Herkese merhabalar Ramazan bayramında tatil olması fırsatı ile dün akşama doğru arkadaşla yağmur yağar yağmaz korkusu ile Turna avına gittik . Su bayağı çekilmişti artık eskiden suda botla gezdiğimiz yerler artık su altı yosunların ortaya çıktığı mekanlar olmuştu ama aralarda ufak ufak böyle gözler vardı . Arkadaşa dedim bot bu sefer senin ve ben şimdi gidiyorum bak yeni aldığım Cannibal Shad ile Turna yakalıp geleceğim o bota başladı ben taktım sahteyi geçtim ve güzel bir atış sonra kamışla oynatarark getiriyorum ve bir anda bir yapışma ne oldu arkadaş takıldımı derken kafa darbeleri gelince direk kıyıladım ve çıkardım arkadaşa gösterdim demedim mi sana yakalayacam diye . Ben bile şaşırdım aslında nasıl olduğuna ama bugün güzel geçecek dedim içimden . Bot hazırlandıktan sonra suya indik ve atışlara başladık yeni gelen cannibalarla bayağı iyi vuruşlar oldu ve güzel bir kaç turna yakaladım bir tane bayağı iri bir tanesi daha atar atmaz aldı dibime kadar getirdim ama kepçeyi hazırlamaya fırsat vermeden iğneden kurtuldu ve gitti . Biraz yorulduktan sonra suyun yukarısına o otların arasındaki gözlere su üstü sahte ile atışlar yapalım dedik ve çıktık arkadaşa savage gear kurbağa verdim bende bir yerden aldığım garip bir su üstü sahte vardı onu aldım arkasında 2 iğneli . Yosunların aralarında açıklığa attım ve arkadan bir dalga belirdi ve tam aldı derke yanden gitti ağzından belliydi güzel bir turnaydı . Sonra arkadaşın kurbağaya vurdu başka bir noktadan asıldı asıldı yosunlarada takılınca kurbağadaki tek iğneden kurtuldu ve gitti . Sonra yer değiştirip biraz daha ileri gittik benim attığım ilk atışta tam gözden geçerken ortalık bir anda karıştı su şapırtıları kuyrukla vurma filan çokta zorladım çıkarırken ama iğne alt çeneden çok iyi girdiği için hiç bir yere gidemedi ve biraz sağa sola çektikten sonra kepçe içne aldım ve çıkardım bu senenin trofesi sayılır 70 cm civarı bir Turna . Arkadaşta gazı almıştı ve kurbağa ile devam ederken ona da bir güzel atak oldu aha aldım dedim ama aramız çok yosundu su dedim hiç çekme bekle botu ileri alayım oradan çıkarırız . İleri kürek çektim ve balık yosunların üstünde sakin sakin duruyor iğne üst yanaktan hafif girmiş biraz zorlasa belki çıkar yosunların altına doğru hafiften kepçe ile girip direk aldım 60 cm civarı güzel bir turnaydı oda . Atışlara devam ettik ataklar oldu ama turnalar hedefi tuturamadığı için bir türlü güzel bir turna daha çıkaramadık . Yosunların arasından çıkıp açığa geçtik bir kaç atış daha yaptık ağaçların altına doğru yaptığım bir atışta levreğin birisi cannibal az kalsın yutuyordu iğneden çıkarıp kıtkaya takayım derken elimden zıpladı gitti suya nasip dedim geçtim . Sonuç olarak güzel bir av günü geçirdik su üstü sahtelerle avlanmak insana çok keyif veriyor gözünün önünde vuruşlar tarif edilemez birşey gerçekten de . Av Yeri : Astana - Kazakistan Kamış : Savage Gear Buschwacker 210 XLNT2 Makina : Shimano Exage 3000SRC Misina : 0.18 Örgü PowerPro Stil : Spining Sahte : Su Üstü Sahteler ve Slikon Sahteler Hava Durumu : Parçalı bulutlu Saat : 15.00 - 19.00 Tarih : 7 Temmuz 2016 Hedef Balıklar : Turna Resimler :
Daha güzelleri de olur inşallah ancak avatarı değiştirecek bu babayiğitte fena değilmiş. 70 cm maşallah, iyi balık. Tebrik ederim Şenolcan.