UTANIYORUMMMM:o

Konu, 'Kamışlar' kısmında araz tarafından paylaşıldı.

1. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Sapasağlam bir yapı... Takımı üzerinde bırakanlar için gayet de güzel şamandıra dayama, yada kanca takma yeri... ama asıl görevi sahteye aksiyon vermektir... Eğer misina oradan geçerse kamçı gibi kendi kendine kırbaçlanır, siz kamışı sabit tutup sarabilirsiniz. Böylece kolunuz da yorulmaz.

Bunu kullandığınızda atış mesafeniz %30 azalır. Genelde 20-30 metreyle sınırlı kalır. Bunu önlemek için atıştan sonra takılacak şekilde portatif yapılar kullanılır. Line dancer yani misina dansçısı deniyor. Bu sabit yapı aynı vazifeyi yaptırıyor. Deneyin ve görün.

Gelelim ikinci meseleye :):D Gülüyorum kendi halime... Senin kamış yalama oldu, benim kamışlarda bu sorun olmadı ama ben yalama oldum...:D:D
    Açıklıyayım... Kamışların parçalarını bir araya getirirken her seferinde içeri giren parçayı mektup pulu yalar gibi yalarım. Kamış pisse hafifçe uzaktan atma ile aynı şeyi gerçekleştiririm. Bu sayede kamışı iyice sıkıştırmaya gerek kalmaz.
    Bir de denizde kullandıktan sonra tuz birikimini engellemek için tatlısuyla yıkayıp içi aşağı gelecek şekilde bırakıp kuruturum.

Bence yalama olmuş halini sabit bir şekilde halletmenin bir yolunu bulmalı ve ondan sonra zorlamadan takıp çıkartarak yalama olmasını önlemelisin. Bunun için ne yapılabilir onu ben de bilmiyorum.

Son düzenleme: 11 Kasım 2008
  2. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm

Abi bu nasıl bi yaklaşım her bakışımda gülüyorum, gözlerimden yaşlar süzülüyor.. :D:D:D Allah iyiliğini versin, süpersin valla..:D:D:D

3. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Var.Başına ona benzer bişey gelen var.Benim damın parçasının dibindeki lastik(tampon) diğer parçanın içinde kaldı:DSuya düşmüyor ama gevşeyip dönüyo bazen:mad: :mad: Napsamki:confused:

4. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Hadi bakalım Burak, parçalı kamıştan yüreği parçalananlar grubunu kuruyoruz galiba. :)

5. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ben takimi her zaman kamisin üzerinde birakirim,zaten degisik av sekillerine göre bir cok kamisim var bunlar her zaman hazir bekler,ikinci göndermis oldugum resimdeki yerden nasil gececek misina bunu anlatabilirmisiniz,bizim burada bu parcaya sadece kanca takilir,zaten ilk resimdeki parca cok hasasdir yük binince deforme olur hemen.
    ikinci sorunun cevabi cok basit aslinda ice gecen parcaya eritilmis mum surun göreceksiniz sorun ortadan kalkacak...

6. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Sizden alıntı yapmadığımı sanıyorum. Yani sizin kamışınız hakkında bir yorumum olmadı.

7. araz

araz ARAZ

En İyi Avı:
    alabalık
    Bilgi ve tecrübesini paylaşan tüm üstadlara teşekkürler, ama yakup hocama özellikle teşekkürler, abi, saolasın

8. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Pardon,ben konu icinde bilgi alisverisinde bulundugumuzu zannediyordum,alinti icin özür dilerim...

9. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Valla ne diyim.En kaliteli marka arıza çıkardı.Kıytırık bi marka diye düşündüğüm parçalıyı 7-8 bilemedin 9 senedir kullanıyorum:p Marka vermeyi artık bıraktım ama damdan düşenler kulübü varsa katılırım:D:D

10. araz

araz ARAZ

En İyi Avı:
    alabalık
    Abiler konuyu açan kardeşiniz olarak, paylaşmak istedim, konuda adı geçen parçalı kamışımşla dün gökküşağı avına gittim. öncelikle kamışın aksiyonu mükemmel, balığın vuruşundan kıyıya alışa kadar mükemmel keyif yaşatıyor...
    Balık için hazır olsun diye arabada bulundurduğum konserve mısırı önceki akşam yediğimi, avlağa ulaşınca hatırladım:( epey emek harcayıp 4 kez avlak değiştirmenin neticesinde, 8 gökkuşağı alasını etkisiz hale getirmeyi başarmanın huzur ile evin yolunu tutacakken, bildiğiniz gökkuşagının aynısı ama sarısı geldiki bu gelen balıkta daha hırçındı, ben bu sarı olana bi anlam veremedim.
    Tşkler, paylaşmak istedim

11. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Bu çok güzel bir haber. Tebrik ederim.
    Sanırım sarı balık bir albino gökkuşağı alabalığı.

12. araz

araz ARAZ

En İyi Avı:
    alabalık
    Yakup abi haklısın, dediğin gibi albino gökküşağıymış