Validenin levreği

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Bahadır Sarıca tarafından paylaşıldı.

1. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Av yeri : İzmir kıyıları
    Av türü : At-çek
    Avı gerçekleştirenler : Yılmaz Emre-Bahadır Sarıca
    Hedef av : Levrek
    Gerçekleşen av : 1 Adet levrek
    Hava : 1-2 Bft Kuzey-Kuzeydoğu
    Ay durumu : Yeni ay evresi
    Av saati : 01.00- 09.00 (Balık 08.00 civarında yakalanmıştır)
    Kullanılan kamış : Shimano Nexave 210-240cm(AJ2124AX) Atarı 5-20gr
    Kullanılan makine : Shimano Super 3000 SGT RC
    Kullanılan misina : Makine ana misina - Ф0,10 mm(30LB) Berkley Whiplash ip(leader kullanılmadı)
    Kullanılan sahteler : Çeşitli silikonlar - Dalarlı sahte, Maria(Tight Slalom) [Balık dalarlı sahte Maria(tight Slalom) ile alınmıştır.]

Uploaded with ImageShack.us

Marka : Maria
    Tip : Tight Slalom
    Renk kodu : POH
    İğne : No 3
    Boy : 8cm
    Ağırlık : 11gr
    Kullanılan derinlik : 90-180cm- Sinking (Batarlı)
    Genel bilgi : Dip kısımda avlanan balıkları avlamak için düz çekişlerde(direct retrieve), kendinden(kamış uç hareketiyle değil) resmen dip zikzakları-dikey zikzaklar(slalom) yapıyor. Bu zikzaklar sırasında sahtenin virajlardaki hareketlerini(aksiyonlarını) kamış ucunda çok net hissediyorsunuz. 11gr olmasına rağmen dengeli bir sahte. Hedef atış erimi çok iyi.

Merhaba amatör balıkçı dostlar,
    Son yaptığımız Yakala & Alıkoy ve Yakala & Bırak avımızdan sonra yılbaşı, işler için Ankara seyahati derken uzun bir süre denizden uzak kalmıştım. Seyahat dönüşü soluğu avlakta aldım. Bu avı sevgili dostum Yılmaz ile yaptık.
    Gece yarısı avlağa ulaştık. Avlakta iki kişi yemli avlanıyordu. Bizde rastgele diyerek yerimizi aldık. İlk olarak silikonlarımızı suyla buluşturduk. Aradan bir-bir buçuk saat geçmişti ki, avlağın yeni ziyaretçileri geldiler. Yemli avlanan bu arkadaşlar!!! kişi başı beşer olta atıp, yere sabitleyerek tüm avlağı kapladılar. Sahte değiştirmemizi fırsat bilip at-çek yaptığımız yere bile, anında oltalarını yerleştirmişler. Tabii bu keyfimizi oldukça kaçırdı. Ses, ışık gürültü derken, avlağı resmen harman ettiler. Saat 04.00 gibi bizde bu ortamda balık olmaz diyerek, sabah suyunu beklemek üzere arabada biraz şekerleme yaptık. Saat 06.00 gibi gözlerimi açtığımda avlak tamamen boşalmıştı. Yemli atan arkadaşlar!!! balığı bulamayınca sanırım vazgeçip gitmişler.
    Tekrar avlağı silikonlarımla dövmeye başladım. Ama nafile. Vuruş bile yoktu. Bunun üzerine geçen avımızda oldukça başarılı iş çıkaran Maria(Tight Slalom) sahteme doğru yöneldim. Sahtemi değiştirirken arabada uykuya dalmış Yılmaz’ı da uyandırdım. Bu sırada avlağımıza at-çek yapmak üzere başka arkadaşlar geldiler. Uzun zamandır forumdan tanıdığım Hüdayi Tan Bey ile tanışma fırsatı buldum. Çok güzel bir tesadüf oldu. Kendisinin meşhur “kara demliğini” bilmeyen yoktur. Biraz sohbetten sonra, bir yandan Yılmaz bir yandan ben sahtelerimizi atıp çekerken, o güzel melodi bir daha kulaklarımdaydı; “Cırrrrrrrr” Balık oldukça yakında sahteme atlamıştı. Hareketleri(aksiyonları) çok keskin olan bu sahte balığı gerçekten çok güzel kandırıyor. Gelen 50cm’lik yaklaşık 1,5-2kg civarı güzel bir paşaydı.

Sevgili Yılmaz;

Geçen yakala-bırak avımızda sevgili Validem “Saldığınız balıklardan birini keşke bize getirseydin” deyince oldukça üzülmüştüm. Ona “ilk yakaladığım balığı söz sana getiriyorum” sözünü vermiştim. İşte validenin levreği dedim içimden. Açıkçası benim için av bitmişti. Validenin levreği tamamdı.
    Bundan sonra Hüdayi Bey ile oldukça güzel bir sohbet yaptık. Tanışmaktan çok mutluluk duydum. Kendisine buradan sevgi ve selamlarımı sunuyorum. Çok mütevazi, gönlü zengin dost canlısı bir insan. Ankara’dan ziyaretçileri gelmiş. Onlar arabada dinlenirken kendisi meşhur “kara demliği”ni ateşlemişti bile. Sağolsunlar bizi de davet ederek büyük incelik gösterdiler. Meşhur “karademlik” ve güzel sohbetlerinden biz de nasibimizi aldık. Tüm arkadaşlara buradan tekrar teşekkürlerimi ve selamlarımı sunarım.

Çok keyifli geçen avımızı dostlarla vedalaşarak sonlandırdık.
    Herkese böyle keyifli ve bizden daha bereketli avlar dilerim.
    Sevgi ve selamlarımla…

Son düzenleme: 8 Ocak 2011
  2. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Bahadır Abi,

ellerine sağlık, başta biraz sevimsiz başlayan, sonrasında sürpriz bir tanışma ile devam eden ve en nihayetinde gene çok güzel bir paşayı misafir etmenle taçlanan avınızı yine bir o kadar güzelce bizlere sunmuşsun; çok teşekkür ederim.

Valide Hanımefendi ve Peder Beyefendi'ye de afiyet bal şeker olsun:)

Bahadır Abi, avların hep daim ve bereketli, her şey gönlünce olsun.

Edit: Sevgili Yılmaz saçlarını uzattığı için onu ancak çıkardım iyi mi. Bu vesileyle ona da çok selam ediyor, en iyi dileklerimi yolluyorum.

3. modena

modena

bahadır ağabey...

ayağının tozu ile av yapmak buna denir...vallahi ne yalan söylesem bilmiyorum ama içim gitti resmen...

bu arada bu raporda beni sevindiren bir konu var...oda maria ile ilgili...bu avında bu sahte ile yapılması beni daha da şevklendirdi...çok doğru bir şeçim yaptığımız gün gibi ortada...derin suda oldukça faydalı işler yapıyor...sadece levrekte değil derin kaya sırtlarında da oldukça avcı olacağı kesin...

gelelim diğer bir hususa...meşhur kara demlik...inşallah bir gün o demlikten bir bardak çay içmek ve bir iki laflamak bize de nasip olur...ağabey eğer bir daha görüşürseniz benden de çok selam söylersen çok mutlu olurum...

aile tarafından istenilen balık paha biçilemez...bilirim o duyguyu...:)

4. focaiano

focaiano Selahattin

Tebrikler Bahadır abi muhteşem ötesi bir rapor ellerine emeğine sağlık. İnanılmaz faydalı bilgiler vermişsiniz çok teşekkürler:)

5. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Levrek bahane ortam şahane. Keyifli avlarınızın devamını dilerim

6. Attila59

Attila59 Atilla Akgun

Gerçekten çok güzel bi rapor sizi tebrik ederim.İlk resimde ki silikon yemden alacaktım fakat kafa kısmı ile çok büyük olacağını düşündüm nette ki videolarında güzel bi yüzme stilinin olduğunu biliyorum bi boy ufağını bulursam alırım herhalde :) Güzel avlar diliyorum Rastgeleyin Bu arada fotoğraflar çok güzel.

7. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Gayet güzel olmuş avınız. Fakat kendini bilmez kişilerden maalesef her yerde var.

8. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Tebrik ederim çok güzel bir rapor hazırlamışsınız, ellerinize emeğinize sağlık. :) Gerçekten öyle sipariş üzerine avların verimli geçmesi çok güzel ve sevindirici oluyor. İnsanın acaba kısmet işi bumu dedirtiyor. Aynı şey benimde başıma gelmişti ;) kısmet olur İzmire gelirsem turgay abi , aykut abi ve sizinle yani varsa tanımadığım, ismini burada unuttuğum İzmir çetesinden , afola hepinizle yakından tanışıp birer av yapmak isterim . Bu arada izmir litaritüründe çekirdeğe - çiğdem, simide - gevrek, Levreğe - Paşa deniliyor sanırım :) İzmir raporlarında dikkatimi ceken diğer unsurda bu .Avınız afiyet ,bal ,şeker olsun rast gele

9. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Maşallah avınız daim olsun. Çayla aram hiç iyi olmamasına rağmen kara demliği görünce çay içesim geldi :D

Mısıra da darı deniliyor :D

10. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Avlarınız daim olsun Bahadır bey
    Levrekten daha çok anlatımınıza hayran kaldım

11. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Vallaha da öyle oluyor:) Hadi biraz zevzeklik de yapayım:) : Aslında simide gevrek demiyoruz, zira - Ankara'da durum ne bilemiyorum ama - İstanbulluların simit dediği şeyle bizim gevrek birbirine hiç benzemez ve gevrek çaydan ziyade ayranla yenir (yani bence:) ); simidi de pek severim lakin.. Neyse konuyu dağıtmayayım:)

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Balığın maşallahı var annemize afiyet olsun. Nasıl sevinmiştir kimbilir, "Bahadır'ım balık getirmiş annesine" :) ;)

Gönlüne sağlık, gayet güzel bir rapor olmuş. Gözümüz, fikrimiz şenlendi. Tadında avlarının devamını dilerim, selamlar kardeşim.:)

13. Eran

Eran Erhan Arı

Favori Kamış:
    Shimano nexave 5-20 gr 210-240 cm
    En İyi Avı:
    47 cm levrek
    İzmirden böylesine güzel raporlar geldikçe içim pırpır ediyor, memleketim herşeyiyle çok güzel, özellikle de insanlarıyla Bahadır abi, inşallah hep te böyle güzel kalır :)
    Güzel avlarınızın devamı gelir umraım abi, daha berketlilerine rastgele!... :)

14. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

:D :S onuda biliyordum hatta onu başka yerlerde de kullanıyorlar egenin genelinde var. Kütüphanemize bunu da ekliyelim :D ;)

15. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    tebrikler güzel av olmuş ama
    benim takıldığım konu şu meşhur izmir kıyıları...
    bir sürü kıyı var ama hangi meşhur izmir kıyısı bir türlü öğrenemedik:)

16. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    güzel bir dönüş yapmışsınız Bahadır abi tebrikler:) levrek çok güzel maşallah:)
    merada ilk canınızı sıkan olaya ben çok sinir olurum,böyle tek kişi 5 6 tane olta döşemekde neyin nesi,inanırmısınız 11 tane olta sıralıyan insan a denk geldim:rolleyes: heleki şartelleri attırmadı benim:)
    maria slalom yine güzel iş çıkarmış abi,malesef ben dün gece taktım suya kopartırdım:rolleyes:
    neyse güzel paylaşımınız için teşekkür ederim abi saygılar

17. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Bahadir Abi,diline gonlune saglik.Cok guzel ve egitici bir rapor olmus.
    Insallah devaminin seni daha da mutlu olarak gelmesi dilegiyle.Rastgele ;)

18. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Aykut'cuğum,
    Çok teşekkür ederim. Dediğin gibi sevimsiz başladık. Seninle de herzaman konuştuğumuz, ava ve avına(hatta kendilerine:( ) saygı duymayan insanların bize saygı duymalarını beklemek biraz hayal gibi. Ama sonrası çok keyifli oldu. Hüdayi Bey ile senin de kulaklarını çınlattık gerçi İnşallah en kısa zamanda keyifli avlarımıza bir yenisini beraber katarız.
    Sevgi ve selamlarımla...

19. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Turgay'cım,
    Seninde çok iyi bildiğin(hatta şu sıralarda sıkıntısını çektiğin) gibi bizlere denizden uzak kalmak yaramıyor. Cumayı zor çektim desem yeri. Hem av hem kara demlik çok güzel oldu.
    Maria gerçekten güzel sonuçlar alabileceğimiz bir sahte. Hareketleri çok keskin. Balığın kesinlikle harekete geldiği düşüncesindeyim. Aldığım haberlere göre bizden sonra kalan arkadaşlar birşey alamamışlar. Kara demlik sohbetinde Aykut'a da dediğim gibi senin de kulaklarını çınlattık. Hüdayi Beyle tekrar karşılaşırsak tabii ki selamlarını iletirim. Umarım hepbirlikte bir karademlik sohbeti yaparız.
    Sevgi ve selamlarımla...

20. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Selahattin,
    Güzel sözlerin için teşekkür ederiz. Faydalı olabildi ise ne mutlu bize.
    Daha bereketli ve keyifli avların sizlerin olması dileklerimle...
    Rastgele...