Ve Beklenen Rapor.. > Ankara - Bayındır Barajı < Gece Avı Raporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında eyeofnight tarafından paylaşıldı.

1. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    Eve geleli sadece yarım saat oldu. Sizlerle bu raporu bi an önce paylaşma isteğimden dolayı üzerine misler gibi sazan ve sudak kokusu sinmiş kıyafetlerimi bile değiştirmeden hamur ve sasi kokan ellerimle bilgisayarın başına oturdum:)

28/07/2010 tarihinde evimden yaklaşık 15 dakika uzaklıkta olan bayındır barajına doğru ağır adımlarla yola çıktım.:) kendisine, bana balıkçılık aşkını aşıladığı için çok şey borçlu olduğum saygıdeğer eniştem, 1 arkadaşı ve arkadaşının yeğeni(erkan abi, emrah) ile barajda buluştuk. saat 7 civarıydı hemen oltalarımızı atmaya koyulduk. saat 8e doğru sazan ve sudak oltalarımızın tamamını su ile buluşturmuştuk. eniştemin özel tarif hamuru, kısıtlı sayıdaki yavru balıklar ve nolur nolmaz diyerek yanımıza aldığımız solucanlar dip oltalarımızın yemlerini oluşturuyordu. oltalar atıldıktan sonra hemen at çek yapmak için kamışlar ve şasiler hazırlandı. hep birlikte at çek yapmaya başladık. dinlenmeli bir şekilde saat 10a kadar at çek yaptık.

asıl hedefimiz geceyi barajda geçirmekti fakat saatin 11 olmasına rağmen tek bir vuruş bile almamış olmamız kararımızın 12-1 gibi evlere dağılma şeklinde değişmesine sebep olmuştu. bu sırada biz bu konu hakkında tartışırken acı bir zil feryadı geldi. eniştem oltaya yakın olduğu için hemen oltayı kaptı. ufak bir mücadelenin ardından balığımızı suyun dışına aldık. yaklaşık 35-40 cm arası güzel bir sudaktı. tabi bu balıktan sonra eve erken dönme fikri tamamen unutuldu:D

saat 2ye doğru beyaz dansöz(eniştemin tabiri):D şaşimiz ile 2. sudağımızı da aldık. fakat balık fazla büyük olmamasına rağmen şasiyi neredeyse mideye indirmişti. suya salmak istedim ama boğazına saplanan 2 kancayı gördükten sonra birşeyin değişmeyeceğini farkettim balığı kurtarmak için gösterdiğimiz tüm çabalar boşa gitti. kargaburnu türü bir alet ile şasiyi parçalayarak iğneleri çıkardık ama bu işlem bittiğinde balık çoktan can vermişti:(

Sabaha karşı 4buçuk civarında nolur nolmaz diyerek yanımıza aldığımız solucanlar sayesinde 5 kadife yakalamştık tuttuğumuz balık sayısı 7 ye ulaşmıştı. fakat boyutları ufak olan 4 kadife tekrar suya iade edildi. bu saatlerde güzel bir zil sesi geldi. sol tarafta en uç kısımda olan oltadan güzel bir vuruş almıştık. ben hariç herkes uyuduğu için ben ilgileniyordum. kulağıma belli belirsiz bir zil sesi daha geldi fakat bizim oltalardan olmadığını düşünerek tekrar önümdeki oltaya dönmüştüm. at çek ile geçirdiğim 1 saat sonunda herkes uyanmıştı. erkan abi ile oltaları kontrol etmek için diğer uca doğru yürümeye başladık.en son oltaya geldiğimizde şaşkınlıktan küçük dilimi yutuyordum. zil suyun içine düşmüş ve misina aşırı bol bir şekilde duruyordu. erkan abi hemen oltayı aldı çekmeye başladı ama üzgün bir surat ifadesi ile boş geliyor dedi. fakat olta kıyıya yaklaştığında balığı gördük ve o anda birkaç defa çırpındı. ama kıyıya çok yakındı kaçması için yeterli olmadı. yaklaşık 1 kilo 200 gram civarında çok güzel bir sazandı. ağzı neredeyse tamamen yırtılmak üzereydi. o şekilde balığı kıyıya alabildiğimiz için çok şanslıydık. ayrıca tahminlerime göre bu oltanın zilinin suya düşerken çıkardığı ses benim başkalarının oltalarından geldiğini düşündüğüm sesti:)

avımız güneşin kendini belli etmesiyle birlikte sona erdi. geçen seferki gece avım gibi bu sefer de fotoğraf makinem evde kalmıştı. her sefernde alcam diyorum ama unutuyorum bu 3 oldu:( balıkları eve gelince resimledim fakat o güzelim sazanı erkan abimize hediye ettiğimiz için resmini alamadım. gerçekten çok güzel bir av geçirdik. çok şükrediyorum barajımızda balık tükenmemiş. ayrıca güzel bi nokta daha var balıklar artık(kadife hariç) klasik yemlere(mısır, solucan, basit hamurlar vs.) gelmediği için ufacık balıkları alıp götüren katillere fırsat kalmıyor. şu an bayındır barajında takımınızı ve yemlerinizi nasıl ayarlayacağınızı bilmiyorsanız ufacık 1 sudak almanız bile gerçekten hayal...

Kusuruma bakmayın ama raporu düzenlerken kullandığımız yemlerde ve olta takımlarında değişiklik yaptım. kimse yanlış düşünmesin kullandığımız herşey yasalara tamamen uygundur. herkesin öğrenmesini istemediğim için bu tür değişikliklere başvurdum. ben bi hata yaptım sonradan bilgilendirildim. eğer bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlarım varsa şunu unutmasınlar sitemizi sadece güvenebileceğimiz kişiler ziyaret etmiyor. burdan edindikleri bilgiler ile birçok bohçacı iş başına geçiyor ve bu da göllerimizdeki barajlarımızdaki balık popülasyonunun büyük oranda zarar görmesine neden oluyor. o yüzden av bölgenizi takımınızı yemlerinizi vs. bilgileri gerektiği kadar muhafaza ederseniz bu hepimiz için faydalı olur.;) hepiniz Allah'a emanet olun. saygılar...

2. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Bende heyecanla bekliyodum raporu :)
    eline emeğine sağlık gerçekten okurken bile keyif aldım be üstad :)
    ama sazanın fotosunuda alsaydın keşke :(

3. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:

teşekkürler barış abicim umarım hoşuna gitmiştir senin için bazı ayrıntıları bile anlattım:) benim telefon kamerasız enişteminki de kamerasız doğal olarak çekemedik. üzüldüm çünkü gerçekten görülmeye değer bir balıktı. ama napalım sağlık olsun bunlar yeterli olmuştur umarım:)

4. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    bayıdırda av yasak değil mi?

5. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    senin yüreğine sağlık... canın sağolsun... bakalım hafta sonu ben napcam ?
    Cumartesi gidiyorum bende....Heyecan dorukta çok özledim balığı çokkk

6. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Bilerek farklı adres verdim dedi ya :)

7. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    sanada bol şanslar abicim benmkilerden daha güzelleri senin olsun inşallah

8. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    bayındır doğru adres barış abi yemler takımlar vs. farklı.. ayrıca bayındırda av yasak değil bilginiz yanlış kemal bey

9. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Ya çok şey istemiyorum kardeşim 2 zil sesi duyayım o makina göle dogru egılıp kalksın , mısinaaa söyleeee bir gezine gezine gelsin başka bişey istemem dönerim hemen fazlasında gözüm yok :)

10. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    hmm galiba burda kiloluk balıktan bahsetmişsin abicim:D Allah gönlüne göre versin... aynı bahsettiğin şekilde bi balığı gece kaçırdık. rapor baya uzun olduğu için onu da anlatmayayım dedim. kıyıya kadar geldi balık çok rahat söyleyebilirim 2 kilo vardı. sonrası malum sahne son gücüyle birkaç çırpınış ve (genelde misina kırılır ama) bizim iğne yamuldu ve balığın ağzından çıktı:( ya sanki ne kadar büyük balık tutcam deyip oltalar güzelce elden geçirilmeden balığa gidilirse kaçan balık büyük oluyo abi:)

11. serosez

serosez M.Serhat SEZGİN

En İyi Avı:
    OLTACILARDER
    kardeş süper rapor hazırlamşsın ellerin dert görmeye..mekan olarak süper bir yer bayındır,lakin defalarca gitmeme rağmen tek vuruş dahi alamadım :D sen baya umutlandırdın beni,bu hafta garanti bayındırdayım :D ..daha iyilerini tutman temennisiyle..
    Serhat SEZGİN

12. modena

modena

tebrikler...çok güzel bir rapor olmuş...kutlarım...ellerine sağlık...

13. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    teşekkürler kardeş daha iyileri bayındır barajında senin olsun çok sağol:) ama ben yine de fazla umutlanma derim çünkü inan umduğumdan kat kat fazlasını buldum 1 tane kiloluk sazan 2 tane sudak bir tane kaçırdığımz 2 kilo civarı sazan hatta o kadifelere bile hasret kalmıştım ben:) bunlara bayındırda rasgeldiğimi rüyamda görsem inanmazdım gerçekten:)

teşekkürler tebrikleriniz için. aslında daha raporda atladığım yerler oldu mesela kaçırdığımız balığı falan yazmamıştım. okuyanların sıkılacağını düşünerek kısa tuttum bu kadar hoşunuza gideceğini bilseydim inanın atladığım kısımları da hiç sıkılmadan yazardım...

14. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Hepsi elden geçti , 0 misinalar 0 igneler hepsi hazırda yengen izin vermiyorki gideyim :) Baba olmak kolay değil ama hazırlıkda kolay olmuyor :) Gel pazar gel

15. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    en azından kaçırma şansın çok düşük abi:) dilerim pazar senin için bi an önce gelir çooooook sabırsızlanmışsın anladığım kadarıyla:)

16. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Güzel akıcı bir anlatım kullanıyorsun Nihat, böyle devam et. Tebrikler.:)

17. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Hiç sorma kardeşim yaa ;
    internette videolarını izliyorum içim gidiyor zil çalınca ekrandan girip almak istiyorum :(

18. LapinCash

LapinCash

Baştan aşağı okudum.Çok güzel bir av geçirmişsiniz.Maşallah.Heyecanınızı görebiliyorum.Bende listeledim ava giderken ne götüreceğime dahil yemek felan filan :) Foto makineside var içlerinde :)

19. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    güzel iltifatınız için teşekkürler rıfat bey inş. her raporumu bu şekilde hazırlayacağım:)

barış abi emin ol seni çok çok çok iyi anlıyorum. ben de o heyecan hiç bitmiyo bugün balığa gidiyim yarın televizyonda izlerken yine ağzımın suyu akar:D

teşekkürler emre kardeşim. fotoğraf makinesi şart ama ben her seferinde unutuyorum. artık balığa gitmeden bikaç gün öncesinde hatırladığım zaman kemerime bağlayacağım fotoğraf makinesini:D

20. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Avın daim olsun kardeşim :)