Ustalarla beraber OKKALI turnalarımız. :) :) Tuğgin& Stanlyy& Birkan KAHRAMAN...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında stanlyy tarafından paylaşıldı.

1. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Tüm forum arkadaşlarıma selamlar... :)

En son yaptığımız, güzel gökkuşağı avımızdan bu yana birden fazla avlakta tatlı su, deniz ayırt etmeden yaptığım 10'dan fazla bereketsiz avdan sonra sonunda şeytanın bacağını Tuğgin ve Birkan abi sayesinde kırıp güzel bir av yaşayabildim..

Malumunuz geçen hafta yazılan raporlarda sıkça adım ve üzerimdeki lanetin bolca geçmişti. :) :)

Bana 3 gün verin, size turna ile dönüp rapor açacağım cümlesinin akibetinde akşam Armağan abi ile yakınlarda bir yerlerde, iftar öncesi denemelerimizi bırakmadık.

Ekip olarak avlarımıza ve hedeflediğimiz organizasyonlara, Bora ve Armağan abinin sağlığını bozmamak adına :) Ramazan dolayısı ile bir aylık bir süre ile ara verdik.
    Avlarım esnasında ve sonrasında bu sene üzerimdeki uğursuzluk, ekibimizdeki bütün büyüklerimin neşe kaynağı oldu diyebilirim... :D :D

Armağan ve Bora abi her yaptıkları güzel avlarını telefondan canlı olarak göndererek adeta umutsuz halime umut katıyorlardı. Benim gittiklerimin dönüşlerinde de Fatih var mı bir şey sorusunu ve ilgisini ihmal etmiyorlardı. :)

Cumartesi akşamı Armağan abiyle gittiğimiz avın dönüşünde, sabah yeniden gideceğim gelirmisin? sorusuna aldığım Malum ramazan ayı nedeni ile ben çıkmayım cevabından sonra, gece evde sabah nerelere gidip avlansam diye kara kara düşünürken, Tuğgin abinin hazırlan seni balığa götürüyorum telefonu ile bütün neşem ve ümidşm yerine geldi... :)

Gece saat 3 gibi buluştuğumuz yerimizden 4'e gelirken yola çıktık, gün aydınlanırken ise avlağımızdaydık.
    Zaman kaybetmeden malzemeler arabadan indi, bot şişirildi ve suya indik.
    Hedeflenilen bölgeye vardığımızda Tuğgin abinin birinci atışı boş, daha ikinci atış bingo... :)

Diğer ekip üyelerinin beğenmediği, benim ise heyecanımı ikiye katlayan tahmini 55 cm'lik balığımızı kıtkaya taktıktan sonra taramalara devam ettik.

Yaklaşık yarım saat sonra Tuğgin abinin oltasına acı bir kalama sesi ile öyle bir vuruş aldık ki bottaki hava birden hareketlendi.

Birkan abide kepçe, benim elimde kamera derken uzunca bir kalama sesinden sonra, büyük bir ustalıkla ikinci balığımızda kıtkadaki yerini aldı.:) :)

Atışlarımızda belirli aralıklarla Tuğgin abinin oltası oynuyor, Birkan abi ve bende tık yok. :)

Benim moralim gün içinde yavaş yavaş bozulmaya başlıyor, Birkan abide siftah yapamamasına karşı bottaki neşeyi ve motivasyonu elden bırakmıyor derken gerçekten uğraştıran okkalı bir balıkta Birkan abinin oltasına takılıyor. :) :)

Uzunca bir uğraştan sonra Birkan abide balığını kıtkasına takıyor, ben ise hala gökyüzünü izliyor, atıp atıp çekiyorum derken maalesef öğlen oldu. :)

Yemeğe dönüş yolculuğumuzda Tuğgin abinin, benim tabirimle süetere benzeyen cleo'su :D bir kez daha iş yaptı ama balık otlara yatarak tam aldık dediği bir anda maalesef kurtuldu.

Kısacası sabah avımızı 4 güzel balık ile sonlandırdık.

Öğle paydosunda tentemizi kurup yemeğimizi hazırlarken benim dışımda herkesin yüzü gülüyor, bir yandan da benim ki güldürülmeye çalışılıyordu.

Birkan abi inanın o kadar pozitif bir insan ki, akşama kadar bana, birazdan sende alacaksın bak görürsün motivasyonlarının unutamayacağım. :)

Değerli büyüğüm Armağan abinin de telefonla arayarak belirli aralıklarla, Tuğgin abiye Fatih'i göle sokup bir yıkayıverin abdest alsın tavsiyeleride aklımda. ;)

Aslında açık olmak gerekirse umutsuzluğumun arasında bunu bir ara bende gerçekten düşünmedim değil. :) :)

Saat 3'ü geçerken yeniden indiğimiz botumuza aynı parkurda yol alarak devam ettik ve belirli bir süre
    vuruş hiç birimize olmadı.
    Tuğgin abinin oltasına takılan ve iade edilen kırk küsürlük ufaklığın verdiği moralden sonra Birkan abi tarafından botun önüne, yani şansın en çok olduğu yere transfer edildim.

Yaklaşık yarım sonra oltama güzel bir vuruş aldım, artık büyü bozulmuştu. :) :)
    Ve üzerine hemen 5 dakika sonra aldığım bir balık daha. :D

Kepçeleyemeden kaçırdığım üçüncüyüde sayarsak 10 dakika içinde oltama vuran 3 balık, başta beni sonra üzülerek içlerine dert olan 2 abiminde yüzlerini güldürdü.

Saatin geç olması nedeni ile geçtiğimiz dönüş yolculuğunda kalamayı kapalı unutmam nedeni ile itiraf ediyorum güzel bir balık daha kaçırdım... :)

Hava kararırken 6 adet bota aldığımız, 6 adette şansı yaver giden turnalarımızdan sonra, malzemelerimizi hızlı bir şekilde toparlayarak dönüş yolculuğuna geçtik.

İlk defa bu kadar güzel turnalarla yaşadığım bu avdan sonra, Tuğgin ve Birkan abiye gerçekten ayrı ayrı teşekkür ederim...:)

Bu güzel avın videolarının birini şimdi, diğerini ise hazır olunca sizlerle paylaşacağım.

Fotoğraflarımız ise aşağıda.

Zaman ayırıp okuyan herkese teşekkürler, sağlıcakla kalın... :)

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Sahur sindirimi için biraz oturayım derken bu rapor ilaç gibi geldi. Kalkıp ava gidesim geldi. Ne güzel vakit geçi,rmişsiniz. Tebrikler, avlarınız daim olsun.

3. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Çok güzel bir av olmuş.Tebrikler...
    Afiyet olsun

4. Rüzgar

Rüzgar Rüzgar Devrim

Güzel rapor tebrikler teşekkür ederim emeğinize sağlık.

Yalnız videodaki balıkla mücadele eden arkadaşın yerinde olmak istemezdim.

Direksiyon başındaki insanın dikkatini ve konsantresini neyin dağıttığını hepimiz biliriz değil mi ? Kendimi bir an sizin yerinize koyarak bu eleştiride bulundum affola.

5. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Kardeş tebrik ederim. Sizin raporlarınızla bir nebze olsun turna hasretimi gideriyorum. Sağlıcakla kalın. Daha da irilerine inşallah.

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Güzel görüntüler, güzel balıklar Fatih tebrik ederim. :)
    En sonunda şansızlığını yenmişsin, arkası gelir artık bunun. :)

Nice keyifli avların olsun. :)

7. SERCAN

SERCAN Sercan

Tebrikler, çok güzel turnalar.

İç sularda botla balık avlamak yasak diye biliyorum ama, doğru mudur acaba?

8. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Yanlış biliyorsun kardeşim, 1 km2'den küçük olan sularda bot ile avlanmak yasaktır.

9. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Tüm ekibe tebrikler...

Fatih şeytanın bacağını kırdığına göre artık durumu düzelttik demek. Bundan sonra gelsin trofeler...

Bu arada Tuğgin kamuflaj açmış seni... Bi tane de ben bakayım bunlardan... ;)

Sercan (Demirdöven) bildiğim kadarıyla böyle bir yasak yok... Tebliğden alıntı yaparak açıklarsan sevinirim.

10. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

bu ekibe turna dayanmaz bence.canı gönülden tebrikler.güzel bir gün olmuş.:)

11. kittkurdu

kittkurdu Murat

Favori Kamış:
    Ryobi Fuji 2,95
    Favori Makine:
    Abu Garcia Orra 4000
    En İyi Avı:
    4,55kg Sazan
    Süper bir av, süper kareler. Ekibi tebrik ederim. Paylaşım için teşekkürler. Devamı artarak rast gelsin.

12. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Baaaaaakkkkkkk, envai çeşit şekil yapılıyor bana burada. Vallahi adına çok sevindim kardeşim. Şeytanın bacağını kırdın, artık seni tutmak mümkün değil. Geçen gün gittiğimiz o malum yerden ben turnayı kıyıya çekerken, yüzündeki o buruk ifade hala gözlerimin önünde:) O an bu kardeşimin iyi bir trofe alması ve hayata yeniden dönmesi gerektiği kanaatine vardım. Vardım vardım ama ne gelir elden, sadece üzülmekle kaldım, çünkü aç, susuz, yorgun ve bitiiiik bir halde idim ve daha fazla avlanamadım:) Neyse ki imdadına değerli büyüğüm, avcı dostu, ezilenin, yenilenin hakkı çiğnenenin ve mazlumun yanında olan, kötülerin korkulu rüyası TUĞGİN Abim yetişti ve seni çekip çıkardı talihsiz hayatının tozlu yollarından. Sağol Tuğgin Abi büyüksün. Bu arada Birkan abim de sana can suyu vermeyi, seni göle sokup çıkarıp manevi alanda bir tadilat yapmayı ihmal etmedi:) Ben de av boyunca evden dualar okuyarak yardımcı oldum, küçük çaplı antremanlar yaptırarak seni bu güne hazırladım. Eeee bu kadar destekten sonra kaçınılmaz olan yaşandı ve sen BALIK TUTTUN. HELAL SANA GÖNÜL İNSANI:) O balıklar annenin ak sütü gibi helal güzel kardeşim. Neyse fazla geyiğe gerek yok. Hepinizi tebrik ediyorum. itiraf etmeden de geçemiyeceğim, orada olamadığım için de çok üzüldüm:( Sağlıcakla kalın.

13. balıkçı44

balıkçı44 erkan

En İyi Avı:
    sazan 8 kg alabalık 3.50 kg
    tebrikler çok güzel av çok güzel anlatım oltanızdan eksik olmasın böyleleri tutamama sebebin sanırım bottaki yerinden dolayıymış sende bi sorun yok yani :)

14. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Çok daha keyifli avların olsun Fatih, ekibi tebrik ederim :)

15. yalovabalıkcı77

yalovabalıkcı77 sermet

tebrikler güzel balıklar. hiç turna yemedim tadını merak eder oldum:)

16. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

herkese selam

Fatihcim video süper olmuş 2ncisi sabırsızlıkla bekliyorum rapor da harika ellerine saglık .
    ava gelince ögleye kadar yaşadıgım aksyonlarda inanki Birkanda bende tedirgin olduk senin oltanın gerilmemesi bizi gerdi :) neyseki akşam suyu
    hepimizin yüzünü güldürdü.ögleden sonra kaşıga gecmen ,botun locasına
    taşınman tabiyki etkilidir ama en önemlisi spinde sahteni istegin noktalara
    atabilmen sahtene verdigin aksyon cekiş hızın ...........işte devenin altında buzagı ararsan turnayı bulamassın :) turna otta, sazda ,cazda :) yani gölün en zor yerinde unutmamak lazım o bizden daha avcı her zaman kamufle olabilecegi yerlerde avını bekliyor:D
    avımıza katılak bizleri mutlu ettin ,tuttugun balıklar icin de ayrıca tebrik ederim .

her zaman rastgelsin

17. kewmall03

kewmall03 Kemal

En İyi Avı:
    Turna;1,5
    Fatih ve ustalari cani gonulden tebrik ederim avlariniz daim ve bereketli olsun şeytanin bacagini kirmissin Fatih insallah arkasi gelir diyorum:)

18. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

Armagancım seninde yanımızda olmanı bende isterdim,hatta av sırasında
    Borayla, senin kulaklarını sık sık cınlattık.gittigimiz yerde karadan spin calışmanın ne kadar anlamsız oldugunu Fatih e anlattım.Botta da 3 den fazla avcı hem avın saglıgını hemde bereketini bozan bir durum yaratıyor.
    önümüzde uzun yıllar var elbet tekrar beraber de gidecez buralara ,Amac Fatihin başındaki melaneti kovmaktı onuda başardık :) senin iman gücünü
    av boyunca hissettim :) Fatihi davet ederken acaba Borayla Armagan kırılır mı ? düşüncesi aklımı biraz kemirdi ama anlayişla karşılarlar dedim
    sanırım öylede oldu ,

artrık pazara kasnaya gidiyoz demiii???????????????????????????

19. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

Kamuflaj rahat kardeş ,fatihle bende var Armagan la sende alın takım gibi
    olalım:)

20. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Böyle şeyde darılmaca gücenmece olmaz Tuğgin... Fakat senin ve Fatihin söylemleri ile bot almama az kaldı... ;)
    Evin 1-2 işi var. Bitsin peşine düşeceğim.

Armağan'a msj attım ama meşgul sanırım. Gidiyo muyuz kasnaya?