turna ve sardalya

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında alphinist-fisherman tarafından paylaşıldı.

1. alphinist-fisherman

alphinist-fisherman Basri

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    Albastar
    En İyi Avı:
    Yayın balığı,8kg
    Arkadaşlar 10/04/2011 pazar günü 06.00 saatlerinde turna balığı avlamaya avlağa gittim.Birgün önceden balıkçıdan sardalya alıp buzlukta dondurmuştum.Avlakta at-çek,e başlamadan önce bu sardalyalardan dip oltası yapıp dört adet olta suya attım.Ancak iki-üç saat geçmesine rağmen hiçbir turna bu yeme rağbet etmedi Dip oltalarını attıktan sonra at-çek,le ve sasi ile iki tane 60,ar cm,lik iki turna aldım ama bu sardalya takılı diplere hiçbirşey gelmedi.Biryerde bir yanlış vardı ama anlayamadım.
    Sardalya turna diplisinde yanlış bir seçimmiydi?, yorumlarınızı yazarsanız sevinirim arkadaşlar,rastgele...

Son düzenleme: 11 Nisan 2011
  2. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    öncelikle merhaba,bir arkadaşımla geçen hafta yem olarak istavrit kullanarak dip oltasıyla 2 adet turna aldık biri 55 cm diğeri de 63 cm geldi..Ama şöyle söyliyim av süresi sabaha karşı 4 akşam üzeri 5 yani toplam 13 saatte 2 balık alınabildi sadece :)

3. Lepistes07

Lepistes07 Orkun Şanlı

Favori Kamış:
    genelde küçük bi kasnağa sarılı 15'lik misina :)
    4 dip oltası ve 1 at-çek oltası ile TOPLAM 5 olta atmışsınız lakin amatör balıkçılar bildiğim kadarıyla suya kişi başına en fazla 3 olta atabiliyor..

yanlış biliyorsam lütfen düzeltin, saygılar..

4. İSOALİ

İSOALİ İSMAİL

merhabalar sardalyeler tabana deymişse sonuç almanız biraz zor olabilir tavsiyem yemleri bir metre kadar yokarda kalacak şekilde kurşun bağlamanız ve yemi tabana deymeyecek şekilde çeşitli araçlarla desteklemeniz rast gele

5. Deepoltası

Deepoltası Fahrettin

Favori Kamış:
    Alba star 3300
    Favori Makine:
    Alba star
    En İyi Avı:
    Sazan 3 kg civarı
    Olta sayısı.....

Arkadaş soru suruyor sardalya ile turna yakalamayı denedim fakat birşey tutamadım fikri olan varmı sıkıntı nerededir diyor.Arkadaşın biride oradan en fazla 3 olta atabilirsin diye yazı yazıyor,Kaç kişi gitmişler soran eden yok ithamda bulun kenara çekil.

6. alphinist-fisherman

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    Albastar
    En İyi Avı:
    Yayın balığı,8kg
    Teşekkür ederim Fahrettin kardeş.Ben ogünki avda iki kişiydim,yani iki avcıydık.Kuralları bende çok iyi biliyorum ve uyulması konusundada sonuna kadar mücadele ederim.Çünkü biliyorumki balık varsa bizler hobimizin arkasındayız,balık yoksa hobimizde yoktur.
    Elbetteki kurallara uyacağız,Lepistes Paşa kardeşim...ha bu arada sorduğum konu hakkında bir yorumun varsa ekleyebilirsin Lepistes07...

7. alphinist-fisherman

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    Albastar
    En İyi Avı:
    Yayın balığı,8kg
    İsmail kardeş yorumun için teşekkürler,galiba siz haklısınız çünkü benim sardalyalar dipteydi...

8. Lepistes07

Lepistes07 Orkun Şanlı

Favori Kamış:
    genelde küçük bi kasnağa sarılı 15'lik misina :)
    "Arkadaşlar 10/04/2011 pazar günü 06.00 saatlerinde turna balığı avlamaya avlağa gittim. Birgün önceden balıkçıdan sardalya alıp buzlukta dondurmuştum.Avlakta at-çek,e başlamadan önce bu sardalyalardan dip oltası yapıp dört adet olta suya attım. Ancak iki-üç saat geçmesine rağmen hiçbir turna bu yeme rağbet etmedi Dip oltalarını attıktan sonra at-çekle ve sasi ile iki tane 60,ar cm,lik iki turna aldım ama bu sardalya takılı diplere hiçbirşey gelmedi.Biryerde bir yanlış vardı ama anlayamadım."

Fahrettin ßey,

Bütün cümlelerde 1. tekil şahıs kullanıldığı için okuyan herkes gibi bende balığa tek kişinin gittiğini ve toplam 5 olta atarak yasal sınırları aştığını düşündüm doğal olarak..

Son düzenleme: 13 Nisan 2011
  9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Olta/iğne sayısı.:)

İçsularda amatör avcılık

MADDE 15 – (4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.

10. egemennil

egemennil egemen

En İyi Avı:
    2 kg 60 cm turna
    ustam, sardalya genelde gümüşe en benzeyen balık olduğu için tercih edilir. canlı gümüş yok ise tabiki kullanılır.. Ancak dip oltası yerine şamandıralı sistemde veya yine dip şeklinde ancak kösteği ufak bir şamandıra,mantar ile desteklenen sistem daha verimli olur. kullanacağın mantarın üzerine de alüminyum folya (evlerde kullanılanlardan) sararsan uzak mesafeden balığın dikkatini de çekebilirsin.. bol şanslar..

11. alphinist-fisherman

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    Albastar
    En İyi Avı:
    Yayın balığı,8kg
    Verdiğin bilgi için teşekkürler Egemen kardeş.