Turnalar ve Sudak Tarabya team :)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Turnalar ve Sudak avim; Tarabya team'e ithafen :)

selam arkadaslar ve abilerim;

sabah uyandigimda bugün baliga gitmek gibi bir niyetim yoktu. hanim programi yapmis alisverise gidilecekti. yani o alacakti ben verecektim :) Allahtan erken çikilan alisveris fasli saat 1:30da bitti. biraz tv seyrettikten sonra her alisveristen sonra oldugu gibi basim agrimaya basladi. bu bas agrisinin tek ilaci olta sallamakti. ben biraz disari çikayim diyip arabaya atladim. takimlar herzaman arabanin bagajinda.

hadi herzamanki avlaga gideyim, belki ustam da ordadir hem biraz kamis sallar hemde muhabbet ederiz dedim. avlaga 3buçukta vardim. in cin top oynuyor. su durgun mu durgun, hava kapali, yagmur ve rüzgar yok. eskiyen leaderi degistirip bir kulaç berkley vanish 0.30 FC bagladim. makinada 0.16 sufix örgü bagli. klips taksam mi, takmasam mi diye bir tereddütün ardindan direk misinaya 10gr jighead ve 11cmlik shad tipi simli bir silikon bagladim.

ilk yarim saat attim çektim gelen giden yok. oo basimin agrisi da geçmeye basladi. trolling trolling yavas bir tempoda tariyorum dibi. takim 20 metre kadar ilerdeyken bi vurus aldim, hoooppp oturdu. pek fazla ugrastirmadan balik kiyiladi. yanimda kepçe yok, çantada fish grriper var fakat en dibinde kalmis. araya taraya bulup sirtimdaki çantadan çikartip baligin agzina taktim. gelen güzel bir sudak. arkadan saldirmis silikon tamamen agzinda.

Uploaded with ImageShack.us

yanimda ne metre var ne terazi. hepsi diger çantada arabanin bagajinda kalmis. 40cm kadar var heralde.

hem basimin agrisi geçti hemde ele gelir bi balik tutmanin mutlulugu sardi bir anda.
    bir yarim saat sonra sert bir vurus oldu. tasmaladim, oturmadi. 10-15saniye bekledim, tekrar havalandirdim silikonu, küt dedi kafayi bi kodu, bu sefer aldi silikonu. fakat biraz fazla mücadele ediyor sanki. iri bir sudak heralde diyorum kendi kendime. kiyilayinca görüyorum orta boy bir turna. ilk is agzindaki silikona bakiyorum neresinden almis diye. ooo igne iyi oturmus. misinayi agzina vermezssem kurtulmasi çok zor. dikkatlice gripperla onu da aldim kiyiya. 50cm civari olsa gerek.

vay be sonunda tutamadigim turnayi tutup milli oldum diye sevindim :D :D :D

bir 10dk sonra 2ci turna zink diye atladi, hönk diye tasmaladim buda oturdu igneye. ilkinden az biraz daha irice. saat 5.30 oldu hadi yeter bugunlük diyip avi sonlandirdim.

bu avi Tarabya team ekibine ithaf etmek istiyorum. her ne kadar sizlerden uzakta olsamda çizgimiz bir. hepinize rastgelsin

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Tebrik ederim Roy, güzel bir av ve keyifli bir gün olmuş :clap2:

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ne güzel balıklar,Tebrikler Roy,devamını dilerim.

Sevgiler

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Turna almakla ilk kez milli olduysan çifte milli oldun desene.:eek: :D

Çok güzel anlatmışsın abim ya, bir başladım hemen bitti.:)

O an ağzında mıydı yoksa gelişinin şerefine mi yaktın "bi cigara". Kucak dolduran bir baba avlayınca akabinde bi cigara yakmasan eksik olur, bilmem sen ne dersin. Acep yarın böyle bir anı ben de yaşar mıyım?:eek: :)

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tesekkür ederim Berakn abi :) sabahtan pek keyifli bir gün degildi de finali güzel oldu :)

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tesekkür ederim Vedat amca. ilk kez bir turna avlamani heyecanini yasadim :)

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bir atis öncesi yakmistim Nuri abi :) hos durmamis bunun için özür dilerim.

ilk turna abi, sezon basindan beri ara ara ugrasiyordum bugune kismetmis.

8. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Roy. Güzel balıklar, devamına rasgele.:)

9. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Tebrikler Roycum.Demekki senin bu sene başın baya bir ağrıyacak:D :D :D

Birde balık yakalamanın baş ağrısına iyi geldiğini öğrendik.Migreni olan arkadaşlara duyurulur hihi hihi hihi hihi

10. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Şu sudak çok yakışıklı balık be:)

Roy, tebrik ederim. Bu arada avlağı da çok tuttum. Seine nehri kıyısı mı? Şehir içinden turna, sudak keyfi ayrı olsa gerek.

11. alperm

alperm Alper

Favori Kamış:
    Lineaffe Turnafresh 3.90
    Favori Makine:
    SHIMANO NEXAVE 6000
    tebrikler çok güzel bir av Roy
    tatlı su olayına niyet ettiğimde ilk danışacağım kişilerin başında geliyorsun
    şimdilik denizden devam :)

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagolasin Mustafa :) sudaklarin krali sensin :) yemli sudak avi hakkinda da bilgilerine danismak isterim.

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    valla sudak pek bi mücadele etmedi de turna baligi hayvani ciddi direndi :) bas agrisi mi kalir be Can, insanin basini aklindan aliyor mübarek :)

bak almis bile :d simdi düzeltme yapiyorum; aklini basindan aliyor :)

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    dogru tespit :) geçen bende arete diyordum çok yakisikli asil duruslu bir balik diye. bu avlakta yaz aylarinda yemli yayin ve feeder sistemi ile avlar yapmistim. tatlisuyun acemili ile tek bir yayin çikartabilmek kismet olmustu. mekan seine nehri kiyisi. sehir içi. is yerimin 500-600metre ilerisi. tatlisuya bu sene heves sardigim için daha neresi ne balik yapar eksikliklerim var. dev gibi sudak senatör turnalarin resimlerini görüyorum ama daha nasip olmadi.

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    son danisacagin kisi ben olayim Alper kardesim :D :D :D daha bu sene tatlisuya heves sardim ben. denizin yerini tutmuyor tabi ama bir taraftan da denizde böylesi boyutta baliklarla mücadele etmek imkanini ne zaman ve ne kadar bulabilirim sorusu takililiyor aklima.

16. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sanırım bir sazan kaldı Roy,sonrası master of the freshwater fisher mertebesi...

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    var daha Fatih abi var :) sazan, biyikli ve yilanbaligi... durmak yok yola devam

18. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    yılan balığı pek zevkli bir av değil,ızgarası nefis olur:) Ancak bıyıklı avını mutlaka yaşamalısın,50 cm lik turnanın,70 cm lik yayının mücadelesini ,35 cm liği yaşatır.Denizde karagöz,t.suda bıyıklı peşine düşmemin en büyük sebebi mücadeleleri,cüsselerine göre büyük güçleridir.Bıyıklı kışında et verir,iyi bir mera bulursan zevkine varırsın.

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Insallah :) biyikli için saglam avlaklarim var.

20. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Maşallah Roy tebrikler, gerçekten çok güzel balıklar:)
    Bu tatlı su avcılığı konusunda üstadlığa doğru yol alıyorsun ancak dikkat et deniz avcılığını unutmayasın.Buralara geldiğinde boğazda da güzel performanslar bekleriz yoksa seninkilerin dilinden kurtulamazsın:D mrsparkle
    Selam ve sevgilerimizle sağlıcakla kal, rastgele:)