karnı aç olacak ve sahtemizi tam bulunduğu yere düşüreceğiz. Böyle zaman ve yerlerde takip alamayız.
    - Yavru balıkların azalarak, kalanların biraz daha büyüyüp tecrübe kazandığı ve turna için kolay av olmaktan çıktığı yaz sonu dönemde, bilakis beslenip kışa hazırlanmak isteyen turna çok daha zevkli av verecektir.

Yukarıdaki çıkarımlarımla ilgili değerlendirmeleriniz benim için altın değerinde olacaktır. Üşenmeyip aksi fikirlerinizi irdeleyerek yazarsanız çok minnettar olacağım.

Saygılar...

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Yavuz

Mesajındaki en can alıcı nokta,internet ortamından edindiğin bilgilerin doğruluğunu teyit etmekteki zorlanman.

Ne demek istediğini gayet net anlamış olsamda,sıkca doğru ve tam bilinmeyen bilgiyi sunmanında faydadan çok zarar vereceğini tekrarlasamda,bilgi ve tecrübe dağarcığımdaki bir dolu şeyi,forumlarda bulunan çoğu meraklıya aktarmakta güçlük çektiğim bir hakikattir.

Ancak bilgi peşinde koşan bir heveslinin,tekrar arada yazdığım gibi ilk önce hakiki avcıyı bulması(avlaması:) )sonrasında karşılıklı mesaj teatisi ile sorduğu sorulara net ve tatmin edici cevaplar alması esastır.

Şahsen ben,bu şekilde benimle ilişkisini geliştiren bazı meraklıları bugün Türkiyenin en önde gelen avcıları konumuna sokabilmenin gururunu yaşıyorum.

Aksi durumlarda ise maalesef hep yanlış anlaşılıp polemiğe düşme gafletinde bulunabiliyorum.

Sen bunları aşmalı,işte örneği mesajında olduğu gibi bana güzel sorular sormaya devam etmelisin.

Tespit ettiğin noktaların doğruluğunu ise teyid ederim.
    Sanki uuzun süren avcılık geçmişi olan bir avcının tespitleri gibi.

Sadece bir,iki nokta ilave etmek elbette mümkün.

Turna bazı seneler hemen av mevsiminin başlangıcında,sanki bir sene evvelsinin tüm istatistiklerini altüst edercesine av vermeye ilk günden itibaren yoğun olarak başlayabilir.

Bunun müteakip seneler için bir garantisi yoktur.

Ancak avcı hangi sebeplerin bu durumu doğurduğu üzerinde kafa yormalı,bazı tespitlerde bulunmalı,balığın sahteye yada yeme itibar etme
    şartlarının oluşmasını takip etmelidir.

Bahsettiğin doğru tespit ise bu şartların genelde sonbahar aylarında oluştuğuudur.

Hakikatende bu aylarda keyfli ve randımanlı turna avı yapmak mümkündür.

Karşılıklı mesaj teatilerimizle,üstelik benim fiili turna avlarımı ortaya koymaya başlamamla,bazı noktaları oturtabiliriz.

Sevgiler

4. köstereç

köstereç Cengiz Yalçın

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    Shakspire
    En İyi Avı:
    5,5 kg aynalı sazan
    Vedat abicim bak gökan hocam seni yakalamış. amaç seni orda görebilmek. Birlikte avlanabilmek belki ama. işten evden senin gibi fırsat yok bize. Yahu gökancım keşke özelden yazsaydın yeri yav. şindi gizliliği kalmadı.

Vedat abicim ve at ama çekme gökan hocam saygı ve selamlar.
    Haydi rastgelsin.

5. Cihan

Cihan Yetkili Kişi

Arkadaşlar,

avlak, Vedat ağabeyin de belirttiği gibi Gökhan arkadaşımızın bahsettiği yer değildir. O nedenle de mesajlar silinmiştir bilginize.

Ayrıca, ola ki, buradaki gibi olmadı ve bir raporda avlağı doğru tespit ettiniz; bu durumda lütfen bu bilgi sizde kalsın. Rapor açan kişi avlağından bahsetmemişse, bunu sizin söylemeniz yakışık almaz. Lütfen bu konulara dikkat edelim ve rapor sahiplerine bu konuda saygı gösterelim.

Keyifli paylaşımlar.

6. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Cengiz

Her işte bir hayır vardır lafına candan inanmaktayım.

Son rahatsızlığımında iyi sonuçları olabileceğine inanmaya başladım.Sıkı perhiz şekerden tamamen ayrı kalma nihayetinde kilo verebilmeyide beraberinde getirdi,iaraba kullanır ava daha fazla gidebilir halede geldim.

Siz Edirnelilerin tatlısu avlarınızı takip ediyor ve imreniyorum.Bu bakımdan havalar az daha oturduğunda birlikte av yapabiliriz ümidi içeme yerleşmekte.

Gökan Hocam maalesef yanlış tahminde bulunmuş.

Ben hemen değilde,hak ettiğine inandığım anda, bir hevesli kardeşimi ellerimle alır bazı özel yerlerime götürürüm.

Tatkısuda kesn yakala bırakcıyım.

15 Hazirandan sonra yayına gidecek ve behemehal tutacağım.>
    Geçen sene her avda yakaladıklarımızın 1/3'nü alıkoyduk diğerlerini saldık.

Bu kerede böyle yaparız belkide daha fazlasını salarız.

ÇOktandır Sudak avlamadım.Bu balığında peşinde olacağım.

Sevgimle kal

7. köstereç

köstereç Cengiz Yalçın

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    Shakspire
    En İyi Avı:
    5,5 kg aynalı sazan
    Saygıdeğer moderatör abicim. Diline sağlık. Avlak yerlerini genelden yazmayalım. Böyle bir alabalık avlağının 3 günde talan edildiğine şahidim. Alabalıkçı arkadaşlarım nerdeyse 15 yıldır gider,ama adamlar 3 günde of durumuna getirdiler.

Moderatör arkadaş tekrar uyarın için teşekkürler.

Tüm avcı arkadaşlara rastgelsin.

8. köstereç

köstereç Cengiz Yalçın

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    Shakspire
    En İyi Avı:
    5,5 kg aynalı sazan
    Kıymetli abicim ALLAHU TEALA sana sıhhat ve afiyet, hayırlı uzun ömürler versin. Gerçekten herşeyin hayırlısı olsun. Rahatsız olduğunu bilmiyorduk şimdiden sana şifa dileriz.

Güzel vatanımızdaki balıkçılık konusunda yapılanların, sizin gibi ustalarla öğretilmesini ve profesyonelleşmesini dilerim.

Bazı arkadaşlarımız avrupadaki yasaklardan falan bahsetmekteler bu bizi üzmekte. Çok güzel bir ülkede yaşamaktayız. Dahası çok güzel profesyonel abilerimiz var (Mesela bitanesinin ismi Vedat Abayoğlu) eğitim bence en önemlisi. Eğitim seviyemiz yükseldikçe göreceğiz ki pek çok şey rayına girmiş.

Bu eğitimi de bizlere verecek olanlar avcılıkta örnek alacağımız siz ve sizin gibi ustalardır. 6 yaşımdan beri balık kokuyorum ve mutluyum. Ama sanki hiç tutmamış gibi heyecanlıyım.

Burdan tüm avcı abilerime ve kardeşlerime sesleniyorum. Kanunlara uyalım arkadaşlar. tekrar balık tutabilmek için, ve bizden sonraki nesillere birşeyler devredebilmek için lütfen tüm arkadaşlarımdan rica ediyorum. Kural ve kaidelere riayet edelimki mesul olmayalım.

Sevgi ve saygıyla kalın.

Haydin Rastgelsin.