Yer:Tayakadın/ist. Hava:Açık güneşli Kullanılan yem:Muntelif silikon,5 numara meps,sarı ve beyaz turna kaşıkları Avın hikayesi Çok uzun bir süredir müptelası oldugun turna avına gidemiyordum.Sonunda bugün turna avına gitmeye karar verdik. Tüm hazırlıkları birgece önceden yapıp gün ağırmadan sabah 05:00 gibi evden çıktık;saat 05:35 gibi avlagımıza vardık. Gölün kıyısı son derece çamurdu bu yüzden yürümekte ve kamış atmakta epey zorlandık,göl son derece temiz ve berraktı. Epey bir denemeden sonuç alamadık alamadıgımız gibi birkaçta kaşıgıda gölde bıraktık çünkü göl kaşık atmaya pek müsait degildi hertarafı otluk ve kamışlıktı. Ama yılmak yoktu ;turna yakalamadan gitmekte Saat 10:00 kadar hiçbir vuruş olmadı fakat otların içindeki şapırtılardan seslerden turnanın hareketlendigi belliydi ama kaşıga atlamakta biraz nazlanıyorlardı sanki. Sonunda beklenen turna oltamın uçundaki silikona atladı ;atladı atlamısınada yer öylesine otluk ve kamışlıktıki bu fazla büyük olmayan turnayı bile kıyıya almak inanın çok zore oldu. Yaklaşık 40 cm civarı bir turnaydı Silikonu öylesine yutmuştuki çıkarana kadar hem kendi öldü ,hemde bizim silikonu mefta etti. Artık güneş kendini iyiden iyiye hissettirmeye başlamıştı neredeyse bütün gölü taramamıza ragmen birtürlü iri ve büyük bir turna atlamıyordu oltalara,artık ümidimizi yitirmeye ve dönüş hazırlıkları yapmaya başlamıştık bizde. Gölün giriş yaptıgımız uç kısmına malzemeleri toplayıp birkaç atışta burada yapıp dönüşe geçecektik. Ben diger arkadaşlardan biraz daha hızlı yürüyüp girişteki eski iskenin üzerine çıktım. Burası belkide gölün en rahat atış yapılan yeriydi gerçi sabah buraları taramıştım ama yine denemekte fayda vardı turnanın sagı solu belli olmaz hiç olmayacak yerden kaşıga yapışır derken 5 numara mepsimi açıga dogru fırlattım Burası derin oldugu için mepsin biraz batmasını bekledim ve makinayı kapattım daha saniyeler geçmiştiki elimdeki kamışın sarsıldıgı ve iyice agırlaştıgını farkettim evet iri bir turnaydı bu hemen kalamayı biraz açıp balıga biraz yol verdim balıkla mücadele başladı ben onu kıyıya yaklaştırmak istedikçe o açıga gitmeye yada kamışlıgın içine girmeye çalışıyordu. Bu faziyette 10 dakika falan geçti acele edip balıgı kaçırmak istemedigim için iyice yorulmasını bekledim ve sonunda iyice yorulan turna teslim oldu . Yaklaşık 70-75 cm ve 2,5-3 kg arası bir turnaydı bu Ben ne yalan söyleyeyim turnanın mücadelesinden ve karşı koyuşundan çıkan turnadan daha büyügünü bekliyordum Ama yinede sezon açılışı için hiçte fena boyutta olmayan bu turna günün son balıgı oldu malzemeleri toparlayıp (tabi çöplerimizide)avlaktan ayrıldık Hoşcakalın gölden görüntüler turnalar
Tebrikler Mesut bey, Güzel bir av gerçekleştirmişsiniz. Turna'nın biri maşallah yani epeyce iri bir turna Rastgele.
Mesut gozunuz aydin, ideal turna boyu bu olmali.. tebrik ederim Ayrica ilk iki fotograftaki manzaraninde harika oldugunu soylemeliyim, dahasi rast gelsin insallah.
slm mesut kardeş siftah yapmışsın maşallah ben busene turnaya hava muhalefeti yüzünden daha siftah yapamadım darısı bana inş
Mesut abi yine turnalarını yakalamış,pozunu vermişsin sezonu açtım diyosun yani ,helal olsun sana tebrikler rastgelsin..Bu arada bence büyük turnanın deseni gerçekten bir harika turna dediğin böyle olcak
Mesut bey tebrikler, kalamayı güzel kullanışınız size balıkla geçen mücadele sürenizi uzatarak daha keyifli bir av yapmayı ve sonunda da ödülü getirmiş. Bu tür yakışıklı turnaları genelde yabancı kanallarda ve kataloglarda sıkça görüyoruz ama inanın aramızdan birinin elinde bizim sularımızda çıkmış olması onu çok daha güzel gösteriyor..
Sevgili Mesut uzun bir zamandan sonra böylesine keyifli ve güzel bir macera ile bizlerle buluştuğun için tebrikler...Av yöntemi vede av ahlakı olarak takdir ettiğim bir kardeşimin mutlu sona ulaşan raporlarını okumak vede fotoğraflarına bakmak gerçekten çok keyifli..Balık bir hayli yakışıklı ve iri sudan hemen çıktıktan sonraki fotoğraflarda her balıkta olduğu gibi tüm canlı formları karelere yansımış..Paylaşımın için tekrar teşekkürler...