Sapasağlam bir yapı... Takımı üzerinde bırakanlar için gayet de güzel şamandıra dayama, yada kanca takma yeri... ama asıl görevi sahteye aksiyon vermektir... Eğer misina oradan geçerse kamçı gibi kendi kendine kırbaçlanır, siz kamışı sabit tutup sarabilirsiniz. Böylece kolunuz da yorulmaz. Bunu kullandığınızda atış mesafeniz %30 azalır. Genelde 20-30 metreyle sınırlı kalır. Bunu önlemek için atıştan sonra takılacak şekilde portatif yapılar kullanılır. Line dancer yani misina dansçısı deniyor. Bu sabit yapı aynı vazifeyi yaptırıyor. Deneyin ve görün. Gelelim ikinci meseleye Gülüyorum kendi halime... Senin kamış yalama oldu, benim kamışlarda bu sorun olmadı ama ben yalama oldum... Açıklıyayım... Kamışların parçalarını bir araya getirirken her seferinde içeri giren parçayı mektup pulu yalar gibi yalarım. Kamış pisse hafifçe uzaktan atma ile aynı şeyi gerçekleştiririm. Bu sayede kamışı iyice sıkıştırmaya gerek kalmaz. Bir de denizde kullandıktan sonra tuz birikimini engellemek için tatlısuyla yıkayıp içi aşağı gelecek şekilde bırakıp kuruturum. Bence yalama olmuş halini sabit bir şekilde halletmenin bir yolunu bulmalı ve ondan sonra zorlamadan takıp çıkartarak yalama olmasını önlemelisin. Bunun için ne yapılabilir onu ben de bilmiyorum.
Abi bu nasıl bi yaklaşım her bakışımda gülüyorum, gözlerimden yaşlar süzülüyor.. Allah iyiliğini versin, süpersin valla..
Var.Başına ona benzer bişey gelen var.Benim damın parçasının dibindeki lastik(tampon) diğer parçanın içinde kaldıSuya düşmüyor ama gevşeyip dönüyo bazen Napsamki
Ben takimi her zaman kamisin üzerinde birakirim,zaten degisik av sekillerine göre bir cok kamisim var bunlar her zaman hazir bekler,ikinci göndermis oldugum resimdeki yerden nasil gececek misina bunu anlatabilirmisiniz,bizim burada bu parcaya sadece kanca takilir,zaten ilk resimdeki parca cok hasasdir yük binince deforme olur hemen. ikinci sorunun cevabi cok basit aslinda ice gecen parcaya eritilmis mum surun göreceksiniz sorun ortadan kalkacak...
Bilgi ve tecrübesini paylaşan tüm üstadlara teşekkürler, ama yakup hocama özellikle teşekkürler, abi, saolasın
Valla ne diyim.En kaliteli marka arıza çıkardı.Kıytırık bi marka diye düşündüğüm parçalıyı 7-8 bilemedin 9 senedir kullanıyorum Marka vermeyi artık bıraktım ama damdan düşenler kulübü varsa katılırım
Abiler konuyu açan kardeşiniz olarak, paylaşmak istedim, konuda adı geçen parçalı kamışımşla dün gökküşağı avına gittim. öncelikle kamışın aksiyonu mükemmel, balığın vuruşundan kıyıya alışa kadar mükemmel keyif yaşatıyor... Balık için hazır olsun diye arabada bulundurduğum konserve mısırı önceki akşam yediğimi, avlağa ulaşınca hatırladım epey emek harcayıp 4 kez avlak değiştirmenin neticesinde, 8 gökkuşağı alasını etkisiz hale getirmeyi başarmanın huzur ile evin yolunu tutacakken, bildiğiniz gökkuşagının aynısı ama sarısı geldiki bu gelen balıkta daha hırçındı, ben bu sarı olana bi anlam veremedim. Tşkler, paylaşmak istedim