Selam arkadaşlar sizlere ucuz ve etkili bir yemin hazırlanışını anlatayım içi delikli çubuk şeklinde kalın bir makarna çeşidi(fırında makarnalık) var veya deniz ürünlerine benzetilmiş makarnalar var bunlardan alıyoruz 2-3 dakika haşlayıp suyunu süzüp soğuk suyun altına tutun pişme işlemini durdurun .süzgece bir sıra makarna bir sıra balıkcıdan bedava alacağınız balık artıklarını veya kilosu oldukça ucuz olan sardalya yayı bir iki sıra sıralayın .yine üzerine bir tabaka makarna bir tabaka balık bir tabaka makarna balık şeklinde sıralayın bu balık kokusu makarnaya sinsin daha sonra makarnayı balıktan ayırın yemimiz hazır makarnayı delikli olanı deliğin içinden oltanızın iğnesini geçirin biraz iğneden taşsın kurt solucan görüntüsü versin ayırdığımız balık artıklarını mazmozlamada kullanabilirsiniz. (koku vermesi açısından balık artıklarının içersine 3-5 diş sarmısağı ince doğranmış olarak ilave edip te kullanabilirsiniz) Rastgele dostlar
işin içine sarmısak da girince ağzım sulanmaya başladı Nevzat abicim eline sağlık, hangi tür balıklar için bu tarif acaba?
denemek lazım olmayacak bişey degil ancak Surf castingde kullanılacagını sanmıyorum zira normal yem zor duruyor şiddetli uzak atışta hemen düşüveriyor keşke düşmeyecek bir çözüm de olsa ne güzel olur
Hazırlanmış makarnanın 1 veya 2 tane misina üzerinde yürüt. İğneye de küçük bir parça madyanın beyaz etinden, kalamar veya sübyenin beyaz sert etinden tak, kolay kolay düşmez atışta. Taktığın parçalar çok küçük olsun ve iğnenin ucu hafif gözüksün.
Atışta düşmemesi için bir sürü yöntem var zaten. En basiti yeme bedene yada kurşuna pva iple bağlamak mesela
Bende ucuz ve kullanışlı yem arayışlarındayım. Her avda dünyanın parasını veriyoruz yeme. birkaç makarna ve küçük bir parça sülünez, kalamar, madya vs. ile denenebilir. Özellikle tekne avlarında mutlaka deneyeceğim
Geçenlerde kösteği hazırladım poşetinin içinde yemleri taktım buzdolabında bir dondurma kutusuna en alta buz aküsü ortaya hazırlanan yemli poşetler üstüne buz aküsü ertesi gün avlakta aldım attım oltaları ignelerden düşmedi balıkta aldım ama buz eriyince poşetler rezil oldu