Balığı ben tutmadığım için av raporu koymadım, bir abimiden hediye geldi bana da pişirmesi düştü, dedim bari onun raporunu yazayım 2 kg. a yakın sinaritin iç organlarını temizledim, tuzda oldugu için pulları kesinlikle kalacak, balık tepsiye büyük geldiği için kuyruk tarafından kesip fileto yaptım ve balığın içine koydugum sarımsak, limon, defne yapragıyla yerleştirdim ki balığın içinde fileto pişirmiş oldum, iyikide sığmamış kesmişim böyle bir lezzet yok Daha sonra yaklaşık 2 kg kalın tuzu 4 yumurta akıyla karıştırıp hamur kıvamına gelecek kadar azcık su ekleyip karıştırdım.Tepsinin altına tuz yapışmasın diye folyo serdim ve yaklaşık yarım santim tuzu yerleştirdim, ondan sonra balığı yatırıp gene yaklaşık yarım santim tuzla kesinlikle açık,delik,çatlak kalmayacak şekilde kapattım,kapatmadan önce solungaç ve karnı ince şekilde folyoladım ki tuz içine girip tadı bozmasın... Önceden ısınmış fırına yerleştirdim derecesi belli değil fırının ama sanırım yaklaşık 200 derece olacak ve 1 saate yakın pişti, balık kendi yagında, suyunda piştigi ve kapalı oldugu için pişince yagını tuzdan hazırladıgımız alçının zayıf yerlerinden atmaya çalışıyor, alçının bazı yerlerinde bu yagı görmeye başladıgımızda artık nerdeyse pişmiş demektir, ben piştigini böyle anlıyorum... Ve sonucta burada ;
Ne güzel abiler var, Sinarit hediye eden. Çok güzel görünüyor, elinize sağlık, biz bu tarifi ancak levrekle yapabiliyoruz.
Rabbim bize de Sinarit nassip ederse yaparız. Tamam tamam şöyle 2 kg civarı Levreğe de razıyız. Amin...
Balık restoranı oldugu için eline gecmeyen balık yok, sağolsun bir balık hastasına verilebilecek en güzel hediyeleri veriyor. Arada sinarit, fangri, trança getirir İlk levrekle yapmıştık bu tarifi profil resmimdeki 3 kg. dı, onu ben tutmuştum ama ben pişirmemiştim, oda mükemmeldi ama bu bi ayrı oldu ilk defa yapmama rağmen... Teşekkürler, levrekle de süper oluyor,bu tarifle bence iri balıkların çogunda gayet lezzetli olur... Teşekkürler, ilk defa tuzda yaptım yüzümü kara çıkarmadı Teşekkür ederim, tuzda gerçekten balık bi farklı güzel oluyor... Valla hediye gelmese bizede nasip olması zor, biz anca ayda yılda bi levrek tutarız onun dışında 300-500 gr çupra mırmır onlada tuzlama olmuyor