arkadaşlar videodaki turnayla 1 yıldır tanışıyoruz benden ricada bulundu abi şu avımı balıkavı.nette raporlayıver dedi bende kırmadım şimdi kendi ağzından okuyun [ ogün sabah iyice acıkmışım şöyle bir sazlıkların arasında turlayım dişime göre bir balık kurbağa ne bulursam 1 saat kıvrandım bişe yok tam ümidimi kesmişken kanatlı sesleri işittim usulca derinden sese doğru yaklaştım aman allahım karabatak uzun zamandır kanatlıya hasret kalmıştım yavaşca yaklaştım biraz iri gibiydi ama ne yapim açlık işte hüüüüp diye kaptım biraz yordu ama mideye indirdim aslında benim mekanım buralar değildi benim mekanıma [evren,fatih,tuğğin usta] diye birileri dadandı 2-3 güne bir gelip 5-6 arkadaşımı kaşıkla kandırıp götürüyorlar 50 sefer söyledim oğlum bunlar sahte aldanmayın dedim dinlemediler şimdi nerde oldukları malum.? şükürler olsun 40cm den küçükleri bırakıyorlar onlar bana gelip abi doğru söylüyormuşsun bunlar canlı değil dönen parlak metallermiş nasıl aldandık diyorlar bnede diyorum bunlara dikkat edin hele o tuğğin usta yokmu elime bir geçse ondan bir parça hatıra alacam ama bunlar şakaya gelmez anında mideye indirirler neyse şimdi rahatım takıldığım yere insan gelmiyor bu arada balıkevi.netteki arkadaşlarına söyle küçüklerimize fazla zulmesinler hepsinin avdan boş dönmesini temenni ediyorum yemlere aldananlarda hakediyor acımayın kızartın indirin mideye onları http://youtu.be/VatumjXRrME
Güzel bir anlatım farklı bir konu olmuş... Karabatağı alan turnada herhalde bir 100 cm üstü var. O videoyu canlı yaşasaydım, karnı bir daha acıkana kadar oradan ayrılmaz, beklerdim sanırım... Turnaların ahı bir tutsa, Tuğgin abiden parça değil, komple yutması lazım... Paylaşım için teşekkürler...
2 sene evveldi güneş battı karanlıkta kamp alanına dogru botla suda yol alıyoruz kıyıdan bir şapırtılar koptu heralde biri kıtkayı falan unuttu dedik yanaştık .sular cekilmiş kıyıda hafif havuzlu bir yer oluşmuş icinde 1 tane 20-25 lik kadife karnı şişiyor iniyor hemen uzandım kadifeyi elime aldım burnu yaralı sevdik okşadık tam suya geri salacaz Evren abi turnayı gördünmü dedi fener yaktık gördükkü en az bu videodaki gibi iri bir balık av köpegi gibi fermaya yatmış kadıfeyi bekliyo kadife hala elimde evren kürekle suya vurunca turna yok oldu senin anlayacagın hep öldürmüyoruz bazen hayat da kurtarıyoruz.ama yinede yatacak yerimiz yok biliyorum . Murat kardeş demek bu kadar kötü nam saldık Turnalara, bir konuda bilmeden hakkımızı yemişssin 50 cm altını salarız ,agız yapısını bozdugu icin sasi kullanmayız her zaman tebliglere uyarız ,uymayanları uyarırız.degişik bir rapor olmuş teşekkür ederiz. Fatih video daki turnanın kerterizini alda pazar a bakalım agzında karabatak olan turna aslında öyle de bulabiliriz.
İnşallah denk gelsin de ben o masalı dinlemeye ve görmeye razıyım. Daha bereketlilerine rasgele inşallah Sevgiler.