uzun bir aradan sonra turnalara merhaba

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında kovboy tarafından paylaşıldı.

1. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    Yer:Tayakadın/ist.
    Hava:Açık güneşli
    Kullanılan yem:Muntelif silikon,5 numara meps,sarı ve beyaz turna kaşıkları
    Avın hikayesi

Çok uzun bir süredir müptelası oldugun turna avına gidemiyordum.Sonunda bugün turna avına gitmeye karar verdik.
    Tüm hazırlıkları birgece önceden yapıp gün ağırmadan sabah 05:00 gibi evden çıktık;saat 05:35 gibi avlagımıza vardık.
    Gölün kıyısı son derece çamurdu bu yüzden yürümekte ve kamış atmakta epey zorlandık,göl son derece temiz ve berraktı.
    Epey bir denemeden sonuç alamadık alamadıgımız gibi birkaçta kaşıgıda gölde bıraktık çünkü göl kaşık atmaya pek müsait degildi hertarafı otluk ve kamışlıktı.
    Ama yılmak yoktu ;turna yakalamadan gitmekte
    Saat 10:00 kadar hiçbir vuruş olmadı fakat otların içindeki şapırtılardan seslerden turnanın hareketlendigi belliydi ama kaşıga atlamakta biraz nazlanıyorlardı sanki.
    Sonunda beklenen turna oltamın uçundaki silikona atladı ;atladı atlamısınada yer öylesine otluk ve kamışlıktıki bu fazla büyük olmayan turnayı bile kıyıya almak inanın çok zore oldu.
    Yaklaşık 40 cm civarı bir turnaydı
    Silikonu öylesine yutmuştuki çıkarana kadar hem kendi öldü ,hemde bizim silikonu mefta etti.
    Artık güneş kendini iyiden iyiye hissettirmeye başlamıştı neredeyse bütün gölü taramamıza ragmen birtürlü iri ve büyük bir turna atlamıyordu oltalara,artık ümidimizi yitirmeye ve dönüş hazırlıkları yapmaya başlamıştık bizde.
    Gölün giriş yaptıgımız uç kısmına malzemeleri toplayıp birkaç atışta burada yapıp dönüşe geçecektik.
    Ben diger arkadaşlardan biraz daha hızlı yürüyüp girişteki eski iskenin üzerine çıktım. Burası belkide gölün en rahat atış yapılan yeriydi gerçi sabah buraları taramıştım ama yine denemekte fayda vardı turnanın sagı solu belli olmaz hiç olmayacak yerden kaşıga yapışır derken 5 numara mepsimi açıga dogru fırlattım
    Burası derin oldugu için mepsin biraz batmasını bekledim ve makinayı kapattım
    daha saniyeler geçmiştiki elimdeki kamışın sarsıldıgı ve iyice agırlaştıgını farkettim evet iri bir turnaydı bu hemen kalamayı biraz açıp balıga biraz yol verdim balıkla mücadele başladı ben onu kıyıya yaklaştırmak istedikçe o açıga gitmeye yada kamışlıgın içine girmeye çalışıyordu.
    Bu faziyette 10 dakika falan geçti acele edip balıgı kaçırmak istemedigim için iyice yorulmasını bekledim ve sonunda iyice yorulan turna teslim oldu .
    Yaklaşık 70-75 cm ve 2,5-3 kg arası bir turnaydı bu
    Ben ne yalan söyleyeyim turnanın mücadelesinden ve karşı koyuşundan çıkan turnadan daha büyügünü bekliyordum
    Ama yinede sezon açılışı için hiçte fena boyutta olmayan bu turna günün son balıgı oldu malzemeleri toparlayıp (tabi çöplerimizide)avlaktan ayrıldık
    Hoşcakalın
    gölden görüntüler

turnalar

Son düzenleme: 3 Mayıs 2009
  2. dryer

dryer ünal AYDEMİR

En İyi Avı:
    8kg sazan - 80cm turna
    güzel av olmuş teşekkürler.:)

3. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Tebrikler gerçekten güzel bir turna avlamışsınız:)

4. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Tebrikler Mesut bey,

Güzel bir av gerçekleştirmişsiniz. Turna'nın biri maşallah yani epeyce iri bir turna:)

Rastgele.

5. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Mesut gozunuz aydin, ideal turna boyu bu olmali.. tebrik ederim :)

Ayrica ilk iki fotograftaki manzaraninde harika oldugunu soylemeliyim, dahasi rast gelsin insallah.

6. ONDER38

ONDER38 ÖNDER

tebrikler güzel turnalar

7. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Mesut tebrikler kardeş güzel bir sezon açılışı olmuş şansın daim olsun:)

8. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrikler,güzel bir açılış olmuş:)

9. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

mesut kardeş siftah yapmışsın maşallah ben busene turnaya hava muhalefeti yüzünden daha siftah yapamadım darısı bana inş:D

10. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Mesut abi yine turnalarını yakalamış,pozunu vermişsin sezonu açtım diyosun yani ,helal olsun sana :) tebrikler rastgelsin..Bu arada bence büyük turnanın deseni gerçekten bir harika turna dediğin böyle olcak :)

11. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

Hiç yapamadığım avlardan birisi ,inşallah bir gün bizede nasip olur çok güzel bir av

12. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Mesut bey tebrikler, kalamayı güzel kullanışınız size balıkla geçen mücadele sürenizi uzatarak daha keyifli bir av yapmayı ve sonunda da ödülü getirmiş. Bu tür yakışıklı turnaları genelde yabancı kanallarda ve kataloglarda sıkça görüyoruz ama inanın aramızdan birinin elinde bizim sularımızda çıkmış olması onu çok daha güzel gösteriyor..

13. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Sevgili Mesut uzun bir zamandan sonra böylesine keyifli ve güzel bir macera ile bizlerle buluştuğun için tebrikler...Av yöntemi vede av ahlakı olarak takdir ettiğim bir kardeşimin mutlu sona ulaşan raporlarını okumak vede fotoğraflarına bakmak gerçekten çok keyifli..Balık bir hayli yakışıklı ve iri sudan hemen çıktıktan sonraki fotoğraflarda her balıkta olduğu gibi tüm canlı formları karelere yansımış..Paylaşımın için tekrar teşekkürler...

14. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    tüm yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim