REİS demiş ki:Cadayl REİS,
Aktarımbiraz yorucu oldu evet ama uğraştığıma değmedi mi?
Değmez olurmu sevgili büyüğüm.. Öyle keyifle okunuyor ki.. Ellerinize sağlık tekrar.
REİS demiş ki:Cadayl REİS,
Aktarımbiraz yorucu oldu evet ama uğraştığıma değmedi mi?
REİS demiş ki:Birden aklıma geldi, uskumru, kolyoz muhabbeti olunca.
Eskiden ne güzel uskumrular vardı, ne güzel ve ne çok.
Peki şimdi niye yok?![]()
![]()
![]()
ALINTIDIR.
AV ANILARI
www.balikta.com : AMATÖR BALIKÇILIK : AV ANILARI
karayel demiş ki:Sualinizin cevabı, uskumrunun intihar nedeni; boğazın akıntıları, esen rüzarlar ve ters akıntılar, suyun her metrede ayrı tuzlulukta olması, balığın sıkıştığı bazı tabakalarda oksijenin hızla tükenmesi, yada sıkıştığı bir cepte aniden farklı tuzluluktaki bazen de Karadenizin diplerinden gelen kükürtlü hidrojen gazıyla bulanmış suların baskınına uğramasıdır.
http://hosttest.artuz.com/Artuz/pdf/1026.pdf
Hürmetlerimle...
Emre Cide demiş ki:Peki eskisi gibi geri dönme ihtimali var mı hocam? Bahsettiğiniz faktörler hep doğal faktörler gibi duruyor ancak mutlaka insanın rolü çok büyük uskumrunun intiharında.( İntihar süsü verilmiş cinayet ya da )
karayel demiş ki:Sualinizin cevabı, uskumrunun intihar nedeni; boğazın akıntıları, esen rüzarlar ve ters akıntılar, suyun her metrede ayrı tuzlulukta olması, balığın sıkıştığı bazı tabakalarda oksijenin hızla tükenmesi, yada sıkıştığı bir cepte aniden farklı tuzluluktaki bazen de Karadenizin diplerinden gelen kükürtlü hidrojen gazıyla bulanmış suların baskınına uğramasıdır.
http://hosttest.artuz.com/Artuz/pdf/1026.pdf
Hürmetlerimle...
karayel demiş ki:Kusurumuza bakmayın siz bizim, okumayı sevmiyor okumuşumuz bile, yazılarınızın üzerinden geçivermiştim de, detayını okuyamamıştım. Erinmiş, tembellik etmiştim.
Allah razı olsun çünkü uyandırdınız beni. Balıkçılık tarihi bunlar, bilene de bilmeyene de, uzmana da, amatöre de çok alacak şey var satır aralarında.
Ah Balta Limanı, Ah enstitü, Ah EBK... Hani Marşal yardımlarıyla alınan teknelerden bir ARAR kaldı ya, hani onun kardeşleri...
Manyat diyorum, çocuklara donattığım bir ığrıbı gösteriyorum, ığrıpta da trata da, tarlakoz da hep onu gösterip üzerinde anlatıyorum, bunun daha uzunu, daha derini, daha büyük/küçük gözlüsüdür diye... Ne edeyim bilen de kalmadı, kullanan da, hatta kullanımı yasaklandı kıyı sürütme ağlarının.
Anlatacak çok şey var, dilenecek çok ta özür...
Sualinizin cevabı, uskumrunun intihar nedeni; boğazın akıntıları, esen rüzarlar ve ters akıntılar, suyun her metrede ayrı tuzlulukta olması, balığın sıkıştığı bazı tabakalarda oksijenin hızla tükenmesi, yada sıkıştığı bir cepte aniden farklı tuzluluktaki bazen de Karadenizin diplerinden gelen kükürtlü hidrojen gazıyla bulanmış suların baskınına uğramasıdır.
http://hosttest.artuz.com/Artuz/pdf/1026.pdf
Hürmetlerimle...
karayel demiş ki:Reis abi, Ben Ege Üniversitesi mezunuyum, Orada Fen fakültesinin başında Remzi Geldiay hocamız vardı (mekanı cennet olsun). Yanında onun yetiştirdiği pek çok hoca Hidrobiyoloji anabilim dalında eğitim veriyorlar, ki bu hocalarım hâla Ege Su Ürünleri Fakültesinde görevlerinin başındalar.
Bu hocalarımız Kurt Koswig hocanın öğrencileri olma şansına erişmişlerdir ve bize verdikleri eğitimde de bunu her zaman hissederdik. 1982 yılında Su Ürünleri Genel Müdürlüğü (o yıl genel müdürlük te kapandı ve balıkçılık sahipsiz kaldı) Samsun il müdürlüğündeki balıkçı bilgilendirme seminerlerinde Koswig hocayı dinleme şansı bulmuştum. Bir anlamda Koswig hocanın torun öğrencilerindenim.
Bilmeyen arkadaşlarımız için söyliyeyim, Hitler'in hışmından kaçan bilim adamlarından biridir Ord. Prof. Dr. Kurt Koswig. Kendi memleketi bilmiş ülkemizi ve pek çok hizmetlerde bulunmuş, Manyas kuş cennetini keşfeden ve ülkemizde bu gün bile dengi araştırma yapılamayan çalışmalara imza atmış Balta Limanı Hidrobiyoloji Araştırma Enstitüsünü kuran kişidir.
Balık ve Balıkçılık mecmuasının sayfa aralarında burada gençlerin bu gün sorduğu pek çok sorunun cevabı vardır. Sanırım İstanbulda sahaflarda yada kütüphanelerde hala bazı nüshalarına erişilebilir.
Şu anda yeniden yapılanmasını tamamlayamamış 30 a yakın balıkçılık eğitim kurumu ve bir sürü sorumlu genel müdürlük 30 yılda o anlattığım çalışmaların 30 da birini yapamadığından balıkçılığımızda böyle sancılı günler yaşıyoruz.
Dilerim tez zamanda bu gaflet uykusundan uyanırız.