turnacik ve levrekler;

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selam arkadaslar;

geçen gün kendi kendime uyduruk bir teknik kesfetmistim. o sekilde 4 adt perch kandirmistim. bu sabah o uyduruk teknigin saglamasini yapmak istedim.

teknigin adini geçen rapora yorum yazan arkadasimiz Armagan koydu. kiyidan paralel sirti teknigi :D

3 numara mepps aglia ile kiyi boyu tempo bozmadan ilerliyoruz :) ekstra bir isleme gerek yok zira balik arkadan bir hisim geliyor ve hart diye issiriveriyor.

ilk tur dakika bir gol bir limit alti bir turnacik

fotograflayip büyümesi için suya geri saldik. fotografi çeken arkadasim da feeder sistemi ile avlaniyordu. lakin sebebi bilinmez bir sekilde tek vurus alamadan avi tamamladi.

dönüs turunda 3-4 perch saldirisi igneye oturmuyor. baligin arkadan belirip sahteye saldirmasini izlemek çok büyük bir keyf veriyor.

bir iki turun ardindan 3 tane de perch takiliyor aglia'nin 3lü ignesine. bunlar da fotograflanip suya iade edildiler.

teknigin deneme asamasi basri ile sonuçlandigina göre açiktan daha ciddi mevzularla ugrastim biraz. muhtelif ebat silikon denemeli sonuç vermedi ve öglen sicagi çikmadan ava son verildi.

hepinize iyi günler dilerim.

2. BarbarosTUGRUL

BarbarosTUGRUL Barbaros TUĞRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    :D harıka teknık, mınık uzaktan kumandalı tekne ıle cıddı sonuclar alınabılır :D

3. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler roy yine balık kokusunu hissetmişsin :) .

4. ozkan79

ozkan79 özkan

üstad selam;

bu levreklerin büyüklerinden bulmam lazım,

buradaki bir çok merada var ama boyları genelde ufak :eek:

ve bu balık turna gibi aval aval gelmiyor yakalndıgı anda muthıs bır dırenc gosterıyor avcılıgı cok zevklı ayrıca lezzet ve kılcık bakımından bence turnadan daha ıyı.

rastgelsin.

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    yemleme botu tarzi birseyle olur da batma riski var :) hadiki el kadar perch degil de 60cm bi turna bindi ? :)

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Senol. kesat sezonun kesat baliklari iste :)

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    turna da aval aval gelmiyor be özkan :) hiç su üstünde kafa disarda surf yapmadi mi senin turnalar? :)

ama perch konusundaki fikrine katiliyorum. boyundan fazla mücadele eden bir balik. lezzet olarak birçok deniz baliginin önünde bence. kilçik zaten pek yok. izmarit misali tulum çikartiyorum, bir zeytinyag gezdirip tuzluyorum. bir gün dolapta beklesin sonra unlayip at tavaya. müthis oluyor. boy biraz daha büyük olcak tabi. buncaazlari bi de tulum çikarsan bise kalmaz. büyüsünler de tutariz yine :)

bu arada büyükleri nasi bulunur bilmiyorum. biraz iri sahteler kullanmak faydali olabilir. gerisi sansa kalmis. burda popülasyon olarak genelde bu boylardalar. yani irisi de var da 40cm falan, 100 balik tutulsa 1 tanesi anca.

8. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    mitchell tele spin; mistrall carp feeder,jaxon xt pro
    Favori Makine:
    shimano alivio,spro passion 730,banax,mistrall carpmax,okuma trinity,albastar,
    En İyi Avı:
    Aynali sazan 4.5kg,Baltik Morinasi 4 kg
    var bu meeps agilialarda bir marifet :)
    ROy ben gecen yil tuttugum en buyuk levregi (36 cm) 3 cmlik silikon ile tutmustum.
    9 cmlik husky jerke atlayan 10 cmlik levrek te oluyor. yani benim fikrime gore sahtenin veya silikonun buyuklugu pek de onemli degil bu baliklar icin.....
    bir kac kez beslenme cilginli denen Feeding frenzy e denk geldim benim golette. nerdeyse bana saldiracaklardi. her sahteye atladilar.....
    ama trofe boylar icin sanirim kiyidan ziyade derin sularda drop shot benzeri metodlar denemek lazim....

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bide biz denk gelsek su feeding frenzy'ye :D :D

ciddn dedigin gibi aslinda Serhat. ben de 12cmlik sahtelerle boyundan ufak perch yakalamistim :) dikkat ettigim olaylardan biri de trofe boylarin genelde bot veya float tube ile dikey seyirtmede avlaniyor olmasi.

10. Erhan KIZILTAŞ

Erhan KIZILTAŞ Erhan

Favori Kamış:
    Bauer 210cm 8-30gr Spinning Rod
    Favori Makine:
    SHIMANO NEXAVE 2500 FC 3XSSS+1 BB
    En İyi Avı:
    The person you have called cannot be reached at the moment
    Roy

turnayı çok beğendim ama artık biliyorsun ki diğer balıkla samimiyetimi henüz perchinleyemedim:D

bahsettiğin tekniği artık umudumu kaybedip eve dönüş yolunda iken deniyorum ama hiç daha denk gelen olmadı:D

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    teknigin çikis sekli aynen o sekilde oldu :)

perch güzel bir balik. ben seviyorum. sulara zarari ise diger türlerden çok daha az bence :)

12. ozkan79

ozkan79 özkan

evet tabiki tuttgum turnalardan cok surf yapan oldu ekledıgım vıdeolardan bunu gormussundur,

dusunku kıloluk bır levrek atladı oltana o hışımla takımı makımı rapala ne varsa alır götürür demedi deme :D

bu levreğin oldugu yerde dığer balık popilasyonları asırı baskı altında kalıyorlar,levrekler toplu halde gezınıp avlanıyor bır balık surusune denk geldıklerınde toplu kıyım yapıyorlar,

sanırım levregın ırı olabılmesı ıcın o golden ıyı beslenebılıyor olması lazım yoksa yok :(

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

valla ben levreklere toplu denk gelemedim bir turlu. hep tek tek degisik yerlerden topladim. 40-50cme kadar büyüyormus diye biliyorum. dedigim gibi bizim bu civarda nadir malesef. solucana da ragbet ediyor diyorlar. senin turnalar da iyiymis be :) hayvan gözünün önünde takla atiyor daha da mucadele etmiyo koyun gibi geliyor diyosun :D

14. ozkan79

ozkan79 özkan

turnanın ruhunu cozdum onun bır modu var manda gibi gelıyor ınanmıyorsan ızle :)

tabi bu denlı sakın kalması bendende kaynaklanıyor anı hareketlerden kacınıyorum,

15. V-Oltacı

V-Oltacı Reşat Çetinoğlu

En İyi Avı:
    Halen sularda :)
    bu tekniği Mersin serbest bölge taş bloklarında kendimi bildim bileli yapıyorlar :) Hafifinden 4m veya üstü kargıyı (kamışı) alıp ucuna sahteyi bağla, bi baştan bi başa yürü :D

16. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    ustalığını masada da göl kenarındada konuşturuyorsun. ayarcı yaa :D

17. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    roy abi tebrikler, yavru balıkların var olması güzel bunlar gelecek yılların sermayesi, levrek ve turna tadmadığım için yorum yapamayacağım.

18. musa yakup

musa yakup musa

Güzel bir yönteme benziyor.

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bu yöntem ile sari kamisin ucunda tek igne istavrit tutardik çocukken :) bizimki isin esprisi :)

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Hakan :) pek bi ustaligimiz yok görüldügü üzere, kendi çapimizda egleniyoruz iste :D perch'i mutlaka tatmalisin.