Ersan abinin dediklerine katılıyorum surf makinayla dynema kulanarak uzun mesafeli atış yapmayı hedefliyen avcılar için sarım özelliği yüksek 2 yönlü sarım tekniği bulunana makinlar seçmenizi tavsiye ederim özellikle zargan avında yada benzer atarken ağır fakat toplarken hafif olan takımlarda çok dert oluyor Aynı şekilde ben ryobi proksyer nose surf makina kullanıyorum özellikleri kafa yapısı herşeyi çok kaliteli ve dayanıklı ,ömürlük makina ama dynema ip misinlarla kullanmak sorunlu 2-3 atıştan sonra makaradaki ipin sarımı gevşediğinden atış esnasında yüzüklerde yığılma yada yüzüklere takılma gibi sorunlar yaratıyor. Sırf bbu yüzden kamışın yüzüklerini komple değiştirmeyi düşünüyodum ama ersan abimnin tavsiyesi üzerine sorunun kamışta olmadığını öğrendim atış esnasında yüzüklere dolanan dynema ip misina yüzünden yüzüklerde ufak hasarlar meydana geldi mesela nasıl söyleyim bir çocuğun süt dişlerininçıkması esnasında yerinde oynaması gibi (( ama bu çok belli belirsiz seviyede olduğunu söylemeliyim kamışın kalitesinden dolayı bukadar az hasarla kurtuldum, eğer yüzkler klasik kamışın üzerine yapıştırmalı şekilde olsaydı sanırım kamışın parçalarını topluyor olabilirdim kalitesizbir dynema misina seçimi elinizdeki makina kaliteli olsada size sorun çıkartıcağını düşünüyorumbildiğim kadarıyla dynemların ip misinaların fiyatlarını belirleyen en önemli faktörlerden birkaçını şöyle sralıya bilrim,dynemlar örgü olduklarından şekilleri monoflement msinlar gibi yuvarlak değildir.bu yüzden makinaya sarım esnasında sıkısarılamaz, yuvarlak şekli yakalaya bilmek için daha fzaşa demeti bir araya getirim daha kaliteli bir sarımla yakalanabilir. Buda maliyeti arttırdığından tüketiciye fiyat farkı olarak yansır, buna ek olarak sarımlarda örgülerde kullanılan dnemanın kalitesinide göz önünde bulundurmak lazım,dynema özelliği nedeniyle boya tutmaz ama boya söktöründe kimyevi madelerin sayes,nde üstün boyalarlarla boyandığında bellibir kullanım süresi boyunca rengini muhafaza edebiliyor.Ben berkley whiplash pro kullanıyordumrengi bir sezonda açıldı bağzı yerlerinde düğüm yerine yakın bölglerde pürçeklenme gibi sorunlar oldu dynemayı kullanırken ilişkenin az olduğu yerlede kullanılmasını tavsiye ederim özellikle mendireklerdeki kayalar dynemanın düşmanıdır. şamandıralı takım kullanılıyorsa kıyıya rüzgar vurduğunda dalgarl dynemayı kayalrın arasına dolandırır bu yüzden sürekli boşluk alınmalıdır.özeliği itibariyle dynemlar az su tutuğundan ve örgü aralarında hava boşluğu taşıdığından suya batmaz.Mendirek uçlarında kıyıya yakın geçen teknelere dikat edilmeli,dynema teknenin pervanesindeki girdaba kendini kaptırdımı kendisini pervaneye yada, aynaya dolandırır (benim başıma geldi) kurtarması zordur pervane ipi kesemiyor sürekli üzerine doluyor o yüzden siz uyanık davranın yanınızda maket bıçağı yada kenskin bir bıçak bulundurup kesip kurtulun
Konuyla ne kadar alakalı bilmiyorum, ama fikir verebileceğini düşünerek paylaşmak istedim. Pazar günü Çanakkale' de at-çek avı esnasında cleo kaşık ile denemeler yaparken, takribi 40-50 metre ileride denizde bulunan set halindeki taşlığa kadar attım kaşığı, kaşık takıldı bir kaç kez zorladıktan sonra kaşığı kurtaramadım ve spin kamışa zarar gelmemsi açısından spiderwire ultracast 0,12 misinaya 3-4 metre boşluk vererek elime doladım ve asıldım, maalesef olmadı ve elim birkaç yerden kesildi, yanımda bulunan havluyu elime doladım, örgü misinayıda 6-7 kat havlunun üzerine dolayarak ciddi anlamda asılmaya başladım, misinanın yakın bir yerden koparak suratıma patlamasından korkuyordum, 12,1 kg çekerli bu örgü misinaya sanırım 15 kilo ve üzeri bir baskı uyguladım ve bir anda takım boşladı, sarmaya başladım ve işte sonuç ; kaliteli bir kaşık olan cleo ve etli ve kalın iğnesi kırık olarak geri geldi, bu beni çok sevindirdi, zaten sağlamlığından neredeyse emin olduğum spiderwire örgü misinayı kendi tecrübemlede sabitlemiş oldum, hepinize rast gele
Bende çinekopun yakalandığı ve dibe takılan oltamı o şekilde söke söke almıştım. fırdöndü kırılmıştı ama çinekop gelmişti kıyıya ayrıca kilitbahirde kıyıdan sandalın çapasını çekerken yine fırdöndü kopmuştu 3 kişi asılırken örgüye. üzerlerinde yazandan daha fazla ağırlık çekiyorlar gerçekten.
Benim bildigim power pro spro firmasina ait ve cok kaliteli bir örgü misina... http://boddenangler.de/Power-Pro-gruen-010-mm
...............Caner ve Birol'un dedigi gibi Power Pro diye bir marka var, cokta kalitelidir. Ama farkli markalara ait power pro modelleride var tabiki orasi ayri.. www.powerpro.com
Linkini verdigim misina ise,shimanoya degil sproya ait,en azindan linkteki satici öyle diyor. Shimanonunda belki ayni isimde üretmis oldugu örgü misina vardir...
evet sitenin altında da yazıyor ... Privacy Policy - Terms of Use © 2010 Shimano, Inc. ALL RIGHTS RESERVED
Bak bu verecegim linktede üretici shimano yaziyor,demeki iki tane degisik üreticisi var. http://boddenangler.de/Power-Pro-gruen-023-mm Hersteller:üretici anlamina geliyor...
Bu power pro misinasini dün shimano bayisine sordum,neden iki tane saticisi var almanyada diye,kendilerinin cevabi su oldu"gecen seneye kadar spro firmasinda idi bayilik,bu senenin basinda shimanoya gecti"dediler bu demek oluyorki avrupada satilan misinalarin eskileri spro firmasi,yenileri ise shimano tarafindan piyasaya dagitiliyor,onun icin yukarida linkini verdigim sitelerde degisik üretici yaziyor...