Uzun oltada zarganaya alternatif yemler

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında Gargadar tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Yine de balık varken hiç vurmaması enteresan geldi bana.

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
  3. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
  4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..

Murat, şu husus hep gözardı edilir. Lüfer istavridin doğal düşmanı. Ondan korunmak için bir sürü şey biliyor istavrit. Canlı olursa bunların hepsi aynen ortada oluyor.

Ama fileto yapar, bir şeyler yaparsanız, o zaman korunmasız bir istavrit olarak çok daha cezbedici bir av olacaktır lüfer için.

Mesele şu. Lüfer merada ne yapıyor? Bazen altınız lüfer kaynar, vurmaz hiç bir şeye. Hayvan resmen kumlara serilir, yan gelir yatar. Bazen halay çekerler. Nassı yani deme şimdi, cidden çekiyor bunlar halay. Halka olup, simit şeklinde aynı yerde dönüp duruyorlar. Bazen dümdüz yüzer giderler. Bazen fıldır fıldır yem arar, kıyım yapar.

Şu önemli. Lüfer sağına solun, altına üstüne vs. sürekli baka baka, her taşın arasını yoklaya yoklaya yem aıryorsa, senin yemini illa görecektir. eğer lüfer yemleri bulmuş, kıymaya başlamışsa, yem gibi görünen her şeye saldıracaktır. İlk durumda, doğru dürüst bir yem her zaman iş yapar. İkinci durumda, ne atsan yer lüfer.

Fakat, diğer durumlarda, yemin lüferi ikna etmesi lazım gelir. Herşeyden önce, lüfer yem aramazken, sadece önüne bakarken, dönüp yeme bakmasını, yemi görmesini sağlayacak bir şey, bir hareket olması gerekir.

Eğer bunu sağlarsanız, lüferi yakalamak öyle çok zor olmaz. Ama sağlamakta çok kolay değildir.

İşte canlı istavrit, lüferden saklanan bir hayvan doğal olarak. Onu canlı bırakırsan, renk değiştirir, şunu eder, bunu eder, kendini doğal olarak kamufle eder. Bunu akılda tutmak iyi olur.

5. orkfey

orkfey Orkun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    Ali usta onaylarsa :D ben de zargana kesme ile ilgili bir bilgi vermek isterim (ben bu şekil yapıyorum )
    Zargananın kafa kısmından arkaya doğru kesmeye başlamıyorum
    zarganayı yatırıp sidikliğinden önce yukarı kafasına kadar olan kısmı kesiyorum daha sonra kalan kısmı kuyruğa doğru kesiyorum.
    kesme işleminde bıçak çok önemli ince ve olabildiğince keskin olmalı balığı yırtmamalı. Kuruk kısmı mutlaka ikiye ayrılmalı.

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Orkun kesilebilir tabiiki rahat ortamlarda sallana sallana.
    ancak dediğin yöntemle yukarı kada kes.sonra aşağı dön balığı çevir kuyruğunu kes neden olmasın olur tabii. biz olayın hızlı modunda olduğumuzdan bir kerede infaz.

Allah bize kestiğimiz canlı canlı zarganaların hesabını soracak elbet bunuda biliyoruz ama öle işte.

7. Gargadar

Gargadar Burak

aret abim valla bana da enteresan geliyor :D
    yani canlilari kullandigimda yemin asagida durmasi 5dk sürmüyor bile.
    balik oldugu muhakkak yani. etrafimdaki teknelerden de (kelli felli abiler bunlar) catir catir balik cekildigi icin geriye benim acemiligim kaliyor tabii ki aciklama olarak. bir seyi yanlis yapiyoruz illaki. neyse canliyla da olsa guzel luferler almayi basardim bu sene. onun gelisinin verdigi keyif yeter :)

balik azaldi ama uyarilar isiginda birkac deneme daha yapayim. buzlukta zarganam var. evde ameliyat hassasliginda kesip oyle gidecegim bu sefer. lodos havada fiber teknede kesim de cok sagliksiz olabiliyor.

8. Gargadar

Gargadar Burak

ali abi ameliyat eder gibi kesecegim bu hafta yemi bakalim ne olacak. wmc konusu verim acisindan dogrudur illaki, vurus alsam da balik kacsa igneyi de degistireyim. vurmuyor, kesmiyor. yemi indirdigim gibi cikartiyorum geriye. farkli farkli rapalalar da denedim strike prosundan yozurisine kadar. yemi izliyorum dalgalanma da yapiyor aslinda zargana arkada. bir video cekeyim ben en iyisi bu hafta da olmazsa :) yem nasil yuzuyor videosu.

9. orkfey

orkfey Orkun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    bu haftasonu kalem gibi zarganalarla iki arkadaş çıktık ava
    bende maria prencess arkası uzun olta arkadaşta öylesine sahte arkası uzun olta
    iğneleri bağlama da öylesine maalesef sonucu hüsran
    son 2 saat arkadaş takımı topladı kah beni izledi kah güneşlendi. 22 ye 0.sadece 1 vuruş aldı.

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Güzel takım kibar yem = Lüfer bunun başka adını bilemiyorum ben zaten Orkun
    Kesinlikle bakmaz geçip gider

11. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Biz bu sene ilk kez uzunolta yapacağımız zaman yanımızda rapala arkası takım filan yoktu. Acemilikten canlı zargana bulup onla yakalamayı planlıyorduk. Tabi merada zargana filan kalmamış, millet lüfer çekerken biz ipekle boşa döndük durduk. Sonra öğlen balık kestiği saatlerde Ali abiyi gördük, bize birkaç tane ölü zargana verdi. Onlardan birini yaprak kestik. Zokalı takıma takar gibi, kuyruğu yukarı gelecek şekilde canlı zargana takımının 3 iğnesine taktık. Onunla bile öğlen saati 1 tane lüfer yakalamıştık. Onun için diyorum bu yeme hiç balık gelmemesi enteresan.

Koldaki misineyi FC kullanmayı deneyin bence bir de. 0,33 Okuma Shotai

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Millet derken:D

13. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Serdar ,bahsettiğin altımızın lüfer kaynaması olayı başımıza geldi.Geçen bir konuya yazmıştım,gece zoka ile lüfer bekliyoruz,tık yok, gırgırın teki geldi bizi uzaklaştırdıktan sonra ağı saldı bir baktık Lüfer kaynıyormuş meğerse teknenin altı haberimiz yok.Hayvan yemedimi yemiyor bazen.

Eskiden hep düşünüyordum bu hayvan hep zargana mı yiyor,istavritler yarım geliyor eğer canlı salarsam niye gelmesin diye ! Canlı istavrit veya izmarit sıkıntısı yaşamadığım için bunları kullanmaya başladım.Gerçi çoğunluğu sarıkanat ama Şu sıralar gayette güzel canlı istavrit yiyor. Bazende bu her zaman için geçerli olmuyor.Sıkıntı burada...

14. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Balıkçı milleti :)

15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Ah bu millet yokmu ah
    Pis balıkçılar.....

16. Gargadar

Gargadar Burak

sacma gelebilir ama birsey daha soracagim.
    biz av gunleri genelde dalis da yaptigimiz icin bol miktarda kefal ile karsilasiyoruz. bu kefalleri zargana boyutunda uzun ince fileto cikarsak zargana yerine is gorur mu acaba? zira kefal ile zokali lufer yakalamistim bogazda.

17. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Hiç denemedim ama bence yiyebilir.Ben buna benzer uygulamayı bir gün karadan avlanırken yapmıştım.Elimde istavrit yoktu,ispariler vardı, isparileri yaprak yapıp güzel balıklar almıştım..

18. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Filetoyu bilmem de canlı kefal uzunoltada çok iyi bir lüfer yemidir.

19. Gargadar

Gargadar Burak

aret abim ben zipkinla vurdugum icin kefali genelde canli kalma sansi pek olmuyor. ancak hayati olmayan bir yerine denk getirirsem yasar. yine de boyut olarak kucuk olmasi gerekir, o boy kefali de zipkinla vurup canli gezdiremeyiz diye dusunuyorum.

20. orkfey

orkfey Orkun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    bence saçma fikir :D
    zargana varken kefalle denemek
    he zargana olmaz deneyebilirsin. zargana yağlı kokulu bir balık.
    Ayrıca kuruğu ne yapacaksın kuyruklu fileto ile gezersen daha kısa sürede balık alıyorsun kuyruk yoksa daha uzun sürüyor.