arkadaşlar merhaba tuzla sahil hakkında bilgisi olan varmı geçen haftalarda epey giden arkadaşlar memnundu ama şu aralar pek yorumlar göremiyorum
3 hafta evvel tuzlada dalmıştım hiçbişi yoktu başka dalan bi arkadaş mezarlığın karşısındaki yerde birsürü karagöz yavrusu oldunu söylemişti
Selamlar. Ben İTÜ Denizcilik fakültesi mezunuyum ve Tuzla'da 5 sene kaldım. Orada yazları gece sabaha kadar eşkina ve iskorpit avlardık dersleri asarak İskorpit için ucunda midye olan tek, çift veya üç iğneli herhangi bir dip takımı yap yeter. Ama dikkat et sakın elinle tutma zira zehirli biliyorsun.Temizlemeyi bilmiyorsan sakın çıkarma. İğneyi ağzından çıkarırken balığın üstüne ayağınla bas, balığa temas etme, gerekirse iğneyi çıkarmak için kargaburun kullan. Hiç birşey bilmiyorsan kösteği kes balığı denize at. Eğer iskorpiti tanıyorsan ukalalığımı mazur gör üstadım. En azından belki bu forumda tanımayanlar vardır. Bilgileri yinelemkte fayda var. Eşkina sabır ister bildiğin üzere. Bazen gece günün ilk ışığının doğmasına yarım saat kalasına kadar tık demez. Başlayıncada çekmeye yetişemezsin. Ama eşkinaya gideceksen üstadım en az 3 oltayla git ve şamandıra kullanacaksan ki kullansan iyi olur şamandırana fosfor tak. Yem olarakta teke bulmalısın yada kurt. Zaten sahildeki çocuklara bir çapari takımı hediye et yada bir dondurma ısmarla seni tekeye boğarlar Ama ben işten güçten 3 senedir Tuzla'ya gidemiyorum. Bunuda bilmende fayda var. Rastgele.
yanıt Tuzlada genelde çıkan balıklar eşkina sabah ve aksam üstleri kıraça ve zarganadır dostum bazen taş hanisi ve karagöz ispari türü balıklarda gelir ama çok nadir bu mevsimde tuzlada öglen vakti zargana tutabilirsin aksamları ise süper eşkina olur mezarlık tarafına dogru gidersen kıraçada yakalayabilirsin kefale atmak istersen kefalde yakalayabilirsin ama kefal için kurt çıkartman gerekir midyelerin içinden eşkinayada karides ile atmanı tavsiye ediyorum eğer tekne varsa adanın tarafa dogru açılırsan marmara mezgiti ( beyaz mezgit ) tutabilirsin rast gele