üç tip kamış tavsiyesi

Konu, 'Kamışlar' kısmında draco tarafından paylaşıldı.

1. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    senin abu garcia yı da sordurdum, alba shoplara bakacaklarını söylediler bir alba shoptan, bulurlarsa bakacağım :) 1.84 0-20 g. gayet güzel nokta atışı yapılır onunla. belki onu da alırım, bazen onu da kullanırım makineyi takıp :) benim aldığım 10-30, 3-5 gramlık sahte, silikonda falan sanırım abu garcia nın modeli daha randımanlı olur.

öte yandan, rapor için pek heveslenme :) istanbulda bu kamışları kullanabileceğim bir yer var o da silivri civarındaki yazlığımız. 2-3 hafta sonunda bir gidip denemeler yapacağım, bizim muhit levreğiyle ün yapan bir yer değil, ama kimse de levrek tutmaya çalışmıyor, ben çalışacağım :))) (bu takımı anca yaz veya sonbahar tatillerinde egeye gelerek randımanlı kullanabilirim)

2. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Silikon atışını elindeki kamışla bir dene istersen.Eğer 15-20 m. atabilirse yeni kamışa masraf yapma.Surf kamış al;)yok atmazsa sen bilirsin:D

3. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tamam burak :) bu arada rapala nın "original" serisinden "mullet" isimli yapay balığını aldım 9 cm 5 gr. parlak değil, hakikatten de aynı kefal :) levrek için süper bi rapala olabilir. bu modeli biliyor musun? denemedim ama tavsiye ederim, en azından şeklen aynı ilarya... bulanık olmayan sularda ince misina ile randıman verebilir. (durgun suda ne kadar levrek atlarsa işte :)

4. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Mulleti biliyorum ama link foto vs. varmı elinde:confused:
    Daha aydınlatıcı olsun

5. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
  6. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    malesef internette yok. rapala nın sitesinde de yok, google görsellerde de yok. fotosunu çeker yollarım :)

7. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
  8. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    rapala kataloğunda yok evet, bu mulletler değil. artık üretilmiyordur, ben de zaten çok eskimiş ve sararmış bir kutuda satın aldım, kenarda köşede kalmıştı, görür görmez kaptım :)

9. Hisardadan Levent

Hisardadan Levent LEVENT

Favori Kamış:
    shimano twin poer 4000 fb kamış:Antares 300 kısa katlanan
    En İyi Avı:
    Antenli Mercan
    Merhaba Abdullah Bey

Bahsettiğiniz Fb,Ra,Fa.... gibi imgeler sizin de söylemiş olduğunuz gibi makinaların önden veya arkadan kalama ayarlı olduğunu ifade ederler.İkinci harf ise makinaların farklı yıllarda üretilmiş oldugunu ve birtakım (örneğin renginin değişmesi gibi ) yenilikler olduğunu göstermektedir.A harfi birönceki senenin modelini ifade ederken B harfi bu senenin üretimi olduğunu gösterir.

Saygılarımla,

10. daytone1

daytone1 abdullah

Çok teşekkürler merağım gidermiş oldunuz birde ( j )Fj gibi şimdiden teşekkürler.

11. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yani her değişiklik olan yılda bu harfler de değişiyor, bir önceki yıl fb olan makinenin yenisi çıkınca fb==> fa mı oluyor?

12. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Spin avında kamışınızın 2.70m aşağıya olmamasına dikkat edin,bu yukarıya doğru gidebilir,3 metrede olur 3.30metrede,fovori kamışım sportex markasıdır.
    Makinelerde shimanonun stratic veya daha üst modeli,en çok 4000 lik kafası olan makine olmasına dikkat etmek gerek.

Spin avında takımınız ne kadar hafif olursa o derece az yorulur ve daha çok atış yaparak daha fazla alanı tarama imkanınız olur.

Benim şahsi fikrim 3 metre kamış 10-40gr atarlı,makinede 3000lik kafası olan metal gövdeli wormshaftı olan bir makine...

13. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    önerileriniz için teşekkürler. ben spin takımımı aldım zaten. kısa ve 10-30 gram atarlı bir takım yaptım kendime, bu takımı yazlığımın olduğu yerde akıntısı düşük sığ ve kayalık bölgelerde ve tatile gittiğimde ege de kullanmak için aldım. taşıması çok kolay, son derece hafif bir takım oldu, toplam ağırlığı makineyle birlikte 350 gram civarı (110 kamış 240 makine) ve başlangıç için uzun bir takımın daha uzağa atma avantajı yerine kısa takımın daha rahat kullanım ve yüksek aksiyon özelliklerini tercih ettim. bilmiyorum doğru mu yaptım ancak hislerim ve hesaplamam doğru olduğunu düşündürüyor. biraz spin işini kavradıktan sonra farklı takımlara yönelebilirim tabi ki, mesela istanbul boğazında rapala ve ağır kaşık için ileriki yıllarda daha uzun ve atarlı bir takım yapabilirim.

sevgiler...