ufak bir avlak etudu, kisa bir av

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selamlar herkeze.

malum denizle aramda kilometreler var.

is guç, firsat bulmak bazen mumkun olmuyor. kasinti tutunca mecbur kendimi tatlisuya attim.

hava oldukca kapali ve basik idi. niyetim birkaç avlak yeri gezip etud etmekti. bagaja spin takimi ve 3-5 doner mepps, birkaç çesit silikon attim. alarmi sabah 5e ayarlamistim. çalinca uyandim........ disarda sakir sakir yagmur yagiyor :eek: alarmi 7ye kurup geri yattim :D uyandigimda yagmur durmustu. hadi maksat etud etmek diyip çiktim yola. göl kenarinda guzel bir gezintinin ardindan 2saat kadar muhtelif doner kasik denedim. bugunun kismetine assagdaki merakli minik geldi. 3 poz fotografini çekip buyumesi için suya geri biraktim. akabinde yagmur bastirdi. arabaya atladigim gibi eve geri geldim idk

baligi alan doner kasik pezon&mitchel 4numara

Uploaded with ImageShack.us

buda ikisi bir arada avlak fotografi :D

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Roy çok güzel manzaralı bir yer ve güzel bir av tebrikler.
    Sevgiler hoşça kal.:) :) :)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler sevgili Roy. Cesur balıkmış, kendi kadar kaşığa atlamış.
    Avlak yerleri çok güzel yalnız. Ne kadar bakımlı. :)
    Yağmur sonrası toprak kokusu...
    Güzel güzel, etüd'e devam... :)

4. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Kısa ama güzel bir av olmuş, tebrikler ve bu güzel manzaralar için teşekkürler Roy:)

Avlak yerini çok beğendim, bir hafta sonu org. yapsanda bizim Kartallarla beraber gelsek:rolleyes: mrsparkle

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tesekkur ederim Orhan amca :) bu avlaktan iri sazanlar çikartabilecegimi umuyorum

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol volkan kardesim :) sorma bize mahallenin kabadayisi dayilandi galiba :D kasiga bak baliga bak :D

gölün bu kisminin etudu tamam... birde karsi tarafini etud etmek lazim. turna da çikiyormus guya burda da bize denk gelen malum :D

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkur ederim Isa abim :)

herzaman beklerim basimin üzerinde yeriniz var. kamislari yanyana dizeriz güzel bir sazan avi yapilir bu gölde. notumu aldim yem hazir boiliye alismis burdaki sazanlar. resimdeki cadir sazancilarindi. orada geçirdigim 2 saat içerisinde bir aynali 3kilo, bir pullu 8kilo civari çektiler. sag taraftan biride 2kiloluk bir aynali çikartti. çikartti dedimse çikartip resmedip suya geri iade ettiler. bu avlakta 60cm uzeri sazani alikoymak yasakmis.

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Roy ilk talısu balığını almışsın da bu balık fazla büyümez, madem orda bilmemkaç kiloluk sazanlar çıkıyor sen boili midir nedir ondan alıp bekle sazanı derim, iri balık çekmenin zevki başkadır.

9. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Teşekkürler roy kardeşim, gelmiş kadar olduk diyelim:)

O sazanların resmini alsaydında, birde fransız sazanı görseydik:rolleyes:

Yazın gelebilirsen seni Ömerlide sazan avına götürürüz, her ne kadar magandalar varsa da, çok güzel ve büyük bir meradır.Gece konaklamalı güzel bir av yaparız kısmetse:thumb:

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    zamaninda da tutmuslugum var resimli belgeli :) ama dedigin gibi senelerdir tatlisudan uzak duruyordum. maksat spor olsun artik duzenli olarak giderim. bu baligin 40cm olanlarinin resimlerini goruyorum bunun 2 kati falan. denk gelmedi bugun.

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    insallah yakin zamanda yakalayip yollarim Isa abi :)

12. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Yeşilin rengi herşeye bedel ..:)

13. sabriyazici

sabriyazici sabri

daha büyükleri rast gelir inşallah

14. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Bir kac gundur misafirim vardi, mesguldum, nete giremedim.

Simdi gordum, harika bir avlakta faydali bir etut calismasi olmus. Elin bos da donmemissin ustelik. :thumb:

Kiymetli kardesim Roy, yeni spin takiminin ilk denemesi hayirli ugurlu olsun. Bundan sonra senden canavar turna raporlari da bekliyoruz. :)

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    huzur veriyor Muvaffak abi :) daha yesil daha manzarali yerlerde kesfedicem insallah

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bize öylesi pek rastgelmezde insallah diyelim Sabri kardesim :)

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagolasin Ibrahim abim :) geçen avda spin takimi denemistim de balik alamamistim, bu ilk baligi oldu. turna denk gelir insallah kepçesi gripperi tamtesekkullu vaziyette gidiyoruz bakalim.

18. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Roy kardeşim, seni yakalamışken kafama takılan bir şey sorayım...
    Sizin o taraflarda istavrit, sardalya, mezgit tarzı balıklar çıkıyormu ve çapari kullanılıyor mu:rolleyes:

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    isa abi istavrite kiyi avinda sadece guneyde akdeniz sahilde rastgeldim. millet samandrali sistemle kurt takip tek tek yakaliyordu. ben de istanbul usulu ince takim yapmistim 12li. 5-6 çekiyodum. basima toplandilardi ne yapiyosun bunun ismi ne diye. burda çapariyi taniyorlar fakat uskumru avi için biliyorlar sadece. incesini ve gelen baliklari gorunce sasirmislardi. mezgit var. aynen istanbul usulu tutuyorum. kostekleri bozdugundan pek sevmiyorum avlamasini. sardalyanin su çok iri çinekop gibi olanlarindan geliyor bazen uskumru avlarimda. sardalya degil o aslinda baska bir ismi varda sekil olarak ve kilçik yapisi çok benziyor. tekne avlarinda rapalaya bazen istavrit geliyor fakat boylari 30-35cm cenabet birsey. zannedersin bogazda tuttugumuz baliga buyuteçle bakiyorsun o kadar iri. tadi da saman gibi. malesef burda lufergiller yok. en buyuk derdim o :) zargana var. hemde oldukca irileri çikiyor. pisi, dil, kalkan levrek vs var

20. simendifer

simendifer Sennur

Ha ha, levreğe bak sen, artist. :) Boyuna posuna bakmadan nasıl atlamış kaşığa. Suya bırakırken parende attırsaydın, aklı başına gelsin. :p

Şaka bir yana, mera da çok güzelmiş gerçekten. Kafanı dinlemişsindir ne güzel. Daha güzel günlerde, irileri rast gelsin. :)

Son düzenleme: 5 Haziran 2012