TURNACI OLDUK ÇIKTIK (08-09-2012 RAPORU)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Yavuz AYDOĞDU tarafından paylaşıldı.

1. Bu seferki maceramızı, yeni av partnerlerimizden Seyit kardeşimin kaleminden okuyalım;

"Herkese merhaba arkadaslar. Çok güzel bir hafta sonu geçirdik, buradan başta Gürol abi, Yavuz abi ve Ramazan'a tekrar tekrar teşekkürü bir borç bilirim.

Güzel balıklar tuttuk, çok güzel anıları hafızamıza kazıdık, her seferinde değişik arkadaşlar ve dostlar tanımak artık bizde bağımlılık yapar hale geldi. Daha evvelki turna avımızdaki kadar çok fotoğraf çekmedik ama çekilen güzel kareleri sizlerle paylaşacağım.

7 Eylül cuma aksamı yola koyulduk. Gece yolculuğumuz çok keyifli geçti, sabahın ilk ışıkları ile birlikte avlagimiza gelmiştik. Takımlarımızı ayarladiktan sonra başladık at-Çek yapmaya ve gün içerisinde güzel turnalar aldık.

İlk gunün akşamında tekrar köye döndük ve davetli olduğumuz sünnet düğünü eğlencesine katıldık. Gün içerisinde çok yorulduğumuz için düğün evinden erken ayrılmak zorunda kaldık. Araçla tekrar geri dönerek baraj gölü kenarında çadırlarımızı kurduk ve artık uyku zamanı gelmişti artık.

Güzel bir uykudan sonra sabah yapılacak olan turna yarışması için katılıp katılmama ikileminde kaldığımız da Ramazan herkesin ismini kayıt ettirmişti bile. Yarışmacılar heryere dağılmaya başladılar bizlerde kendi içerimizde gruplara bölünecek avlanmaya başladık. Ramazan ile benim kardeşim Selami beraber avlanirken ben ve Yavuz abi de beraber avlandık. Gürol abi de tek olarak avlandı.

Ben 1 adet 50 cm 1 adet 47 cm lik ve bir adet te 38 cm boyutlarında 3 adet turna tutma şansını yakaladım. Halbuki bir önceki gün daha büyük turnaları tutmuştuk ben ve Yavuz abi birer adet 56 cm turna almıştık. Ama dün tutulan turnalaı bugün ki yarışmayı ilgilendirmiyordu.

Hakemlerden gelen haberlere göre sabah 61 cm bir turna almıştı yarışmacılardan birisi. Bizde şansımız yağver gider ise 61 cm nin üzerinde bir balık tutabiliriz dedik ama öğlen hakem heyetinin yanına geldigimiz de telefon ile hakemlere bildirilen 80 cm lik bir turna güne damgasını vurdu ve gunün en büüyük baligi alınmıştı.

Yarışmada ben ve Yavuz abi dereceye girdik ve mükafat olarak birer adet kamiş ve makina alarak ödüllendirildik.
    "

Sırada fotolar var:

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Harika Yavuz abi :) süper lig turnacisi oldun sonunda. Aldigin zevki, yasadigin gururu tahmin bile edemiyor sadece azmin zaferi diyebiliyorum.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Yavuz abi. Yarışma da ekstra motivasyon getirmiştir. 80 cm'lik çıktığı haberi gelince umutlar biraz kırılmıştır ama genede dereceye girmek ve ödüllendirilmek güzel. :)

Dahasına rastgelsin... :)

4. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    tebrikler. yarışma bereketli geçmişe benziyor. avlarınız daim olsun

5. 33022

33022

:):):)
    Şu lüferleri yakalayınca Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceksin Yavuz Abi, hazır bir balık uğruna bu kadar yol dolaşıyorken, akyalar sinaritler, yayınlar aradan çıkarıveririz işte....Turnacı, sazancı, tatlı sucu, denizci bilmem ama, adamsın vesselam...Unutmadan Seyit ve Selami, samimi dostlukları ile renk kattılar, her şey bu kötü bakışlı turna sayesinde oldu, çok sıkı arkadaşlar kazandık.Gürol Abi'yi unutuyordum bak, muzip adam...Bu arada Gürol Abi bir daha yoğun trafikte araba kullanmasın kampanyası başlatıyorum.

6. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Yavuz abi sen bu turnuvayla artık ünvanlı turnacı oldun artık:D :D :D
    Tebrikler tüm ekibi ayrı ayrı kutluyorum:clap2: :clap2: :clap2:

7. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Yavuz abi. Tüm ekibi kutluyorum.:first:

8. AH-TAPOT

AH-TAPOT Mersin

Tebrikler güzel bir anısı kalmış sizede :)

9. ozkan79

ozkan79 özkan

yavuz abi merhaba organizasyon iyi geçmişe benziyor;bu aralar turna avına ara vermiş bulunmaktayım,

lakin bayram haftası pazar günü arkadaşım armuta gitmiş kıyıdan kaşık sallamış 2 adet turna yakalmış ayrıca bir tane turnada karaya atlamış nasıl oldu falan filan dedim bizde şaştık kaldık dedi 2.5 kilo civarında bir turna kıyıdaki sazlıkların içine sıkışmış gözleri önünde... onunda alıvermişler elde var 3 aklında bulunsun.

rastgele abi.

10. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    hem turna hem ödül şahane olmuş tebrik ederim.

11. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Yavuzcum, bir uğramadım tatlı suya dalmışsın. :D Şaka bir yana tebrikler gerçekten. Sezon açıldı açılacak. Artık seni üzerinde tuzlu su kalıntıları, elinde dişlilerle görmek istiyoruz.

:)

12. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Yavuz abi bana ayırdın mı gene bir tane?:)

13. bolulu14

bolulu14 çetin

Favori Kamış:
    Remixon Venüs 2.70 spin
    Favori Makine:
    Remixon Bluesky
    En İyi Avı:
    5 cm istavrit :)
    Yavuz abi sana ve ekibine tebrikler yine turnayı gözünden vurmuşsunuz :))

14. Leon3838

Leon3838 yasin

En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan
    aynen katılıyorum :))

15. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Önümüzdeki yıl çok daha güzel bir yarışma olacak bundan eminim.Tebrikler kal sağlıcakla.

16. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    güzel bir av günü gerçekleştirmişsiniz abi:) hedayede vermişler:) daha güzellerine rasgelesiniz:)

17. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler güzel bir yarışma ve av olmuş :) Başarılarınızın devamını dilerim .

18. Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar...

Yaşanılan güzel şeyleri mümkün olduğunca çok "iyi" kişiyle paylaşmak istiyor insan. Hatta mümkünse beraber yaşamak...
    Forumlar sayesinde bu imkanımız oldu, var ve daha da olacak inşallah.
    Son sene içinde, sıkıştığımda yardımıma koşacak en az 10 iyi dost edindim. Bu benim esas ve paha biçilmez ödülümdür. Ve esas bu ödül herkese nasip olmaz.
    Hoş vakit geçirmek, kötü bakışlı turnalarla mücadeleden galip çıkmak, spor yapmak vs. gibi artçı ödüller de cabası...

19. 33022

33022

Önümüzdeki sezon, en büyük balığı bilmem ama, en çok balık ödülü bende..Tabi tembellik yapıp bi köşede uyumazsam yine!!!

20. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Yavuz abi Ramazan ve diğer arkadaşlar tebrikler :)
    bu sefer turnayı gözünden vurmuşsunuz :D hemde dereceye girerek
    Daha irileri yeni oltalarınıza rastgelsin :)