tuttuğum en büyük bıyıklı.

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında hangover tarafından paylaşıldı.

1. hangover

hangover oktay

ansızın öğlen vakti gitmeye karar verdik, malzemeciden malzemeleri aldık çok yol gitmeden şehrin içinde yerimizi aldık. takımları hazırladık, oltalar suyla buluştuktan sonra birde oyalanmak için şamandıralı takım yaptık, ona kelyağcıdan başka gelen olmadı. akıntı çoktu bukadar olduğunu tahmin etmediğimiz için 40 gr lık kurşunlar hedeflediğin yerden çok uzaklara gidiyodu. 2 saat içinde hiçbişey vurmadı, vursada kıyıya almazdık sanırım bulunduğumuz yerin kıyısı takışıp duruyordu, inatla 5 takım bıraktık suda. yer değiştirmeye karar verdik akıntınız az olduğunu umduğumuz bir yere gittik kısa bir araç yolculuğu ile. yerimize molozların otların arasından düşe kalka ulaştıktan sonra yeni takımları hazırlayıp yine suyla buluşturdukreeling . burdada akıntı çoktu. oltaları kurduktan sonra şamandıralı takımlarla oyalanmaya başladık. benim olta hafif bastı, rüzgardandır dedim yine. baktım tıkırtılar oluyor oltayı alıp tasmayı çektim. oltayı çek misinayı sar derken gelen balık olamaz kütüğü yekiyoruz dedim. kıyıya 10 metre kala takıldı hepten. yer değiştir ordan çek sal geri çek yaparken dedim yine kaybedicez bir takım daha. artık misinayı koparma aşamasına gelmişken kurtuldu takım, kıyıya alırken üst iğnede küçük balık göründü, biraz daha sarınca alttan bu çıktı:eek: son iğne ile kurşun kalmıştı suda onları kaybettim ama kendi bıyıklı rekorumu kırmış oldum. bi markette tarttık 890gr geldimrsparkle . tek oltada gelen o iki balık dışında balık tutamadık, o küçük balık hangi ara oltaya düştü onun makarası döndü koca gün:) balığı arkadaşıma verdim . eve gelince baktım bizim baba zaten kültür balığı almış yine balıksız kalmadım:hungry: çok foto çekemedik o heycanla çek fotomu dedim arkadaşa oda lfnla çekti

[​IMG][/url][/IMG]

[​IMG][/url][/IMG]

2. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    Güzel av olmuş tebrikler. neyle yakaladınız peki yem olarak ne kullandınız :)

3. simendifer

simendifer Sennur

Güzel balık tebrikler. Farklı yörelerde miryana, bekir ve dörtbıyık isimleri ile de anılır. Ancak hatırlatmak isterim ki, bu balık avlanma zamanı açısından diğer türler içinde bulunmakta olup, bulunduğunuz bölgede 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında avı yasaktır arkadaşlar. Bu durumdan haberdar olmadığınızı düşünerek, bölgenizdeki avlanma sezonları, yasak bölgeler ve limitler için tebliğe göz atmanızı rica ediyorum. Rast gelsin...

2/2 nolu amatör balıkçılık tebliği

.

4. hangover

hangover oktay

uyarı için teşekkürler. tebliği onlarca kez okumuşumdur hedef balıklarımın dışında bir balıktır ,balığın şekline baktığımda sazan familyasını andırdığını gördüm okadar, belki halk dili isminden tebliğde görememiş olabilirim yasak zamanları. çevredekilerede özellikle sordum yasak varmı diye kimsenin fikri olmayıncada bir hata yaptık anlaşılan. tüm amatör balıkçılardan özür dilerim, saygılar

5. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili Oktay kardeşim, adını tebliğde göremezsin zaten, zira dediğim gibi bu balık için özellikle bir yasaklamada bulunulmamış. İsmi geçmeyen tüm balıklar diğer türler içinde değerlendirildiğinden, "diğer türler" için verilen yasak zamanlarını dikkate almanız gerekiyor.

Aşağıya tebliğin o kısmını ekliyorum, daha iyi anlayacaksındır.

Ayrıca, özür gerektiren bir durum yok ortada, oluyor bazen. Önemli olan bunun bilincinde olmanız. Daha güzel avlara rast gelsin. ;)

6. hangover

hangover oktay

teşekkürler.3lü dip doltası , yem olarak yürek kullandık.

7. hangover

hangover oktay

insan hedef balığını araştırırken o diğer türler yazısı ilgimi hiç çekmedi gerçekten bunca zamandır , sağlık olsun diyelim bir musibet bin nasihattan iyidir

8. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    Ben tavuk cigeri ile yakalamistim o da denenebilir ama aldigim yerde buz tutmustu ve acilinca dagilmaya basladi cok zor takmistim igneye

9. hangover

hangover oktay

ciğer daha çok balığın ilgisini çekiyor fakat dağılıyor dediğiniz gibi. yürek alıp ince uzun kesip uzun pala iğneye göre geçirilince daha güzel sonuç veriyor. tabi yüreğide sık sık yenilemek gerekiyor suya girince şişip iğneden çıkıyor ve rengini falan kaybediyor. dağılmayan ciğer diye bir şey varmış ondan bahsetmişlerdi araştırmak lazım

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrik ederim, balık için değil, uyarıya verdiğin olgun davranış şeklin için. :)

Biliyorum ki senin gibiler bilerek yanlış yapmazlar. Bir dahaki avında hedef balığının trofeleri denk gelsin. :)

11. yunusemreklk

yunusemreklk yunus emre

Favori Kamış:
    Procatch Carbospin
    Favori Makine:
    Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    3kg Bıyıklı- 4 KG TURNA 10+kg-Aynalıı
    güzel balıktır bu suyuna göre. kızılırmakta çok alıyorum ben yayın yerine geliyor bazen küçük yem takınca :). abilerin dedikleri gibi şimdi sezon kapalı. herkese iyi akşamlar