turnalara tutun da gel... (nisan 2012)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında yunusemreklk tarafından paylaşıldı.

1. yunusemreklk

yunusemreklk yunus emre

Favori Kamış:
    Procatch Carbospin
    Favori Makine:
    Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    3kg Bıyıklı- 4 KG TURNA 10+kg-Aynalıı
    selamlar değerli balıkavı.net sakinleri.

Nisan 4. haftada yapılan turna avımdır. Ankaralıyım. görev icabı 3 senedir Kırşehirdeyim. nehir avlarım oldu geçen sene. Bu size sunduğum ilk raporum sayılır.

Yer: küçük bir baraj
    Kullandığım takım: çelik tele bağlı 3lü iğne ucuna ölü balık yemli dip oltasıdır.
    Atçek zevkini yaşamak için uzun uğraşlarıma rağmen amatörlüğün bir sonucu mu olacak nedir bir türlü vuruş alamıyordum farklı kombinasyonlar deniyordum fakat nafile.

ve ikindi suları...

Zili sinsice çalan bu ilk canavarımla tanışmamız: İlkinde yemi alıp gitti ama doymamış olacakki ikinci atlayışında (bir yerden yayın için aldığım 0.9 luk misinam ile) tereyağından kıl çeker gibi çektiğim ilk turnam budur.
    tam olarak ölçmedim ama 55-60cm kadar vardı.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

hırslı, saldırgan bir balık sudan yorulmadan çıkmış olmasından dolayı yarım saat kaçmaya çalıştı suya doğru ama önüne set çektim mrsparkle
    herkese iyi avlar

2. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Yunus Emre kardeşim, çok güzel bir turna yakalamışsın:)

Yanlız balığın görüntüleri pek hoş çıkmamış:(
    Geçen seferde yazmıştım, arkadaşlar lütfen tuttuğunuz balıkların resmini tozlu topraklı yerlerde çekmeyelim.Bu güzel balıklar, biraz saygıyı fazlasıyla haketmiyorlar mı;)

3. yunusemreklk

yunusemreklk yunus emre

Favori Kamış:
    Procatch Carbospin
    Favori Makine:
    Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    haklısınız aslında :) benim ilk balığım olunca fazla hırpalamayım dedim belki elimden kaçar diye. hemen sudan çıkınca kuytu bi köşeye çektim.

4. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Bende öyle düşünmüştüm zaten, genel bir mesajda vermek istemiştim:)
    Nice keyifli ve güzel avlar dilerim:thumb:

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrik ederim, niceleri nasip olsun. :)

6. therasmus

therasmus fatih demirci

Favori Kamış:
    Lineaeffe spider surf 4.20 m
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    Maşallahı var turnanın tebrik ederim.:)

7. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Yunus Emre kardeşim öncelikle tebrik ederim.Kullanmış olduğunuz yöntem büyük ihtimalle canlı yem turna oltasıdır.Konuyu açacak olursak, şamandıra ince çelik tel veya kaliteli ince misina, ufak ağırlık ,stoperden oluşan takım oluyor.Mesafe yerine göre 1-1,5mt. veya 1-1,5 kulaç olabiliyor.Yem olarak canlı feki yavrusu veya sardalya balığını cansız olarak takıyorlar ve Bursa'da bu şekilde 1,5 ay önce 7 kg.'luk turna alan var.Bilginiz olsun.Sizden bir ricam olacak.Kullanmış olduğunuz misinanın marka, model,renk ve ölçüsünü ayrıntılı olarak gönderirseniz , beni çok çok memnun etmiş olursunuz.Paylaşılan bilgiler , dalında olmuş meyva gibi tatlı ve faydalı olurlar.Mutlu,huzurlu,bereketli,başarılarla ve trofe balıklarla dolu bir hayat dilerim.Herşey gönlünüzce olsun.Hoşçakalın,şen kalın.Bursa'dan kucak dolusu selamlar...ERCAN 1977 BURSA

8. yunusemreklk

yunusemreklk yunus emre

Favori Kamış:
    Procatch Carbospin
    Favori Makine:
    Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    misinam açık mavi-yeşil renk renk geçişli olan tipten bir misinaydı
    stock diyebiliriz bilinen bir marka değildi
    gereğinden fazla kalındı 0.9 kasnağa sarılı.
    kaliteli bir 0.6 misina çok çok işimi görürdü kanaatimce. ayrıca istavrit güzel oluyor hem sağlam duruyor iğnede hemde çekici parlak renkli ayrıca canlı balık yemlere de kıyılmamış oluyor. gerçi şimdi iç anadoluda bulmak baya zor buzluktan çıkarıyorum :)
    olta dip oltasıydı 1 metre misinaya kurşun ve 20 cm çelik teli klipse takıp atıyorum. daha verimli olabileceğini düşündüğünüz bir yöntem var ise paylaşalım sevinirim.

bu arada misina aklıma gelince diğer 2 takımım beyaz 0.5 ve 0.6 misina olmasına rağmen onlarda vuruş aldığımı hatırlamıyorum ya denk gelmedi ya da açık mavi-yeşil misina balığı uyuttu iyi iş yapıyor :)

9. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)

Selam özelden mesajlaşmıştık. Eğer aynı avlakta avlanıyorsak, canlı yem yada ölü balık kesinlikle iş yapmıyor, yanımda akşama kadar bekleyen bir kaç kişiden iyi biliyorum. Sahteyle at çek yaparak çok daha verimli balık alabilirsin. Bu arada bnm en verimli saatlerim her zaman sabah 6 ile 11 arası olmuştur. Denemeni tavsiye ederim...