Aldıgınız ürünleri güle güle kullanın herkez kamış önerinize bir yorum yapmış bende şunları söylemek isterim bana göre avcı başkalarından kamış önerisinde bulunmakla dogru yapmaz başkasının kullandıgı beyendigi bir kamış size hiç uygun olmaya bilir ki bu çok ünlü markaların çok pahalı modelleride olabilir inanın bununla hiç alakası yok yanı bu kamış bu marka nın en pahalı modeli ben bununla çok uzaga atarım diyemessiniz ama yanlış anlaşılmasın tabiki kamış diye satılan süpürge solaparından bahsetmiyorum bir makışı yapmak ve ona uygun aksiyonu vermek her firmanın becerecegi işler degil parçaları birbirine gecirerek ras gele olacak bir iş degil bu firmadarın deneyimleri ve cok ayrıntılı muhendislik hesaplarıyla olan işler ve ortaya çıkan ürünler.Bence avcıda bu ürünlerin arasından amacına av sitiline bünyesine uygun olanı bulup kullanmalıdır örnegin yemli için kullandıgınız bir kamışı rapala için kullanamassınız kullanırsanız elinizdeki malzemeden bir keyif alamassınız amacına ve sizin bunyenize atış sitilinize uygun olan bir kamış hem sizi yormaz hemde avı inanılmaz keyifli bir hale getirir.Ben bir italcanna kullanıcısıyım ki başka markaların ust seviye kamışlarınıda kullanıdım (ordan biliyorum) örnegin bana rapala için 250gr futura dan başka kamış kullandıramassınız bence bana göre alabilecegim en mukemmel kamış ama başka kullanan biri bu modeli begenmiyor ona uygun olmaya biliyor.rapala çapari yemli için farklı kamışlar gerek ki avcı dogru malzemeyi secsin ve malzemeden ve avdan maksimum zevki alsın.Kulandıgım kurşun rapala için mininum 180gr elinde bu gramajı futuradan çok daha iyi mesafelere atacak kamışlar var spıtfıre- gvtr - vulcano vs gibi ama sadece iş atım mesafesizle olmuyor biz bogazda rapala yaparken atıp beklemiyoruzki devamlı atıp çekiyoruz kamışlar amacına uygun ama bizim yömtem sira dişi spin olayını biz surf de uyguluyoruz bu sebepten kullanacagımız kamış dengeli kararlı hafiflikte güçlü ve en önemlisi bünyemize uygun olmalı kulana kullana sizde size uygun kamıştan anlıcaksınız ve kendi kendinize tevsiyelerde bulunacaksınız rast gele.
istavrit için kullandığım kamışlar genelde albastar dır .ilk alba kamışı 99 yılında haramidere continent (şimdiki carrefour) açıldığında almıştım ordan .üstüne titrediğim bi kamış değildi. hatta acemiliğimi attığım bi üründü. şuan halkalar dökülmeye başladı . onca yılın tecrübesizliğin bakımsızlığın hor kullanmanın ardından şuan halka değiştirip devam edeceğim bir ürün.yanına 3 alba daha ekledim yani alba kamışları çokta yabana atılmaz . fenerli semihin bi lafı vardı soyadım de souza olsaydı yada oliviera riviea falan olsaydı bende banko 11 oynardım diye. o geldi aklıma
Orta aksiyona yakın, ucu hassas, atış erimi harika, kullanıcısını yormayan bir kamış. Uç hassasiyeti de 120-180 gr atarlı ucu için yemli çinekopa son derece yeterli. 180-250 gr ucuyla da ağır kurşun rapala çalışılabilir. Ben çok memnunum. Olympus Platinum 420 m 200 atarlı 3 parçalı kamışı da tavsiye edebilirim. Tek elimin 3 parmağıyla sapından kavrayıp yere paralel tutabiliyorum, o derece hafif ama sağlam bir kamış intibası bıraktı bende. Sanırım satın alacağım, 450 tl civarı tanıtım fiyatı varmış, bence değer.
Boyası çizilmiş sadece, astarda kalmış çizikler, sıkıntı yok Yanarım yanarım 20 tane çapari+tripoda yanarım hehehe