VarnaBros.FHC _ 8-11 Tem 2010 – Mega Carp 2010_Svilengrad-BG , Kalamica Lake

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Bro tarafından paylaşıldı.

1. Bro

Bro şenol

Favori Kamış:
    olta
    Herkese merhaba,
    Uzun zamandır düşlediğimiz yurtdışı yarışma tecrübesi için vakit gelmişti ve Mega Carp 2010 iyi bir fırsattı. Yarışma için Bg ye hareket öncesi birçok aksilik, talihsizlik yaşamamıza rağmen katılım konusunda oldukça kararlıydık, yarışmaya 10 gün kala kuyruk sokumundan ameliyat olmuş olmam dahi bizi yıldırmadı. Nihayet 7 temmuz sabahı saat 09:00 da dikişlerim alındı (26 dikiş) ve bagajı yükledikten sonra saat 11:00 gibi hareket ettik, yaklaşık 500 km.yolculuğu nasıl geçirdiğimi varın siz tahmin edin.

Aynı akşam 19:00 civarı Svilengrad’a giriş yaptık, Carp Club Mega Svilengrad tan Petar bizi karşıladı ve diğer şehirlerden gece gelenlerin buluşacağı hotel restauranta ulaştık, aynı gün Sofya ekibi Hoby Team Veselin’in de doğum günü olması ve orada bir kutlama yapılması gayet güzel bir ortam yarattı. İlerleyen saatlerde gerek yol yorgunluğu gerekse Burgaşko ve Slivenska’ nın etkisiyle yatma vakti gelmişti. Sabah (8 Temmuz) erken saatte 6-7 ekip buluşarak 4 gün erzak için alışveriş yapıldı ve göle hareket ettik. Bu arada önceki gün günlük gülistanlık olan hava geceden şiddetli sağanak yağışlı sert rüzgarlı fırtınaya dönüşmüş yolda zaman zaman silecekler yetişmiyordu.

Saat 09:00 civarı gölde diğer ekipler, organizatörler ve hakem komitesi ile bir araya gelindi.
    [​IMG] [​IMG]
    Kuralar çekildikten sonra herkes sektörüne doğru yola koyuldu, sektörlere ulaşma çabaları görülmeye değerdi. Herkes birlik olmuş zorda kalanlara yardım ediyordu, yardımlaşma mükemmeldi.
    [​IMG] [​IMG]

İlk sinyal gelmiş ve saat 14:00 e kadar sürecek olan hazırlık evresi başlamıştı. Biz 1 nolu sektörü çekmiştik, herkesin mükemmel kura çektiniz dediği yerdi. Sektörler sıralaması sağımızdan 2-3-4-5 vs.ilerliyordu.
    [​IMG] [​IMG]

Yağmur altında hummalı çalışmalar başlamış, ordan oraya gezindikçe sektör çamur deryasına dönüşmüştü, şiddetli sağanaktan bir an önce kurtulmak için çadırlar brandalar hazırlanıyordu, sonra montajlar sistemler hazırlandı ve 2.sinyal ile yarışma start aldı. İlk yemlemeyi yağmur altında ne kadar yapılabiliyorsa o kadar yaptık, kura mükemmeldi ancak rüzgar bizden sonraki sektörlere doğru şiddetli esiyordu ve göldeki dalgalar da aynı yöndeydi. Yemleme yaparken her ne kadar bunu göz önünde bulundurmuş olsak da aslında diğer sektörleri yemledik.

Akşam üstü ilk balık haberleri gelmeye başlamış, bizde tık yoktu, ilk alarm seslerini gece yarısından sonra duyduk. Ertesi gün ve gece (Cuma 09 Temmuz) nerdeyse aynı şekilde geçti, ufak tefek vuruşlar alıyorduk ancak sonuç yoktu. Değişik ziyaretçilerimiz oluyordu hatta minik kelebek bizim çadırın önünde yumurtadan çıktı kanatlarını kurutmasında kendisine yardım ettik, yemleme hazırlıkları, yemek faslı (Ercan ellerin dert görmesin), hakem komitesi ise keyifleri yerindeydi.
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Cumartesi (10 Temmuz)sabahı güneşi gördük ! ve rüzgar da kesilmişti. Bulgar televizyonu röportaj için hakem komitesi ile birlikte yanımıza geliyordu, röportaj yapıldı, montaj kontrolü için kura çekildi ve şanssız olta 2 numaraydı, az önce hedefine göndermiştim ve tam istediğim yerdeydi.

2. Bro

Bro şenol

Favori Kamış:
    olta
    Diğer ekiplerden balık haberleri gelmeye devam ediyordu, üzerimizdeki baskı inanılmazdı, hayatımda bu kadar demoralize olduğumu hatırlamıyorum…

taa ki saatler 13:30 u gösterdiğinde 4 nolu oltamız hafif ama sürekli sinyal vermeye başladı, elime aldığımda otların içinde olduğu anlaşılıyordu, marker da ortalıkta gözükmüyordu, bu da demekti ki; balık+otlar+2ad. 120gr.kurşun.
    Önce hafif hafif asılayım dedim, gelmiyordu ! kamışı suya paralel tutarak ve makine üzerinden misinayı elime alarak önce 3-5 metre geriye doğru, sonra da 2-3 metre sağa ve sola yürüdüm, otlardan kurtulmuştu ancak inanılmaz hafifti, 5-10m.sardıktan sonra balığın kıyıya doğru yüzdüğünü anladım, kıyıya yaklaşınca 3 nolu oltanın üzerinden taa 2 numaraya kadar devam etti, sonra tekrar 3 numaraya doğru döndü, bu sefer altından geçecekti ve hedefi ilerideki sazlıklardı, kıyıya 10-15m. mesafede işler karışabilirdi, kalamayı sıktım ve kepçeye doğru yönlendirdim, balık içerideydi, Ercan’ın gözlerindeki mutluluk aklımdan çıkmıyor.

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Sonrasında yeniden etkili bir yemleme yaptık, geceden ümitliydik ancak gece ve sonrasındaki yarım gün ufak tefek vuruşlarla yetindik. Olmayınca olmuyor.
    İlk ve tek balığımız buydu 4500gr.geldi. kılpayı en büyük balık kategori 1.liğini kaçırmıştık.

Ödül töreni (11 Temmuz)
    Genel klasman,
    Yarışma 1.si Haskovo ekibi:

yarışma 2.si ekip:

ve yarışma 3.sü Sofya ekibi Hoby Team:
    [​IMG] [​IMG]

Hakem komitesi, organizatör , ödül masası ve toplu fotoğraflar:
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Her şey çok güzeldi, süper tecrübe oldu, profesyonel ekipler ile yarışma zevki yaşadık, güzel dostluklar kurduk. Sofya Hoby Team Ağustos sonu gibi Bursa ya geliyor, 2-3 gece kamp için sözleştik.
    Güzel şeylerdi, yaşamak lazım…

Yardım katkı ve bağlantılardan dolayı Sabri Bobiç, Metin Yamak, Erdinç Hatib, Fransa WCC ye hazırlanan Petar (mega-chakmaka), Hoby Team Veselin, İvan, hakem komitesi Carp Vratsa, Vidrax-Yambol Gancho, Bursa Melih abi, Carp TR ailesi ve isimlerini sayamadığım diğerleri, çok teşekkürler…

Sonrası dönüş yolculuğu, 2 saatten fazla gümrükte geçti
    [​IMG] [​IMG]

Pazartesi sabaha karşı 3 gibi Bursa’daydık. Daha yeni yeni kendime geliyorum. Merak edenler için toplam harcamalarımız 2 bin tl.yi geçti, keyfe göre 500 e de maledilebilir, 5 bine de…

tekrar tekrar teşekkürler...

3. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    Sevgili Şenol tebrikler çok güzel organizasyon olmuş,orada olmak bile yeter :)

4. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Şenol. Şöyle bir organizasyona katılmayı bende çok isterdim.

5. _korkmaz_

_korkmaz_ Yasir

Favori Kamış:
    Okuma Epix v2 3.90 3parça ..-Filstar 3.60 3lb 3 parça
    Favori Makine:
    Okuma power lıner 860 - Filstar carp Runner mg60
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 6kg
    Canı gönülden tebrik ederim Şenol abi. Bizi oralarda temsil ettiğin için ;). İleriki yıllarda benimde böyle güzel düşüncelerim var amma velakin iş güç sahibi olmam gerekiyor ve sizin gibi büyüklerimden daha çok şeyler öğrenmem de gerekiyor tabi. Bu arada geçmiŞ olsun ALLAH şifa versin abi..

6. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    çok güzel vakitler geçirmişsiniz..

7. ferhatben

ferhatben Ferhat

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turna Fresh , Alba Star Bosphorus
    Favori Makine:
    Shakespeare , Okuma Pro 365 , Penn Surf Blaster 8000
    Harikasınız canı gönülden tebrik ediyorum bende harika bir organizasyon olmus...

8. Bro

Bro şenol

Favori Kamış:
    olta
    umarım katılırsın Mustafa, yalnız şunu belirtmek isterim ki bu bir organizasyon değildi !
    Bulgar Sportif Sazan Avcılığı Federasyonunun düzenlediği, bu federasyona kayıtlı ve harçlarını ödemiş sporcuların katılabildiği, uluslararası Fips-ed kurallarının geçerliği olduğu profesyonel bir yarışmaydı.

ve bu yarışmaya katılım için gerekli şartları sağlayabilecek, Türkiye'ye 5 takım kontenjanı ayrılmıştı, ne yazık ki koskoca Türkiye den sadece biz katıldık.

9. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Şenol öncelikle seni ve senin şahsında takımını kutlarım.Bu ve bezeri yarışmalarda Metin YAMAK tan sonra senin adınıda duyacağız inşallah.Bu arada rahatsızlığından dolayıda geçmiş olsun.Ayrıca rapor ve anlatımda son derece güzel hazırlanmış

10. HAKANBAHAR

HAKANBAHAR HAKAN BAHAR

Emeğinize sağlık güzel bir organizasyon olmuş başarılarınızın devamını dilerim bu arada sazanda çok yakışıklı

11. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Şenol Bey,

Siz de biliyorsunuz biz de, harika zamanlar geçirmişsiniz. Böylesine uzun bir yol ve balık avlamayı çok seven biri olarak imrenmedim dersem yalan olur.

Güzel raporunuzu bizimle paylaştığınız için teşekkürler ve başarılar..

12. DrEjO

DrEjO Tamer

Müthiş günler geçirmişsiniz darısı bizlerin başına diyeleim, tebrikler...

13. sofi-5454

sofi-5454 Metin

Favori Kamış:
    REMİXON VE KARBON ÇELİK SOPA
    Favori Makine:
    DAİWA,REMİXON
    En İyi Avı:
    TURNA 3KG.
    :D çok güzel vakitler geçirmişsiniz herşey gönlünüzce olsun

14. Bro

Bro şenol

Favori Kamış:
    olta
    teşekkürler Aydın abi,
    amacımız ülkemizi layıkıyla temsil etmekti, bunu biraz olsun başarabildiysek ne mutlu bize.

15. Bro

Bro şenol

Favori Kamış:
    olta
    hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.