Ustalara Eşkina Hakkında soru

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında fuatsarikaya tarafından paylaşıldı.

1. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Renan abi.Tekirdağ marina da eşkine denedim.Ama ne ben nede başkasının eşkine çekebildiğini görmedim.İspari,menekşe,izmarit aldım bolca.Ama eşkine yokk.:)

2. moon_star

moon_star Erdem Aksoy

Abilerim bilmediğimden soruyorum mağzur görün lütfen, bu gelincik denen balık kötü bir balık mı yenmiyormu herkes şikayetçi de :))

3. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Gelinciğin kötü olduğunu duymadım.Yakalayıp yiyen arkadaşlarım var.

4. moon_star

moon_star Erdem Aksoy

Herkezden gelincik geliyo, takımı mafediyo, saldım gibi laflar okuyunca o yüzden sormak istedim yarın öbür gün tutarsak dandik bişeyse yemiyelim dedim :)

5. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    gelincik gayet lezzetli bir balıktır arkadaşım.tadı mezgite çok benzer ve de hiç kılçığı yoktur.hele bir de iri olursa tadı daha da güzel olur:) :) denemende fayda var derim

6. ulvi

ulvi

Favori Kamış:
    Kıyıdan Olta ve kamış-Zıpkın
    En İyi Avı:
    Hayalimdeki balığın peşindeyim
    Merhaba,Gelincik Yahudi balığı olarakta adlandırılır..:)
    Çocuklara haşlaması yapılarak yedirilir,ekonomik değeri yüksektir..:)
    4-5 adet balığı tencerede 8-10 adette erik atarak 30 dakika pişiriyorsun orta ateşte..Sonra etlerini ayıklayıp ister çorba tarzı istersende o şekilde servis yapıyorsunuz.Ben torunuma bu şekilde yediriyorum vede çok beğeniyor..:)
    Mutlaka deneyin derim ben,afiyet olsun..:)

7. Suatreis

Suatreis

Tulumunu çıkarttıktan sonra zeytinyağı, limon suyu ve ezilmiş sarımsak içerisinde 2 saat kadar buzdolabında marine et. Sonra marine kabından çıkartıığın an hiç süzdürmeden una bula ve tavaya at, iki tur çevir tabağına koy. una bulamadan evvel üzerine çok ince kıyılmış ve az miktarda fesleğen koyarsan değişik ama enfes bir lezzete varabilirsin.

8. themad2

themad2 Serdar

Şu ekşina elzzetli bir balıkmı hiç bir tezgahta görmedim ama peşinden koşanı çok............ karizma balık:D
    Yeşilköy de yücel abi avlanıyodu galiba.

9. miccron

miccron Kerem

Favori Kamış:
    3 kancalı dip
    En İyi Avı:
    11.org.da ne tuttuysak o
    Bu modeli bayağı lezzetli Serdar..:)

10. hasan_BASRİ

hasan_BASRİ Hasan Basri

Favori Kamış:
    ıtalyan surf 3.90cm banax makına
    En İyi Avı:
    Av olsun bana yeter
    mıccron abı bızede uzat ya o tabaktan kıyıdan koseden:D ellerınesaglık buarada hehe

11. aşkına Eşkina

aşkına Eşkina SEDAT

eşkinayı eylül-ekimde arayın..şimdilerde tek tük cıkıyor.

12. Gelibolu_1915

Gelibolu_1915 İsmail Adanalı

Favori Kamış:
    Oyster 420 cast, Placton Hummer 300
    En İyi Avı:
    Eşkina, Gelincik, İspari, bolca İstavrit. 2008 hedefi: Lüfer
    Bu cumartesi ambarlı'ya gidip gece de kalacağız Ambarlı'da. İyi eşkina yapıyormuş tanıdığım söyledi. Kendisinin teknesi var her hafta çıkıyor balığa. Bu hafta bende gideceğim hayırlısı bakalım.

13. Gelibolu_1915

Gelibolu_1915 İsmail Adanalı

Favori Kamış:
    Oyster 420 cast, Placton Hummer 300
    En İyi Avı:
    Eşkina, Gelincik, İspari, bolca İstavrit. 2008 hedefi: Lüfer
    Merhaba,

Eşkina balığının beynindeki iki parçanın (inci diye söylendi) çok değerli olduğunu ve böbrek taşına da çok iyi geldiği söylendi. Bu konuda bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler..

14. la-traviata

la-traviata Ercan Hacıoğlu

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    eşkine-mırmır-minakop
    O taşlar hakkında söylenenler doğru. Limon suyunda eritilip içildiğinde böbrek taşlarını eritip döküyor. Ben tuttuğum eşkinelerden taşlarını muhakkak çıkarır ve böbrek taşı sıkıntısı çekenlere veririm. Şimdiye kadar faydasını görmeyen olmadı benim verdiklerimden.

15. cntncy

cntncy

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    EŞKİNA 1,2 KG
    merhabalar eşkinacılar. uzun zamandır buralara takılamadım özlemişim valla.bu eşkina daha öncede yazmıştım bizim buralarda ismi lendunuz. biz bu balığı resmen arayıp yerini tespit ediyoruz. özellikle kıyıyla bütünleşmiş anakayalarda yaygın buralarda. tabi en önemlisi 4-5 metre derinlikte kayalardaki çatlak ve boşlukları bulmanız gerekebilir. buraları tespit ederseniz çok daha verimli avlanabilirsiniz. oaralarda nasıldı bilmiyorum ama . 2003 yılındaki eşkina bolluğunu unutamam. kıyıdan 4-5 metre uzaklığa ve hep aynı kuyuya düşürmeye çalışıyoduk. bazı geceler 10-12 tane aldığımız oluyordu.
    ben bir şeyi çok merak ediyorum arkadaşlar. bizim buraya izmirden boru kurdu geliyor. bu da 2-3 yıl önceye kadar yoktu. biz kendimiz spatula yardımıyla ince midyelerin altlarında travla dediğimiz kurtları çıkarıyorduk bu av için . aslında travla dediğimiz kurtla izmirin boru kurdu aynı. tek fark. üzerinde bağırsağa benzeyen dışyüzey bizim travlada yok. bu izmirde nasıl çıkarılıyor.

16. cooll34

cooll34 m.emre kaymak

En İyi Avı:
    zargana topu ilee martııı
    yücel ustaa bu eşkinayıı istinyede iriçıkıyo dediler bana cumartedsi akşaam ordayıım
    yemlerii kurt veyaa tekeyii nerden bula bilirim acaba yardımcıı olursan sevinirimm şimdiden çok saol:confused:

17. hasan_BASRİ

hasan_BASRİ Hasan Basri

Favori Kamış:
    ıtalyan surf 3.90cm banax makına
    En İyi Avı:
    Av olsun bana yeter
    bu ak sam eşkine avındayız gelin birlikolalım:D:D onları ızgaraya koyalım hehe:D
    aksam herskesı yenikapıya beklerim.

18. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Ben ayvalık da yaklaşık kıyıdan 30 metre açıkta 5-6 metre derinlikte canlı olarak gördüm. Kafa kısmında anemona benzeyen yelpazemsi bir çıkıntısı var kumda kafa kısmını çıkarıp bu uzantıları sanırım plankton yakalamak için kullanıyor. Ancak yaklaşınca deliğine öyle bir giriyor ki çıkarması el yordanıyla oldukça zor. Ben tepesinden şnorkeli komple dibine kadar geçirerek defalarca denememe karşın sadece 1 tane çıkarabildim. Dışındaki zar o kadar uzun ki kurt tahmini 40-50 cm kumun dibine kadar kaçıyor, şnorkeli tepesinden çakınca hemen kurt dibi bulmadan yana eğip çıkarmak gerekiyor, denemelerimin çoğunda zarın içi boş kısımları koparak geldi ama dediğim gibi bu zar o kadar uzun ki 35 cm şnorkel yetmiyor çıkarmak için

19. Suatreis

Suatreis

Evet çok değerlidir, Merkez Bankasında Özel Bir kasada milli mücadele zamanı geldiğinde yada kıtlık sırasında kullanılmak üzere muhafaza edilmekte, karşılığında köprü tahvili teminat olarak verilmektedir:D

İyi geldiği, taşları döktüğü sadece söylem ve yaşandığı iddia edilen bir yöntemdir. Ama yanlızca iddia...Tembel çizer Memo nun "uykusuzda" olan çizimsel öykülerini okursanız "sadece iddia" ne demek anlarsınız :D

Bilimsel olarak açıklaması yapılmış, Tıbben onaylanmış bir yanı yoktur. Bunu alternatif tıp olarak yorumlamaktadır ve "alternatif tıp" nasıl bir husustur anlamış değilim. Alternatif balıkçılık gibi bişey..git leğende mıknatıslı balık tutma oyuncağı ile debelen...Alternatif mühendisliğin sonuçlarını Adapazarı nda gördük mesela...Hani "muadil tıp" deseler anlayacağım ama ne bu yahu..alternatif falan...şimdi bana çıkıpta "kardeşim o ilaçlar bitkiden yapılıyor zaten" diyen olmasın. Ben soda şişesi kapağından yapıldığını iddia etmiyorum.

ama "alternatif" yaaaaa...cidden çok komik yaaa:D

Hastane 1500 ytl fatura çıkarır bir antibiyotiği 40 ytl ye alırsak tabik bu tip "alternatif"ler karşımıza çıkacaktır...Ki, daha ne biçim rakkamlar var..foruma sığmaz..

Gelelim yine şu taş meselesine..

O konuda uzman bir hekimin görüşünü almadan kullanmak oldukça riskli olacaktır. Bu yöntemin ayrıca başka rahatsızlıklara yol açmayacağını, allerjen olmadığını, iyileştirme faktörü beklenirken tedavide zaman kaybı yaşanmayacağını hiç kimse iddia edemz.

Lütfen bu gibi soruları konusunda uzman olan tıp doktorlarına sormadan değerlendirmeyin, tavsiye etmeyin hele ki, asla tavsiye almayın... ve uygulamayın. aksi halde yaşam kalitenizi ciddi şekilde etkileyecek sorunlar ile karşılaşabilirsiniz.

20. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Suat bey artık bu taşı doktorlarda tavsiye etmeye başladı yaşanmış bir sürü örneğivar bu taşı kullanan hasta kardeşlerimiz tekrar filim çektirdiklerinde temiz çıktığını görebiliyor hatta doktor hastaya dönüp nasıl olur yoksa sen balık taşımı kullandın diye soruyor iyi geldiği kesin ama yan etkisi olurmu bilemiyorum şu ana kadar olmadı bundan sonrada olmaz inşallah vede herkez bu büyük nimetten faydalanır selamlar:)