Uzmanlar tarafından rekor kabul edilen Mercan / Sivrice Koyu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ParmakMezgit tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sen kötü ruhluusun Volkan.Demek bana kızdın öylemi.Demek beni kurnazlıklada suçluyorsun.Bugüne kadar yaptığım tüm paylaşımlarda ben tuttum yazmamışımdır.Biz derim en çok tutsamda en büyük tutsamda hep çoğul konuşurum.Bir ava bir şekilde dahil olmuşsam,yem,takım vs.kefrteriz bilgisi vermişsem bizimkisi dememin haklı yanı yokmudur.Emir o balığın ne olduğunun dahi farkında olmadığında muhtelif platformlarda resmini paylaşıp bu balığın hakikaten rekor bir balık olduğunu anlatmam,bilim adamlarının dahlini sağlayıp onaylattırmam,belkide bu şekilde Sivrice ve ülkemizin adını geçirtmem. 500 küsur beğeni alınmasını sağlarken dahi tutanın ben olmadığımı belirtmeme Mustafa Eğerci tutmuştur dememe rağmen,hemen bir açık bulduğunu sanıp ukalalık etmene gerek yoktu.

,Bana olan düşmanlığının son merhalesi bu olmuştur.Balık tutma hobisinin daha başındayken böylesine ukala ve küstah yazdığına göre,hak,ikaten bir usta olduğunda neler yazarsın doğrusu kestirmekhayli zor.

Kerelerce ağzının payını verdim.Sende cevaben keşke elim kırılsaydıda böyle yazmasaydım dedin,doğrumudur.

,Peki bu ne oluyor şimdi.Sen bu foruma yamadan haberin daha yokken hayatında tek bir balığı dahi zor tutarken binlerce mesaj ve yüzlerce konuyla bu foruma emek vermiş birisine baban yaşında bir eski avcıya sen nehakla kızıyorum,kurnazlıktır kabilinden laflar yazıyorsun.

Saygısız ve terbiyesiz komleksli birisin.Bunun cezasını göreceksin ilerki yaşlarında elbette çekeceksin.Ahdim olsunki çekeceksin.Bir taraftan illaki çıkar zira allahın tokadı yoktur göreceksin.

2. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sana çok hakkım geçmiştir.Hiç birisini helal etmiyorum kocaoğlan

,Sakın ola bir daha bana yaklaşma,seni görmek dahi istemiyorum.

Yazıklar olsun.

3. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Vedat Abayoğlu Malum bu mercan türü sularımızda en yaygın olarak bulunan sivriburun,has,yada litrin mercan olarak anılan literatürde latince pagellus erythrinus olarak geçen tür mercandır.25 cm kadar olanları iri sayılırlarResimdeki balık tram 40 cm gelmiş ve hemen Sivrice koyunun içinden mustafa kardeşim tarafından bugün tutulmuş ve net 40 cm boyunda olduğu tarafımızdan ölçülmüştür.
    27 Nisan, 00:07 · Beğen · 1

Bu balıkla ilgili konumu binlerce kişi okumuştur ve öğrenmişlerdirki Mustafa(Emir) tarafından tutulmuştur belki senin için bir şey ifade eder.

4. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Ne mercanmış be birader!!!Birbirinin ipliğini pazara çıkarmaya nede meraklıyız.Bulduğumuz ilk fırsatta,savaş baltalarını çıkarmaya,birbirimizin gözünü oymaya.
    Ya sevecez,ya da nefret edecez,yokmu bunun orta yolu....

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Eskiden bu tip yazılarında çok üzülüyordum ama artık kanıksadım mı alıştım mı nedendir bilinmez yüzümde gülümsemeden başka birşey oluşturmuyor.

Daha kısa bir zaman önce de " sevgi ise doğrudur" yazmıştın. :p

Bu yanlış dediğimde benden kötüsü eziği olmuyor ama övgüyü hak ettiğini düşünüp övdüğümde sevgi tomurcukları saçıyorsun.
    Ben silik te olabilirim sidik te, ne düşündüğün önemli değil de senin de artık kendi iyiliğin için karakterini şöyle bir analiz etmende fayda var. Sırf bu dünya için değil, diğer dünyada da çok kötü durumlarda kalacaksın böyle giderse.

Bi tarafından çıkar demişsin ya, adaletsizce bir yorumum varsa Allah tez zamanda belamı versin. Sana saldırma gibi bir düşüncem varsa gene tez zamanda cezamı çekeyim. Ben kendimden şüphe etmiyorum. Gönlüm çok rahat. Vicdanen ne görüyorsam onu yazıyorum.
    Bugün sana, yarın baban dediğin kişiye. Ki benim babam bir tane, o da Bergama'da. Gayet sağlıklı, sıhhatli, mutlu. :)

Bu balığı tutan kişi hiçbirşey bilmiyor olabilir ama gene de senin ava sahiplenmeni makul göstermez. Tüm takımlarını ona verseydin, tüm bilgileri ayaklarına sunsaydın, o balığı o yakaladıysa, bunu raporunda belirtmek durumundaydın.

Dürüstçe yazaydın, bugün bu duruma da düşmezdin.
    Onun için beni kötü görüyorsan, sorumlusu sensin. Ben yalnızca aynayım ;)

Şu forumda gerçek babam yazsa ve senin yaptığını yapsa ona da aynını yazardım. Silik diyen Bergamalı dostlarına söyle, ben tüm silikliğimle buradayım. Bi de kendi güçlü karakterlerini, dürüst tavırlarını görelim o dostlarının. ;)

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Benim, kimsenin ipliğiyle alıp veremediğim yok, savaş baltaları falan da çıkarmıyorum. Zaten baltam da yok.
    Bu tutum, yazım yanlış, garip, başka niyetli dedik o kadar.

Tutan arkadaştan özür dileyip, atlamışım hemen ekliyorum diyebilirdi mesela, ama nerdeeee???

Özür dilemek bi kenara, neler neler yazdı çizdi. Sanki biz gasp ettik avını?

Sende bişey yazmayın, öylece seyredin diyorsun, kavga edenleri uzaktan izleyenler gibi. :confused: Haklıya, haklısın demeyelim mi?

7. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Volkan,bazen kavga edenleri uzaktan izlemek gerekir,yoksa kabak döner dolaşır senin başına patlar:(
    Belliki,malum köyde yine bi sıkıntı doğmuş,kankiler yanki olmuş.Ayran içilmiş,ayrı düşülmüş.
    Baltalar!!! çıkmış topraktan,inecek kafa aramakta.Üç gün sonra barış olur,sen baltayı yediğinle kalırsın:)
    Bak iki satırda ben yazdım,beş dakkada böğrüme darbeyi alıverdim kardeşimden:)

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Hadi bakalım Volkan,bunada cevap ver. bu yazdığımı onbinlerce kişi okumuştur ve doğru nedir anlamıştır.

Mustafa ve Ali kardeşler oğlum yerine koyduğum kişilerdi bahsettikleri gibi hep elimi öpmüşler bende onları öpmüşümdür.

Benim ekibim partnerim sırdaşım velhasılbizimkiler dediğim kişilerin başında gelenlerdir.

Foruma gerekli değeri veripte mustafanın ismini zikretmemişim.Senin gibiDoğrucu Davutları aklıma getirmemişim.Tamam Mustafanın adını onbinlerce kişiye yazdım buraya iise bizimkisi dedim.

Mustafa kendisininde yazdığı gibi kızdığımı,alındığımı bile,bile balıkcılık konusunda bana kerelerce takılmıştır.Tahammül edemediğim nokt a budur.

Birde 4,5 defa gruplarıma giirip sonradan sudan sebeplerle ayrıldığı için üzülmekteydim.

,Son olarak ise ne yazıkki sessizce ayrılmayı seçmemiş,sebep ne ise genele tenkit mahiyetinde yazmıştır.Bende onu bu kere arkadaş listemdende çıkardım.

İşte intikam alır gibi senelerdirforuma üye olmasına rağmen bir katılımda pek bulunmamasına rağmen konu açmış ve durum bu hale dönmüştür.

Lütfen delikanlı adamsın yukarıdaki balığı Mustafanın tuttuğu yönündeki yazımı oku.Arıyorum muhtelif gruplardada Mustafanın tuttuğu yönünde iki yazım daha var.Bulursam onlarıda yollıyacağım.

Hatta Semih Leblebici adlı bilim adamınında konu hakkındaki yazısınıda yollarım.

,Bak Volkan ben ne yazıkki şeker hastası birisiyim.Çabuk kızıveriyor ve ağzıma gelenide yazıyor yada söylüyorum.Lütfen beni bir daha bu hale getirmekten kaçın.

9. ParmakMezgit

ParmakMezgit Emir Paşa

En İyi Avı:
    Senin ki kaç santim ?
    Vedat Abi,
    Volkan bey konuyu etik bulmadığını ifade etmiş. Beni de 10 gündür neredeydin kardeşim diye eleştirmiş. Hem nalına hem mıhına yazmış, kendisine verilen bu tepkinizi de anlamıyorum.

Konu bu balık değil, ben tutmuşum sen tutmuşsun olayı hiç değil. Konuyu hala anlayamamışsın ona üzülüyorum.

Konu senin sayfalarında olan reklam politikası konusunda fikrimi belirtmem ile başladı. Senin kötülüğün için mi söyledim ? Dışarıdan nasıl gözüktüğünü söyledim "abi lütfen bu konuda hassas davran dışarıdan hoş gözükmüyor seni tanımayanlar farklı algılayacak" diye defalarca altını çizdim.

Tekrar yazıyorum sayfanda yazan arkadaşı tanımam çocukta bu reklamlar hoş değil lütfen müdahale edin yoksa gruptan ayrılacağım diyince bende düşüncelerimi yazdım. "Bak sana bu rahatsızlığı dile getirmiştim insanlar bundan rahatsız gel yapma etme müdahale et dedim " sen ne yaptın beni her yerden sildin.

Bende "oooo bak 10 gündür ses çıkarmıyorum ama reklam öyle yapılmaz böyle yapılır" diye burada mesajımı verdim.

Balık konusunda seninle aşık attığımı iddia etmişsin, ben bunu ne zaman yaptım merak ediyorum ? Kurşunu uzağa atma konusunda sana takılırım kardeşimde bilek güreşinde. Bunun dışında sana nasıl takıldık. Stilim hatalı olmasına rağmen senden daha uzağa atarım, kardeşimde seni bilek güreşinde sandalye ile kaldırır(ki yaptı). Bu mu senle kafa geçmek ? Abi babamızla aynı yaştasın saygıda gram kusur etmedik bu 2 konu mu seni rahatsız etti ? Yahu sana kafa tutan oğlun yaşındaki bizlere güler insanlar sana değil...

Elini vicdanına koy de ki "bu 2 kardeş bana her yerde ve her konuda saygısızlık yapıyor." Bunu söyle oradan teknemi de alır giderim. Daha önce de yazdım, gelir gelmez elini öperim vedalaşırken de elini öper ayrılırım. Bana her haltı de ama saygısızlık yapıyorlar benle dalga geçiyorlar diyip burada insanlara yanlış imaj çizme.

Levrek Süpürgesi denen oyuncağın(!) reklamını sayfadan yaptırırsan ve uyarmaz isen, nesli koruma altında olan yemlerin reklamını yapanlara tedarik ederim diyenlere hop kardeş orada dur demez isen, biri çıkar kral çıplak der.

Bu tür reklamlara izin veriyorsan sakın ola ki amatör ruhumu hala taşıyorum deme. Ben balık tutmanın B'sini bilmem ama bu uygulamalar kanıma dokunuyor ise senin şekerin hoplamalı...

Şu face grubu konusunda da açıklama yapayım hiç bir zaman grubuna katılmadım. Sistem sana arkadaş listende bulunanları bu gruba öneriyor diye sen ekledin ve her seferinde ben çıktım. Bu konuda da ben burada yer alan reklamları etik bulmuyorum lütfen beni ekleme dememe rağmen sürekli ekledin.

19 Mayıs haftası 4 aylığına Okan Motel'deyim.

Uğramaz isen görüşmeyiz olur biter...

Saygılar Hürmetler...

Neyse artık yazmayacağım ben iğne bağlamayı, surf kamış ile atmayı öğrenmeliyim az diğer başlıklara bakayım

10. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    :redface: :redface: :redface: Her zamanki bilindik BÜYÜK USTA'ya yakışan ifadeler... alıştık artık, yadırgamıyoruz... ne diyelim, Allah üstadımıza selamet, sağlık ve huzur versin.

Orta yolu nasıl olacak bu işin Fatih ağabey, var gel sen söyle. :( yukarıdan aşağı şöyle bir okuyunca söyleyecek laf mı kalıyor ki... :(

Aynı acı gülümseme :eek: ve gönüllerde bir eziklik :( ... aahhh ahhh ... ondan sonra da diyorlar ki niye millet forumu bırakıp gidiyor, kıymetli dostlar bir bir tükeniyor... :(

Aslında söylenecek laf çok, yürekten taşıyor isyanımız, tepkimiz ama sözün kıymeti kalmıyor artık... yıllarca anlattık, çabaladık, öfkelendik, üzüldük de ne oldu... :(

Eşşek kadar, kıpkırmızı bir barbunu gururla sergilemişti üstadımız vaktiyle, tutan dostunun ismini de vermişti, günahını almayayım, dedik ki Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuralım, ülkemizin adını duyuralım bu sayede, rekor iddiasındayız madem, ölçüp resmini gönderelim de tescil ettirelim balığı... Guinness'in Londra'daki merkeziyle temasa geçmeyi, bilumum angaryasını da ben üstleneceğim, yeter ki gel şunu tescil ettirelim... ama yok... iş ciddiye bindi ya üstadımız kayıplara karıştı... :(

Aha bu da benim terbiyesizliğim olsun, içimde kalmasın, herkes duysun... terbiyesiziz nitekim.... Bergaması, Ankarası, İngilteresi, Yeni Zelandası, İstanbulu... terbiyesiz ordusuyuz biz hepimiz... üstadın lanetiyle yanacağız öte dünyada, daha hala da çenemizi elimizi tutmayı bilmeyiz, saygısızca yazar dururuz... lanet olsun hepimize....

11. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Uzun uzun okudum baktım şöylece yazdım yazdım sildim...
    Sonuçta bu yazıyı yazarken foruma üyeliğim gerekçesiyle yazmaya karar verdim.
    Yahu ne yapıyorsunuz siz Allah aşkına ?
    Yazanlara bakıyorum yaşlarına bakıyorum kim olduklarına bakıyorum herşeyi geçtim bu forumun yönetimine bakıyorum.. Kardeşim bu kadar tartışmaya neden yer veriliyor ki?
    Tamam yaşım küçük ama neyin ne olduğunu görüyorum ayırt edebiliyorum,biri kırgın bir ifadeyle "etik olmamış" diyor diğeri saldırgan bir üslupla "sana verdiğim emekler haram olsun" diyor. Görüş bildirenlerin vay haline zaten.. Yazdığına yazacağına pişman ediyorlar.

Şahsi fikrim olarak,tamam balığı yakalayan Emir abi ve onunla avları,sohbeti,dostluğu olduğu için Vedat amca konu açmış. Tamam ama Vedat amca açtığı konuda belirtmemiş sonraki yorumlarda gelen tebriklerdede belirtmemiş benim de dememiş Emir de dememiş ucu açık kalmış.
    Vedat amca kendi tutmadığı balığın konusunu siler konu kapanır ne hale getirmişsiniz forumu ya..
    Ha bu arada şimdiden söyleyim bu cümlelerden sonra yazarsınız fark etmem falan unutmayın rüzgar kayadan toz alır ;)
    Hadi eyvallah

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Başka platformlarda ne yazdığının bir önemi yok, ben buradakini görüp, buradakine göre yorum yazıyorum. Unutmuşum, atlamışım ekliyorum desen hiç uzamayacak. Benim ilk mesajıma bir daha bak. Öyle sert, kötü bir eleştiri varmı? Ben olumsuz bişey ima edince neden bu kadar batıyor?
    Ben yazayım, iyicene mimlenmişim de ondan.
    Senin yaşına yakışmayan sert tavrından ötürü konu dallanıp, budaklandı esasen.

Son cümleni bana değil kendine söylemelisin.
    Lütfen bir daha bu hale düşme Vedat amca, lütfen parlamadan önce şöyle bir düşün, vicdanınla bak yazılanlara, lütfen.
    Başkalarına bakmaktan kendini görmüyorsun.

Benim açımdan Vedat, Orhan, Ahmet, Mehmet, İbrahim, Serdar gibi isimlerin bir önemi yok, böyle bir duruma böyle tepki veririm.

Yarın aynı durumu Hakan isminde biri yapsa, Hakan'a da yazacaklarım aşağı yukarı bunlardır.

Artık bu konuyu bir tarafa bırakarak dediğin gibi intikam alır gibi konuyu açan balığı tutan arkadaşın son mesajına bakarak kötü biri olmadığını düşünüyorum. Bu konuyu kızgınlıkla açmış olsa da bence uğra yanına, yaşına yakışan şekilde kucakla kendisini.
    Ben olsam kucaklardım, haddim değil ama eğer yapmazsan yarın yanında sadece çıkarcı bohçacılar kalacak.

13. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Yazmamayım diyorum ama yanlışlıkları görmezden gelmek ona ortak olmaktan farksızdır diye düşündüğümden dolayı kendimi bir şeyler yazmak zorunda hissettim.
    Aslında Başkentli İsmail kardeşim durumu gayet güzel özetlemiş, duygu ve düşüncelerine katılıyorum.
    Gençler hata yapabilir, yanlış konuşabilir, deneyim ve tecrübeden yoksun olabilir, inandığı ve düşündüğü şeyleri fütursuzca dile getirebilir.Lakin büyükler, adı üstünde büyük olurlar, affederler, büyüklük gösterirler, fevri değil olgun ve sakin hareket ederler veya etmeleri gerekir diyelim.
    Övgü kadar eleştiriyi de hazmedebilmek gerekir.Bir hata yapıldığında özür dilemek zayıflık ve acizlik belirtisi değil, aksine büyük bir erdemdir bana göre...
    Unutmamak gerekir ki "şeyhleri uçuran müritleridir." Gerçek ve samimi dostlar, her daim duymak istediğinizi veya sürekli ne kadar mükemmel olduğunuzu söyleyenler değil, gerektiğinde yanlışlarınızı yüzünüze hiç çekinmeden söyleyebilen insanlardır.
    Bir gün oralara yolumuz düşerse bize balık tutturacak bir üstadla ters düşmeyelim diye içlerine sinerek veya sinmeyerek hareket eden menfaatçi zihniyete sahip insanlardan olmamak adına bu satırları yazmak zorunda hissettiğimi tekrarlayarak herkesi sağduyu ve sukünete davet ediyorum.

14. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    mercan

Bizim zamanımızda mercanı ölçecek bir uzman yoktu :)

Ekli Dosyalar:

15. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Ölçmek kolay da tür tespiti yapabilmek biraz uzmanlık ister. Gösterdiğiniz balık burada bahsedilen Pagellus erythrinus değil.

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

Sadece son satırına cevap vereyim;Yanımdakiler çıkarcı bohçacılarsa bende gayet saf birisi olabilirim.Ama iyilikle saflık bence aynı şeyler değildir.

İhtiyarlığın en kötü belişrtilerinden birisi gittikce aksileşmektir.

Bu yönümü kaşımamak lazım.İnşallah ilerde sende bu yaşıma geldiğinde beni daha iyi anlayacaksın.

Ayrıca sakın beni başkalarıyla karıştırma.

17. Gokmen07

Gokmen07 Gökmen

En İyi Avı:
    tutmak nasip olmadı daha
    Arkadaşla iddaaya girdik. Ben ipe dizilmiş balıklardan en üstten ikisini salmıştır dedim. Arkadaşım ise; salacağı balığı neden ipe dizsin, salsa salsa elindekini salmıştır dedi.

Sevgili Vedat üstadım bu konu başlığı altında yine size hitap etmek istedim.Yukardaki yazılar sizin açtıgınız bir konuda sizinle dalga geçmek isteyen lakin o geçeceği dalganın 16 sene öncenin hesabı oldugunu bilmeyen yine güzel bi kardeşimizin sözleri.Konu artık tutulan balıgın hikayesinden çıkmış olup Vedat Abayoğlunu teşbihte hata olmaz alaşağı etme konusuna dönüşmüş belli ki.balığı tutanla konuyu açan elbet ortak bir paydada ve yahut bi şekilde hayatlarına devam edeceklerdir muhakkak.Lakin ordinaryüs seviyesindeki bir üstadı bu kadar çabuk harcamaya uğraşmayınız,kıymet bilmek lazım.Sevgili üstadım BALIKÇILIK konusunda bizleri(bizleri dedim diyede köpürmeyin hemen ha:)) kaale alıp ilgilendiğin için çok teşekkür ederim.Allah sağlık sıhhat versin bol trofeli avların daim olsun..

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Alaşağı etmek mi?
    Nereden aşağı?
    Alaşağı etmek için tepede olmak lazımdır?

Dosdoğru yazılan hangi konuya çıkıntılık yapmışım, göz var, nizam var, mantık var, hakkaniyet var. Sizi neden rahatsız etmiyor kendinize onu sorun.
    Başka konuları da hortlatmayın.

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Diğer konuda yazdığın gibi en iyisi yazışmamak.

20. Gokmen07

Gokmen07 Gökmen

En İyi Avı:
    tutmak nasip olmadı daha
    her türlü konu itina ile hortlatılır sevgili volkan kardeşim.ne siz babamın oğlusunuz nede Vedat bey.Gözü nizamı yazmışın iyi etmişin.Vedat beyin son zamanlarda açtıgı hangi konuya iğnesiz bir kelime yazmışsın bi bakıver istersen.Doğrucu davut olacaksanız önce meralardaki bohçacılarla enik cücük toplayanlarla ugraşarak başlayınız.Sıra sonra bizlerede gelir muhakkak..