Unkapani Ve Galata Köprüleri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında NAMDAR tarafından paylaşıldı.

1. nidya78

nidya78 Aydın

Ben merak etmiyorum. Bence kesin sağlıksızdır. :D

2. NAMDAR

NAMDAR ŞÜKRÜ ERTEKİN

nedemek o sizin zarifliginiz biz teşekkür ederiz aramıza hoşgeldiniz

3. NAMDAR

NAMDAR ŞÜKRÜ ERTEKİN

balıklar ne kadar sağlıklıdır bilemiyorum yakaşık bir on yıldır tutuyorum balık oralardan fakat bir sorun olmadı olmaz diye birşeyde yok ben yanlızca lüfer giller palamut giller ve istavrt yakalıyorum başka balıga atmıyorum

4. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Sevgili Şükrü kardeşim,bende nezaketine ve İstanbulun adabındaki genç kardeşime bu meziyetlerini kutlayıp teşekkür ediyorum.

Sizlere bir nostaljik hediye yazayım.
    Orta okulda okurken okuldan kaçıp rahmetli babacığımın çarpma kurşun zoklarından araklayıp Sarayburnuna balığa giderdik.Zaman M.Ö. .200 veya 250 gram balık profilli kurşunun ucunda üçlü iğne vardı.El oltasıyla at çek yapardık.Çekerken vurdura vurdura sert ve hızlı çekerdik.3-5 atışın birinde mutlaka balığa takılıp zorlu uğraşlarla balığı alırdık.İki elimin işaret parmağını en azından bir hafta kullanamazdık.Misina kesiklerinden.Akşama eve geldiğimizde babacığım hemen uzat işaret parmaklarını derdi nur içinde yatsın.Kesikleri görünce bir sürü fırça yerdik okuldan kaçtığımız için.Ama sonra tuttuğum balıklar sofraya gelince işte benim büyük balıkçı oğlum diye kıvanırdı rahmetli.
    Eeeeh onlarda bir günmüş şimdi nerede o balıklar.

5. NAMDAR

NAMDAR ŞÜKRÜ ERTEKİN

Bu anılar bitmez sanırım sizlerde ne güzelolurdu buradan bu anıları biz genclere aktarmak keyifli yolculuk yapmak zamanda geri götürmek sizleri bizleride cok mutlu ederdi

6. NAMDAR

NAMDAR ŞÜKRÜ ERTEKİN

balığa giden arkadaşlar köprülerde durum nedir bilen varmı ?

7. askala

askala

arkadaşlar durumlar ne alemde köprülerde? Haftasonu bir kaçamak yapalım dyoruz da...

8. alperderya

alperderya Alper

Favori Kamış:
    Okuma Helios 270cm 20-50gr
    Favori Makine:
    Okuma RTX-40
    En İyi Avı:
    25 cm Sarikanat
    Merhabalar,
    Bu foruma ilk mesajım olacak. kısa bir rapor ve iki soruyla giriş yapıyorum. Bu arada ismim Alper. Fatih tarafında oturuyorum.
    Konuya donersek,
    Bu aralar galata koprusunde oldukca zaman geciriyorum ben de. gecen hafta da oradaydım. cok bollu bir av olmadı ama 20 ye yakın iri ve orta istavrit aldım. çinekopa denedim ben beceremedim bazı amcalar abiler işi bilenler alıyorlardı tek tük.
    yarın da kısmetse orda olacağim.
    benim de iki sorum olacak...
    1.Galata köprüsü için en uygun çinekop takımı mantarlı takım mıdır?
    2.koprude gezinirken takımcı amcaların birinin önünde koca koca izmaritler gördüm, köprüden bu balığı yakalayabilen varmı? varsa ne tür takım ve teknik kullandığını açıklayabilir mi? çok güzel duruyordu kuzular tepsinin üstünde büyük büyük(takımcı amcaya günde bir sürü kişi birşeyler soruyor diye çekindim ona soramadım, umarım ilk mesajımla 2 soru sormam sizleri rahatsız etmez)

Herkese iyi avlar diliyorum...
    Saygılar

9. balikoltasi

balikoltasi Birol

Köprüde çinekopa 2 veya 3 köstekli mantarlı takım kullanılır.
    Takımın özellikleri:
    1. Mantarlar ufak olacak, serçe parmağınızın tırnağı kadar.
    2. Köstekler 40 cm kadar olacak.(0.25)
    3. İğneler ince ve 4-5 no.
    4. Yem çok taze ve iri hamsi yaprak. Yemin çok düzgün takılması gerekiyor. Balığında suyunu bulursanız bu takımla güzel av yaparsınız.

10. NAMDAR

NAMDAR ŞÜKRÜ ERTEKİN

unkapanı zokalı takım galata mantarlı takım unkapanı üstten 9 kulaç kadar galata dip tarama sonucunda balığı her noktadan alabilirsin

11. erols

erols Erol Safak

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX240M 10-30gr, Daiwa CrossFire CFS270MH 10-40gr
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet II G4000F, Shimano Nexave 4000RB, Daiwa Laguna 3000-5Bi, Spro Passion 740
    Arkadaşlar, bu gün saat 16.00 civarı Galata Köprüsü'nden yürüyerek geçtim ve balık tutanlara bir göz attım... Malum, mağalesef hep bildik manzara... ufacık kraçeleri kovalarına dolduruyorlardı. Köprünün Eminönü tarafında 1-2 kişi ufak boy kefaller tutmuşlardı, kovaların birinde de 4-5 adet bayağı iri izmarit vardı.
    Var ya, bu ufacık kraçeleri tutup da kovalarına atanları gördükçe içim cız ediyor...

12. eren dede

eren dede eren dede

selamunaleyküm abicim aramıza hoş geldin bugün galatadaydım saat 3 gibi gitdim boş çekmiyorduk hava karadı 6 gibi çıkmamaya başladı ama sabahtan 4- 5 kg tutanlar var

13. NAMDAR

NAMDAR ŞÜKRÜ ERTEKİN

başarılı bir av olmuş tebrikler