Ustaliga gecis icin spin makine(shimano)

Konu, 'Makineler' kısmında BAZBEY tarafından paylaşıldı.

1. furunotr

furunotr Haluk

Ben o açıklamalarda bir sorun göremedim; pul ayarıyla sarım ayarı yaparsın diyor ki bunu zaten hemen hepimiz biliyoruz... Aynı pulları söküp takarsanız makinanın sarımı değişmez; yapısı itibariyle yerine iyi oturtmuyorsunuzdur; iyi oturtmaya dikkat ederseniz sorun kalmaz ortada; Exage makinamın makaraları şu an sarılı; ters veya düz konik sarmadı; doğrudan düz sardı makina ve genelde benim tercihim bu olduğu için oturup pulları ile uğraşmadım; şimdi üzerindeki misinayı boşaltıp tekrar deneyecek halim de yok açıkçası... Eğer ters veya düz konik sarsa idi ona göre pul çıkaracak veya bir yerden pul bulup ilave edecektim ki istediğim tarzda sardığı için gerek kalmadı... Konikliğin bu tip makinalarda dişe değer bir mesafe katettireceğini sanmıyorum... Kusma hadisesine gelince makinanın ARC spool denilen o dudağına kadar sararsanız misinayı; yani o dudağı açıkta bırakırsanız böyle bir sorun da yaşamazsınız...

Kamışı da üzerinde yazan değerlerden fazlası ile kullanırsanız sonuç o olur...

Tabii şart değil Shimano almak; bu bir tercih meselesi herkez tercihini yapar; kimi Shimano alır; kimi Daiwa; kimi de bütçesine göre başka markaları tercih eder; ancak herhangibir markanın ürününü de haksızca eleştirmemek gerek diye düşünüyorum...

2. korayandroid

korayandroid Koray

Yanlışınız var dediğinizin tam tersi yani benim dediğim şekilde oluyor.Örnek olarak okumalara da bakın, rawlar avengerlardan daha yumuşak şekilde kapanır kolu çevirince, Exage'da gam olayı var gözümle görerek yaşadım.
    Makineyi ilk kez kullandığımdan beri gam sorunu yaşıyorum zaten gamını aldığım halde.Malesef genel bilgileriniz bu makine için geçerli değil.

3. korayandroid

korayandroid Koray

Abi peşinen onu bunu yaparsan bu olur demişsin, görmeden bunu nasıl başarıyorsun?
    Ben sorun var, sarımda sorun var diyorum sen yok diyorsun ee ne olacak şimdi? Ben yaşadığıma değil sana mı inanacağım? Ticari bir üye olup Şimano satsan diyeceğim ki adam parasının derdine düşmüş, burada reklam yapıyor.
    O açıklamalar sorunu göresiniz diye değil, ayar yapasınız diye yazılmış.
    Pulları söktüm taktım 2 makinede yine aynı olay oldu, olmaz diyorsun.
    Zamanında distribütör firma da sorun yok dedi, makinelerde parça değişimi yapmak zorunda kaldılar :)
    Doğrudan düz sarmaması gerekir, sende de sorun var,ters konik sarması gerekiyor haberin yok.
    Bi arkadaş 3000sfd fotosu paylaşmıştı oraya bak görürsün ters konik olacak,zira benim paylaştığımda öyleydi daha makineyi satın almadan Spot'ta çekmiştim hatırlarsan.
    İşte bakım yapıp geri takınca seninki gibi düz sarıyor.Onunda farkında değilsin :)
    Misinayı zaten eksik sarmışım metre olarak, dudağına kadar sarma makaranın kusar demişsin.Abi kusura bakma sen görmediğin için genel geçer konuşmaktan öteye geçememissin.O misina zaten kapasitesinden çok eksikti.
    Yine ne yaptınız ettiniz o ŞİMANO olduğu için laf söyletmediniz.Dediklerinizin hiçbir alakası yok benim yaşadığım sorunla.
    Ben size kızmıyorum yanlış anlamayın.Sizde ki durum herkeste var.
    Satıcı diyor ki o ŞİMANO , KIRILMAZ! Kamışı ücretsiz tamir ettirdim.Kamışı satan adam kem küm etmeye başladı.
    Distribütör diyor ki hata yok, açıklama geldi hata varmış.
    Eee demek ki hata herzaman kullanıcı da olmuyormuş.Hatta biraz firmalardan bile dikkatliyse ürün bile toplattırabiliyormuş!
    Bir ticari markanın fan sayfası haline geldi bu forum, takım tutar gibi bir marka tutuluyor artık. Yeni ürün alacakları da yanıltıyor bu durum.
    Bizim şikayetçi olduğumuz durum bu.

4. furunotr

furunotr Haluk

Tersi-mersi değil; makina kol çevirerek kapattırılmaz; kapatılır ise zarar görür ve sonuçları ne olursa katlanmak durumunda kalırsınız...

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Kol kapama denmişte..

Güldüm :laughing:

Sonra başımı duvara vurdum banghead

Sonra da dedim ki, bu adamlara bir türlü anlatamayacak mıyız biz bunu idk

Bir takım döküntülerin sakat tarafları, makine denen şeyin olması gereken özelliği değildir. Shimano veya her neyse çarptırmalı kapamayı beceremiyor diye, bunun makinelerin ortak bir özelliği olduğunu düşünmek abesle iştigaldir. Haydaaa filan demeyi düşünenler, mesela bir emblem pro alıp, bu işi yapması için bilhassa oraya konmuş ve harbi çarptırma denen şeyi gözleriyle görebilirler.

6. korayandroid

korayandroid Koray

Akla mantığa uygun değil abi dediğin, kaliteli makinede bazı şeyler daha rahat olur.Zira dene istersen biraz malzemeci gez dikkat etmemişsin rahat kapanıyor kaliteliler :)

Ama Şimanoda zor kapanıyor üstüne üstük çarptıtırsak makineye zarar geliyormuş.Düşünmek gereken başka bir konu bizi uyardığın için sağolasın abi. Biz böyle bilmezdik.

Madem kapamak yanlış bazı youtube'daki shimano tanıtım videolarında niye direk kolu çevirerek kapatıyorlar? Onlar da mı hatalı ??
    Siz bu zarar görme tecrübelerini 25 yıldır kullandığınız Şimanoda elde ettiyseniz tabi diyecek lafımız yok.Haklısınızdır.

7. furunotr

furunotr Haluk

Niye ters konik sarması gerekiyormuş??? Böyle bir kanun mu var; düz sarınca hata nereden oluyormuş??? Benim istediğim zaten düz sarması...

Açıklama metnini iyi okuyun bence makina istenirse veya istendiği şekilde sarmaz ise pul ilave-eksiltme ile sarma pozisyonunu ayarlayabiliyorsunuz; ister düz konik; ister ters konik; isterse düz biçimde...

Suçlama yaparken dikkat edin; sizin makina mevzunuzda ilgili firmayı en ağır eleştiren bendim; eğer ortada sorun var ise eleştiririm; sorun yok ise de onu ortaya koyarım; hiçbir markanın fanatiği veya bazıları gibi nefret edeni v.s. değilim...

Piyasada bir sürü çatır çatır tavsiye edilen; parasını haketmeyen malzeme var; kimsenin ticaretine; ekmeğine mani olmamak için onları da çıkıp alenen eleştirmedim hiçbir zaman... Kimi üstad geçinenler gibi olur olmaz malzemeleri de kullanmadan; kullanmayacağım halde tavsiye de etmedim...

Böyle bir makinayı kullanmayı bilmiyorsanız; gidin sıradan birşeyler alın; tutup ta yıllardanberi bildiğimiz; kullandığımız köklü bir firmayı karalamak için çaba sarfetmeyin...

Belli ki Shimano alıyorum diye çok fazla; süper, über bir beklentiniz oluşmuş; her makinanın size verebileceği özellik teknolojisiyle sınırlıdır; Exage gibi bir makinadan Stella'nın performansını; Aero Technium MGS'nin sarım kalitesini bekleyemezsiniz; gene de ona ödeyeceğiniz bedelin karşılığını hayli hayli verir kapasitededir...

Temsilci firma er veya geç sorunlu makinanızı sıfır olanıyla değiştirdi; yani üzerine düşeni yaptı; başka ne gibi bir beklentiniz var???

İlla konik saran bir makina istiyorsanız makarası konik olanlara bakacaksınız; bu makina belli bir ölçüde sarar ama sizin tahayyül ettiğiniz kadar da konik saramaz...

Şükürler olsun ki böyle bir markayı iyi-kötü temsil eden; daha da iyi etmeye çalışacaklarını beyan eden birileri var...

8. furunotr

furunotr Haluk

Emblemden başka makina bilmezmisin sen??? Başka hangi makinasında var Daiwa'nın böyle gerzek bir sistem...

9. furunotr

furunotr Haluk

Tamam hocam sen bildiğini yaz; biz beyhude yazıyoruz burada... Hep öyle kapat makinaları; sonra orası yalama olduğunda suçu da makinaya atarsın...

10. korayandroid

korayandroid Koray

Abi stellaya gerek yok demişsin.

Şimdide diyorsun ki Exageden stella performansı bekleme.Dediklinde birbirini tutmuyor.
    Benim bu saatten sonra bir beklentim yok zaten artık uğraşmıyorum duruyor öyle makine.
    Sen o olayda yanımda oldun abi orada da bi dediğim yok zaten sağolasın hakkını yemeyelim.
    Açıklamayı zaten ben araştırıp bulup paylaşıyorum, paylaştığım şeyi anlamadığımı söylüyorsun :D
    Benim art niyetimin olduğunu mu düşünüyorsunuz?
    Yaşadığım sorunu paylaşıyorum..Siz memnun oldunuz diye herkesin memnun olmasını beklemeyin.Forum burası iyi diyen de olacak kötü diyen de.Ama işte kim anlar, kim anlamaz orasını bu işten gerçekten iyi anlayanlar anca anlayabilir.Marka savaşları sadece kullanıcılar arasında değil başta markaların kendi arasında bir rekaber olarak zaten vardır..Biz burada rekabet yaratmıyoruz, deneyim paylaşıyoruz.Zira ben o makineyi denerken daha burada 1-2 kişi dışında eline alıpta deneyememişti bile, tek başımıza cebelleşiyorduk.O fellik fellik exage şöyledir böyledir diyenler öve öve bitiremeyenler 1 tane bile fotoğraf paylaşamamıştı niye acaba? Katoloğa bakıp bakıp öyledir böyledir diyerek olmuyor bu işler.Bu sözleri sana sarfediyorum zannetme sakın Haluk abi. Ben farkettim orada herşeyi. Alacaksın eline kullanacaksın göreceksin sonra yazacaksın. Bende almadan evvel o yazanların yorumlarını okudum :) Ama gördüm ki alakası bile yok olayın.Catana'yı da öve öve bitiremiyorlar Stellayı'da.Sorun yaşayınca aaa bak o alt segmentti ama..Adam eline alıp kullanmamış bile atıp tutuyormuş.O yorum yapanlar niye bi foto bile paylaşamadı.

11. korayandroid

korayandroid Koray

Ben elle kapatıyorum diyorum. Satın almadan evvel bakıyorum nasıl kapanıyor diye.Zor kapananı zaten satın almıyorum. Bi yerini de bozduğumuz yok makinanın. Hep birşeyler yapıyormuşuz, yapmadığımız şeyleri yapmışız gibi yazmayın ayıp oluyor.Siz hiç gördünüz mü benim bi yerde makine kapanmasıyla ilgili bir sorun yazdığımı? Bizim burada marka kötülediğimiz yok sorunu paylaşıyoruz.Buraya yorum yazanlar iki kere düşünsün yazsın istiyoruz,kataloglara bakıp konuşmasın istiyoruz.

Ben memnun kalmadım abi sen kalmışsın, sen kullanmaya devam edebilirsin ben etmeyeceğim,edeceksemde 100 kere düşüneceğim birşey alacaksam,önceden 10 kere düşünmek yetmemiş.Fazla uzatmaya gerek yok bence.

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Emblem de bizzat "çarptırmalı" olanı var. Rotor tak diye vurur ve şak viye kapanır. Adam malının kalitesini biliyor, tırsmıyor kırılacak filan diye, koymuş bu sistemi.

http://www.youtube.com/watch?v=qUzZJki5qQ0

Başka modellerde klasik kapatma, mesela emcast:

http://www.youtube.com/watch?v=XgkLnv_XiiA

Sadece iki elim var, acemice çekim için özür dilerim cümlenizden. Videolar işleniyor, bir vakit görünmeyebilir.

Biz yıllardır bunu ahanda bizzat bu makinelerle (ve de daha bir sürüsüyle) yapıp gidiyoruz. Ne bir sorun gördük, ne de yamuk.

Senin o döküntülerinin yamukları, her makinede standart olmak zorunda değil abi, bunu aklına bir koy öncelikle.

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Koray kardeşim zaman zaman bende yazarım ve söz konusu ürünleri kişilerin alım gücü nispetinde öneririm. Bu önerimi yaparken katalog bilgilerinden ziyade kullandıklarımla edindiğim bilgiler dahilinde yaparım. Ha, katalog zaman zaman teknik özellikleri için elbette yardımcı kaynaktır. Ağırlık, misina sarım vs.vs.

Eeee madem vardı niye hiç resim görmedim, neden hiç resimli paylaşım yok dersen ? :confused:

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=53563

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=51662

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=50943

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=48854

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=45165

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=42448

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=52599

vs. vs. gibi, eften püften paylaşımlarım olmuştu; söylemlerinizle ucundan da olsa beni kastetmişseniz. :confused: :)

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Adam bu ters konik sarmayı özellik olarak yazıp, bir de yağlandıra ballandıra anlatıyor, sense düz sarınca hata mı filan diyorsun abi.

Bir zaman adamın biri terziye gitmiş, demiş bana kıyak, afilli bir takım elbise. anlaşmışlar, bir vakit sonra adam elbiseyi almaya gitmiş. Denemek için giymiş, bakmış ki, kolun biri parmak ucundan dışarı taşıyor, öteki bileğinde kalıyor. Paçanın biri bir yana, öbürü öbür yana bakıyor.

Demiş bu nasıl iştir, sen terziliği bilmiyor musun?

Terzi "Hoppala..." demiş çıkmış tezgahın arkasından. Kaldır şu kolunu şöyle bük bak, o bacağını kır biraz, kafanı da bu yana eğ şöyle filan derken, adamı picasso tablosundan fırlamış bir tipte, kungfu başlama pozisyonu gibi ucube bir hale getirmiş.

"Hah" demiş. "Adama bak yavvv.. Daha takım giymesini bilmiyor, bir de takıma laf ediyor..."

Seninki de aynı bu hesap oldu abi. Biz makine kullanmayı bilmiyoruz diye, yamuk yumuk, döküntüleri damatlık takım fiyatına alacak değiliz velakin.

15. korayandroid

korayandroid Koray

Abi göz ucuyla baktım Exage FD ile ilgili paylaşım yok o linklerinde. Forumda hatırlıyorum exage fc böyledir fd şöyledir farkı böyledir falan filan.Kimin yazdığınıda hatırlamıyorum.Belki de sen yazdın yada başkası.Burada mesele sen bunu yaptın şunu yaptın demek değil.Birşeye dikkat çekmek.Herkes ahkam kesiyor onu demek istiyorum. Sorun paylaştık herkes fikir üretmekten öteye gidemedi.Bi kişi ya arkadaş bak benim makinemde böyle sarıyor diyemedi.Makinesi olan varsa çeksin dedik konu 5000 kere okunuldu ama malesef benim dışında foto çeken de yoktu.O yorum yapanlar nereye kayboldu? Nasıl öyle bu kadar bu makine iyi diyebildiler? Neye dayanarak katoloğa mı? Biz naptık gittik iş başa düştü dedik çektik fotosunu yayınladık.Buralarda av bayilerinde çalışanlar da var eminim.Onlar da paylaşabilirdi 1-2 foto. Bunlara cevap vermek zorunda değilsin Tevfik abi, ama yazarsan da sen bilirsin. Genele konuşuyorum demek istediğim buydu.

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Adı Shimano ve herkes iyi diyor ya...

Shimano almaya giden, iyi makine almak için gidiyor. Elbette o hikayenin sonuda hüsranla bitiyor.

Ha, bana bir makine lazım, idare etsin diye gidersin, bir şeyler alırsın, ne çıkarsa bahtına. Ama buralarda makinelerin şahı ağası gibi anlatılan makina maraba bile etmiyor olunca susmak zorunda kalınıyor elbette.

Olayın diğer veçhesi ise şu. Şimdi iyi makine aldılar ya, hassas alet. Öyle harala güreleye gelmez. Her av dönüşü yağlayacaksın filan. Öyle hor kullanmayacaksın, makine açıkken koldan çevirip kapatmayacaksın bile. böyle aman aman bakacaksın, yumurta taşır gibi taşıyacaksın.

Ve dahası adam gibi bir makina da hiç geçmemiş ellerinden. bir müddet kullanıp onun keyfini hiç alamamışlar. Kısaca iyi makine (kamış, misina vs. neyse) aslında nasıl fark yaratır keyfte bir fikirleri yok.

Hal böyle olunca, sanıyorlar ki, bizim bu çıtkırıldım, beceriksiz alet, çok süper makine.

Sonra da böyle oluyor işte. Dansik aleti göğe çıkaran değil, kullanmasını güya bilmeyen biz kötü oluyoruz birde.

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Yapılan ithamla, ben kendi üzerime düşeni, çıkarttığım anladamda da, kendi payıma cevaplamış oldum sanırım. :)

Önerilerde ve tavsiye etmelerde, illah ki o serinin, o yıl ki modelini kullanmalıdır ki, yorum yapsın; benzeri fikrine de, biraz uzağım. Mesela siz, 2013 model bir mercedese biniyorsanız ve teknik gelişmeleri de takip ediyorsanız, 2014 model mercedes hakkında olumlu veya olumsuz görüş bildirebilecek bir deneyiminiz kesinlikle olmalıdır. İllah ki onun için, 2014 ü kullanmanıza gerek yok. İkisinin arasında ki farkları da katalogdan çıkartarak, '' şu, şu gibi + == farklılıklar mevcuttur '' diye rahatlıkla fikir beyan edebilirsiniz. Ya da, ben öyle düşündüğüm için fikir beyan etmişimdir.

Kelle paçayı, işkembeyi yemesini / içmesini çok severim :p ama, işkembeden atmasını kesinlikle. :)

18. furunotr

furunotr Haluk

Kolu çevirerek kapatıyorum diyorsunuz; sonra elle diyorsunuz; bir karar verin de biz de ayıp etmeyelim bari; ne nedir anlayamadım açıkçası; yoksa ben mi yanlış okuyorum...

Bunlar kullandığım makinalardan bir kısmı...

Bunlar halihazırda kullandığım ve kullanmış olduğum makinalardan bir kısmı...

İlk iki kare topluca...

Üçüncü kare domestik VX bunu kullanmıyorum ve Domestik Perfection; 0,17 ip; kum saati gibi sarmış; skalası 0,35 ten başlıyor; belki onu düz sarar hatırlamıyorum şimdi; çok eski ama çok güçlü bir makina, doğrudan yemliye kullanıyorum...

Dördüncü kare meşhur Katana'm... Halen kullanıyorum; üzerinde 0,12 veya 0,15 ip var hatırlamıyorum; ancak sarım çok düzgün ve eski bir makina olmasına rağmen hala pürüzsüz ve sorunsuz çalışıyor...

Beşinci kare Bio... Birkaç yıldır atçekte, Malezya üretimi ve Avrupa modeli...

Altıncı ağır abi; Stella SW8000PG JDM, o da at-çek için...x

Yedinci Exage 4000 FD; henüz kullanılmadı; var-gel sistemli bir makina için sarımı çok iyi; daha ne olsun??? Geçmiş tecrübelerime dayanarak bunun da iyi işler çıkaracağını biliyorum...

Not: Stella ve Exage üzerindeki ip Biomaster kadar düzgün sarılmamıştır; sarım biraz bozuk görünebilir; kurşun takıp denize atarak sarıldığında daha düzgün görünecekter... (0,10 PowerPro)...

19. furunotr

furunotr Haluk

Sen makinadan ne anlarsın Serdar; beyhude yazıp durma... Hangi Shimano'yu kullandın da pislik atıp duruyorsun... Koca Boğaz'da Allah'ın bir akıllı kulu senmisin???

20. korayandroid

korayandroid Koray

Evet abi okumanı bilemem ama yanlış anladığın kesin.
    Kapamayla ilgili ilk bahsettiğim yeri açıp okursan orada stradicten bahsetmişim zor kapanıyor diye ve bende stradic yok ki bilirsin. Exage satın almaya gittiğimde ona da bakmıştım ve zor kapanıyor diye almamıştım hoşuma gitmemişti.Özellikle de elle kapadığımı da belirtmişim.Ben nerede kolu çevirerek kapatıyorum abi o paragrafı tekrar oku anlarsın. Ayrıca kapatacağız da ne olacak adam sistem yapmış kapansın diye kullanmayacakmıyız?