tarih___3 eylül cumartesi, yer____yemez kullanılan makina_albastar, kullanılan kamış_ emektar kamışım, kullanılan yem sasi(botsuz çıktım rapalaya kıyamadım) Herkese tekrar selamlar fırsat bu fırsat yine bayram gezmesi dönüşü attım kendimi turna yollarına yanımda eşim onada öğretiyorum ki avcılığı sevsin kendi gelmezse bile beni göndersin botum yok avlağın dibi çok yosun ve taşlık rapala takılır endişesiyle sasi taktım oysa yeni aldığım rapalalarımı kullanmak için can atıyordum, 15 dakika atçekten sonra ufak sayılmayacak bir turna asıldı oltama tam yolu yarılamıştı levrek için aldığım kamışım çıt dedi balık kaçtı tabii, tek spin kamışımdı ve sorduğum kişiler balık yok dedikleri için kullanmaya karar vermiştim bu kamışı sağlık olsun dedim babamın 15 yıl önce aldığı silstar kamışına taktım bu sefer albastar double50 makinamı, az sonra ikinci balıkta vurdu kuzucuk kafa ata ata geliyo kamışın eski olmasından galiba yada etfarımdakilerin ahı tuttu ikinci kamışta çıt dedi, ya sabır deyip eski kamışımı aldım elime biraz denemeden sonra tekrar geldi bizimki hadi bu sefer aldık dedim başladım çekmeyekıyıya aldık ama boyu tatmin etmedi çok zor çıkardım sasiyi ağzından tamamen yutmuştu, hemen bırakmadım koydum livara büyük ihtimalle limitide geçiyordu ama bana ufak geldi işte, aşağı yukarı iki saatlik avımı sonlandırdım livardaki balığı bırakmak istiyordum çünkü baktım kendinde bıraktım suya hemen gözden kayboldu, yanımdakiler bize ver deselerde dinlemedim, herkes küçük balıkları bıraksa seneye yavrular ve daha fazla daha büyük balık yakalama fırsatımız olur, umarım sadece klavye başında duyarlı değilizdir küçük balıklara, çocuklarımızında bu güzelliklerden hakkı var... hepinize rastgele Uploaded with ImageShack.us
Tebrik ederim . Limitler sadece resmi gazete kalmamalı avcıların bunları vijdan sayfalarına işlemeleri gerekiyor tabiki .
"eşim... öğretiyorum ki avcılığı sevsin kendi gelmezse bile beni göndersin" Bu yöntemi babama uyguladım yıllarca, sökmedi. İnşallah beklentilerin gerçekleşir, rastgelsin dostum.
Avladınğın malum yerin neresi olduğu iyi biliyorum dediğin yere 2 bilemedin 3 yıl dokunulmasa herkese yetecek kadar turna olacak çünkü güzel bir avlak lakin balıklar küçük geliyor şu an için yapılacak teş şey insanların vicdanına bırakmak
limiti daha büyük tutup kurallara uyulursa 2-3 yıl beklemeye gerek yok hatta ve hatta sadece şimdiki limitlere bile uyulsa yine yeter... ben çocukken avlandığım yerlerdeki türlerin hepsini göremiyorum şimdi bugün mevcut balıklarıda çocuklarımız göremeyecek böyle giderse
Kardeş ben orada 45 cm altını hiç almadım olay kurallara uymak ta değil artık çünkü diyelim ki 40 değilde 45 cm altı yakalanmayacak densin farkeden bir şey olmayacak çünkü alanlar 25 30 35 e tenezzül ediyorlar o yüzden boşa konuşuyoruz dedim ya Konuşsam dinleyen yok sussam gönlüm razı değil Hz.Mevlana
aynen kadir bey 25 cm bile alıyorlar buda balığı tanımadıklarından dence bilseler eti yenmez almazlar belki
Katılmamak elde değil. Hem sadece boy limiti değil bir de sayı limitine de uysalar çok iyi olacak. Ne yapalım 3 tarafımız denizlerle çevrili bir sürü akarsu ve göletimiz var ama ne balık yemeyi ne de balık tutmayı yeterince biliyoruz. Bu arada kamışlar için geçmiş olsun daha irileri rasgelsin