Van'da Sezonun Son Sazanları

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında tercan44 tarafından paylaşıldı.

1. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    DAİWA TOURNOMENT 270 AGS+ DAİWA TATULA 210 YUKI TAYLOR Q5 420 SURF
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sevgili eşim :)
    sa

mustafa kardeşim merhaba

Forumdaki arkadaşlarımız biraz yüklenmişler size aslında hepsi haklı ama tabi şunuda göz önüne almak lazım siz gerçektende acemi bir balıkçısınız ve o bölgede balık tutmak için avbayii arkadaş çevre vs. kişilerden edindiğiniz bilgiler ışığında hazırlık yapıp avlanmışsınız ki size yanlış bilgi vermişler ama ben sizin iyi niyetinize inanıyorum bunun ilk örneği av yasağının kalkmasını beklemiş olmanızdır. diğer yandan bakarsak arkadaşların sert eleştirileri aslında az bile banghead inanın gün gelip amatör ve bilgili bir avcı olduğunuzda bu tarz av yapanların ümüğünü sıkmak gelecek içinizden :laughing: yani ilerde şu yazılan yorumları görüp valla bana az demişler ben olsam daha beter yazardım diyeceksiniz onun için gelen tepkilere sizde anlayış gösterin eminin bu avınızdan bir çok ders çıkartmışsınızdır ve bir dahaki avınızda daha dikkatli olacağınızdan eminin ve size tavsiyem forumda av yapacağınız balık türüne göre yasal mevzuatların bulunduğu konular var burada avlanma şeklleri limitler yasaklı dönemler balıkların yumurtlama dönemleri gibi bilgileri bulabilirsiniz aklınıza takılan birşey olursa herzaman yardıma açığım özelden yazabilirsiniz yada konu açıp bilgi alabilirsiniz :thumb:

2. SAMET TURAN

SAMET TURAN SAMET

AVLAK YERLERİ

HOCAM VANDAKİ AVLAK YERLERİNİ BANA DA GÖNDEREBİLİRMİSİNİZ

3. tercan44

tercan44 Mustafa

En İyi Avı:
    7 kg Sazan
    Ahmet bey merhaba,

Burası Özalp yolu üstünde şehir merkezine yakın bir gölet. Daha güzel göletler de var. Av yasağı kalkınca arkadaşla gitmiştik. Yakaladıklarımızın biri de5 kg'lık trofe sazandı.

Forumdaki arkadaşların aşırı hassasiyetleri beni bilinçlendirdi. Artık limitler dahilinde avlanıyorum. Fakat burada ilk av raporumda bana yapılan press sonrasında Van'daki diğer avlarımın resimlerini ve hikayelerini bir zaman paylaşmama kararı aldım.

Özelden yazarsan tanışır birlikte balığa gideriz. Selametle

4. tercan44

tercan44 Mustafa

En İyi Avı:
    7 kg Sazan
    Sinan bey merhaba,

Yazının linkini özel mesaj olarak gönderirseniz sevinirim.

5. tercan44

tercan44 Mustafa

En İyi Avı:
    7 kg Sazan

Kemal bey merhaba,

Sizi anlıyor ve hak veriyorum. Zaten bu av raporundan sonra gerekli araştırmaları yapıp bilgi edindim. Daha keyifli avlarımız da oldu. Aralık içinde sıfırın altında bir sıcaklıkta bir avlağa gittim, hava o kadar soğuktu ki hiç balık tutamadım, vuruş bile olmadı. Velhasıl; burada av yasağı mayıs 15'de başlıyor. Marttan itibaren av yasağna kadar olan vakti değerlendireceğim. Selamlar....

6. mehmet sarıkaya

mehmet sarıkaya Mehmet Sarıkaya

Sen bohçaçı görmemişsin sanırım geçen sene seben gölünde adamlar yapay göle ağ atmışlar adapazarı ve bolu lular jandarma gece göremiyor gerci nereye kadar baksın yapay ama etrafı 70km telefonda cekmiyor. Ayrıca bak bakalım netten seben gölü balık avı diye nasıl bohçaçılıklar var gör. Balık bol ama artık bu sene çıkmaz sanırım.

7. tyurkay

tyurkay turkay abil

***,sıhke golünde bende avlandım.vandaki diger sazan avlaklarıyla ilgili bilgi verebilir misiniz?saygılar.

8. samsung23

samsung23 aykut

tercan44 van da olta ile balık tutabileceğim yerleri benimle de paylaşabilirseniz cok sevınırım.

9. tercan44

tercan44 Mustafa

En İyi Avı:
    7 kg Sazan
    Vanda Özalp ilçesine doğru giderken sol tarafa düşer, google eart'den bakınız; Sarımehmet Barajı var. Orada güzel sazan var. Alabalık da olabiliyor. Yalnız ulaşabileceğiniz köy yolları bozuktur. Aracınızın ön düzeninin ayarı kaçabilir. Ben geçen sene kısıtlı bir süreliğine gitmiştim, birer kiloluk 3 sazan almıştım.

Zernek barajı var. Barajsetine yakın 5 adet alabalık çiftliği var. Bu alan kiralık olarak çiftliklere tahsis edildiğinden izin almanız gerekebilir. Ama barajın setinden uzaklaştıkça müsait alanlar bulabilirsiniz. Alabalık ve sazan vardır. Zernek barajında avlanmak henüz nasip olmadı.

Sıhke gölünü herkes bilir. ŞEhir içinde sayılır. Uzaklara gitmeye üşenirseniz orada oyalanabilirsiniz. Genelde balıklar limit altı çıkar. Arada bir kilo üstü balık gelir. Vanlılar limit altı çıksa da genelde alıkoyarlar. Limitaltı sazanları suya iade ettiğimi görenler bana şaşkınlıkla baktıkları oluyor.

Ercişte Koçköprü barajı var. Nisanayı başlarında gitmiştim.5-6 saat durmama rağmen oltaya balık bile vurmadı. Barajın zemini kireçli topraktı. Belki de o kısımın toprak yapısı yüzünden balık yayılmıyordu. Ama forumlarda o barajda iyi büyüklükte sazanlar aldığını ifade edenler vardı. Benimki belki mevsim, belki mevki seçimindeki hata yüzünden neticesiz geçmişti.

Özalp tarafında google eart'de gözlemlediğim ufak göletler var, onlara da gidip bakmak lazım.

10. tercan44

tercan44 Mustafa

En İyi Avı:
    7 kg Sazan
    Vanlı değilim, burada memurum. Vanda balık avı ve bölgenin iç sularında şunları gözlemledim:

- Limit olayına kimse dikkat etmiyor.

- Yasak mevsimde avlanmama duyarlılığı henüz oturmamış.

- Özellikle yasak mevsimde Van Gölünden derelere geçiş yapan inci kefaller serpme ile katliam gibi avlanıyor. Öyle ki yarım saat içinde bir İSUZU kamyon dolusu yakaladıklarını ve komşu illere gizli kaçak götürdüklerini ve bunun devamlılıkla yapıldığını duydum.

- Tırıvırı'nın yasak olduğunu bilen kişi az. Bilse bile özellikle Çatak ilçesinde kırmızı benek alabalık avında, derede kullanıyorlar. Balık satanlar bile tırıvırı ile yakalanmış kırmızı benekleri satıyor.

- Vanlı oltacılar ısrarla her gölde ve barajda ekmek içi ile balık tutmaya çalışıyorlar. Yeni yöntemleri araştırmıyorlar, denemiyorlar.

- Vanlılar genelde el oltasıyla avlanırlar. El oltasını baş üstünde daire çizerek sallayıp atmakta mahirdirler. Bu atma yöntemi ile el oltasını rahatlıkla 50-60 metre atmakta sıkıntı yaşamazlar.

- Her göletin ve barajın baş belası ağcılar burada da mevcut. Ancak güzel olan bazı göletlerde ağ atma yasağı var.

- Vandaki gölet ve barajların rakımları 1750 ile 2200 metre arasında. Bu sebeple mart ayı başlarına kadar iç sular donuyor. İnci kefali hariç sazan türü balıklar için avlanma yasağı 15 mayıs-15 ağustos arası uygulanıyor.

- Balık avında bolili kullanan görmedim. Yemleme yapanı duymadım. Ben bolili kullanmıyorum ama yemleme yapıyor, faydasını da görüyorum.

- Zernek barajında kafeslerde alabalık yetiştiriciliği yapılıyor. Özellikle bu barajı besleyen hoşap deresinin su değerleri alabalık yetiştiriciliği için uygunmuş.

-Çatak ilçesinde bir dere var. O derede kırmızı benek alabalık bulunmakta.

-Özalp ilçesinde irili ufaklı göletler var. Bunların çoğuna zamanında sazan aşılanmış. Ağ girmemiş göletlerde iri sazanlar yakalmak mümkün.

- Van havzasında iç sulardaki balık türleri inci kefali (van gölü ve gölü besleyen derelerde), sazan, ot sazanı, kırmızı benek alabalık, gökala, gogort (yöresel ismi ve türüyle Van yöresine has tatlı su balığı) balıkları bulunmakta. İç anadolu havzasına has turna, yayın balığı, kefal ile fırat nehri havzasında görülen kurşun balığı, fırat turnası, sis balığı ve dicle havzasında görülen şabut türü balıklar bulunmamaktadır. Bir defa rast gelmiştim, ama havza genelinde yoktur çok şükür; İsrail sazanı bu havzayı işgal etmemiştir. Etmişse de henüz çok şükür baskın değildir. (Bir defasında oltama Sıhke gölünde denk gelmişti)

Burada görev yaptığım sürece yörenin tüm iç sularını gezme ve olta atma gibi bir düşüncem var. Selametle...

11. tyurkay

tyurkay turkay abil

Bilgileriniz için cok teşekkürler Mustafa Bey.Sağlıcakla kalın,bol şans.

12. umitmuslu

umitmuslu ümit muslu

Mustafa Bey konunuzu ilgiyle okudum. Her ne kadar fotoğrafları göremesem de güzel bir av yaptığınızı arkadaşların yorumlarından anlayabiliyorum. Ben de Van'da öğretmenim. Balıkçılık konusunda her ne kadar çok tecrübem olmasa da ilgim var. Mümkünse sizinle de tanışıp tecrübelerinizden faydalanmak isterim.