Turnalar çıldırmış :)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Sosyete Balıkçılar tarafından paylaşıldı.

1. Sosyete Balıkçılar

Sosyete Balıkçılar Anıl

Favori Kamış:
    Daiwa Crosfire
    Favori Makine:
    Abu Garcia ora
    En İyi Avı:
    Turna
    Öncelikle herkese selamlar
    Biz sosyete balıkçılar olarak aranıza Samsundan 5 kişilk bir ekip olarak katıldık.
    Savaş,Barış,Anıl,Ozan,Uğur
    Sezonun ilk Turna avını sizlerle paylaşalım istedik.
    12.04.2014 Cumartesi günü saat 15,30 sıralarında yemlik gümüş balıklarımızı yakalamak için yola koyulduk.Nitekim yemlik gümüşlerimizi yakaladık ve kendilerini pilli hava motoru ile eve kadar canlı muhavaza ettik,eve gelince direk akvaryuma attık.Sabah saat 04,00 de toplanıp hareket edilecekti ama ben uyuya kalmışım ekip toplanıp benide uyandırmaya çalışmış sonunda basarılı olmuşlardı ama sıra gümüşleri akvaryumdan toplamada idi zorda olsa basardım hepsini topladım ve nihayet 04.30da Turna avlağımıza dogru yola koyulduk.
    Tabi arabada av muhabbeti başladı ben 4 tane yakalarım sen alamıcaksın yok misinam öle derken avlağa ulaşmıştık..
    Arabadan kendini aşağı atan atana maksat oltayı en önce suyla buluşturmak :)
    Dört veya beşinci atışından sonra Uğurdan bir feryat balıkçı dediğin budur balık böyle tutulur gibi ,bu bizide sağlam gaza getirdi kimsede dur durak yok AAA bide baktık herkes seriye bağlamış herkes ikişer üçer balık tutmuş yol oldugu gibi balık dolu :) tabi UĞUR hariç o tek balığıyla avunuyordu:)))
    Rapala ve kaşıklar hakkını verdi. Bizi yeteri kadar memnun etti derken saat 10:30 civarıydı yorulmuştuk semaver yakma saati gelmişti. Çayı yudumlarken boş durmasın diye yemleri atalım dedik. Aman Allahım o da ne !!! Balık oltaya yakalanmış kendini parçalıyor. Savaş abi oltaya yetişecem diye semaver , masa ne var ne yok devirdi. İyiki koşmuş. Yemli takımlarda 40 lık misina var. Savaş abi balığı çekmeye başladı. Avlağımızın en büyük dezavantasjı full+full otluk..Saz değil..Çok özür diliyoruz.Video paylaşamadık.O anı size yaşatmayı Savaş abinin çabasını tepinmesini görmenizi isterdim. (Ama tek video avlağı deşifre eder.O yüzden turna avlarımızda gölün resmini paylaşamayacağız.)derken tor kullanmadan kuzucuğu süre süre karaya aldık.71 cm..2,630 kg..yumurta dökmüş canavar bir dişi...gümüşü midesinin en derinine indirmiş..üçlü iğneyi çıkarırken elimizden oluyorduk..Bu balıkların çenesi balık büyüdükçe aşırı güçleniyor.Bu avlaktan daha önce de bu ve bundan daha da çok büyük balıklar almışlığımız vardır yalnız pek fotoğraf çekmiyorduk..Bu arada başımızdan geçen üzücü bir olayı da paylaşalım istedik. Resimdeki en ufak balık 39 cm.Limit altı olduğu halde yemi çok derine yuttuğundan dolayı balığa zarar geldi ve yaşatamadık. 2 dakikada bir devriye atıyoruz. Sıra Barış abide.. Çırpmayı getirin diye bir feryat..Hem çırpma arıyoruz hem de ne alaka diyoruz.Bir de ne görelim. Savaş abinin DAİWA makina ve kamış suda yol almış gidiyor. Savaş abi çırpmayı salladı ve suda gitmekte olan makinanın sapından yakaladı.Tabi bu arada 5 kişinin kalp atışı dışardan duyuluyordu.Ucundaki nasıl bir balık derken Savaş abi oltanın boş olduğunu söyledi. Herkes Barış abinin yüzüne bakıyordu bizi mi kekledin der gibi...Ama oltanın ucundaki çelik tel hepimizi şok etti. Resim altta.. Biz çok hayalini kurduk nasıl bir canavardı diye..Neyse biraz da siz düşünün..Akşam saat 16:00 civarı toplanmaya başladık.Zaten umduğumuzdan iyi bir açılış olmuştu.23 adet turna biraz abartı gibi görünüyor ama her birinin önceden sözü verilmişti ve hepsi adrese teslim edildi..
    Sosyete Balıkçılardan Tavsiyeler
    Savaş abinin 25 grubun ise 10 yıllık tecrübelerine dayanarak şunları söyleyebiliriz:
    1) Sabah gün açamadan rapalanızı su ile buluşturun.
    2) Bulutlu ve sakin havalarda balık alma oranınız daha yüksektir.
    3) Yemli takımda 0,35 ve üzeri misina kullanın.
    4) Yemli balık her saatte vurabilir.
    5) Su üstü sahtenizi kesinlikle (somon, alabalık,levrek) avındaki gibi sarmayın. Sahtenizi bir karış bir karış sarın ve arada bir 2 saniye bekletin.
    6) Kesinlikle çelik tel kullanın ve sonunda keşke demeyin.
    7) Aynı yerden iki yada üç balık alma şansınız yüksektir.
    8) Kesinlikle yüksekten avlanmayın. Suya sıfıra kadar yaklaşın. Faydasını göreceksiniz.
    9) Turna avında çok kaliteli sahteler almanıza gerek yok.
    10) En favori sahtemiz turna desenli sahtelerdir. Ama şunu demeden geçemeyeceğim suya ayakkabı bile atsanız turna alabilirsiniz. :)
    11) Bohçacılık yapanlara göz yummayın. Gelecekte sıkıntısı yine bize olacaktır.
    Sevgiyle esen kalın..değerli yorumlarınızı esirgemeyin..
    (SOSYETE BALIKÇILAR)

2. cakall

cakall Burhan Sait

Arkadaşım kıyım yapmışsınız resmen

3. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    Keske sportif balikciligin gereklerini yerine getirip bi kacini salsaymissiniz iyi olurmus.

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bu kadar emek verip uzunca yazıp birçokta resim koymuşssunuz.Ama bence tebrik değilde belki daha fazla eleştiri alırsınız.

Talısularda balık popülasyonunun menfi etkilenmesi denize nazaran çok daha hızlı olabilmekte.

Bence meranızı deşifre etmeme gayretiniz kadar bu kadar çok turnayı alıkoymamanızda gerekmekteydi.

Bunu yapabilmelisiniz.Üstelik canlı yem bırakarak yapılan avında sanırımkeyfi ve itibarı eksik kalacaktır.

5. 5 kişi 22 balık.
    manzara rahatsızlık verse de, sirkülere uygun.
    bana da tebrik etmek düşer. Rastgele. :)

6. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    okuma alumina 10-40 gr 2,40cm
    En İyi Avı:
    3850GR LEVREK- 47 cm LÜFERGİL- 58 cm zargana
    balığa giderken konu komşu, eş dost, akraba bi kamyon insan gitse hoş mu olur ? 22 yerine 10 kişiye 40 balık olsa güzel görüntü mü olur sirkülere uygun diyip tebrk etmek mi düşer tartışılır...

gelecekte ki sıkıntı : fakir balıkçılar :rolleyes:

7. Querorz

Querorz Fatih

Elbette sirkülere uyulduğu için bir şey söylemeye hakkımız yok, fakat yakala bırakçıların(özellikle de turna avında) çoğaldığı bu günlerde, 25 yıllık avcılardan biraz hassasiyet görmek istiyor insan.

8. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Yazı aslında çok uzun değil aynı metin iki kez yazılmış alt alta kopyala yapıştır yapılmış.Benide biraz rahatsız etti 23 turna... 23/5 kişi başı 4.6 turna yapar.Evet sirkülere uygun ama... Öyle...

9. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    tebrikler güzel av olmuş. heyecanlı anlar geçirmişsiniz. eleştiriler kesinlikle gelecektir hoşgörü ile karşılayın forumda uzun uzadıya tartışmaya girmek birbirimizi kırmaktan başka bir işe yaramaz.
    öncelikle tebrik yanında eleştiride olacaktır ki bunlar olmazsa daha iyiye ulaşamayız. arkadaşlar sirkülere uygun diyorlarsa kanunen sorun yok demektir. bende 2 kişi balığa gittiğimde 6 kg lik paşadan sonra bir kofana ve lüfer tuttuğum için çok eleştirildim. ama bir çok değişken oluyor. uzun süren yasak sürecinde kişiler etrafındaki kişilere balık sözü verebiliyor ve ya uzun süren boş avlardan sonra bu gibi durumlar olabiliyor. biraz dağınık yazdım ama amacım kimsenin burada üzülmemesi birbirine darılmaması...

10. Sosyete Balıkçılar

Sosyete Balıkçılar Anıl

Favori Kamış:
    Daiwa Crosfire
    Favori Makine:
    Abu Garcia ora
    En İyi Avı:
    Turna
    Ben öncelikle hepinize tekrardan SELAM verim. Aranıza yeni katıldığımızı söylemiştim ve hakkım olarak bir hoş geldin bekledim ama yanılmışız sitedeki abi ve kardeşlerimiz sadece eleştiri için burdaymış gibi geldi bana :)
    Simdi 1-2 konuya açıklık getirelim ki yanlış anlaşılmayalım belki sizde hatalarınızı görüp tekrar düşünüp öyle yazarsınız.
    Hepinize yorumlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz eksik yanlarımızı gösterdiniz.(koyduğunuz mesaja postlarınıza direk eleştiri ile yaklaşmamızı öğrettiniz) sağolun.
    Bizim balığa gidiş tarihimizi belirttik 13.04.2014 siz sanırım bu balığın yasağının 01 nisanda kalktığını biliyorsunuzdur.Peki sizce biz neden 13 gün beklemişiz ? Balık tamamen havyarı döksün sürdürüle bilir bir av yapalım nesli körlemeyelim diye duşunduk ama bunu belirtmedik anlarsınız diye umduk yanıldık.
    Kolu komşu ile balığa gitmemize gerek yok avlak öğretmeyiz ! ama verdiğimiz sözde durur balığını ayağına kadar götürürüz nitekim sezonun ilk açılışı ve kişi başı balık 4 adet Resimdeki kalabalığa aldanmayın:)
    Saldığımız Turnalar yakaladığımızdan daha çoktu buna inanmak tamamen sizin insafınıza kalmıştır çünki elimizde bir belge yok ama bundan sonra onlarıda resimleriz video yok:))
    Sirkülerden bahseden siz saygı değer abi ve kardeşlerim bu şahsi eleştirimdir elinizde 45 50 cm üzeri 4 balıktan sonra saldığınız bir balık videosu varsa koyun izleyelim tabi 4 balığıda tutmak bi hayli sıkıntı (Yalnız bu tarihten önce olması gerekir) :)
    Bir kardeşimde Avlak dışından yakalanan yem kanunlara aykırıdır demiş Herşeyi bu kadar kanun ve kuralına uygun daha doğrusu VİCDANI doğrultusunda haraket eden biz sence gümüşleri kendi havuzumdanmı aşıladım oraya ?
    Gogo71 sana ayrıca teşekkür ediyorum:) sende bizim gibi ilk mesajında HOR karşılananlardansın sanırım halimizi yeteri kadar iyi anlatmışsın:)
    Sizden bir ricam var ; Burda bir şey paylaştıysak tabiki eleştriye açık olması gerekir ve saygı duyuyorum.Ama siteye yeni geldiğimi belirttiğim halde bir selam almadan hoşgeldiniz demeden direk ters eleştri yapan abi ve kardeşlerimin art düşünceler içerisinde olduğunu düşünüyorum.Keşke önce bir selam alsaydınız gönül alıp sonra taşlasaydınız yaramız acımazdı.
    Kanunsuz ve kurallara uymayan hiç bir paylaşımımız olmadı ve olmayacak Saygılar..

SOSYETE BALIKÇILAR

11. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler güzel bir av olmuş.
    Eleştiren arkadaşlara sesleniyorum. Bu zamanda son limitte de olsa da tebliğe uygun av yapanı eleştirmek yerine öpün başınıza koyun. Sizler böyle davrandıkça bohçacıların sayısı hızla artacaktır.

12. ahmetyildizlar

ahmetyildizlar ahmet yıldız

arkadaşlar tebrik ediyorum yaklaşık 3 yıldır forumu takip ediyorum , çok yazı yazmam ama bu sefer yazmak zorunluluğu hissettim , güzel bir av yaşamış sosyete ekip bunu da üşenmemiş paylaşmış , bu kadar acımasızca eleştiri olması gerçekten kırıcı olabilir , ama öte bir yandanda sosyete ekibinin sözcüsü arkadaşa sesleniyorum , ismin sosyete balıkçı , bir avda 20 turna almışsın , görüntü şu :

PARAN VAR
    İMAJIN VAR
    NASİBİN DE VAR

eee tam laf çakılacak adamsın kardeşim sen de biraz tahammül et :)

13. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Hocam paraya imaja laf çakma gibi niyetimiz olsa gidipte 23 turna tutan birine değil, takımlarına tonlarca para harcayan, herşeyin en iyisini giyen, alan, tutan kişilere laf çakarız...

Şimdi hiç kimse kusur bakmasın ama madem biz parayı, imajı, nasibi çekemeyen adamlarız ve o yüzden laf çakıyoruz...Peki parası, imajı, nasibi olanı savunana ne demek lazım.Para imaj nasip destekçisimi derler yoksa başka birşeymi derler. ?

ne derler... ? ;)

Herkesin öz eleştirisi var, tabiki av sirkülere uygun ama bence bu şey gibi oluyor biraz ; diyelimki içinde 100 tane turna olan bir göl olsa ve 20 tane balıkçı gelip kişi başı 5 er balık tutsa sonuç ne olur :eek: Bence konuya herkes bu gözle baktı diye düşünüyorum şahsen ben o gözle baktım ne gereği var 23 turna bu az değil.Yinede tebrik etmek yakışı kalır orası ayrı bi mevzu...

14. fztosman

fztosman osman

En İyi Avı:
    4500 gr
    vicdan ?!!

bazı şeylerin kuralı ile raconu arasında fark vardır bence..

15. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Beş arkadaş balığa gitmiş,limitler dahilinde de balığını tutmuş,gayet neşeli ve mutlu pozlar vermişler. Tebrikler,en kötü gününüz böyle geçsin yakışıklılar:)
    Burada eleştirilecek zerre nokta göremedim ,hani nesli tehlikede bir hayvan olur,tebliğde gözden kaçmıştır,ortak görüşümüz sınırlı avlanması yönündedir Eyvallah. Gayet standart bir av yapılmış, iki kişi sekiz balıkla poz verse idi yine eleştirilecekmiydi .
    Turna balığı Anadoluda severek tüketilen,ticari değere haiz bir balıktır,yıllık binlerce tonu bulan miktarlarda tutulup satılmaktadır.Bu balıkları tutan amatörlerin ,balıkları alıkoyup evlerine götürmeleri,tadını seven dostlarıyla paylaşmaları gayet doğal değilmidir. Sevgili Aliçonun ,partnerleriyle birlikte tuttuğu 70 lüferi nasıl dostlarıyla paylaşmasını zevkle okuyup,alkışlıyorsak,aynı şeyi SOSYETE balıkçılarından niye esirgiyoruz:confused:
    Algıda seçicilik söz konusu bir durum ortaya çıkmış görünmekte,bu konuda bir kaç satır laf etme gereği duydum.
    HERKESE RASTGELSİN:)

16. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Fatih abi, yazdıklarına tümüyle katılıyorum.
    Av yapan arkadaşı tanımam etmem. Güzel bir av yapmış, ilk defa bir rapor paylaşmış, limitlere de uymuş. Bu halde bile eleştiriliyor.
    O halde kimseye limitlere uyun çağrısı yapmayalım. Nasıl olsa herkesin kendi vicdani limiti var.
    Eleştiri yapan arkadaşlara tekrar sesleniyorum. Şu forumda rapor yayınlayan insanları rapor yayınlamaz duruma getirmeyelim lütfen. Raporu beğeniyorsan tebrik eder çıkarsın. Beğenmiyorsan hiç bir şey yazmazsın olur biter. Ha kanuni limitleri aşmış mı? o zaman usülüne uygun uyarırsın.

17. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Sevgili Anıl, ilk olarak aramıza hoş geldin. Avınız için de tebrik ederim. Çok güzel bir av yapmışsınız.
    Senin yerine bana da böyle eleştiriler gelse belki ben de kızardım/bozulurdum. Ama emin ol, seni eleştirenler art niyetle yada sizleri çekemediğinden değil, bir şeyler daha da iyi olsun diye eleştiriyorlar.
    Yaptığınız av kanunlara uygun buna kimse birşey demiyor. Limit altı balıkları salmanız, havyarını dökmesini beklemeniz alkışlanacak bir hareket.
    Ama yakaladığınız balıkların kendinize yetecek kadarını ayırıp kalanını salsaydınız işte o zaman herkesin alkışlayıp imreneceği, büyük küçük herkesin örnek alacağı avcılar olacaktınız.
    Bence yaptığınız av kötü değil. Raporlarınızı ve forumda konulara katılımınızı her zaman bekleriz ;)

18. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Raporu ilk okuyup aşağıda resimleri görünce (sonraki mesajları daha okumadan) ilk anda aklıma gelen "resmen katliam" oldu. Ama sonra dur dedim bi sayıyım, 22 balık. "Helal olsun ne güzel av, bir kaçı küçük gibi görünse de resmin açısındadır" dedim. Bi tebrik edeyim derken bu iki sayfalık cevapları okudum resmen fırtına kopmuş.

Bana kalırsa, güzel av olmuş, Hoş geldiniz :)

19. Sosyete Balıkçılar

Sosyete Balıkçılar Anıl

Favori Kamış:
    Daiwa Crosfire
    Favori Makine:
    Abu Garcia ora
    En İyi Avı:
    Turna
    Gülsekmi ,aglasakmı inanın bilemedik Degerli yorumlarinizdan dolayi tekrar tesekkur ediyoruz.
    Sunuda söylemeden gecemeyeceğim sitede adam tutumu var fatih abinin dediğine katiliyorum algida seçicilik var ;)
    Sayin abi ve kardesler size 1 balik ve hikayesi yeter burdan onu anladik.gerek yok o kadar hikaye yazmaya resim paylasmaya ondan sonra sitede limit altida olsa birileri birseyler paylassin diye beklersiniz. Kendimi inanin zorluyorum ve yorumlari okurken yav bilmeden ne hata ettik diye kendimi suclamaya basladim ama biz bir ekibiz ve nasip olursa bu gecede ava gidecegiz ve bu forum konusunuda ele aliriz biz insanlar ile tartismak icin uye olmadik bildiklerimizi paylasalim bilmediklerimizi ogrenelim ve eglenelim dedik ama burasi insani geriyor ;) belki ilk ve son konumuz olur belki devami gelir hepinize tekrar tekrar tesekkur ediyorum
    Rast gele SOSYETE BALİKCİLAR

20. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Anıl tebrik ederim elinize sağlık.