Tutabileceğim Herşeyi Tuttum (Levrek Hariç)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Bahadır abi. Mesut'u takip ediyorum zaten abi. İnşaallah güzel avlar yapacağız beraber. Mesut çok kötü oldu teknede üzüldüm onun için.
    Gözü balık falan görmedi. İyi olaydı avı sayı olarak arttırırdı mutlaka ama bu sefer de limitle aramız bozulacaktı. Her işte bi hayır vardır işte. :)
    Mesut kofanaları anlata anlata bitiremiyor. Dehşet tecrübeler edinmiş. Çok keyif almış birlikte yaptığınız sırtıdan. :)

Teşekkürler, sizlere çok uzak, hatta alakası olmayan bir mera. İzmir il sınırları içinde.

Teşekkürler Erdem abi, sizlere daha güzelleri rastgelsin. :)

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Çağrı, ayda yılda denk getirdik işte. Çok sürmez bizim buralarda lüfer akını falan ama. Bu sene olağandan farklı bir durum var. Dehşet palamut var. Hatta tekneye balığı alınca öfff yine mi palamut demeye başladık. :D Bu durum ne zamana kadar devam eder bilmiyorum.

Eşim palamutu beğense de ben pek tutmadım ama her tarifini de yapmadım. Bolca malzeme var. Deneyecem bakalım, neler çıkarabilecem.

Levreği bu sezon, geçen sezonun en az 2 katı yakalarım gibime geliyor. Ne de olsa bi tecrübem oluştu. :D (Geçen sezon tuttuğum :1)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Fatih. Palamut akını var buralar da. Lüfer de arada 3-5 çıkıyor. Palamut tutamayanı dövüyolar, o derece. :D Bizde tuttuk birkaç tane işte.
    Hep böyle heyecanlı zevkli avlar herkese nasip olsun. :)

Teşekkür ederim.

4. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Abi bu arada geçmiş bayramın mubarek olsun:) İyi gene sen 1 tutmuşsun geçen sezon:D Bende bu sezon, geçen sezona nazaran maketlerimi arttırıp önümüzdeki sezona hazırlık yapıyorum:D

Lüferleri ye abi palamutları sonra ye ve farkı gör::)

Maşallah gerçekten çeşit bol bu sene nazar değmesin, birde levrek almaya başladımmı işlem tamamdır:)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Haaa senin aldığın shimanoları gördüm sahi. Sen deyince aklıma geldi bak. :D Hayırlı olsun, pahalı iç acıtan sahteler. :)

Kendi raporumu yazarken unuttum. :D Tipler ve renkler fena ama...:eek: :p
    Güzel levrekler rastgelsin. Bana da sipariş yolları gözüktü. Bizim burda mavi çok çalışıyor. Mavilerden bir demet alacaz gene. :D
    Pemboşlardan da denemek için bi tane düşünüyorum bakalım hayırlısı. Maaşın yarısını gömecez gene. (Akarsular sağ olsun, ocağıma incir ağacı diktiler.)

6. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Abi Daiwalardan kullandın mı hiç? Hedefimde son olarak 4 sahte kaldı 2 tanesi daiwa:) Atım olarak max-rap ile karşılaştırırsak nasıldır acaba?

7. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Yahu hemşehrim bu kadar nokta avlak verme lütfen:D Al-kaç yapıyor bilgi çakalları:D

Sahtelerine üzüldüm. Yenilerini almak için fırsat olmuş:D

Güzel bir bayram tatili geçirmişsin. Ben bayramdan önceki pazar Mesut arkadaş gibi deniz tutması ile tanıştım. Fena bişiydi. Üstüne kendime gelemeden Bayramda Kan tutması da eklendi. Tatil tam bir facia.banghead

Dışarda Yağmur cama vuruyor. Levrek sezonunun zili çalıyor. Hayden At-Çeke...reeling

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Senin de bayramın kutlu olsun Çağrı atlamışım. :eek:
    Daiwa Saltiga 12,5 cm kullandım. Atımı 13 cm'lik maxraplarden güzel geldi bana. Daha irisi ve yeni çıkan daiwa modelleri var. Kızaklı ağırlık sistemleri var. Saltigalardan daha ağırı yeni çıkan uzun modelleri bence atımda maxraplarden çok daha başarılı olacaktır diye tahmin ediyorum. Sen gene de almayı düşünüyorsan denemek için bir tane al. Bi dene atımından büyük ihtimal çok memnun kalacaksın ama gene de direk al demek yanlış olur.
    Ucuz şeyler değiller.

Tamam Sinan, nokta tarifini daha geniş tutmak lazım sanırım. :D
    Geçmiş olsun, bayram feci geçmiş.
    Bende, dışarda hafiften yağmurun sesi diye şarkılar söylüyordum. :D
    Rastgelsin... :)

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    daha ne olsun? daha ne olsun? palamutlari dizmissin sira sira :D

valla atçekde bende senin gibiyim volkan. spin takimi çikariyom bagajdan, 1-1.5saat atçek yapiyorum. takip olmadimi, balik vurmadimi zirtim geçiyor. bu 1 saat içinde biri silikon biri mepps biri sahte olmak üzere 3 çesit kandiricik deniyorum. kaç seferdir bakiyorum saate zirtm ne zaman geçecek diye, 1 saat doldumu surat ve heves düsüyor. yemli beklerken 5saat bön bön kamisin ucuna baksam vaktin nasil geçtigini anlamiyorum halbuki.

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Roy, ben dizmedim onları. Mesut'un fikriydi. :D
    Yakaladım tabi ve çok zevkliydi. Makina kullandım ve kalama sesini doyasıya dinledim. :D Palamutlar çok güzel kaloma sesi çıkarttırdı makinalara ve bizleri mest etti. Kaçırdıklarımız bunların 3 misli tabi en aşağı. :D

Benim 1 saat balık vurmayınca umudum kırılıyor. Bugün gene çıkmayacak durumu. Senin de yazdığın gibi yüzüm düşüyo hemen. Bi kere doğru düzgün yakalasam umutla çalışacağım, hissediyorum. :D:D:D

Sana daha güzelleri rastgelsin... :)

11. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Tebrikler Volkan bizim palamutlar sizi ziyaret etmiş :D

12. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Tebrik ederim Volkan.Levrek yakalayamasan da bol çeşitli avlar yapmışsınız bayram boyunca.
    Geçen yıl bende her levrek avında en az 1,2 sahte kaybetmişimdir.
    Bu yıl misinayı çözüp örgü sarınca tüm sorun ortadan kalktı:)
    Bu yıl haftanın 2 günü balığa gitmeme rağmen çok şükür henüz sahte zahiyatı olmadı.
    Bence artık senin de örgüyle tanışma vaktin gelip geçmek üzere.:)
    Her daim bereketli avların olsun,özellikle levrek:D

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Seçkin, palamut bol bu sıralar. Tekneyle her çıkan tutuyor gibi.
    Sana daha güzelleri rastgelsin. :)

Teşekkür ederim Fatih. Örgüyü bende düşündüm bayağı da hem kamış halkalarına ve makinaya zarar verdiğinden hemde bizim avlaklar genelde kayalık olduğundan vazgeçtim. Spine sararsam kayalara sürtüp kopartma ihtimalim fazla. Düğüm tutmuyor oluşu falan da gözümü korkutuyor. Hele ki dolaşma sorunu yaşarsam hepsinden beter.
    Mercan misina sarmıştım rastgele, çok memnun kaldım misinadan aslında.
    Hafızası yok gibi bişey. Hemen hemen hiç gam yapmadı. Çekeri misina makarasında yazdığına göre 8 kilo civarı (0,31 mm) ancak bir sahtenin iğnesini açtı kopmadı. Bir sahtenin de gagası koptu gene kopmadı. Sahteyi kurtarma ümidi olmadığı durumlarda elime dolayarak zorlanarak koparabildim.

Fiyat performans oranı bence 9/10. Fiyatı (300 metre 13 tl)
    İlk fırsatta bi makara daha alacam.

Misinayı koparıp kaçan levrek Nippon'u kopardı. Elle rahat kopuyor 0,30'luk olanı. Nippondan hiç memnun kalmadık ve hemen değiştirdik.
    (Yeri gelmişken ek bilgi vermiş te olayım)

Surf makinamın diğer kafasına ip misina sarıp bi deneyeceğim. Memnun kalırsam spine o zaman düşüneceğim.

Rastgelsin... :)

14. Tamer10

Tamer10 Tamer

Favori Kamış:
    Silstar Proflex 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500FB,Zirca 2500F,Zircos 4000F x 2
    En İyi Avı:
    Hatunum
    Her ne kadar senin açından sıkıntılı olsada (giden sahteler açısından:D ) av güzel ve anlatım neşeli olmuş :) Umarım kafandaki levreği de en kısa zamanda trofe olarak oltaya takarsın reeling

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Tamer abi, herkesin gönlündeki rastgelsin. :)

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Gelecek gelecek levrekte gelecek her zaman diyorum Yılın trofesi senden gelecek. en kötü gününüz böyle olsun boşver maxraplerede üzülmedim değil

Rasgele

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Ali abi, inşaallah. Daha zamanı var levreğin sanırım, kısmet. :D
    Böyle ortama alışkın olmadığımdan bana çok zevkli geldi tekne avı. (balık çıkınca :D)
    Maxrapler önemli değil de internetten bakıyorum aradığım renk kodu yok.:eek: :( Maxrap diye diye meşhur ettik, yakında tüm stoklar tükenir.:(

Hemen kemeraltına gitmem gerek, umarım orada vardır aradığım renk. :)

Sana da rastgelsin.

18. mesut sevil 25

mesut sevil 25 mesut sevil

Favori Kamış:
    palikan
    Favori Makine:
    robin 28
    En İyi Avı:
    levrek 8.250 kg
    sevgili kardeşim her ne kadar tekne faciasına uğrasamda harika bir avdı gerçekten av arkadaşlığın hoşuma gitti inşallah daha güzel avlara imza atacağız sağlıcakla kal

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sağolasın Mesut, bende çok keyif alıyorum avdaşlığından. Sen kötü olunca bende kötü hissettim kendimi, senin diken üstünde oturman beni de üzdü açıkçası. Gene bile harika bir avdı dediğin gibi.
    Açık sözlülüğün, mertliğin süper. :)

İnşaallah güzel levrek avları da yapacağız. :) Ben giden sahteleri bugün tamamladım. :D Görüşmek üzere, sevgiler. :D

20. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Volkan İzmir'de balık bırakmamışsın:) Tebrikler.. O kadar çeşitle bir restoran vitrini yaparsın:D

Anlatım konusunda birşey söylemeye gerek yok:)