Kutup balikcisi Turna en guzel köfte olur arkadasim.Turnayi file cikar onlari kiyma makinesi gibi bir makineden gecir,icine biraz sogan maydonoz,sogan biraz baharat,biraz galeta unu,ayni köfte gibi yogur kizgin yagda kizart afiyet olsun
hamdi turna en güzel derisi çok kalın olduğu için derisini yüzüp galeta veya mısır ununa batırıp çok kızgın yağda kızartıyorsun yağın kızgın olması çok önemli nar gibi kızarır ahhh azımın suyu aktı
Sevgili hamdi ben turnayı kızartmadan önce mutlaka terbiyelerim.Terbiye malzemesi olarakta rendelenmiş soğan içine dövülmüş bir kaç diş sarımsak biraz zeytinyağı,limon suyu,kırmızı ve karabiber karışımını kullanırım.Derisi yüzülmüş ve dilimlenmiş yada filotosu çıkartılmış turnayı bu karışımda en az 2 saat beklettikten sonra mısır yada normal una buladıktan sonra kızartırım.Denemeni tavsiye ederim.Afiyet olsun selamlar........
Hımmmm nefisss olur böle bu tarife birazda mayonez eklenebilirmi bence nefis olur fransızlar kullanıyomuş hem
teşekkür ederim verdiğiniz bilgilere yakalayamadık bu sefer yakalayınca kesin terbiyeli olanı deniyeceğim anlatımı bile iştahımı açtı...
ben turnayı,öncelikle sırtından açar,büyüklüğüne göre 2-3 parçaya böler,buğday unuyla yağda kızartır,afiyetle yerim. özellikle kkarın kısmı çok güzel olur,onun için sırttan açarım turnayı....
Arkadaşımın evinde yaklaşık 40-45cm lik bir turna yatıyor. İnşallah bu akşam gidince pişirip afiyetle yiyeceğiz Yalnız nasıl temizleyeceğimizi bilmiyoruz. Turnayı temizleme işleminin resimle tarif edilmiş bir site biliyorsanız çok yardımcı olursunuz bize. Bilmiyorsanız anlatırsanızda olur. Yapabildiğimiz kadarını yaparız artık.Şimdiden teşekkürler. Saygılar...
turna nasıl mı yenir her yiğidin ayrı yoğurt yiyişi vardır derler ya bu da ona benzedi ya bizde çok tutarız turna ama genelde sırtından ikiye ayırır mısırunu ile tavada yaparız. ama hakanın tarf ettiği gibi köftesi nasıl olur merak etmedim değil
valla temizlenme şeklini ben de arıyorum olmadı buzluktakiler ile yarın akşam test yapacağım bir sitede vardı.. fakat site udate edilmediği için anlatımı var resimleri yok şu anda.. resimsiz de bir şey anlaşılmıyordu.
Mert usta,yanlış değilsem o dediğin siteyi hazırlayan kişi vefat ettiği için ilgilenecek kimse olmadığından,resimler açılmıyor.Orada yazdığına göre temizlenmesini vs. gösteriyor ama bir açılsa.
turna tarifi hadi benden farklı bir tarif..bu şekilde balığa doyarsın bence..turnayı 3-4 cm lik dilimlere ayır..cam kapaklı bir teflona yarım çay bardağı hatta dahada az sıvı yağ koy..turna dilimlerini sadece tuzlayıp kesik yanlarından tavaya yerleştir.defne yaprağı ve tekerlek şeklinde kesilmiş soğanlarıda üzerine yerleştir.çok az pul biberde koyuyorum ben ve kapağını kapat..orta ateşte suyunu bıraktıktan sonra (muhtemelen 20 dk)kapağı aç ve kızarması için suyun buharlaşmasını bekle.bi süre sonra su buharlaşacak ve kızarmaya başlayacak.kapağın kapalı olduğu sürede dilimlerin içi pişmiş olacak.üstteki yüzüde alta getirip 5 dk kadar kızarttıktan sonra afiyetle ye..ben soğuk daha çok seviyorum..biraz zor gibi ama çok pratik bir yöntem..ton içinde uyguluyorum..sonuç tam bir lezzet dalgası..afiyet olsun
üstelik bu yöntem az yağ kullanıldığı için sağlıklıda..kızartmada balık fazla yağ çekebiliyor ve balığın tadı daha az hissediliyor..burda yarı buğulama yarı kızartma sözkonusu.....
Ersoy Bey balık dilimlenmiş bir şekilde buzlukta bekliyor. Tarifinizi okuyunca dişlerim kamaştı En yakın zamanda anlattığınız şekilde pişireceğim. Tecrübelerimizide burada (artık satırlara nekadar sığarsa) anlatmaya çalışırız Saygılar...