Vedat Abayoğlu'nun balık satma, satmama konusundaki videosu, Lütfen izleyiniz

Konu, 'Videolar' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Cidden ne anlattın ki sen abi? Sanırım hala yüzünü filan yıkamadın, uyku geçmedi senden.

Ne alakası var bunun? Tamam boyuna zırvalıyorsun. Bak şimdi hemen "Amanda usluba bak yavvv, adam bana neler diyor" diyeceksin. Bak açıklayayım.

Zırva: Saçma, saçma sapan, boş, anlamsız söz
    Safsata: Boş, temelsiz, asılsız söz

Ve senin burada yaptığın ne:

Gay'le, homoyla, erkekle dişiyle filan bizim konumuzun ne alakası var? Bildiğin apaçık safsata yapıyorsun sadece.

Daha önce de gene safsata yapıyordun, neymiş, benim ne mal olduğumu zaten herkes biliyormuş filan. bunun ne safsatası olduğunu da sen bul artık.

Buyur, sallamıyorsan, getir, koy bakalım nerde sallıyormuşum, hadi bekliyoruz.

Arşivlere bakın da, neler yazdığını göründe demişsin. Hay hay, buyrun, açın görün, yazdıklarımız kaç sitede alıntı yapılmış, kaç kişi benim sırtımdan teşekkür filan almış, gidin kendiniz görün.

Adam amatörse amatördür, profesyonelse de profesyonel. Ama balığı aynen sen ben gibi tutmaya çalışıp, senden dahasını tutunca da "Ama sen profesyonelsin, burada olamazsın, defol git" moduna giremezsin. Onun maharetine de laf edemezsin. Bunu dokundurmak diyerek böyle töhmet altına alamazsın.

Ha, adam gırgır sermiş, trol çekmiş, 50 kg bir levrek bulmuş. Zaten hiç kimsede bunu dokundurma diye anlamaz. Olan bellidir, ortadadır.

Kim kime neyi dokunduracak? Kim dokundurmuş? Sadece sallıyorsun bence. Yok sallamıyorum diyorsan, buyur göster, kim gelmiş sana, erkekliğine filan dokundurmuş?

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sen, ben ve özkan için böyle.

Ama herkes için bu kadar yalın olamayabiliyor, gördüğümüz gibi.

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Fethi kardeşim, yazınızda T.D.K. anlamlarını içeren cümleler olduğundan alıntı yaparak görüşlerimi yansıtmaya çalıştım.

Dediğiniz doğrudur. Hemfikirim. :thumb: :thumb:

Lakin, ortada bu amaç yapılmış bir eylem söz konusu değil. Sırf zevk amaçlı yapılmış bir eylem ve sonrasında, dediğim ve suçun büyük bölümünün karşı tarafta olduğu küçük bir yol kazası.:confused: :confused:

Mahkemelerde hakimler bile, bazı ufak tefek suçlarda '' 5 yıl içerisinde aynı suçu işlememek kaydıyla teciline ''şekliyle karar verirler.:D

Sevgilerimle.

4. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Bu da alenen bu isi kotu huy edinmis turbunlere oynama....

Ortada kimligini tam olarak bulamamis bir kitle var...Baliga alenen fazlasini tutmak icin cikiyor,ihtiyacindan fazlasini tutabildiginde satmak icin cikiyor. Kucuk esnaf, zihniyeti, gudusu esnaf bu adamin.Bunada hakki var. Yanlisi kendini amator saniyor olmasi cunku degil.

Bu ve bunlarin cikar ortaklari Milletin karnini oksayarak bu yanlisa kilif ariyorlar...

Bu sadece bir kavram mucadelesi degildir. Bu gelismemis devletlerde yevmiye, istikhak balikciligi diye, ac acik fukaranin bolgesel ekonomiye ve onlarin yasam mucadelesine binaen isimlendirilmis yevmiye balikciligi, istikhak balikciligi, ac acik fukara balikciligini almis, amator balikciligimiza biciyor.

Hepsinin yeri vardir. Sinifi vardir.Ama bu durumlar benzerlerinin Ulkemizdeki modeli gozetilerek kalkip ac-acik kucuk esnaf balikciligi amator balikciligimiza yamanamaz.

Sonuclari dunya uzerinde temsilden,kanun nizam isletimine, ticari balikci haklarina, surdurulebilir balikcilik ve korumaciligin cok derin yara almasina, yagmanin artarak surmesine kadar varabilecek , bohcacaya yagma acisindan cok buyuk firsat verecek ve hatta onu legallestirecek, boylece Orfoz benzeri nadide ve turu ciddi tehdit altinda, veya endemik turleri talan edebilecekleri zemin yaratiliyor.

Guya kahraman olacaklar...

Niye...

Cunku pek cok insan bu hatanin icinde...

Onlarin ardini sivazliyacaklar.

Zaten bu sitelere gelmeleri,amator balikciligi birak,dogru duzgun balikci bile olmadiklari halde , yalanlarla, kalemle millete caka kesmeleri niye biliyormusunuz.

Sadece kendi yildizlarini ve ogolarini parlatmak.BU kadar komplexli adamlar bunlar.

Bugun ayni samimiyetsizlikle cogunlugun talihsiz yanlisina olta atarak, cok buyuk balik yakalayacaklarini ve guya bu kitlenin mesruyetini onlara bagislayacaklarini saniyorlar, bunun reklamini yapiyorlar.

Oysa ki yaptiklari artik ilkel kendi icinde ki acmaziyla zaten yillardir kendini bitirmis,sonuclari cok acik secik ortada olan, kendini bitirirken toplumsal refaha ve cevreye de cok ciddi olarak negatif etkisi olan bir sistemi onayarak, onun bugune kadar yaptigi zarari ilel ebet payidar kilmakdan baska hic bir sey degildir dostlarim.

Bu ucuz kahramanlara bugun balik satiyor kendinizi hala amator saniyorsaniz bile "hayir" diyerek ayaga kalkin.Cunku cehaletlerinin ve cehaletlerinin sonucunu goremiyecek kadar egosantrik, zavalli adamlar bunlar.

Bu bu camiya en derin samimiyet ve inancimla yakarisimdir.

Sizin olana sahip cikin...

5. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

========
    Ama balığı aynen sen ben gibi tutmaya çalışıp, senden dahasını tutunca da "Ama sen profesyonelsin, burada olamazsın, defol git" moduna giremezsin. Onun maharetine de laf edemezsin.
    ======-
    Serdar Bey; Yukarıdaki sözünüzle amatörler için yeni bir tanım yaratmaya çalışır gibisiniz. Amatör: Maharetsiz beceriksiz az balık tuttuğu için profesyonelleri kıskanan kimse. Bu mudur geldiğimiz nokta, konsensüs arayışı bizi buraya mı getirdi!

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Çarpıtarak bir yere varamazsın.

Amatör için maharetsiz filan diyen mi oldu?

7. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Serdar Bey, Sizin teknik becerilerinizi paylaştığınız yazılarınızdan çok şey öğrendim. O paylaşımcı yardım sever Serdar Bey'le yukarıda alıntıladığım tümceyi yazan hırslı saldırgan buyurgan Serdar Bey aynı insan mı anlayamıyorum. Neyi kimi niçin savunuyorsunuz? Tamam çok maharetli çok beceriklisiniz hepimizden çok balık tutuyorsunuz, tek kusurunuz tuttuğunuz balığı satmak, tamam bunu da hoşgörüyoruz sizi dışlamıyor bağrımıza basıyoruz. Laf olsun diye değil sahiden basıyoruz.

8. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Yukarıdaki alıntıyı okuyup farklı düşünen bir kişi olursa bugün amatör balıkçılığı bırakırım. Profesyonel olurum:)

9. MehmetKordan

MehmetKordan MEHMET KORDAN

Şimdi tutturulmuş bir para mevzusu gidiyor..

Olaya farklı bakalım birazda diyelim ki ülkemizde bir gün Sportif balık avı ligi kuruldu her hafta farklı koşullarda yarışılıyor vs...

Bunun sonucunda insanlar para kazanmaya başladı bu adamlar amatör mü olacak yoksa profesyonel mi?

Bu adam hobisini yapmış olmayacak mı?

Mesela Tarık hocam hatırlarsınız siz belki METİN YAMAK ve ekibi(CARP CLUB İSTANBUL) sponsor bulmuşlardı hem de baya detaylı ama kabul etmediler. Neden ingiltere bayrağı altında yarışmak istemedikleri için ..Şimdi etseydiler bu adamlar para kazanmış olacaklardı.. Yani bu ustaları amatör veya profesyonel hangisi uygun olacak...

Bu kadar dar değil bu tanımlamalar amatör ayrı , geleneksel ayrı , modern balık avı farklı ve de sportif balık avı farklıdır. Biz hepsine birden amatör balık avcısı dersek bu iş yürümez.

Nasıl futbol ve basketbol ayrı kurumlar tarafından yönetiliyor ise bu tarz balıkçılıkta ayrı kurumlar tarafından yürütülmeli....

Şimdi mesela hayatın da hiç modern sazan avı ile tanışmamış bir genel başkanın olduğu federasyon düşünelim, bu adam ne anlar bu insanların derdinden ve her şey daha kötü olur sonucunda..

Hepsine birden amatör demek biraz , temelde yanlış olur. Yani farklı spor dalları ile uğraşanlara nasıl hepsini sporcu diye toplayamıyorsak bu da toplanmaz.

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Anlamsız bir şey.

Ben gidip kocaman bir şey tutup, buraya koyunca, egomu tatmin etmek için mi yapıyorum? Bunu yapan profesyonel olunca, egosunu parlatana aşşağılık adam oluyorda, amatör olunca alkışlanacak adam mı oluyor/olacak?

Kimdir bu egosantrik, zavallı olanlar? İşte forum burada, getirin raporunu, koyun, herkes görsün.

Buyrun bekliyoruz. Siz birilerini, özellikle de profesyonel olanları böyle bir dolu itham ediyorsunuz. Ama kim bunlar, hangi üye, hangi eylemiyle yaptı bunu?

Bugün profesyonel olana, sen şu balığı tutamazsın mı deniyor? amatöre serbest olup, profesyonele yasak bir balık mevcut mu? Neden adam profesyonelken, amatör kisvesine girsin?

Neden, zira siz gibilerin böyle desteksiz karalamalarına maruz kalacağının farkında da ondan aslında. Buyrun, getirin gösterin hadi. Sonra da deyin ki, böyle bir balığı bir amatör yakalasa, böyle böbürlenmezdi. Hadi bekliyoruz.

11. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Ben konustugumu kanitlarim Serdar...Seninle benim aramdaki fark bu.

Sana ve su gunahsiz samimiyetiyle yillardir oynadigin Milleti nasil kandirdigina
    kucuk bir ornektir asagida ki link.Buna benzer bir ton samimiyetsizligin sagdan soldan ceviripte, kendi kafandan eklemeler yaparak millete kaktirdigin hikayelere kucuk bir ornek...

Bu adamin samimiyetini ve ne kadar balikci oldugunu buyrun bu linkte okuyun...

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=2616&highlight=Dev+igneler

Benim mesajimi da lutfen okuyun...

12. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Baska da bir sey soylemiyorum. Muhatap oldugunuz adamlari taniyin sadece...

Benden bu kadar...Bu 6 gecem soyliyecegimi soyledim.Bundan sonra baska bir sayfa aciyorum...

Cevreye ve dogaya, amator balikciliga ve butun bunlari duzenlemeye calisan tebliglerimize saygili dostlarima saygilarimi sevgilerimi iletirim.

Gerisinin alenen dusmaniyim boyle bilinsin...

13. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    Serdar Koylu ile sanırım ilk defa aynı fikirdeyim.

Balık tutulduktan sonra amatör tutmuş, profesyonel tutmuş, aman o balığı satmış, o götürüp evine yemiş o komşusuna dağıtmış diye bir ayrıma bence hiç gerek yok.

Zira yaşadığım şehir Çanakkale'de hemen hemen tüm balıkçıların tabelasında koca koca yazılarla "Balık Alınır-Satılır" yazar.
    Ve oldukça büyük bir çoğunluk lüferdi, levrekdi, hatta izmariti bile satmak için tutar.

Ha bunun vergisiydi, kazanca dönüşmesiydi vs bunun yasal yolları, kanuni durumları, belgesi bilgisi ayrı bir konu.

Ama tuttuğu balığı satan adama sen amatör değilsin demek, tu kaka etmek bence tuhaf biraz.

Seninle aynı oltayı atıp, seninle aynı emeği harcayıp, seninle aynı balığı hak ederek tuttuktan sonra senin eve götürüp yiyip, onun satıyor olması ne seni iyi yapar ne satanı kötü yapar.

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

Gene boş sallamışsın. dikkat ettiysen cevap vermemişim sana, görmemişimdir muhtemelen. Görseydim sorun yoktu ki:

http://www.youtube.com/watch?v=N9WUcCYNskM

1.05 saniyeye bakabilirsiniz, öyle, o boyda bir iğneyle, ne nasıl tutulurmuş?

Yanisi gene çuvalladın. Boş attın, dolu tutabilir miyim diye, ama olmadı tabi.

Ve asıl çuvallaman dahada başka. Gelip beni güya böyle tu kaka ilan edince, hala o dediğin gibi yapan, amatör postuna bürünüp ego tatmin eden kimmiş, buna bir örnek gösteremediğin gerçeği gene değişmiyor.

15. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
  16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    2 m'den büyük pek çok balık için, sıradan bir kanca o Selim abi. Orkinos ve kılıca pek tavsiye edilmez, ama köpekbalıkları için bilhassa tavsiye edilir. Temel sebep, küçük iğnelerin kolay açılmasıdır.

Gerçi, çember iğne kullanımının yaygınlaşması, titanyum gibi sağlam malzemelerin nispeten ucuzlaması vs. gibi sebeplerle ile, iğne boyları bir hayli küçüldü. Fakat gene kocaman iğneler kullanılıyor bu işlere hala.

17. bekir arslan

bekir arslan bekir arslan

En İyi Avı:
    aynalı sazan 8 kg
    merhaba

abi bune ya nerden bulaştım sabahtan beri okuyorum bir arpa boyu yol kateden yok keşke sondan başlasaydım yemin ederim şu sitede okuduklarımın yarısı kadar okulda okusaydım 4 üniversite bitirirdim.
    konuları çok hızlı okuyarak getim benimde bir sorum olacak

örneğin profosyenel bir balıkçı( yani tekne yada olta ile tutup satan kişi aynı zamanda amatör olabilirmi yani bugün tuttuğu balıkları sattı diğeli yarın ise arkadaşları ile ava gitti tamamen sirküler gereği av yaptı ve avını bıraktı yada eve gtürdü satmadı yani o gün ticari bir kazanç elde etmedi bu kişi ogün için amatör balıkçı değilmidir. yani hem profesyonel hemde amatör olamazmı.

benim kanatimce olabilir. yani kişi mesleği balıkçılıktır bu işten ekmek yiyodur ama amatör olarakta av yapıyodur kendisi için.
    yani çok ince bişey bu çokta kolay istediğin zaman profesyonel istediğin zaman amatör olabilirsin. insanın kendisiyle ve ogün hangisini yapmasıyla alakalı.

serdar beye katılıyorum bir çok hususta aslında.

18. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Öyle olduğu,vermiş olduğun kısa videoda görülüyor Serdar,ben işin biraz şamatasındayım,bir kaç gündür bayağı tartışıyoruz,biraz sinirleri yumuşatmak lazım,fazla gerilerek tartışırsak,hem konu dışına çıkarız,hemde tartışmadan doğru bir sonuç çıkartamayız...

19. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Vedat abi bizim seni affetmek gibi bir saygısızlığımız olamaz,sen kendi içinde,kendinden af dilemen gerekli,yoksa ben seni affediyorum abi diye bir saygısızlık etmemiz söz konusu değildir,saygılar Vedat abi...

20. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    BALIKÇILIK denildiğinde bildiklerimiz iki ana başlık altında yer almakta.

Ticari Balıkçılık: (Profesyonel Balıkçılık)
    - Endüstriyel Balıkçılık.
    - Kıyı Balıkçılığı.
    Küçük Ölçekli Balıkçılık.
    Geleneksel Balıkçılık.

Amatör ve Sportif Balıkçılık:
    (Serdar bu ana dalın altında da dalcıklar yaratmış olsa da biz yoktur deyip durmaktayız.) :D

Bu kadar mı?
    Iıııh, değilmiş. idk
    Aslında bana düşmez ama ben bazılarının dillerinin altındaki baklayı çıkarıvereyim. (Bu sen değilsin Serdar)

Geçimlik Balıkçılık - Nafaka Amaçlı Balıkçılık. (Subsistence Fisheries )

Kimseler yazmıyor, yazsa da bu tanıma girenlerin net olarak nerede yer alması gerektiğini söylemiyor.
    Söyleyen yazan da net ifade etmiyor.
    O yüzden de hesaplar karışıyor.

Bu gruptaki balıkçılar avını satmak yoluyla geçimini desteklemekte ya da idame ettirmekte olanlar.
    AMATÖR BALIKÇILIK ile görünüm olarak çok benzeseler de AMATÖR BALIKÇI değiller.

Bakalım 2012 model bu dal hangi ana başlık altına alınmalı diyecekler?
    Sabırla beklemeye devam.

(BKZ: http://www.fao.org/fishery/topic/14753/en ve http://www.fao.org/docrep/016/i2708e/i2708e00.pdf )

İngilizcesi sağlam olanlar göreve.
    Subsistence Fisheries neymiş hep birlikte öğrenelim. :rolleyes:

Ben yine sessiz kalacağım dediğim ancak bir türlü kalamadığım köşeme çekileyim.