Vedat Abayoğlu'nun balık satma, satmama konusundaki videosu, Lütfen izleyiniz

Konu, 'Videolar' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))

Konunun kişiselleştirmemek gerektiğini tekrar yazayım.

Ama yukarıdaki ifade bana çok ilginç geldi. :eek:

Etraflıca okumadığınız bir mevzuatın bir çok maddesinin değişmesi gerektiğini söylüyorsunuz farkında mısınız?

Bunu tartışmak amacıyla yazmadım.
    Ne olur yanlış anlaşılmasın.

Almanya'da uygulanmakta olan Rekreasyonel Balıkçılık Kurallarını biliyor musunuz? Ya da elde etmeniz mümkün mü?

Siz bizde olup da olmaması gerektiğini düşündüğünüz her ne varsa, Almanya'daki kurallarla birlikte yazsanız da kıyaslasak.

Rica etsem yapar mısınız?

2. Ben gülüyorum. (Kusura bakmayın)
    Neye mi?
    Selim abi, tebliğ ile bize verilen hakların çok olduğunu, mesela 5 turna limitinin abartılı olduğu yazıyor.
    Ama ben öte yandan, (yasak olan) bilmem hangi merada 38 tane benekli alanın canına okuyan vatandaşın bunu kahvelerde övüne övüne anlatabildiği bir ülkede yaşıyorum.
    Demem o ki, öncelikli mesele limitlerin ne olduğu değil... Neyse ne

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Konuyu açan benim dimi sevgili Emre.Diyorumki serdara gereksiz yere uzatıyorsunHüseyinle birbirlerine giriyorlar.Uyardım,neye yaradı.

sıkıldığımız noktaları aynen sıralamışsın.Neticede kızıyorum tabii.Onun umrunda değilki.
    İlkönce forumdaki anlayışı bir tespit edelim hele.

Sonra genel yönleriyle ele alırız.Yada açar konusunu ne anlatırsa anlatır.

Babacan olmanında bir sınırı olmalı değilmi.

Senelerdir orada,burada bana olmadık laflar edildi,benim sabır taşımı olduğumu sanmaktasın.

İş mazilere götürülse burda yazanların kimi ağızlarını açamaz hale gelirler bunu biliyormuydun.

4. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Tarık bey

Aslında okumadan hüküm vermek gibi bir şey olmuş benim yazım,ama zaten açık yüreklilikle yazdım,ezbere bilmiyorum diye.

Sizce 5 kilo balık tutulması normalmi,bir önceki yazımdada uazdım,5 kilo balık tutan,iki kilosunu afiyetle yer,geriye kalan 3 kiloyuda ne yapacağım diye düşünür.

Sazan günde kişi başı 5 adet...alabalık 3 adet...turna 5 adet...sudak,kadife,gökkuşağı alası 10adet ve diğerleri,bence burada biraz aşırıya kaçılmış,ayrıca boy limitleri çok aşağıda tutulmuş.

Tebliğ olarak sitenin üzerindeki,foto galerinin yanında olan tebliğinden bahsediliyorsa,bence bayağı kısa ve az bir kanun yapılmış.

Alamanyadaki balıkcılık kanunların hepsi elimde var,ama bayağı uzun bir kanun,ben tek başıma bunları çevirmeye kalksam inanın aylarımı yada senelerimi alır,tabiki kısa olarak değinebilirim arzu ederseniz,yok bize tamamı gerekli diyorsanız,o zaman dediğim gibi,uzun bir zamana yaymamız gerekli...

5. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:

Yavuz kardeşim ve Selim bey,

Benim bildiğim kadar Avrupa'daki ülkelerle kıyaslayınca Turna - Pike - Esox lucius için en alt sayı limiti Türkiye'de uygulanmaktadır. Bazılarında hiç bir sınırlama olmaksızın avına izin verilir. Çünkü yiyecek olarak tüketilmez.

Yine bildiğim kadar Avrupa'daki ülkelerde Amatör Balıkçıya - Rekreasyonel Balıkçıya adet, zaman ve boy sınırı olabilmekte ama TOPLAM AĞIRLIK sınırlaması yoktur.

Bunlar eski bir bilgi olabilir. Yanlışsam doğru olanı yazarak lütfen düzeltin.

NOT:
    Yavuz kardeşim. O bahsettiğin Doğal Ala canavarı artık o fotoğraflarla övünmüyor ve yazmıyor sanırım. ;)

6. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Tabiki sadece limitleri belirlemek yetmez,öncelik limitler değil,bu konuda haklısınız.
    Bana bir gün müsade verin,ben alamanyadaki limitleri sizlere açıklayayım..

Şu var yanlız,bana örnek verirken"kahvede 38 tane alabalığın canını okuyan"kişiyi örnek olarak vermeyin,bu o zaman olmaz,bende size şöyle bir örnek vereyim,bu sitede sazan avlayan ama tutmuş olduğu balığa saygı gösterip,kancayı balığın ağzından çıkartıktan sonra,kancanın açmış olduğu yaraya ilaç sürüp geri salanda var,ne olacak şimdi...

7. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna

Diğer ülkeleri ben bilmem ama almanyada bayern eyaletinde turna balığının boy limiti 50 cm dir..

Schonmaße und schonzeiten gemäß verordnung zur ausführung des fischereigesetzes für bayern(AVFİG)

http://www.lfvbayern.de/gesetzl-bestimmungen/schonmassezeiten-und-bezirksverordnungen/

Adet sayısı ise ,günde iki adet ile sınırlandırılmıştır,bu adet sayısını belirleyen,derneklerle suyun sahipleridir.
    Almanyada sahipsiz hiç bir akarsu veya göl yoktur,ya derneklerindir(büyük bir çoğunluk)ya kişilerin özel sularıdır yada belediyelerin...

8. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Dernekler,kanunlara uymak zorundadır..bir örnek vermek istiyorum..kanun boy limiti 50 cm diyorsa,dernek bunu 45cm yapamaz ama 60 cm ye çıkartabilir,benim bağlı olduğum dernekte turnaya boy limiti 60 cm idi,bu geçen sene 50 cm ye düşürüldü tekrardan,ama dernek hiç bir zaman bu boy limitini 45 cm ye düşüremez...

9. İyi olan kendine faydalı, ama kötü olan herkese zararlıdır.
    Kötüye dur diyen iyiye ise gönülden saygı duyarım.

Selim abi, hep dikkat çekmek istediğim nokta şudur; biz azcık bilinçli amatörler olarak herbirimiz bir denetmen olmalıyız, bu arkadaş yediği ...u kahvelerde anlatmayı bırak, o balıkları gizliden evine bile sokamamalı.
    Her iki tartışma başlığı altında da yazdım yine yazayım; hoşgörü'nün sınırını aşarsak amansendeci oluruz. Hiç haz etmem. Ama bir açığını buldum diye vurun abalıya diyenden de haz etmem.

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Evet doğru ağırlık sınırlaması yoktur,siz mesela iki tane on kilo turna yakalaya bilirsiniz,ve benim bulunduğum bölgede,bu iki turnayıda almak zorundasınız,geri bırakamazsınız(bu kanuna herkes uymuyor yanlız,ihtiyaç fazlası geri salınıyor)

Bildiğim kadarı ile,Hollanda'da turna balığını yakalamak serbest ama geri suya iade etmek şartı var...

11. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Selim Abi,

Burda bir Fethi dedemiz var, çok severiz kendisini. Allah uzun ömür versin.

O da Almanya'dan buraya gelmişti. Dedîğine göre onun yaşadığı yerde balıkları salmak mecburi imiş:)

12. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Denetim şart,kanunu koydum şimdi ne yaparsanız yapın olmaz,bir kanun koyucu varsa,denetleyecek o zaman.

İşte burada derneklere çok iş düşüyor,derneklerin çoğalması ve bir federasyon çatısı altında toplanılması,ve suların korunması veya bakımını bu dernekler üstlenmesi gerekiyor,yapılabilirmi bence evet yapılır,gerçekten istenirse yapılır,tabiki devletinde buna imkan tanıması gerekiyor.

Ama inanın o kadar güzel şeyler yapılabilirki Türkiyede,işte o zaman konuşabiliriz balıkcılık turizminden...

13. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Fethi dedemizin ellerinden öperim ama yanlış bilgi...

14. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Çağrı bu Fethi dedemiz nerde yaşıyor,benim babamında adı Fethi:) oda alamanyadan döndü:confused: aynı kişidenmi bahsediyoruz...

15. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    Selim bey,

Çok haklısınız. Bizim buralarda bu kadar sertleşen tartışmalara girmemiz gerekmiyor.
    Bizim yapmamız gereken muhabbet, bilgi alışverişi, paylaşım. :)
    Ama cebindeki paranın haddini, hesabını bilmeden harcayan mirasyedi çocukları gibi yok etmekte olduğumuzu görüpte, sessiz kalmak mümkün değil.

Mesela sizin Turna için verdiğiniz boy ve adet sınırına bakalım.
    Bu kısıtlamaların her birinin saptanmış ve takip edilen nedenleri mevcut.
    Adamlar bu su ürünleri stoklarının tespitini yaparak kural koyuyor, daraltıyor ya da gevşetiyor. Sonra da ben yaptım deyip geri durmuyor. Denetliyor.

O yüzden de hiç bir benzerliğimiz olmadığı için kurallarımız da benzeşmiyor. idk

Bizde ise en üst yetkiliye yazıp soruyorsun "hangi kriterler ve verileri kullanarak bu türü, bu suyu yasakladınız, hangi verilere göre serbest bırakacak ya da yasaklamaya devam edeceksiniz" diyorsun.
    Gelen cevap "maddi imkansızlıklar nedeniyle illerdeki Tarım İl Müdürlükleri ne öneriyorsa onu yapıyoruz, ne yazık ki ölçüm yapılamıyor" oluyorsa varın siz düşünün. :mad:

NOT:
    Ben bunu yazarak sordum ve yukarıya yazdığım cevabı aldım.
    Bana özelden e-posta adresini yollayan her arkadaşa bu yazışmaları yollayabilirim.

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    :D tekirdaga döndüyse ve ayni kisi ise birer sayisal oynayin.

Fransada da teblig geregi avlanan 80cmden büyük yayin baligini suya salma yasagi var. Uyan yok. Geçen bir spin yarismasinda sudak ararken yayin çeken biri balik suya geri dönsün diye yarisma hakemlerine haber vermedi. Haber verse birinci olacakti. Bizim feeder grubumuzda birkaç denetci abimiz var. Yayin avladin ve salmak istiyorsun, sal, ama o esnada bir denetci seni görürse ceza yiyeceksin. Bu durumda elimden kaydi dersen o cezayi yemezsin diyor bu denetci abilerimiz.
    Minareye kilif hesabi.

17. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Tarık bey

Ben sizlere hak veriyorum,bir mücadelelin içinde olduğunuzuda biliyorum,lakin yılmamak gerekli,yılmadan anlatmak bilgilendirmek gerekli,başarabilirmisiniz onuda bilmiyorum ama inanmak,başarmanın yarısıdır.

Ben tebliğide şu yazıyı gördüm

Türk vatandaşlarının amatör balıkçılık yapmaları
    MADDE 4 – (1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, bu Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve sorumluluklara uymak şartıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Bu kişilere müracaatları halinde, veriliş tarihinden itibaren beş yıl geçerli olmak üzere, il ve ilçe müdürlüklerince Amatör Balıkçı Belgesi verilir. Bu belgenin alınması veya avcılık sırasında bulundurulması zorunlu değildir.
    (2) Gönüllü amatör balıkçılık kuruluşları, üyelerinin belge alma işlemini topluca yaptırabilirler.
    (3) Amatör Balıkçı Belgesi ek-1’de yer alan forma uygun olarak düzenlenir.

Bu belgeyi verirken,herhangi bir kursa tabi tutuluyormu şahıslar,yoksa bana verilen karaavcısı belgesi gibi"git şurdan bu sayfadan 50 adet kopya yaptır getir"le mi veriliyor,neye yararki bilgi aktarmadan verilmiş bir kağıt parçası.

Halbuki bir kursa tabi tutulsa şahıslar,işte bu kursta siz kanunları,vedat abi veya orhan abi balık tutmasını,belki serdar malzemeleri,yakup hocam balıkların biolojisini anlatsa,balıkcılar bilgilendirilse ve küçükte olsa sonunda bir imtahana tabi tutulsa ve bu belge verilse daha doğru olmazmı.

Not:bu vermiş olduğum kişi adları bir örnektir,belkide benim tanımadığım nice değerli,bilgili kişiler vardır,her bireyin topluca üstleneceği bir konudur aslında...

18. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Neyse bana müsade,alış veriş varmış gidip bu işleride haletmemiz lazım.
    Daha sonra bana yazılan yazılara elimden geldiğince cevap vereceğim.
    Herkese iyi günler:)

19. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Abi Fethi dede Almanya da tam nerede bîlmiyorum ama burada Tekîrdağ ve Lüleburgazda.

Hatta geçen kendisini göremedim bir abime sordum Tekirdağda dediydi:)

20. Değil mi ya!
    Geçtim onu bunu, yürürlükteki tebliğ'den küçük bir sınav ile verilse bu belge...
    ve şart olsa...

Ormanlarını korumakta önemli yol kateden bu ülke bunu da başarabilecektir.