Uçan Balık / Antalya/Finike

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında melikcan tarafından paylaşıldı.

1. yantir

yantir Hasan

En İyi Avı:
    Akya-17 kg
    Oresindeki balık kılangıç;uçamazlar uçan balıklar kemiksiz kefalgibi sardalya gibi parlak ve pullu olurlar..
    nasıl resim eklenir bulamadım AKDENİZ BALIKCILARI facebook grubunda gorebilirsin.

2. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Doktor bey uçanı kaçanı yakalamış valla:)

Ama bence de doğaya iade edilmesi gereken nadide bir balıkmış, Bir dahakine artık...

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sularımızdaki türler konusunda Tübitak listesinde şu an 3 tane uçan balık denilen tür var., bunlar ayrıdır..yukarda yumurta bırakma olayını yapanlar bunlar..
    EXOCOETIDAE (UÇANBALIKLAR)

Cheilopogon heterurus (Rafinesque, 1810) (Uçan Balık)
    Hirundichthys rondeletii (Valenciennes, 1846) (Uçan Balık)
    Parexocoetus mento (Valenciennes, 1846) (Uçan Balık)

(http://www.biltek.tubitak.gov.tr/bilgipaket/canlilar/TR_tur_listesi/liste_kemiklibalik.htm)

Doktor beyin yakaladıgı dip balıgıdır..
    ve nadir bulunan bir tür arada sırada balıkçıların aglarına takılan bir tür..uçma olayı yoktur zaten dip balıgıdır..

http://www.youtube.com/watch?v=2h417HHf__k&feature=related

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun

Bu kitabı edinmenizi tavsiye ederim ..
    birden fazla net adresinde satışı var..

5. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Merhabalar. Antalya Kemer Kirişte bir gece kıyıdan tavuk eti ile dipten avlanırken bende aynı bu balıktan yakalamıştım. Baya da bi korkmuş ve ürkmüştüm gecenin karanlığında bu balıktan. Daha önce forumda yazmıştım. Alın bu da linki. Merak eden olursa bu komik anıyı okuyabilirler.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=42762

Ilk Ve Son Kirlangiç Avim

================================================================================
    Akşam 22 civarıydı. İnanmayacaksınız ama Antalyada bir yerde 3 saat içinde kıyıdan bir kovayı dolduracak kadar güzel balık yakaladığım bir gündü. Deniz halada güzel av vermeye devam ediyordu. Kovamın içi çeşit çeşit balıkla dolmuştu. Avımı sonlandırmadan önce kancalara tavuk takıp son bir atış yaptım. Misinanın boşluğunu alırken bi şey asılı verdi oltaya. Ama normal bir asılış değildi bu. Ucunda balık olduğu belliydi fakat balıkdan çok (tatlı su avcıları bilir özellikle ırmakta avlananlar) sanki kancaya naylon torba takılmışta içi su dolu bu torbayı çekiyormuşcasına ağır bir şekilde geliyordu bu balık.Neyse ağır ağır çakip balığı kıyıya çıkarttığımda ne göreyim. Karşımda kocaman kanatlarını açmış büyük bir kırlangıç balığı duruyordu.Kırlangıç diyorum ama şimdiye kadar gördüğüm hiç bir kırlangıç bu balığa benzemiyordu. İnternettende araştırdım ama bu bu balığın benzeri bir kırlangıç bulamadım. Rengi toprak rengine yakın bir siyahtı. Kanatları vücuduna göre daha büyüktü. İlk gördüğümde tırstım bu balıktan. Sıra gelmişti kancağı ağzından çıkartmaya. Çok iyi tanıdığım bir balık olmadığından temkinli yaklaşıyordum. Çok çırpınmıyordu hatta karaya çıktıktan sonra daha bi sakinleşmişti.Ama ben mümkün olduğunca balığa az dokunmak istiyordum. Ayağımla üzerine hafifce basıp çırpanacak olmasını engelleyerek kancayı parmaklarımla tutup çıkartmayı düşündüm. Ayağımı yaklaştırdım tam üzerine basacakken balık tehditkar bir tavırla bir vıraklama sesi çıkardı. Ulan dedim bu ne. İlk defa ses çıkaran bir balık görmüştüm. Ne zaman ayağımı yaklaştırsam aynı sesi çıkarıyor uzaklaştırdığımda susuyordu. Bu ilginç balığı denize geri göndermek istiyordum ama dokunmayada korkuyordum. Ölmesini beklesem güzelim balığa yazık olacaktı. Yemeye kalksam bu balık neydi nasıl temizleniyor neresi yeniyordu. Yedik bir halt deyip balığın hırlamasına aldırmadan.Üzerine hafifce bastım. Kancayıda bir çırpıda çıkartım ağzında. Kuyruğundan tutup fare görmüş kadınlar gibi hoplaya zıplaya balığı denize attım. Yüzüp gitti....

6. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    çokta eğlenceli birisiniz kadir bey :):D

7. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Çok güzel ya!! Ben bunu okumamıştım, çok eğlenceli yazmışsınız bravo!! :)

Konuyu açan rapor sahibi arkadaşada tebrikler, sayesinde bu balığı tanımış olduk.

8. melikcan

melikcan Melik Can SARIYER

böyle biir balığı daha önce görmediğimizden türünün az olduğunu düşündük ve renkleri falan çok güzel bi balıktı bu yüzden balığı fazla hırpalamadan denize bıraktık.

9. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg

10. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Kolaycılığa mı kaçtım bilemiyorum fakat,
    Bu balığın oltanızı teşrif etmesi;

Akdenizin 'tropikleşmesi'nin bir sonucu mu yoksa tadı nasıldı ?

İki dakga araştırınca, evet, acı gerçek burada
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Uçan_balık