Merhaba aranıza yeni katıldım. Geçen pazar günü sabah 09:00 akşam 20:00 arası Galata Köprüsünde sadece 1 tane istavrit yakalayabildim. Kovalarda ve denizde görünen çok fazla kefal vardı. Balığın yemek alışkanlığı nedeniyle kefale yanaşmadım ve ilk defa köprüden eli boş döndüm.
Kefali yeme düşüncesi insanı biraz düşündürür doğru ama yakalaması zevklidir.. keşke boş dönmektense kefal denemesi yapsaydın, balığı denize iade eder ya da isteyen birine verirdin ama güçlü bir balığı yakalamanın hazzını da yaşamış olurdun reeling
Kefal varsa suda, iyisinden bir zokayı yemleyip, su üstünden 15 - 20 tur aşağıya bırakmayı bir deneyin. Çok sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.
Merhaba, yaklaşık 4 gündür gececi olarak çalıştığımdan balığa gidemiyorum unkapanı durumu nasıl acaba en son geçen cuma gitmiştim 1 tane 16 cm çinekop aldım 2 kiloda istavrit 2 takım kullanmıştım biri çinekop biride istavrit çinekop oltasına devamlı vuruş alınıyordu ama çok nazlı o yüzden sadece 1 adet alabildim. Şimdi durum nedir acaba gece balığında bilen varmı??? bugun havada çok güzel tam balık havası var ama işten dolayı gidemiyorum.
Hafta sonu hava şartları müsait olacak sanıyorum. Galata Köprüsü için tahmini olan var mı? Çantamda istavrit, çinekop ve palamut çaparileri mevcut. Sahtem yok ama 2 adet kaşık mevcut çantamda. Ne önerirsiniz. Kefal harici ne çıkabilir.
Çaparilerin dışında yemli dip takımları da olsun, izmarit te yapabilir.. karides vs takarak atılabilir..
Son 4-5 gidişimde belki izmarit yapar diye önce Karaköy'deki balıkçılardan karidesi alıyorum ama iş çapariye kalınca aldığım karidesler boşa gidiyor. Bu ara nedense izmarit istenildiği gibi çıkmıyor.
İstavrit te istendiği gibi çıkmıyor, raporlara bakarsan bir var bir yok, alan da 3-5 tane alıyor.. önemli olan balık almak, o yüzden sürekli farklı denemeler yapmak lazım.. çevrendekilere de bakarsın, kim hangi takımla ne alıyorsa sen de aynısını yapar balığı alırsın.. rastgele..
gündüz akşam saat 6 ya kadar çok guzel ıstawrıt gelıyor at çek at çek ama arada ufaklarda geldıgı için cok zewklı olmuyor. saat 6 dan sonrada yemli çinekop yapıyor 9 a kadar bunlar koprudekı durum. ama benım tahmınıme gore haftasonu guzel çınekop yapcak gece. 13 senedır mekanım ama bıktırdı bu kalabalık benı havalar sogusa bırazdaha rahat etsek artık yaa
saat 16:30 gibi galataya 2 arkadaş gittik hedef balıgımız lüfergillerdi fakat kelimenin tam anlamıyla tık yoktu (bu hafta hiç yapmamış)bizde16:30 gibi avımızı sona erdirdik.gündüz irili ufaklı istavritler alınmıştı.bizim durdugumuz süre içerisinde karidesle tek tük istarit alıyorlardı benden şimdilik bu kadar
iyi akşamlar ben yeni katıldım unkapanı köprüsünde şuan hangi balık çıkmakta ve gece yemli istavrit avında nasıl bir olta takımına ihtiyacım var yardımcı olur musunuz acaba siz değerli arkadaşlar misina boyu iğne numarası misina kalınlığı ben bu balık sevdasında yeniyim