bugün işim için ulus tarafına gitmek durumunda kaldım.gelmişken balık haline uğrayıp tezgahlara göz gezdireyim dedim.gözlerime inanamadım...hemen hemen her tezgahta el kadar sazanlar sergileniyordu...tezgahtarın birine serzenişte bulundum...aldığım cevap iyice cinlerimi tepeme çıkardı..'evet abi yasak biliyorum'dedi ve sustu! bunu tutanlar kadar satanlarda suçlu değil mi? peki bu durumda zabıtaya mı şikayet edelim kime şikayet edelim?gerçi zabıta ne anlar balıktan... hakikaten kime şikayet edelim?önerileriniz?
şehir içinde zabıta ve mesai saatleri içindede su ürünlerine bildirebilirsin,anlaşılan bunlar ceza yimeden akıllanmıyacaklar.
Amatör olunca yasak, cezayı yersin. Amaaaa ağlarla süpürüp,balığın kökünü kazıyıp satarsan ne ala.Ekmek parası diyorlar.Yazıklar olsun bunlara.
aynen oyle sizlere katılıyorum hiç sallayan yok kuralları bir keresinde yanılmıyorsam geçen seneydi, Boluya iş yapmaya gitmiştik derken ordaki abilerden birisi bi yer tarif etti. Abant izzet baysal üniversitesinin kampüsüne gelmeden orda bir yol ayrılıyor o yoldan 5-10 dk ileride "gölköy" dü yanılmıyorsam oraya gittik nisan ayı filandı, Bakalım dedik nasıl yerlermiş yaza av yapmaya geliriz neyse dolanıyoruz, bir kalabalık dikkatimi çekti adamlar kıyıya yavrulamaya gelen sazanları ellerinde oltalar ile at çek at çek yakalamaya çalışıyorlar. İlk defa gördüm böyle bir olayı sonra birden ortalık karıştı adamlardan biri isabet ettirdi iğneyi balığa, sonra diğerleride aynı yere derken balığı kıyıya aldılar ömrümde ben böyle büyük bir sazan balığı görmedim karnı kocaman kendi desen yani gördüğüm en büyük balıtı. Biz hayret içerisinde seyrederken adam tuttu balığı kucakladı (ama zor kaldırıyor) götürdü ağacın dibine bıraktı etraftada jandarma geziyor avlanmak yasakya. Ama dinleyen kim? adamlar hiç bir şey olmamış gibi aynen dewam ettiler, şaşırdım kaldım.
Ankarada doğdum büyüdüm ve size şunu söyleyeyim hal esnafına oradaki zabıtanın gücü yetmez nedenini sormayın malum sebeplerden dolayı..ama halk bilinçli olurda almazsa bu durumda tezgahlarına bu balıkları koymazlar, bu zincirleme bir suç aslında tutmak satmak ve almak...