Bugün sabahın ilk ışıklarıyla turnaya dogru yola koyulduk.Avlak alanımıza vardıgımızda birde ne görelim müthiş bir kalabalık bir hengame bir yanda ağ atanlar sanki herşey bizim aleyhimize turna yakalamamak için herşey mevcut. Daha sabahtan bugünün bizim için pek verimli geçmeyecigini anlamıştım aslında yinede bir ümit oltalarıımızı çıkarıp denemelere başladım.Fakat olta atacak yer bulmakta sorun oldu çünkü bütün güzel av yaptıgımız yerler itina ile ağ ile döşenmiş durumdaydı.Dedim neyse buraya kadar geldim artık boş alanlarda denemelere başladım oda ne daha ikinci atışta turna yapıştı benim kaşıga ama ne yapışma suda sanki dans ediyor taklalar atıyor adeta çıldırmış gibi kısa bir mücadeleden sonra kıyıya aldım fakat limit altı bir turnaydı ama öyle çırpınmıştıki çenesi komple paramparça olmuş durumdaydı o yüzden suya iade etmedim çünkü yaşam şansı hiç yoktu. İçimden herhalde bugünki avımız bunca şeye ragmen verimli geçecek diye düşünmeye başladım ve denemelere yerimi degiştirerek devam ettim yaklaşık yarım saat hiçbir vuruş olmadı.Biraz daha ileriye otluk olan bir bölge var oraya dogru yola koyuldum ve varınca kaşıgı degiştirip tekrar denemelere başladım su çok berrak oldugu için kaşıgı çok net görebiliyordum daha ikinci atışı yamıştımki kıyıya yaklaşık birkaç metre mesafeden otların arasından öyle bir canavar fırlayıp kaşıga saldırdıki görmelisiniz saldırda fakat kaşıgı kapmadı tekrar çekip aynı yere attım yine geldi çanlı çanlı seyrediyorum kaşıgın peşinden kıya kadar geliyor fakat kaşıga saldırmıyor defarca tekrarlandı bu sahne ben kaşıgı atıyorum o takip ediyor geliyor birkaçmetre önümden kıyadan geri dönüyür deli etti beni işin enterasan tarafı turna oradan biryerede ayrılmıyor . Yaklaşık bir birbuçuk saat ugraşmama ragmen turnayı alamadım baktım olacak gibi degil birkaç deneme daha yaptım turnada yoruldu herhalde oda vazgeçti atlamaktan Biraz daha ileriye ilerledim ağaçların arasından zorlukla ulaştıgım benim gizli bir yerim var oraya gittim hemen birkaç deneme orda yaptım daha ilk atışıma bir turna atladı fakat buda kaşıgı kapmadı hemen birdaha attım önüne kaşıgı turna yine geldi peşinde ama yine atlamadı allah allah bu işte sanki bir terslik vardı bütün turnalar sözleşmiş gibi kaşıgı takip edip atlamıyordu dalga geçer gibi birkaç metre önümde öylece duruyorlardı. Bu arada güneş iyice sıcaklıgını hissettirmeye beni yakmaya başlamıştı. Tekrar geriye dönüp şu beni saatlerce ugraştıran turnanın oldugu yere vardım hemen aynı yere kaşıgı yapıştırdım sanki turna beni bekliyormuş gibi hemen otların arasından şimşek hızıyla fırlayıp kaşıga dogru yöneldi tam bu sefer tamam derken yine vazgeçti kaşıgı yutmaktan Kıyıya kadar gelip gelip gidiyordu aynı şekilde kaşıgın peşinden Tabi ben bu arada deli olmakla meşguldüm koskoca turna birkaç metre önümde sanki benimle alay ediyordu. Ve anlayacagınız gibi beni saatlerce ugraştıran o turnayı yakalayamadım ama biliyorumki o turna orada ve ben birdahaki sefere onu mutlaka yakalacagım Sağlıcakla kalın herkese rastgele Günü birtane çenesi parçalanmış limit altı turnayla kapattık (resmini limit altı oldugu için eklemedim siteye) GÖLDEN BİRKAÇ KARE
Mesut abi yanında başka bir yem yokmuydu döner kaşık ya da rapala falan..değiştirip deneseydin keşke..
rapora yazmayı unuttum kaşık degiştirdim meps taktım silikon denedim fakat yine aynı tepkiyi verdi turna birtürlü atlamadı
Bence suyun netliği ve sizin de anlattığınız kadar suya yakın oluşunuz tedirgin edip turnaların geri dönmesine sebep olmuş olabilir. Kendinizi kamufle ederek (mümkünse) tekrar deneyin. Anlattıklarınız dahilinde yemden son anda dönüp vazgeçmesi benim aklıma sadece sizi görüp tedirgin olması sebebini getirdi. Unutmayın biz insanız ve avcıyız. Her canlı da insanoğlunun neler yapabileceğini bilir. Manzaralar harika. Ancak ağ konusunda en azından bir ihbar yapsaydınız diye de düşünmeden edemedim. Selamlar..
slm.sevgili mesut abi ist.da nerde turna var ve sen nereye gittin yakalamaya bizleride bu konuda bilgilendirirsen sevinirim olmadı beraber bir turna org.yaparız olmazmı istam-nbul içi turna org.
Anlatım şahane,manzara şahane,yapman gerekli tek şey kendini kamufle etmen .Balıklar gökte uçan uçağı dahi görürler ve ülkerler.oturarak ,suya gölgen dahi düşmesin o namimssiz turna gelir.