turnalara devam

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında kovboy tarafından paylaşıldı.

1. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    Yer:Tayakadın-İst
    Hava:Tam turna havası
    Yem:Silikon yemler,5 numara meps,muhtelif turna kaşıkları

Geçen haftaki turna avımızın tadı damagımızda kaldıgı için bu haftada turnaya gitmeye karar verdik
    Saat 04:30 gibi malzemeleri aracımıza yükleyip avlaga dogru yola koyulduk.
    Yaklaşık 40 dakikalık bir yolculuktan sonra avlaga vardık.Biraz yürüdükten sonra gölün kıyısına ulaştık fakat bizden önce gelenler oldugunu farkettik.
    Aslında gölün bu kısmında avlanacaktın fakat kalabalıgı ve aşırı sesi görünce gölün karşı tarafına gitmeye karar verdik.Gerçi epey bir yürüme yolu vardı ama sesiz ve tenha bir bölge oldugu için büyük ve iri turna yakalama şansıımız birhayli yüksekti .Yaklaşık yarım saatlik bir yürüyüşten sonra istedigimiz bölgeye ulaştık hemen oltaları hazırlayıp ava başlamak istiyorduk.
    Ben biraz hızlı davranarak ilk kaşıgı hemen birkaç metre önümdeki önceki tecrübelerimdende bildigim turnanın olabilecegi otların arasına salladım daha kaşık suya düşler düşmez turna öyle bir atladıki görmelisiniz fakat kaşıga takılmadı tekrar aynı yere acelece kaşıgı salladım turna tekrar kaşıga saldırdı evet bu kez takılmıştı hemen kıyıya alayım derken ani bir dönüş haraketiyle kaşıktan kendini kurtardı demekki tam çenesine oturmamıştı iğne birkaç sefer daha denedim fakat birdaha atlamadı.
    Bundan birkaç dakika sonra çizmeyle gölün kıyısından biraz açılarak avlanan bizim biraderin bagırışını duydum hemen fırlayıp yanına vardıgımda hayli iri bir turnayla cebelleştigini gördüm hemen kepçeyi onun bulundugu bölgeye dogru fırlattım çünkü bende çizme yoktu.
    Birader epey bir mücadeleyle ayagının dibine kadar kadar getirdigi koca turnayı tam kepçelecekken çok acemice bir haraketle yukarı dogru kaldırınca koca turna ani bir çırpınmayla ağzınıda yırtalarak suya düştü ve gözden kayboldu ben biradere bakıyorum o bana bakıyor öylece kaldık yakaladıgımız turnayı resmen çok acemice kaçırmıştık.
    Bu ikinci turnanında kaçması moralleri epeyce bozsada yine denemelerimize devam ettik çünkü biliyordum burada daha büyük turnalarda vardı.
    Ve yaklaşlık 10 dakika sonra gölün epey bir ortalarına dogru fırlattıgım kaşıga öyle bir vuruş olduki anlatamam vuruşun siddetinden büyük bir turna oldugunu anladım biradere kepceyi alıp suya girmesini söyledim yaklaşık 7-8 dakikalık bir mücadeleyle balıgı biraderin kepçeye dogru getirmeyi başardım kaçan turna aklıma geldigi için çok dikkatli davranıyorduk ve sonunda turnayı kepçeye sokmayı başardık.
    Yaklaşık 75 cm ve 3,5-4 kg civarı güzel bir turnaydı ''' balıkta dikkatimi çeken ilk şey kuyruk yüzgeci oldu''' çünkü bu boyutta bir turna bile saldırıya ugramıştı ve yüzgecinin bir kısmı gitmişti artık buna saldıran turnayı siz düşünün
    Daha sonra ufak bir kahvaltı yaptık ve avımıza yine aynı bölgede devam ettik çünkü iri turna çıkan bir yerde mutlaka başka iri turnalarında bulunma ihtimali herzaman yüksektir
    Ve günün ikinci turnasıda hemen hemen aynı yerde kaşıga yapıştı öylesine güçlü direniyorduki biran misinanın kopacagını zannettim suyun içinde taklalar atıyor dönüyor kurtulmak için herşeyi yapıyordu.
    Bu arada benim birader kepçe elinde çoktan pozisyonunu almıştı bile epey bir direnç gösteren bu turna sonunda yorulup teslim oldu ve kepçemize girdi
    kaşıgı öylesine yutmuştuki çıkartmak birhayli zamanımızı aldı
    Sabah kötü başlayan avımız gittikçe güzelleşiyordu.
    Bu turnadan sonra yaklaşık 1 saat hiçbir vuruş olmadı ama benim içimde hep bu gölde bahsedilen 10-15 kg çok daha büyük bir turnalardan yakalamak arzusu oldugu için denemelerime devam ediyordum
    Ve birkaç atış sonra öylesine büyük bir vuruş geldiki oltama sanki kamış kırılacakmış gibi oldu balık öylesine agır ve dirençliydiki makinam dönmüyordu suyun üzerine dogru çıkan turnanın çıkardıgı dalgayı görmelisiniz kalamayı açtım fakat balık öylesine güçlüydükü balıgı salıyordum fakat imkansız bana dogru çekemiyordum çünkü makina dönmüyordu.
    Ve anlayacagınız gibi kaçınılmaz son balık öyle bir ters kuyruk hareketiyle kaşıgı klipsin dibinden kopartarak agzında kaşıkla gölün derin sularında gözden kayboldu.
    Hep hayalini kurdugum o büyük turna oltama gelmişti ama mücadeyi o kazanmıştı.Ama olsun o anlatılan 10-15 kg lık turnaların yalan olmadıgını ve gerçekten varoldugunu gözlerimle görmüştüm bu bile bana yetti
    Elbet hergün o dev turna kazanacak degilya birgün onu yakalayıp ben kazanacagın ve buradanda yayınlayacagın
    Ve o gün çok yakındır

2. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    erty

tebrikler
    darısı başımıza

3. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

mesut abicim gerçekten güzel av olmuş bi gün daha büyüklerini yakalarsın inşallah :D ben her turnaya gittiğimde rekor turnayı alacam diye balığa çıkıyorum:D senin gibi inşallah alırız rastgele :D

4. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Mesut abi turna avında idolümsün :)

5. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    mesut tebrik ederim

mükemmel güzellikte turnalar

darısı başımıza

6. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Re:

balıklar çok güzel gerçekten emeğine sağlıkk

7. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    Mesuy abı gercekten cok guzel paylasım.okurken bıle heycanlandım:D. turna avında basarılarının devamını dılerım.balıklarda cok guzel.o kacırdıgın balıkların daha buyuklerını tutman dılegıyle saglıcakla kal abı;)

8. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Şu büyük olan gerçek bir azman olmuş. Maaşallah. Bu kadar güzel avlar kolay bulunmuyor artık.

9. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Mesut tebrikler kardeş güzel bir av olmuş:)

10. yason

yason YASİN YEŞİLIRMAK

slm
    gerçekten cok güzel bir av olmuş
    Boşuna dememişler kaçan balık büyük olur diye

11. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    eh maşallah:):) tebrikler paylaşım için teşekkürler..:)

12. samsunlualtunışık

samsunlualtunışık mustafa altunışık

Favori Kamış:
    remikson
    mesut kardeş av güzel olmuş afiyet olsun

13. ***AFYOK***

***AFYOK*** erhan

ah şu turnalar ah bi ben tutamadım şu balığı nedense:( bu arada çok güzel av olmuş tebrikler

14. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Yahu şu turna işine ben de mi geri dönsem ne yapsam?:) Harika balıklar Mesut kardeş, süpersiniz.. Ancak makinenin dönmeyişi kötü şans olmuş. Meşhur kaşığın hangisiydi acaba?

15. mavi

mavi selçuk sünbül

tebrikler arkadaş standartın üzerinde nefis balıklar tutmuşsun rasgele.

16. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

mükemmel balıklar kardeş bu gittiğin yer Terkos'un dışındaki bir gölet mi yoksa Terkos mu

17. ONDER38

ONDER38 ÖNDER

tebrikler güzel av olmuş

18. hunterchef

hunterchef

Favori Kamış:
    herşey varr
    En İyi Avı:
    aynalı 4 kg
    Tebrikler mesut kardeş güzel av olmuş devamını dilerim bende kim tuttu bunları pazar gün demiştim zira bugün yoktu demek siz diniz daim olsun kardeş bende gidiyorum oraya arada yalnız bugün tuttuğun yerde baya kene var dikkat et arkadaşa yapışmış 1 tane 1 tanede arabada bulduk.
    saygı ve segiler..
    cahit

19. simendifer

simendifer Sennur

Muhteşem turnalar. :) Diyecek başka bir şey bulamadım valla. :)

20. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Güzel kareler ve rapor için teşekkürler Mesut,harika av olmuş.İnşallah kaçırdığın fırsatı yakalar,bu sefer kazanan sen olursun.rastgele...