ustalarla bulusma 2ci bölüm.

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selam arkadaslar;

aslinda bu cumatesi günü yaptigimiz bulusma için rapor açmiyacaktim. livarin resmini çekmemistim ve elimde baliklarin resmi yoktu. fakat gurubumuzdan bir arkadas o kadar güzel bir video aranjmani yapmis ki bu videoyu sizlerle de paylasmak istedim.

bulusmamiz 6 ekim sabah gün dogumundan 1 saat evveline ayarlanmisti. avda kullanacagim karisimi özene bezene hazirladim. içine misir, igneye takacagim kurtlardan ve köpek kroketini mikserden geçirip ilave ettim. niye köpek kroketi tozu? içinde barindirdiklari sayesinde baliklarin ilgisini oldukca fazla çekiyor.

baslarda vurus alamayinca 0.22 bagladigim köstegi 0.18fc ile, 12 numara bronz igneyi de 16 numara lacivert karbon igne ile degistirdim. vuruslar ani den artti fakat ignenin ufak olusu baligin agzina oturtmayi zorlastirdi. bu durumda aklima enteresan bir fikir geldi. kargaburunla igneyi aynen bir circle igne gibi egdim. sonuç muhtesem. vurusta ufak bir tasma ile igne baligin agzinda.

herzamanki gibi yanima bir adet de agir takim aldim. avlanacagimiz bölgeye ilk kez gidecegimden ne çikar ne çikmaz pekde bilmiyordum. belki bir yayin, belki bir biyikli veya sazan agir takimi ziyaret edebilir düsüncesindeydim. sonradan anladigim kadari ile baliklar o düsünceden pek bir uzakmis :D

ben bu avda sadece iki resim çekmisim :) biri ustamin baligi kepçelerkenki resmi, digeri atistirma esnasinda. tutulan baliklarin her ne kadar trofe boyutta olsalarda çapak ve kizilkanattan ibaret olmasi resim çekme istahimi kabartmamis olsa gerek. ustam da ben bir çapagi kepçelerken bir poz çekmis onu paylasacagim :)

avi saat 11 gibi tamamladik. pek bir balik çikmadi. genelde kesat geçti. kendi payima 3 iri çapak 2 de kizilkanat avladim. kizilkanatin biri el kadardi, onu canli yem asansör indirdimsede ragbet görmedi malesef.

avda kullanilan ekipman;
    3.60cm 100-250gr ron thompson kamis + daiwa entoh 5500 makine
    3.60cm 0-120gr atarli browning ambition quiver kamis + mitchell compact gold 7000 makine.

simdi sizi video ve sagdan soldan arkadaslardan toparladigim resimler ile basbasa birakiyorum. videonun bir bölümünde geçen av ile bu av arasi yaptigim atilim T ye alinmis bulunmakta :D en son bölümde bir sonraki bulusmanin yapilacagi mekan eklenmis.

herkeze rastgele...

http://www.youtube.com/watch?v=XNYIfwQXBMM&feature=plcp

Uploaded with ImageShack.us

2. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    güzel bir ortam o bile yeter

3. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Roycum bak görürsün bu senenin kendini en çok geliştiren feedercisi sen seçileceksin.:D :D :D Arkadaşlar iyi tespit yapmışlar.Geçen buluşmadan buyana kepçelemede kendini çok geliştirmişsin bile:D :D :D
    Senden dev gibi yayınlar bekliyoruz.Tebrikler...

4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Çok güzel hazırlanmış bir video. 5.15-5.30 arasında Roy parasına kıyıp material alınca pantolonu yırtmaktan kurtuldu diyor galiba Fransızcam beni yanıltmıyorsa:)

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    ortam güzelde o gemiler isi bozuyor. bi tanesi bi dalga yapti benim tüm takimlar islandi. ertesi günü takimlari kurutmakla temizlemekle geçirdim.

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

uzun sapli kepçe büyük kolaylikmis Can :) iskemleden kalkmadan balik livarda :)

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    royun materyeldeki ilerlemesi yaziyor :D gerçi o sekil biraz daha zorlasaydik dedigin olay gerçeklesebilirdi de :D :D

8. sabriyazici

sabriyazici sabri

yayınlamış olduğun her resimde her raporda etrafın temizliğine ve güzelliğine hasta oluyorum video yu şuan seyredemiyom ama eminim çok güzeldir birdahaki avlarda daha güzel daha iri balıklar rast gelsin inşallah

9. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok güzel dostlarını ve dostlukları keyifle seyrettim,:) ellerine sağlık.:)
    Hepinize balıkçı arkadaşlara her zaman rast gelmesi dileğiyle.:) :) :)
    Selamlar, sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

10. Everalone

Everalone İbrahim

Favori Kamış:
    Mermaid 4.20Cm Surf (AlbaStar)
    Favori Makine:
    AlbaStar Double 60
    En İyi Avı:
    Şimdilik Tatlısu Levreği
    Roy tebrikler, yine çok güzel bir buluşma olmuş, videoyu izlemek ayrı bir keyifti,

11. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Roy

Ben milliyetci bir adamımAma hep derim benim ustalarım yabancılar olmuştur.Onlarla avlanmak bugünki amatör balık avı anlayışımın temelini teşkil eder.

Sen inşallah birgün yurda döndüğünde bu avantajı yaşayacak,belkide bende görüldüğü gibi,kimi zaman,özellikle etik kaidelerde zorlanacaksın.

Ancak anlayış ve yolundan dönmemelisin.

Videoda yazılar geçtikce gözüm senin ismini aradı.Görüncede rahatladım.

Benim Royum gerek fiziki görünüş ve gereksede,gittikce artan balık tutma becerisi ile hiçte geri kalmamış.

Devamını dilerim.

Sevgimle kal

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Video gerçekten çok güzel yapılmış :) İlk müzik çok eğlenceli geldi bana. Yüzümde gülümseme oluşturdu. :)

Tam bir burjuva avı, :D keyfe bak, süper. Oturduğu yerden balık. Pek randımanlı geçmese de keyifli bir gün olmuş Roy.

Devamını dilerim. Bi dahaki avda balıklar seni iştahlandırmasa bile bol fotograf çek bence. :D Devamını dilerim, rastgelsin... :)

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Gerçekten güzel bir ekip. Herşeyiyle bir bütün.:thumb: :thumb:

Balık tutamadığınız için pek üzülmedim.:confused: :confused: Bir tek köpeğinizin, '' Bunlar balık tutacak, bende ziyafete ortak olacağım '' beklentisine üzüldüm.:p :p Anladıysa, bir daha sizlerle balığa falan gelmez.hihi hihi

Bir pazarcı önlüğü alma zamanınız gelmiş.:p :p

Zevkleriniz ve güzellikleriniz hep daim olsun.

14. SerKaN_25

SerKaN_25 SerKaN

Favori Kamış:
    daiwa 1.65
    Favori Makine:
    discowery
    En İyi Avı:
    57cm turna.. 38 cm kadife.
    manzara ve ortam harika..orada olmak isterdim :)

15. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Avini tebrik ederim Roy. Ekip de avlak da cok keyifli belli ki. Cok emek verilmis, harika bir video olmus. Hazirlayan arkadasinin eline saglik.

Tecrubenle, bilgi birikiminle ve pratik zekanla masallah her ise bir cozum buluyorsun. Iki dakikada igneyi egip halka igne yaparak baligi indirmen takdire sayan. :thumb:

Keyifli avlarinizin devamini ve boyle nice raporlarinizi gormeyi diliyorum. :)

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

sagol Sabri hepimize insallah. isin dogrusu pislik içinde bir mekanda balik tutup da o resmi de gözlerinizin önüne koymak istemem.

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

begendinize sevindim Orhan amca. hepimize rastgelmesi dilegiyle saygilar.

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkur ederim Ibarhim. insallah birlikte de bu tarz avlarda bulunmak kismet olur

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    çok tesekkür ederim Vedat amca. sizin gibi bu hobinin fenomenlerinden dogru yolda oldugumuzu duymak bizleri pozitif anlamda motive ediyor.

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

rahatlik açisindan müthis bir teknik Volkan :) hele o istasyon dedikleri takim çantalarinin bir tarafinda livar bir tarafinda kamis dayama, yem kaplarina , kahve-çay bardagina masa falan çok büyük konfor. pek isinamadimo istasyonlara gerçi. su anki ekipmanlarim bu tür av için yeterli. kamisi-kepçeyi-tabureyi yenileyinde ideal oldu.

raporunu yayinlamadigim avlardan elimde biriken tekleme resimler birikiyor. bir ara onlari da topluca yayinlarim :)