Bu arada gaz devam ediyor demişsiniz hangi konuda misina mı? yoksa kasık çizme konusunda mı söylediniz ?
Otomobil gibi dusun. Her toz ve camur oldugunda bakımamı gotururuz. yoksa yuzeysel yıkama, silmemi yaparız. Sadece ıslak bezle sil. Cunku o yem kalıntıları elimizden makinaya ve kamısa bulasır ve bir muddet sonra hos olmayan pis goruntu, koku olusur. Tuzlu su kullanımlarında, makarasını cıkart ve aksamdan ılık suyun icerisinde sabaha kadar beklet. Kamıs icinde aynı temizlik sarttır. Ama kasık cizmeyi bilmem. Suya duserse demissin, arkadasımın biri denizde makinasını dusuruyor ve 2-3 sene sonra aynı bolgede oltasına tesadufen takılıyor. Su an o makina kullanımda. Marka Shimano. Anlatabilmisimdir umarım.
Kullanırken bile degil, artık baktıkca da zevk alacagın takım olmus. Aliminyum makara tatlı su icin, siyah Grafit olan makara tuzlu su icin kullanılabilir, ilk secenek olarak. Camdan dısarı bak, hurdacımı geciyor. Yok yok sen o eskilerini hurdacıya degilde cevrendeki cocuklara verirsin artık. Bir, iki kamısı yedegine al.
Şiir gibi takım. Alivio 2,40 kamış, nexave 2500 fb makine kullanıyorum, hastasıyım.. Kasık çizmesi süper bir icat. her yönden avantaj sağlıyor. çık kıyıya, ordan at rapalanı, aksiyon ver, birde gir suya yarı bele kadar, kamış bir karış yukarıda olsun öyle bir aksiyon ver, arada dağlar kadar fark var. maça 3 - 0 önde başladığından emin olabilirsin. Wiplash a yanaşıp yanaşıp kaçıyorum, biraz kullan tecrübelerini yaz lütfen, bende almaya niyetliyim.
Doğru yolu bulmuşsun sonunda Bülent. Yeni takımın uğurlu gelsin. Ucuz malzemeleri toplayınca ev malzeme çöplüğüne dönüyor kendimden biliyorum Bu arada kasık çizmesi yerine göğüs çizmesi tavsiye ederim (kasık çizmeyle beline kadar suya giremezsin ki bazen ihtiyaç oluyor). Gezer marka olan kamuflajlı modelleri uygun fiyata bulabilirsin. Bir de daha pahalı neopren modeller var. Onlar kışın iyi fakat yazın sıkıntı veriyor.
Göğüs çizmede istediğim gibi bir şey bulamadım gezerin ki çok dandik duruyor çuval gibi benim gibi 3 adam girer içine. Kasık olan daha rahat gerçi dediğiniz gibi yer yer fark ediyor bilgi birikimimiz artıkça daha işe yarar malzemeler alacağımı düşünüyorum. Ucuz malzeme değiller aslında ama işimi görecek malzemeler değiller. Hele o Alba Star'ı alırken ne övmüşlerdi şimdi yazarken bile satıcının heyecanı gözlerimin önüne geldi hihi
Gezerin bende olan bir modeli gerçekten bohça gibi Palalı diye bir marka var onunkiler daha dar kesim. http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=14415 Dam'ın da şöyle bir ürünü var daha derli toplu kemerli falan.. http://www.balikmarketim.com/?urun-42368-DAM-8713-046-HYDRO-FORCE-NAYLON-TASLAN-TULUM-CiZME-.html