Vedar ABAYOĞLU ve AVİSTANBUL Mercan avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Avistmk tarafından paylaşıldı.

1. king_barracuda

king_barracuda

çok teşekkürler okan ulaştım bilgilere

2. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    gidersen orkinos şişlerini dene pişman olmazsın :thumb:

3. Avistmk

Avistmk Mehmet

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SUPER SENSITIVE 2,40
    Favori Makine:
    SHIMANO ALIVIO 2500
    En İyi Avı:
    Deniz Levreği 6,5 Kg.
    Sırf orkinos şiş için o yol göze alınır :)

4. korsann52

korsann52 cemil

Teori okeyde pratik hüsran galiba 3 balik icin(onlarda bayagi kücük) bunca malzeme hazirlik mesakkatli yol .Maalesef baliktan cok malzeme satin alma aliskanligina dönüyo bu is ülkemizde balik yok yeterince, deil Vedat Abayoglu Hz. Yunus gelse sonuc pek deismez yok balik yok yok yok. Simdi yok güzel havaydi ortamdi falan demeyin yemezler bu martavallari.Insan balik yakalamak o zevki yasamak ister.Benim nacizane tavsiyem imkani olan arkadaslar malzemeye para yatirmaktansa senede 1 isvec e (seneye gidecem insallah) danimarkaya(nisan ilk hafta ordaydim) yadabenzer ülkelere gidip bu zevki yasamalarini tavsiye ederim. ben danimarka hvide sande deydim sardalya (hering) in en güzel yakalandigi yer sardalya hamsi kadar deil bildigin lüferden bile iri müthis zevkliydi tavsiye ederim

5. Avistmk

Avistmk Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO ALIVIO 2500
    En İyi Avı:
    Deniz Levreği 6,5 Kg.
    3 balık için değil,hiç balık olmasada gidilmesi gereken yerlerden biri.
    Siz çeşitli ülkelerde çeşitli av yapma imkanına sahip olabilirsiniz ki,bu Ülkemizdeki amatör balıkçıların isteyip bir çoğunun erişemediği bir durumdur.Gönül tabiki daha iyi avlar yapmak ister.İmkanlar dahilinde herşey mümkün olabilir.Bu yorumda nerelere gideceğinizi bildirererk sanırım bir gövde gösterisi yaptınız.Buda güzel.

Ama inanın ustalardan birşeyler öğrenmek,yeni bilgilere sahip olmanın verdiği güvenle artık ülkemizdeki amatör balıkçılar sizin tabirinizle malzeme kirliliğinden kurtulacaklardır.

Küçükte bir not diyelim :

Dünyanın her yerinde balık tutabilirsiniz,hatta devasa trofeler bile,Ama boğazdaki istavritin tadı başkadır.

Saygılarımla.

6. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Çok yakışıksız, ahlaksız, terbiyesiz bir söylemim olmadı. Şimdiye kadar bu forumda bu tarz bir raporla karşılaşmadığım için trajikomik buldum ve :D dim. Sitemize sponsor olduğunuz için teşekkürler. Ticari kuruluşlar fiyat, kalite ve hizmetleri ile sitede zaten bolca reklamlandırılıyor. Bize bunlarla gelin. Saygılar.

7. Avistmk

Avistmk Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO ALIVIO 2500
    En İyi Avı:
    Deniz Levreği 6,5 Kg.
    Merhaba

Ben söyleminizin derecesini belirtmedim sadece yakışmadığını söyledim.
    Sizler her firmayı aynı görebilirsiniz ki yerinizde olsam bende öyle düşünürdüm.
    Ama teoride kalmayıp pratiğe dökmek her firmanın yapmayacağı birşey.
    Bizler Vedat ABAYOĞLU üstadımızdan birşeyler öğrenmeye gittik ve o bilgileri dostlarımıza aktarmaya çalıştık.Buna saygı bekleriz.
    Bizim için herşey para değildir. Bundan emin olun.

8. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Size hayırlı işler.

9. Avistmk

Avistmk Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO ALIVIO 2500
    En İyi Avı:
    Deniz Levreği 6,5 Kg.
    Çok teşekkürler.Bir gün çayımızı içmeye bekleriz.

10. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    videolar gelecek mi?

11. Avistmk

Avistmk Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO ALIVIO 2500
    En İyi Avı:
    Deniz Levreği 6,5 Kg.
  12. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    İstanbulda olsa gelirdim. En büyük zevkimdir av marketinde malzaemeleri kurcalamak. Hem de balık sohbeti yapmak. Davetiniz için teşekkürler.

13. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Cemil,girişin çok iddialı ,ustalık kokuyor.Haklılığında söz konusu,ancak finalin çok zayıf geldi bana:(
    Şimdi bin uçağa,cebinede beşbin dolar koy,gel danimarkaya sardalya avlamı diyorsun.
    ki onlar sardalya değil,ringa (bizim tirsinin emmioğlu).Hani gelin kılıç avlayın,dev somonlar alalar sizi bekler desen amenna da.
    Burda çapariye vurdumu tirsiler,toplar kaçarız o bölgeden be gülüm.Biz yemeyiz konservesini,fümesini o meretin:)

14. makca

makca Mehmet AKÇA

En İyi Avı:
    ALABALIK 50cm(HAVUZDA)
    Sorun balığın olmaması değil sizin parayı verdiğiniz zaman aldığınız tekne,
    rehberlik hizmeti gibi hizmetleri para verseniz bile alamamızdır.
    Balığın yerini bilen profosyonel arkadaşlar teknesini kiralasanızda,sizi misafir taşına götürüp bahsettiğiniz 3-5 balığı yakalatmaktadır.Bizim gibi
    balık tutmak amacı ile yabancı bir bölgeye gidenlerin koca denizde balığı
    bulması biraz güç olmaktadır.
    Eminimki bu sizin içinde geçerlidir.belgeseller ve diğer tv programlarından seyrettiğim kadarı ile bahsettiğiniz av içinde siz tekneye ve rehbere para
    veriyorsunuz.rehber olmadan sizinde balık yakalamanız biraz zor.
    Vedat ustaya gelince teknesindeki balık bulucu bozuk.Eğer balık bulucu olsa
    eminim çok güzel av resimleri görebilirdik.
    HA!Geçen sezon İstanbulda olsa idiniz sizde Sarıkanat ve lüfer tutup
    (limitler dahilinde) hayatta bir daha unutmayacağınız bir balık macerası
    yaşayabilirdiniz.Bunun için rehbere para vermenizede gerek yoktu.
    Boğazda herhangi bir yerden olta atmanız yeterdi.
    Sağlıcakla kalın.Avlarınız daim olsun

15. Avistmk

Avistmk Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO ALIVIO 2500
    En İyi Avı:
    Deniz Levreği 6,5 Kg.
    İstanbul'dayız .Bekleriz.

16. korsann52

korsann52 cemil

Ne tirsisi hering (sardalya olsa gerek türkce)cok lezzetli cok sevilen balik cok lüks sauna, jakuzili bi ev istemezsen eger ortahalli 6 kisilik bir evin haftalik 350 € bulursun ucak biletinide önceden ayarlarsan 150€ bulursun 200€ da yersin (70 € ev icin 400 daha yani en baba 500€ eder ne 5000 ini? Ha begenmedinmi heringi mayistan itibaren mükemmel zargana akini var onudami begenmedin platt fisch avla surf oltanla (dil baligi gibi ) o dami olmadi cik tekneyle dorsch avla genemi olmadi o dedigin somonlari alabaliklari avla sayisiz göl var bu saydiklarim ayni yerde ayni mevsimde avlanabiliyor 1 haftada hepsi icin zaman var.INSALLAH arzu eden herkesin imkani olur da yasar balik yakalama zevkini belki düsünen olur diye söyledim YANLIS anlasilmak istemem. Belki vize sorun olur diceksiniz ama 29 yasinda yegenim geldi yanimda simdi birkac yildir sigortali calisan herkesin SCHENGEN vizesi alma hakki var yegenim aldi geldi.

17. korsann52

korsann52 cemil

Yo bu av icin rehber tekne falan yok milyonlarca balik ilkbaharda buyuk bir fjord var oraya yumurtlamak icin giris yapiyo sonbahardada geri cikiyo kiyidan tutuluyo yada kücük botla da kendin tutabilirsin sadece dorsch icin tekneye para veriyosun. Hersene izinde15 gün 4 levent sanayi mahallesindeyim orda evimiz yani kisa dogru gelirsem (nadiren)kalender ordu evinin ordan kanali bulmaya calisiyom istavrit ve sarikanat zevkini cok ca yasadim. eskiden izmarit vardi simdi oda yok yazinsa hersene bir yigin takim taklavat gaza geliyom ama bise cikmiyo ama dedigin dogru kraca ve cinekop oldukca bol cikiyo mevsiminda ama sanirsam ikiside yasak .

18. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Gülüm,aç alamanca-türkçe sözlüğü görürsün alaman ringaya hering diyormuş .Ben öyle yaptım,şimdide dorsch nemenem bi şey onun için bakacam,platt fisch i azçok çözdüm yassı balık, olsa olsa kalkandır dedim,yada halibut dedikleri dev pisi.Sardalya o denizlerde yaşamaz,senin balık bizim hamsi gibi fazlası balık unu yapılan ,ringa(tirsi türü) balığı.Ha bu arada dorş morina balığıymış.
    iki morina üç tirsi tutacaz diye elin gavuruna minnet ettirme bizi vize mize için seceremizi saymayalım dürzülere.Biz tutuyoruz üçbeş balık buralardada.

Sen ,gelince türkiyeye bi mesaj at bana,seni misafir edeyim,balığa boğayım.Bi daha oranın balıklarını ağzına atmazsın(norveç uskumrusuna,SOMONUNA sözümüz yok,yeriz alayını).
    Ha bu arada ,oralarda yaptığın avlardan bir demet yapıp raporlarsan,bizimde gözümüz,gönlümüz,ufkumuz açılır.RASTGELE.

19. makca

makca Mehmet AKÇA

En İyi Avı:
    ALABALIK 50cm(HAVUZDA)
    Biz kurallara uyan balıkçılarız.
    İzine geldiğinizde Trabyaya bekleriz.
    Av hikayelerinizi sizden dinlemek isteriz.

20. king_barracuda

king_barracuda

ringa sardalyanin irisi gibdir şekli. tırsi ile aynı familyadadır yakın akrabasıdır. yani üçüde aynı ailenin üyesidir .yalnışım yokktur heralde.
    zaten bizimkiler ringa görünce aa bu tırsi der. yabancı biride tırsi görünce ne tırsisi bu bildiğin ringa der..

canı ringa çeken varsada reklam olmasında ikea mağazalarında bulunur