Ümit Burnu'nun Yeşilliğinde Ümitlerim Yeşerdi-2

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Zıpkıncı İbo tarafından paylaşıldı.

1. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Avci elinden geldigince bir is yaptiysa ve bunu digerleriyle paylastiysa, o isin kiymeti diger avci dostlarinin o ise gosterdigi saygi ve onem olcusundedir. :)

Balik tutamamis birisine tesekkur ve tebriklerini bildiren dostlarin oldugu bir ortamda o ise fazlasiyla saygi ve onem veriliyor demektir. :thumb:

Tevfik agabey; denize, baliga sevdali insanlarin oldugu bir yerde karsilikli anlayis daha bir fazla oluyor, paylasim daha bir keyifli oluyor. Bunu en iyi siz anlarsiniz. Bu sevdamizi bir sekilde dile getirmeye calisiyorsak, sizlerin nezaketi ve desteginden esinlenmemizdendir.

Emek kutsaldir, emegin degerini bilen de basimizin tacidir.

Sizin nezdinizde, nezaket gosteren tum dostlara tekrardan tesekkur ederim.

2. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    İbo dostum, uzun zamandır böylesine güzel bir rapor okumamıştım.(gerçi birinci bölümünü henüz okumadım)
    Hiç görmemizin mümkün olmadığı, bu güzel ve uzak diyarlara bizi aldın götürdün.Adeta yanındaymışız gibi tüm macerayı, senin yanındaymışız gibi bizde yaşadık.Yanlız o rampayı çıkmak benim bile belim ağrıttı.Tek eksiğimiz balık olsada çok büyük keyif yaşadık, teşekkürler dostum:thumb:

Bu arada senin jaguar'la, benim doğan görünümlü şahinimide geldiğinde otobanda bir kapıştıralım mı:rolleyes: :laughing: :laughing: :laughing:

3. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Sagolasin kiymetli dostum Isa. Begendigine sevindim. :) Insallah baska ortamlarda hep beraberce av yapma sansimiz da olur.

Valla kusura bakma, sagdan direksiyonlu Jaguar'imi TR'ye kadar suremeyecegim. :D Fakat senin Dogan gorunumlu Sahin'inin karsisina soyle bir seyle cikabilirim belki. :laughing:

4. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

5. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Evet evet...
    İsmail abimin de dediği gibi, elde olta varken paça suya girmiş...
    Yakındır trofe raporları...

6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Girintili cikintili kayalarin ustunde birak yurumeyi, denge saglamak bir mesele. Haliyle degil paca, bele kadar suya batip ciktigimiz oldu birkac defa. :) Neyse ki bir sakatlik cikmadi.

Trofe raporu ise simdilik ufukta gorunmuyor.

Ilgin icin tesekkurler dostum. :)

7. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili İbrahim kardeşim ellerine sağlık bu rapor bir belgesel gibi olmuş bir sefer okudum ikinci sefer gene okuyacağım,ellerine sağlık,:) :) :) her horoz kendi çöplüğünde ötermiş:) :) :) ben de her zaman söylerim,,, bildiğimiz meraların dışında balık avlamak çok zordur onun için onlar o meralarda nasıl ve hangi takım , hangi yem ile avlandıklarını çok iyi biliyorlar, inşallah sen de bir dahaki sefere başarılı olursun, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Sagolun Orhan agabey. :) Eksik olmayin.

Boyle boyle gordukce, okudukca, sorup dinledikce ogrenecegiz iste biz de. :)

Saygilar...

9. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Ibrahimcigim,

Muhtesem bir anlatimla ifade ettigin ve sahsima buyuk gonulle itaf ettigin bu paylasimin ikinci bolumunu de ayni zevk ve hayranlikla bitirdim.Acik soyliyeyim hic bitsin istemedim. Cunku belki bu paylasimda yakalanmis bir balik yoktu ancak muhtesem bir amator balikci vardi.

Amator balikciligin en buyuk ustadlari dunya rekorlari kirmis, gidipte baliktan donmemis, dunyanin dort bir yaninda denizden, irmaga, gole balik tutmus, her gun her saat balik pesinde kosmus olanlar degildir.Lutfen ac bak IGFA Hall Of Fame listesine, sana simdiden linkini ( http://www.igfa.org/Museum/HALL-OF-FAME.aspx#Walton )vereyim.Burdaki amator balikcilar , amator balikciligi amator balikcilik yapan insanlardir. En taninmislarinin ortak ozelligi arkalarinda amator balikciligin kose tasi olmus bir kitap birakabilmesinde gizlidir.Bu kitaplarin bir kismi amator balikciligi teknik acidan isleyen kitaplar bile degildir.
    O insanlar calismalariyla amator balikci olduklari kadar amator balikciligin bakis acisina etki edebilmis insanlardir.1600 lu yillarin basinda yasamiz Izaak Walton yazmis oldugu The Compleat Angler adli kitabiyla 1939 yilinda kurulan Uluslar arasi Sportif Balikcilar Federasyonu (IGFA)'nin Ustadlar listesine girecegini bilebilirmiydi. Kitabi amator balikcilik icin yazilmis ilk eserdir ve ne kadar anlamlidir ki teknik bilgi verme amacindan ote, asil Amator Balikcinin Ruhaniyati uzerine yazilmis bir eserdir.

Bu calismaniz sevgili dostum Ibrahim, kendi acimdan soyliyeyim benim anladigim anlamda amator balikcilikta asil bu sitelerde gormek istedigim gercek paylasim iceren bilgi ve teknik kismi bir yana asil ruha ve algilayisa yazilmis bir eserdir ve paylasim boyle olur.Balik gostermekle veya "gittim, tutamadim" demekle paylasim olmaz.Oylesinin adi olsa olsa Amator Balikcilik Haberi olur.Paylasimda duygular vardir, yazanin dunyasi vardir, onun oznel algilayisini, onun samimiyetinden ve askindan dokulen kelimelerle ogrenirsiniz. Sadece ogrenmezsiniz bambaska bir boyuta kapinizi acabilirsiniz.Artik oraya girebilmek sizin icinde mumkundur. Hatta o kapidan iceriye girmeye ister istemez okuyani oykundurur.Ernest Hemingway'in "Yasli Adam ve Denizi" dunyayi amator balikci yapmistir ve amator balikciligin dunya uzerinde boylesi genis bir kitleye ulasmasinda bu eser kadar onemli hizmeti yerine getirmis hic bir calisma yoktur.

Bu yuzden calismalarimda da amacim asla balik gostermek degildir. Kendimi gostermekse aklima bile gelmez.(Ancak su son gunlerdeki bir takim densiz gelismeler sanirim beni boylesi bir seviyesizlige biraz bulastiracak gibi gozukuyor :p )Ben Okyanusca adini verdigim Amator Balikcilik Ruhumu bu sitelere getiriyorum. Amator Balikciligin ayni zamanda bir insanin ifade bicimi olabilecegini, bir sanata donusebilecegini vurgulamak istiyorum.Kimseye amator balikciligimla geldigim yerde kanitlayacak hic bir seyim yok.Ben kendimin nerde olup olmadigini cok iyi biliyorum.Ve geldigim yer hic bir zaman sadece dev bir balik lesinin arkasina gecip "bak benimkisi senden buyukculuk" olamaz. Bu sanata saygim varsa , bu aska 37 senelik verdigim omur varsa ne kendimi, ne de tuttugum baligi bu duzeysiz seviyeye indirgeyemem.Benim icin denizle ve balikla insana ait hersey anlatilip, insana ait her sey yasanabilir.Ve amator balikci kardesime, buyugume, dostuma cagrim boylesi bir mutlulugun, boylesi bir zenginligin herkes icin mumkun olabilecegini, mumkun olmasi gerektigini hatirlatmak, bu nedenle bu kulture ve ozelikle simdilerde basi cekmesi gereken etik ve cevreci degerler gibi ona ait her unsura sahip cikmamizin gerekliligidir.

Iste bu yuzden dostum bu cok degerli paylasiminiz benim icin bir dosttan alinabilecek hediyelerin en degerlisidir.Izninizle ciktisini alip arsivime kaldiracagim.Cunku yukarida bahsettigim benim acimdan amator balikciligin algilayis ve ruhuyla ilgili elit nosyonlari sizin bu paylasiminiz benden ote icmis ve samimiyetle kendini bu degerlerle sergilemekten kacinmamistir.

Sevgili Ibrahim,

O kayanin uzerinde o Filipinli , o bilmem nereli amator balikci kardeslerim belki senden 50 tane uskumru fazla tutabilir ancak boylesi bir gunu sadece amator balikciliga duydugu aski isleyerek yazabilmek ve boylesi bir ruh olgunlugunu boylesi 4*4 luk bir basariyla gosterebilmek, 50 uskumruyla degil, uskumruya verilen 50 yilla bile pek cok kisiye nasip olmayabilir.

Iste bu yuzden muhtesem bir trofeyi getirecegin gun icin dua ettigimden cok daha fazlasini gittigin her balikciliktan bizlere boylesi kalp dolu paylasimlari getirmen icin dileniyorum.

Sevgiyle, saygiyla, saglicakla kal degerli dostum.Inceligin icin tekrar tekrar tesekkur ederim.

Butun sevdiklerinle, gonlundekine rast gelsin...:)

10. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Cok kiymetli Huseyin agabeyim,

Nazik sozlerinizle beni hem onurlandirdiniz, hem de mahcup ettiniz. Emek verip vakit harcayarak yazdiginiz bu sozlerin bir parcasini dahi hakettiysem ne mutlu bana.

Sizin gibi alcak gonullu, ince ruhlu ve paylasimci bir ustadin takdirini kazanmis olmak, emin olun, benim icin en buyuk baligi tutmaktan daha buyuk sevinc kaynagidir. Sagolun, var olun.

Fazla soze gerek yok sanirim. Zira gonuller birbirini anlamis, benimsemis, takdir etmisken, bundan otesi laf-i guzaf.

Saygi ve selamlarimi sunuyorum agabey. :)

11. simendifer

simendifer Sennur

Hiç bitmesin istedim. :)

İbrahim ağabey, birbirinin devamı olan iki raporu da öyle keyifli okudum ki anlatamam. Anlayacağın üzere, sonunda okuyacak vakti yakaladım. :) Bunlar rapordan çok, roman kıvamında ansiklopedik bilgi olmuş sanki. Aynı zamanda otobiyografiye de kaymış biraz. Velhasıl her tat var içinde. :)

Ben de yıllarca dans ettikten sonra (hem kendi folklorümüz, hem de başka ülkelerin dansları) 2005 senesinde, sağ ayağımda meydana gelen ve her dans ettiğimde nükseden bir rahatsızlık nedeni ile dansı bırakmak zorunda kaldım ama sevdam hiç bitmedi. Allah'tan, küçük yeğenlerime bunu çoktan aşılamıştım ve şimdi onları izleme keyfini yaşıyorum. Çok sevdiğin bir şeyden zorla ayrılmış olmanın ne kadar zor olduğunu bildiğimden, seni çok iyi anlıyorum ama bir şekilde herşey yine devam ediyor.

Aslında raporun için yazacak çok şey var ama nereden başlanır, nerede bitirilir pek bilemiyorum. Sadece şunu söyleyebilirim ki, yeni başlıyor olsan da, ilk raporun olsa da, bu okuduğumuzun gerçek amatör balıkçı ruhu taşıyan biri tarafından yazıldığı tartışılamaz.

Harika bilgiler edindim, harika monologlar okudum, harika bir anlatıma şahit oldum. Böyle keyifli anlatımları Hüseyin ağabeyden de duymaya alışık olduğumuz ve çok keyif aldığımız için, bu raporun Hüseyin ağabeye ithaf edilmesi boşuna değil diyorum. Hak edene hakkı verilmiş.

Ve İbrahim ağabey, mütevazi olduğunu biliyorum ama sen de övgüyü hak ediyorsun. Ellerine sağlık, emeğin için teşekkürler.

Eminim, senden daha da güzel av raporları göreceğiz (bundan daha güzeli nasıl olur onu da bilmiyorum ya.) Bil ki sabırsızlıkla bekliyor olacağım. :)

Sevgiler...

12. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Sayin adminim, kiymetli kardesim Sennur;

Samimi, icten dileklerin ve guzel sozlerin icin tesekkur ederim, eksik olma. :)

Sizlerden boyle tesvik edici yorumlar almak insani mutlu ediyor, motivasyonunu arttiriyor.

Ayaginin durumuna uzuldum, umarim gunluk hayatinda sorun cikartacak olcude rahatsizlik vermiyordur. Yegenlerinin dansci olmasinda pay sahibi olmak sana gurur veriyordur eminim ki. :) Ne guzel...

Ben de sana keyifli, bereketli avlar dilerim. Selamlar... :)

13. simendifer

simendifer Sennur

Yok hayır, Allah'a şükür öyle bir sorunum yok. Sadece ayağımı sert kullanırsam sorun oluyor, aksamaya başlıyorum ve bir hafta kadar düzelmiyor ama çok uzun zamandır böyle bir şey de yaşamadım. Dikkatli davranıyorum bu konuda. :) İyi dileklerin için ben sana teşekkür ederim. :)