un kurdu temini yada üretebilmek için yardımlarınızı bekliyorum

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında hakanozden tarafından paylaşıldı.

1. hakanozden

hakanozden hakan

Favori Kamış:
    420 3 parça dam black panter //390 linefea tuornement surf
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    3,5 kg kalkan
    Evet arkadaşlar,

un kurdu için arama yaptım ama bulamadım tatlı su avlarında kullanmak için un kurdu temin etmek yada üretmek istiyorum bu işin nasıl yapılacağı hakkkında kulaktan duyma farklı şeyler duydum en iyisi bu işin erbaplarına sormak.

yardımlarınızı bekliyorum.

2. ömer65

ömer65

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 2 kg
    ilk kez duyuyorum bende:rolleyes: ama güzel fikre benziyor;) bende takipteyim
    kendi bildildiklerinide duyduklarınıda yazarsan seviniriz:)

3. hakanozden

hakanozden hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    3,5 kg kalkan
    benim duyduklarım; gerçektir doğrudur demiyorum

topraktan yapılma bir kabın içine 3-4 cm toprak koyuluyor ve bunun üzerine sütle ıslanmış ekmek yatırılıyor üzerine kalın bir kumaş koyuluyor kabın üzeri elek tarzı bir kapak ile kapatılıyor denemedim sadece duyduklarım bunlar nerdesiniz arkadaşlar

4. Ronder

Ronder

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    3 kg civarında
    slm

ben bi ara evde irmik kurdu yetiştiriyordum baya güzeller ama ufaklar akvaryum balıkları içiin ideal tek yapamız gerek son kullanma tarifi epeyce gecmis irmik almak ve beklemek :)

5. hakanozden

hakanozden hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    3,5 kg kalkan
    un kurdunun iri olduğundan bahsediliyor nerde arkadaşlar hadi :confused:

6. amatörötesi

amatörötesi

Favori Kamış:
    2 kamış 2 makina detaylara girmeyelim
    En İyi Avı:
    Kocaman kocaman istavritler
    kurdu temin etme yöntemi olarak iyi olup olmadığı tartışılır ama Ekmek fırını, un depoları, un fabrikaları ve değirmenlerde, unların ve kırıntıların dökülüp birikim yaptığı yerlerde aramak faydalı olabilir. Aman dikkat, Uğur Dündar gibi davranmayın. 2 tane kurt için kafa göz gitmesin.

ayrıca bakınız : http://tr.wikipedia.org/wiki/Un_kurdu

ayrıca alıntı (Dünya gazetesinden)
    Sırada un kurdu üretimi var

Ürünlerini S&B Grasshopper markasıyla pazarlayan Serdar Baki, "Ben işleri buraya kadar getirdim, şimdi girişimcilere `ortak olalım' diyorum. Ama, benim gibi 3 sene tatil yapmamayı göze alacak birini arıyorum. Çünkü bu işe canı gönülden inanmak lazım. Yeni ortaklıklarla yeni ürünlere yönelmek istiyorum. Türkiye'de ilk un kurdu (mealworm) konservesi üretimini gerçekleştireceğiz. Damızlık un kurdu getirmek için çalışmalara başladık. Önümüzdeki yıl şubat-mart aylarında bunun üretimine başlamak istiyoruz. İpekböceği kurdu, salyangoz konservesi de olabilir" diyor.
    bu da ilgili firmanın web sitesi http://www.sbgrasshopper.com/
    yukarıdaki yazıya (Aralık 2006 dünya gazetesi ) binaen arayıp un kurdu sorulabilir diye düşündüm ve linki o yüzden verdim. lütfen reklam olarak algılanmasın.

Son düzenleme: 9 Ocak 2007
  7. hakanozden

hakanozden hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    3,5 kg kalkan

valla ben fırıncıya kurt varmı diye sorarken düşünemiyorum kendimmi herif fırıncı küreği ile kovalar :D

8. Sırtıcı ve Çözücü

Sırtıcı ve Çözücü

Ben bu Un kurdu meselesini Manisa / Soma çevresinde gördüm. Orada Bu kurdu yapmak için Soma Seviçler Barajından yakalanmış Soma halkının tabir ettiği isimle Kolyoz denilen balıklara bolca talaş ve un içersinde uzun süre bekletip balığın kurtlanması ile Aynalı Sazan ve Pullu Sazan yakalamak için bu kurtları taktıklarını görmüştüm.

Saygılarımla

9. YASİN BAYRAK

YASİN BAYRAK

Favori Kamış:
    OLTA VE SABIR
    En İyi Avı:
    8 KG SAZAN
    kışında üretilebilirmi acep bu kuzular..

10. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    Her türlü sahte, 0,18 ip misina, Alba orient 210 kamış, Pasha 35 makina
    En İyi Avı:
    53 cm Turna
    Hakan Bey un kurdunu bilmiyorum ama daha önce üyesi olduğum bir forumda et kurdu yetiştirilmesi ile ilgili birkaç bilgi vardı eğer işinize yararsa onu aktarabilirim

11. hakanozden

hakanozden hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    3,5 kg kalkan
    aktar bakalım taylan

12. Suatreis

Suatreis

un kurdu

un kurdu fazla büyük bişey değildir. 0.9 kalem ucu kalınlığında 1-1,5 cm boyunda beyaz renkli nazik bir hayvandır. Evrimini tamamlayınca güve kelebeğine benzer bir hal alır. Rutubetli ortamda bırakılan bir miktar un küflenmeye yüz tuttuğunda kendiliğinde bunu üretmeye başlar. 1 ay kadar bir miktar unu tepesi delinmiş bir kavanoza koyun nemli hafif sıcak ve karanlık biryerde saklayın az bi ışık gelmesi önemli değil mutlak karanlıktan bahsetmiyorum. Unun rutubetini arttırmak için üstüne 2 çorba kaşığı su koymak faydalı olur ama karıştırmayın kendi haline bırakın. 1 ay kadar sonra kurtlanma mutlaka başlamıştır. Dikkat, bu kurtlar kelebek haline gelip evinizdeki diğer bakliyatların üstünede yumurta bırakabilir, bu durumda temizlenmesi çok zor bir hale gelir. Un fabrikalarındaki aktarma sistemleri ve ambarlarda fosfoksin denilen ve nefes alan her canlıyı öldüren gaz halinde bir ilaç kullanılır. Başka türlü başa çıkıldığını görmedim. Nerden biliyorsun bunları diyecek olursanız, zamanında bir un fabrikasının ar-ge laboratuvarından sorumluydum ordan biliyorum.

13. hakanozden

hakanozden hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    3,5 kg kalkan
    suat bana un kurdu olduğu söylendi ama şunu sormak istiyorum chasse peche de gördüğümde un kurdu demişlerdi buna istinaden sormuştum zaten
    iri bir cm ye yakın hatta daha irileride olan beyaz renkli bir kurttu bunun yanı sıra kırmısı bir kkurt daha kullanıyorlar ve bunlar canlı

14. Suatreis

Suatreis

ne demek istediğini anladım biliyorum bunları hani spray le ıslatıp top gibi yuvarlayıp yemleme falan yapıyorlar. Bende onları et kurdu diye biliyorum :confused: çünkü un kurdu durmaksızın ağ salgılar öyle kımıl kımıl tane tane durmazlar. Bi sorayım bakalım ne cevap alıcam. Kompedanı var bunun tanıdıklardan. Un kurdu denince yazdım hemen. Gerçi bu un kurdununda 15 ayrı cinsi ülkemizde var. Zirai raporlarda belirlemişler. Bir sonuca ulaşınca yazarım hemen. anlaştıkmı :)

15. hakanozden

hakanozden hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    3,5 kg kalkan
    ok abi bekliyorum

16. Suatreis

Suatreis

sinek larvasıymış onlar. Cinsine göre renk renk oluyorlarmış.

17. hakanozden

hakanozden hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    3,5 kg kalkan
    nasıl elde edilirmiş bir bilgi yok mu bu konuda

18. Suatreis

Suatreis

benim bildiğim en temiz şekli yengec yada tekeyi güneşte bekletme yöntemi vardır ya, öyle oluyor. Hiç denemedim. Bir yerlerde bu konudan bahsedilmişti
    bulamadım şimdi hatırlarsın belki. Bu mevsimde sinek kıtlığı olduğundan üretilmesi zor gibi görünüyor. Başka şey bulursam haber vericem.

19. topalbey

topalbey Hamdi TOPAL

Favori Kamış:
    olta ...sadece olta
    Favori Makine:
    Banax - Alba
    En İyi Avı:
    yenisini tutunca tekrar yazacam bu eskidi :)))
    Bizde o görüntülere bakarak yaptık uygulamayı...Yalnız un değil sadece kalın kepekle (Yerel değirmenlerde bolca var..) Kepek ve tavuk ciğerini iyice karıştırıp hafif nemlendirerek bir süre ağzını kapatarak ahşap kutuda bekletin sonuçta istediğinizi elde edeceksiniz..Kutuyu açtığınızda biraz kokudan yüzünüz farklı bir hal alır ama alışırsınız :D neyse şaka biryana özellikle alabalık avı için biz iyi neticeler aldık...saygılarımla...

20. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    hayır abi birde ""var var git içerden topla dediğini"" düşünsene :D