VarnaBros.FHC_Kamader 2010 Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması 17-19 Eylül

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Bro tarafından paylaşıldı.

1. Bro

Bro şenol

Favori Kamış:
    olta
    Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle her yıl bazı eksiklikleri gidererek daha iyi bir yarışma ortamı hazırlamaya çalışan sn.Engin başkan ve ekibini canı gönülden kutluyorum.
    Bu yıl da bazı konularda sıkıntılar olmasına rağmen bunlar ilgili formlarda dile getirilmiş ve eminim ki önümüzdeki yıllarda Kamader yönetimine ışık tutacaklardır.

Gelelim VarnaBros.’a ;

Yaklaşık 10 gün öncesinden hazırlıklarına başladığımız yarışma için, yemleme amaçlı 3 çeşit farklı boilie tarafımızca hazırlanmış bir o kadar da bilindik markalardan temin edilmiştir, ayrıca yine 3-4 çeşit farklı aromalarda mısır hazırlanmış yine birkaç çeşit de diğer bilindik hayvansal yemler hazırlanmıştır.

Yarışmaya 1 hafta kala bayram tatilinde Sofya’dan gelen misafirlerimiz ile birlikte başka bir avlakta 2 gecelik kamp yapılarak hem bazı montajlar denenmiş hem de bolca roket atış antremanları yapılmıştır.

Kamp dönüşü makine ve ekipmanların bakımı yapılmış, son 2 gün kala da kovalar dolusu yemleme için kullanılacak malzemeler mix lenmiştir.

Perşembe gece yarısından önce İshakçılar yolundayken Erdinç ile telefonda konuştuk ve yarışmacıların bir kısmının orda olduğu hatta kuraları çekip sektörlerine yerleştiklerini öğrendiğimde canım sıkılmadı desem yalan olur, şiddetle ayrı gayrı kura çekilmesine karşıyım, sonra Bülent lerinde 36 noyu çektiklerini ve yerleştiklerini öğrendikten sonra Bülent i aradım ve 36 nolu sektörün balık yapmadığını söylediğimde telefonda kahkahalar attık :) hatta Volkan da onların yanındakini çekmiş, bende o zaman 35 numarayı çekeceğim dedim ve telefonu kapattık, yarışma alanına vardığımızda Mustafa abiler ordaydı birkaç muhabbetten sonra kuraları çektik ve sektörümüz 13 numaraydı.

Sektöre yerleştikten sonra sabaha karşı yarışma startına birkaç saat kala Bülent ve Volkan ların olduğu sektörleri ziyaret ettik, keyifler güzeldi ;)

Sabah 6 da yarışma start aldığında ilk iş olarak sektörün sol köşesine 2 podu da yan yana dayayarak her birinde farklı yem ile suya dik açıda gelişigüzel değişik uzaklıkta mesafelere gönderdik.

Ardından derhal yaklaşık 2 saat süren marker çalışmaları başladı, sektörü kendi içinde 6 parçaya böldük ve buna göre tarama yaptıktan sonra esas randıman alabileceğimiz bölgenin 4 numara olacağına karar verdik çünkü o bölgede güzel bir çukur oluşumu mevcuttu ve sazan efendilerin potansiyel yemlenme alanıydı.

[​IMG] [​IMG]

Marker çalışmaları tamamlandıktan sonra pod ları ilgili bölgeye taşıdık ve yemlemeye başladık, ben 1.marker ın sağ tarafına Ercan da sol tarafına olmak üzere oltaları gönderdik, ikimizin markera göre ilk oltalarımız arasında (suda düştüğü yer) yaklaşık 10 m.genişlik vardı, sağ bölgeyi mısır vb.ağırlıkta yemledik sol bölgeyi ise boilie groudbait vb.şeklinde, ilk yemleme olduğu için sağ ve sol olmak üzere 30x2=60 roket atışı gerçekleşti, o gün boyunca bir daha elimize kamış almak istemedik.

[​IMG] [​IMG]

O gün boyunca tek tük İsrail haricinde aksiyon olmadı, akşam saatinde hava kararmadan önce yemleme tazelendi, markerın mısır kanadı küspesel malzeme (köpek maması, kuzu yemi vb.)ile takviye edildi, edilmez olaydı, İsrail istilasına uğrayacağımızı bile bile koku yayılsın diye yine de yaptık.

Artık yorgunluktan bitmek üzereydik, gerek yol yorgunluğu gerek ilk gece hiç uyumamış olmamız ve de yarışmanın ilk günündeki yemleme işleri bizi bitirmişti. Uyanamama ihtimaline karşı (mümkün mü :) ) alarmların ve telsizin sesini sonuna kadar açarak istirahate çekildik, bütün gece boyunca bik bik bik İsrail efendiler oltaları didikledi durdu.

Sabah uyandığımızda ise önceki gün kurumaya bıraktığımız fresh boilielerin şaro tarafından :) mideye indirildiğini gördük. 2 paket Berkley Atlantik Salmon dan bir adet bile kalmamıştı ki favori boilimdi. fileye koyup ağaca assana.

Bu şaşkınlık ile ne yapacağımızı düşünürken yemlik kutusundaki 10mm.Dynamite Baits Octopus-Black Pepper aklıma geldi , önceki gün yemlemede marker boili kanadına çalıştığımız mixe bunlardan da bolca koymuştuk. Mısır kanadı hiç çalışmıyordu ve bir şeyler yapmak lazımdı, üstelik esas boilileri de köpek yemişti. Mısır olayını tamamen ortadan kaldırdık, Ercan başka bişeyler denedi ben de bu 10mm. octopuslardan pva ipe 24 adet dizdim ve iğneye de 2 adet bağlayarak gönderdim.

2. Bro

Bro şenol

Favori Kamış:
    olta
    Ardından sağa ve sola olmak üzere dünkü boili ağırlıklı karışımdan 3’er roket gönderdik, bu arada yandaki 12 numaralı sektördeki aga da sabah sabah yemleme mi olur diye yanımıza geldi söyleniyordu…..
    Sen misin söylenen…….
    veeee beklenen alarm sesi ……………………

[​IMG] [​IMG]

İlk balığımızdı 2100gr.geldi, çok heyecanlandık, öyle bir asılıyor ve kafa atıyordu ki sanırsınız 5 kilo.

Ardından montajları yenileyip 4 oltayı da aynı sisteme çevirdik ve ben Bülentlerin sektöre boili toparlamaya gittim, 1 saat geçmemişti karşı kıyıda kahve içerken Ercan’dan telefon geldi…. 2.balığı da çekmişti 1500gr. bu mükemmel haberdi, çalışan sistemi bulmuştuk, aynı boilielerin 15mm.si Onur abide vardı o da biraz takviye yaptı sağolsun.

Öğlene doğru yaban tv geldi çekimler eşliğinde balıklar iade edildi.

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

3. Bro

Bro şenol

Favori Kamış:
    olta
    Öğlenden sonra alarmlardan biri yine güzel sinyal verdi, bu sefer gelen yakışıklı anca 900gr. çekiyordu.
    Ardından akşam üstü 2 adet yakışıklı daha oltaları ziyaret etti, biri 500gr. diğeri 750gr.ağırlığındaydı.

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Bu arada İsrail de boş durmuyordu 2.geceye yaklaşırken İsrail toplamı 2kg.ı geçmişti. 3 adet 10mm.boiliye banamısın demiyorlar.

[​IMG] [​IMG]

Montajlar belli periyodlarda sürekli yenileniyor, boş kaldığımız her an pva ipe 10-15 mm. Octopus diziliyordu.
    Artık son gecemizdi ve sabaha kadar uyumak yoktu.

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

Gece yarısından hemen önce gelen 6.balığımız işleri iyice kızıştırmıştı, tartı 2000gr. gösteriyordu ve limit altı balıkları elediğimizde 5600gr.a ulaşmıştık.

Gece yarısından sonra sabah 4 e kadar tek bir sinyal sesi dahi duyulmadı, ben saat 2 gibi yatmıştım, Ercan nöbetteydi, 4 te nöbeti devraldım ve gün ağırana kadar 2 vuruş oldu, 2 balığı da kepçenin 1 m. önüne kadar getirmeme rağmen dışarı alamadım, bir tanesi oltaları karıştırarak kurtuldu, diğeri ise 80cm.leadcore bağlı oltayı leadcore un üzerinden her nasılsa kesti ve kurtuldu, balıklar çok büyük olmamakla birlikte limit üstü olma ihtimalleri kuvvetliydi.

Sabah olduğunda gece yakalanan balık iade edildi.

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

Saat 07:30 gibi sağlı sollu 3’er roketlik boilie karışımı kalmıştı, onları roketledikten sonra saat 09:30 da yapacağımız son yemleme için hazırlık yapmaya ve pva dizmeye dolu dolu 2 saatimiz vardı.

Abartmayarak son yemleme yapıldı ve bir ara Ercan ile Erdinç telefonda konuşuyorlardı, ben ise montajlara devam, son 1 saate girdiğimizde 15dk.da bir takımları toparlayıp pva ile takviye edip yeniden atmaya karar verdik ve dediğimiz gibi de yapıyorduk…………

Resmi kayıtlara göre saatler 10:54 ü gösterdiğinde Ercan’ın 2 nolu oltası beklediğimiz alarmı verdi, balık sertti ve kupayı müjdeliyordu :) fazla uğraştırmadan kepçeye girdi 6600gr.geliyordu, çok mutluyduk………

4. Bro

Bro şenol

Favori Kamış:
    olta

Sonuç olarak toplamda 7 adet ile 14,350 kg. sazan balığı (2150gr. limit altı) yakaladık ve buda bize şampiyonluğu getirmişti.

Üç farklı iğne kullandık; korda wide gape no 4 , esp raptor no 5 , berkley longshank no 2 . balıkların çoğu esp raptor ile yakalanmıştır, büyük balık ise berkley longshank ile….

Kamader yönetimini canı gönülden tekrar kutluyoruz, güzel dostluklar kurduk Carp41 ailesi ile tanıştık, sektör 14’e extra extra teşekkürler, güzel çayları ve doyumsuz sohbetleri için, yeniden birlikte olmak dileğiyle…

Bu arada VarnaBros.FHC kuruluşunun ikinci yılında 2.kupasını da kazanarak kendi kendine doğru yolda olduğunu kanıtlamıştır.

Geçen seneki Ankara-Mogan ın ardından bu yıl da Kamader’de gelen derece bizi fazlasıyla motive etmiştir, bu uğurda harcadığımız emeğin karşılığı olmuştur.

Ülkemizde SPORTİF SAZAN BALIKÇILIĞININ gelişmesi için elimizden geldiğince olayın takipçisi olacağız…..
    yanımızda olan herkese sonsuz teşekkürler…

5. Togay

Togay H.Togay YILMAZ

harika bir organizasyon... emeği geçen dereceye giren girmeyen herkezi kutluyorum... bu tür organizasyonların sıklıkla devamını diliyorum...

6. modena

modena

bravo...bravo...bravo...

7. DEREBEY86

DEREBEY86 iBrAhİm

:)

abi harika bir rapor harika bir av tebrikler

8. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Güzel anlatım yapmışsınız Tebrik ederim

9. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Tekrar tebrikler,bravo!

10. Bro

Bro şenol

Favori Kamış:
    olta
    teşekkürler.

eywallah...

teşekkürler...

teşekkürler, dilim döndüğünce aktarmaya çalıştım.

tekrar teşekkürler Erdem...

11. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Muhteşem bir paylaşım, çok güzel anlatım ve ödülünüz için yürekten tebrikler...

Sazan avında sadece bir izleyici olarak bile inanılmaz özeniyoruz, kimbilir bu keyfi yaşayanlar nasıl kıvranıyorlardır (Erdeeeeeemmm :))

Şampiyonluğunuzu tebrik ediyor ve gerçekten sportif sazan avına yaptığınız, yapacağınız katkılar için peşinen şükranlarımı sunuyorum..

Selamlar..

12. Bro

Bro şenol

Favori Kamış:
    olta
    teşekkürler Rıfat.
    Erdem daha yolun başında sayılır, ancak çok azimli ve tüm gelişmeleri takip ediyor. çok yakında Sportif Sazan Avcılığının doyumsuz keyfini gerçek anlamda yaşamaya başlayacağından şüphem yok. başlangıç için de keşke o da Kamader 2010 a katılabilseydi, orada bulunmak bu işe gerçek anlamda gönül vermiş ekipler ile tanışmak bile yetiyor aslında...

13. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Şenol çok güzel bir yarışma çıkartmışsınız tebrikler.Ayrıca anlatımında ayrıntılı ve çok hoş olmuş,bir çırpıda zevkle okudum, seni ve ercanı canı gönülden tebrik ederim ,demekki çalışınca oluyomuş .

14. Bro

Bro şenol

Favori Kamış:
    olta
    teşekkürler Aydın abi,
    aynen öyle abi biraz azmetmek lazım...